Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
CherryLips

#3451 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

Ne davati mijesane kasice dok beba ne proba svaku namirnicu zasebno,svaka sa razmakom dva do tri dana
Mis mekinjas

#3452 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Mis mekinjas »

Kako i kada ste davale BioGaia kapi?
Cini mi se da mom djecaku ne pomazu.
Nisam ih davala na pun zeludac. Pola sata prije dojenja ih dala.
Cvilidreta je veca nego je bio.
Jel' ih iko dao vise od 5 kapi dnevno?
affidavit

#3453 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by affidavit »

Mis mekinjas wrote:Kako i kada ste davale BioGaia kapi?
Cini mi se da mom djecaku ne pomazu.
Nisam ih davala na pun zeludac. Pola sata prije dojenja ih dala.
Cvilidreta je veca nego je bio.
Jel' ih iko dao vise od 5 kapi dnevno?
Ja sam bebi davala neposredno prije hranjenja, i davala sam joj po otprilike sedam kapi. To su samo dobre bakterije, nece se nista desiti ako das koju kap vise od pet. Ne znam kada ste ih poceli uzimati, ali trebace malo vremena da pocnu djelovati. Kao i sve kapi koje se bebama daju protiv grceva, desava se u odredjenom broju slucajeva da kapi smanjuju interval plakanja, ali ne i da u potpunosti uklone grceve. MOja beba je bila jedna od tih, plakala je bez obzira na to sta smo probali s tim da su BioGai kapi smanjile interval plakanja. Sretno! :)
ciki4

#3454 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by ciki4 »

Ja sam nekad davala prije, a nekad na pola dojenja. Nazalost nama ni BioGaia ni espumisan nisu pomagale :sad: čak sam od rodice iz njemačke dobila neke kapi(zaboravila naziv), navodno najdjelotvornije, ni to nije pomoglo. Nadam se da će BioGaia tvojoj bebi pomoći
DaffyDuck

#3455 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by DaffyDuck »

zene, sta kazete, jel prakticno? :D
Image
suspect_zero

#3456 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suspect_zero »

DaffyDuck wrote:zene, sta kazete, jel prakticno? :D
Image

Hoću i ja 'vaku tutu.....al' ne za cvrčka :oops: :oops1:
DaffyDuck

#3457 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by DaffyDuck »

hoces li moci stat :D :D
suspect_zero

#3458 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suspect_zero »

DaffyDuck wrote:hoces li moci stat :D :D

Pa makar malo :oops: frtalj gujce :lol: :lol: :lol:

Tuta je fakat kul :) samo se pitam koliko bi taj tablet izdržao u komadu :lol: :lol: :lol: :lol:
DaffyDuck

#3459 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by DaffyDuck »

suspect_zero wrote:
DaffyDuck wrote:hoces li moci stat :D :D

Pa makar malo :oops: frtalj gujce :lol: :lol: :lol:

Tuta je fakat kul :) samo se pitam koliko bi taj tablet izdržao u komadu :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne bi dugo, vjeruj mi. Mi smo dobili iz USA neki djeciji, kao ne moze se razbiti... sipak :D :D
funeral blues

#3460 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by funeral blues »

Kakvu vodu dajete bebama da piju? Prokuhanu?
duboka_misao

#3461 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

funeral blues wrote:Kakvu vodu dajete bebama da piju? Prokuhanu?
Oboje do godinu dana prokuhanu,nakon toga cesmovaca.
safran

#3462 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Prvo dijete dugo prokuhanu, drugo dijete ......
niko_niko_kao_ja

#3463 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by niko_niko_kao_ja »

moje prvo cesmovacu,naravno neprokuhanu i to od neka 3.5 mjeseca. dokazana nemajka. :run:
safran

#3464 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

bjež ba - ti si vježbala na sestrićima
suspect_zero

#3465 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suspect_zero »

Ma i ja svom još uvijek dajem prokuhanu a volila bih da cvrčak proba pravu vodu, tako da sam kontala da mu dam onu flaširanu neprokuhanu :-? šta mislite o tome? ....ova sa česme baš puna kamenca, svako par dana kuhalo moram sirćetom čistit koliko ga ima :twisted:
affidavit

#3466 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by affidavit »

suspect_zero wrote:Ma i ja svom još uvijek dajem prokuhanu a volila bih da cvrčak proba pravu vodu, tako da sam kontala da mu dam onu flaširanu neprokuhanu :-? šta mislite o tome? ....ova sa česme baš puna kamenca, svako par dana kuhalo moram sirćetom čistit koliko ga ima :twisted:
Ja sam odmah nakon poroda kupila Britu, propustim vodu kroz bokal i od te vode bebi spremam AD i ostalu hranu, i primjetila sam da od tada vise nemam kamenac na kuhalu. Bokal sam porucila online, ali vidjela sam nekad skoro da je snizen u DM-u, mislim da je bio 29 KM ili tako nekako, nije skup.

