Možda bi ta i više valjala..aj pogledaj,pa da se dogovorimo :pExNihilo wrote:Nisam siguran, mislim da imam "Rani mraz". A, možda je i ta. Pogledat ću, pa ti javim za koji dan aBd.Casual's wrote:Volio bi Panta Rei..ali moze i bilo koja drugaExNihilo wrote:Koja te zanima od Balaševića, imam ja nešto...
Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Casual's
#3451 Re: Gdje u Zenici...?
- notsure
#3452 Re: Gdje u Zenici...?
Nigdje.midnight23 wrote:Evo mene interesuje gdje se može pronaći presa za agrume, koja izgleda od prilike ovako:
Ona dvojica, što na pijaci cijede nar, su svoju naručili iz Turske. Na e-bayu se mogu naći ali koštaju 100-150 američkih dolara, a ne znam ni kako bi to prošlo carinu. Helem, nema druge nego na shopping turu u Istanbul.
Ili naći kakvog dobrog majstora da to napravi od starog stalka za bor-mašinu.
-
channel10
#3453 Re: Zeničani
Jest tesko provaliti ove nase ublehase
. Jeste li procitali danasnje saopstenje za javnost povodom kvara?
"Zbog činjenice da se radi o vrlo kompleksnom kvaru, u ovom trenutku nismo u mogućnosti precizirati kada će problem biti otklonjen, a o napretku radova ćemo vas izvještavati".
Odnosno, ovako ce biti dok se ne pojave prvi stabilni minusi, a do tada ko vas
. Dobicete umanjene racune, naravno po nasoj racunici i Jopet
.
Igra se ovaj Sarajlic vatrom, neko cega ugaziti na sred ulice pa onda moze qrcu svirat i gasit kako mu je cejf.
Prosli mjesec nije bilo 7-8 dana grijanja i trebali bi umanjiti racune za 14-16 dana, a sta mislite koliko ce nam umanjiti?! Ako bude i 10 dana bice puna saka brade. Sad su sacekali da se predje u iduci mjesec, pa onda opet zavrnuli jer bi bilo previse u jednom mjesecu odbitaka.E na ovim danima Sarajlic navlaci extra profit u JP dok se narod po stanovima smrzava, za lijeka mu zatrebalo i njemu i onim monterima sto idu od ulaza do ulaza i zavrcu u podstanicama grijanje i sto premjestaju pumpe kako im je cejf. Jbt gori su od Telekoma i EP zajedno i u rangu su VIK-a. Dno dna, ali nicija nije do zore sjala, pa nece ni njihova.
. Jeste li procitali danasnje saopstenje za javnost povodom kvara?"Zbog činjenice da se radi o vrlo kompleksnom kvaru, u ovom trenutku nismo u mogućnosti precizirati kada će problem biti otklonjen, a o napretku radova ćemo vas izvještavati".
Odnosno, ovako ce biti dok se ne pojave prvi stabilni minusi, a do tada ko vas
Igra se ovaj Sarajlic vatrom, neko cega ugaziti na sred ulice pa onda moze qrcu svirat i gasit kako mu je cejf.
Prosli mjesec nije bilo 7-8 dana grijanja i trebali bi umanjiti racune za 14-16 dana, a sta mislite koliko ce nam umanjiti?! Ako bude i 10 dana bice puna saka brade. Sad su sacekali da se predje u iduci mjesec, pa onda opet zavrnuli jer bi bilo previse u jednom mjesecu odbitaka.E na ovim danima Sarajlic navlaci extra profit u JP dok se narod po stanovima smrzava, za lijeka mu zatrebalo i njemu i onim monterima sto idu od ulaza do ulaza i zavrcu u podstanicama grijanje i sto premjestaju pumpe kako im je cejf. Jbt gori su od Telekoma i EP zajedno i u rangu su VIK-a. Dno dna, ali nicija nije do zore sjala, pa nece ni njihova.
- Casual's
#3454 Re: Zeničani
channel10 wrote:Dodje nam opet toplo vrijeme koje bi moglo potrajati nekih 7-10 dana. Da li sam lud ako ocekujem novi "kvar" na kotlu?
- phillie
#3455 Re: Zeničani
Nas samo globalno zagrijavanje moze spasiti ovog nameta i haracha 
-
whiter shade of pale
#3456 Re: Zeničani
daleko bilo da im drzim stranu, ko im jebe mater, ali ne vjerujem da se radi o nekim extraprofitima. oni u stvari grcaju u dugovima.channel10 wrote:Jest tesko provaliti ove nase ublehase. Jeste li procitali danasnje saopstenje za javnost povodom kvara?
"Zbog činjenice da se radi o vrlo kompleksnom kvaru, u ovom trenutku nismo u mogućnosti precizirati kada će problem biti otklonjen, a o napretku radova ćemo vas izvještavati".
Odnosno, ovako ce biti dok se ne pojave prvi stabilni minusi, a do tada ko vas. Dobicete umanjene racune, naravno po nasoj racunici i Jopet
.
-
channel10
#3457 Re: Zeničani
Pa te dugove pokrivaju ovim danima sto narodu ukradu svaki mjesec. Neka smanje broj zaposlenih, plate i ici ce odmah u plus, a ne od naroda krasti i narodu zavrtati grijanje da bi "ukrali par dana" i izvukli sto vise novca za nesto cega ustvari ni nema.