Drage zene ja imam jedan drugi problem vezan za vodu, moja curica nece nikako da je pije iz flasice, samo iz kasike. KUpila sam i casu za vodu, ali ista stvar. Nece doduse ni sok, iz flasice pije samo adaptirano mlijeko. POkusavala sam i kada se tek probudi, jer racunam da je tad zedna, i u snu, i nakon obroka "cvrste" hrane, ali jednostavno nece iz flasice. Mene sada strah da li uzima dovoljno vode, jer kada pije iz kasike, malo ode u grlo a malo iz usta. Inace to nju jako zabavlja :-D , ali kako rekoh mene strah da li unesi dovoljno vode. Ne znam da li je beba u stanju odbiti vodu iz flasice iako je zedna? MIslim, dajem joj iz kasike na svaki sat-dva, ali opet me strah da li popije dovoljno.
safran

#3467 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Nije ni moj stariji htio - ni na flašicu ni na kašičicu. Vodu je počeo piti kad je počeo korisiti čašu. Sok je počeo piti kad je savladao slamčicu. Ima beba tersova :lol:
affidavit

#3468 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by affidavit »

safran wrote:Nije ni moj stariji htio - ni na flašicu ni na kašičicu. Vodu je počeo piti kad je počeo korisiti čašu. Sok je počeo piti kad je savladao slamčicu. Ima beba tersova :lol:
Cudni su sto jest, jest :D a ja osjedi s njom zbog vode, a da ne govorim sto je ovo pijenje vode na kasiku popraceno kompletnim presvlacenjem do pelene, jer je i to super- podici siper i skvasiti se do gole koze i jos koji put udariti kasiku pa da se voda razlije preko glave. :-)
radenska

#3469 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by radenska »

Jel ima jos djece da nece da spavaju ili da funkcionisu sa kako malo sna Ja. Sam isto zombi svaku noc sjedim barem do dva
safran

#3470 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

radenska wrote:Jel ima jos djece da nece da spavaju ili da funkcionisu sa kako malo sna Ja. Sam isto zombi svaku noc sjedim barem do dva
Navikni se - sjedićeš još barem 3-4 godine :(
suspect_zero

#3471 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suspect_zero »

radenska wrote:Jel ima jos djece da nece da spavaju ili da funkcionisu sa kako malo sna Ja. Sam isto zombi svaku noc sjedim barem do dva

Evo vidiš koja su doba :oops: :cry: ...ispružila sam noge i prdeško na njima i polako ga ninam :oops: ....ima dvije-tri noći pokušavam da mu izbacim noćni obrok i ovo je jedini način da ne probudi naselje :oops:

btw, noge ne osjećam :zid: al' hajd stisni i pomjeri ih :D
safran

#3472 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

daj djetetu mlijeko i idi spavaj
vanad

#3473 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

mojem 17 mjeseci, sve grli flasicu dok spava...ujutru samo napunimo ponovo i nastavljamo spavanje...ne pada mi napamet da mu jos ukidam...
Sunculish

#3474 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Sunculish »

Uhhh, pričaj mi o tome.. Moja ima 8,5 mjeseci i već puna četiri mjeseca spava sa nama, na siki.
Od 20h, od kako zaspi pa dok ne utvrdi, trčim na svako pola sahata u spavaću da je dojim. I hajde da doji nego damica samo drži siku u ustima i spava i to na jedno oko. Jedva izvučem siku poslije nekih 10 minuta.
Ujutru već oko 5h počne mene da čupa i doziva babo, babo dok babo ne ustane. E tad meni svane! :D Onda ja spavam ko svi sretni do 9h.
Po preporuci sa drugih foruma kupili knjigu "Naučite dete da spava", ali terapiju ne smijemo ni da probamo jer joj je avaz toliko jak da je u susjednoj zgradi čuju kad plače.
Preko dana spava 2x po , najduže, 45 minuta tako da se i ja čudom čudim otkud joj tolika snaga.
Mi smo se pomirili sa tim da će to da potraje, koliko, vidjećemo...
Alhemicarkaa

#3475 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Moja fino spava, ali primjećujem da bi da produži vrijeme kad treba ići na spavanje. Do sada smo je pripremali za spavanje oko pola 9, a sad počinjemo sa pripremama oko 9 (kupanje, masiranje, pranje zuba i onda spavanje). I nije bilo većih problema, legnem pored nje, ona pije flašicu, par puta ispita da li i svi koje znaju spavaju i vrlo brzo zaspi. Ali zadnjih desetak dana se promjenila. Sve uredno uradimo kao i prije, legnemo, ali sad uspavljivanje traje puno duže, pri čemu se penra po meni, lupa nogama po krevetu i tjera i mene da to radim, a sinoć je samo govorila ajmo tamo :-) (u dnevnu) i plakala. Elem jedva sam je uspavala, zaspala oko 10 i kasnije, a i to zato što sam joj pripjetila da joj deda mraz neće dati paketić jer daje samo djeci koja lijepo spavaju. I jutros u pola sedam oči ko fildžani. Još malo pa joj 21 mjesec. Po danu spava jednom ili nijednom, ali ako ne spava po danu onda puno ranije zaspi, već oko 7.

Šta je sa onim vremenima kad su djeca nakon crtanog u 7 i 15 išli na pranje zuba i u krevet, koga god znam djete spava oko 10-11, ili čak i duže budno.
Post Reply