Drz`o ti njihovu stranu ili ne, ali to ti je tako pa ti sad vidi.
Drz`o ti njihovu stranu ili ne, ali to ti je tako pa ti sad vidi.
- Norm
#3458 Re: Zeničani
Ja pretpostavljam da je ovo ironija...Nije valjao Kaknjo, ne valja Sarajlic, ljudi koji samo obnasaju duznosti direktora u preduzecu za koje se zna ko je "vlasnik" i koji se smjenjuju kad se iskoriste, ko je potpisao u ime preduzeca "ugovor" o isporuci toplotne energije sa Mittalom...i sklopio ugovor kakav jest...i imas hrabrosti prozivati obicne radnike, koji rade samo sto im se naredi, za platu, obicne male ljude, montere...channel10 wrote:Jest tesko provaliti ove nase ublehase. Jeste li procitali danasnje saopstenje za javnost povodom kvara?
Odnosno, ovako ce biti dok se ne pojave prvi stabilni minusi, a do tada ko vas. Dobicete umanjene racune, naravno po nasoj racunici i Jopet
.
Imas li hrabrosti to reci za covjeka koji je najvise odgovoran? Za istog onog koji nam je za tri mandata obecanja (12 godina) uspio napraviti "plinsku toplanu na cvrsti ugalj"?!?
Imas ali u limburgu, jel da?
I hoce sve dok je ovaca kojima je uredu ovo stanje i dok daju glasove kome "treba" sjace njihova do zore i jos vise...i jos dalje...i treba tako...
-
channel10
#3459 Re: Zeničani
Ovo gore je samo revolt obicnog gradjanina koji zeli da ima ono sto placa. Nista vise druze. Sve ostalo je presjek stanja u toj firmi i nacin rada. Po tebi niko nije kriv u toj firmi osima Sadama Huseina i njegove bagre iz opstinskih klupa. Naravno da su i oni krivi, ali ovi pobrojani sprovode sve ove za.ebe naroda i kome se onda treba obratiti? Mozda turistickoj zajednici Nepala?!
ps: nemoj molim te gledati sve kroz prizmu lokalnih indijanaca i njihovih udruzenja. Svi u istom rangu od sdp-a do sda.
ps: nemoj molim te gledati sve kroz prizmu lokalnih indijanaca i njihovih udruzenja. Svi u istom rangu od sdp-a do sda.
- Norm
#3460 Re: Zeničani
Ja samo kazem da adresa na koju se treba obratiti sigurno nije adresa trenutnog i nekog buduceg direktora preduzeca kojim upravlja i kojeg postavlja na tu funkciju, zna se ko...Sigurno nije Turisticka zajednica ni Nepala ni Tunguzije...A ako sam ja, nepismen, kako me etiketirase pojedinci na ovom podforumu, skont'o da ne treba da vjerujem u sarene predizborne laze i da treba da obezbijedim sebi alternativni izvor zagrijavanja, zasto se onda svi ti pismeni i inteligentni nisu toga 'dohafizali'...tebi sam replicirao jer si direktno prozvao Sarajlica (koji je zatekao stvari kakve jesu i koji sigurno nema uticaj na Mittal vezano za ugovor o isporuci), koji je trenutno direktor, ali koji upute dobiva iz centrale, vidim da i ti to znas, ali se ne odnosi direktno na tebe nego na sve koji misle da je 'neko drugi kriv'...
Ako si zaposlen znas da ti je ciniti ono sto ti sef/poslodavac kaze...mislim da sam jasan...Da je J.P. Grijanje kojim slucajem privatno vlasnistvo OK, sve stoji, ali ovako...
Mi izaberemo i trebamo snositi odgovornost kao glasaci i neko ko treba da obezbijedi sigurnu buducnost narednim narastajima...odgovornost bez obzira je li to SDP ili SDA...
To je ono sto meni smeta, nije niko drugi kriv do mi sami...
Ako si zaposlen znas da ti je ciniti ono sto ti sef/poslodavac kaze...mislim da sam jasan...Da je J.P. Grijanje kojim slucajem privatno vlasnistvo OK, sve stoji, ali ovako...
Mi izaberemo i trebamo snositi odgovornost kao glasaci i neko ko treba da obezbijedi sigurnu buducnost narednim narastajima...odgovornost bez obzira je li to SDP ili SDA...
To je ono sto meni smeta, nije niko drugi kriv do mi sami...
- Stjui
#3461 Re: Gdje u Zenici...?
gdje su najpovoljinije cijene novih mobitela u zenici ? samo me radnje interesuju.
-
kakavdanakneiskustvu
- Casual's
#3463 Re: Gdje u Zenici...?
Ja sam imao pozitivna iskustva sa radnjom 'Haloo',nalazi se preko puta Salcinovica,odnosno Kocevske dzamijeStjui wrote:gdje su najpovoljinije cijene novih mobitela u zenici ? samo me radnje interesuju.
- cenecimoveocino
#3465 Re: Odg: Zeničani
evo ga maloprije proletio magistralom wow kakav zvukaux wrote:Ima li kakva slika onog zutog Lamborginija,kad vec para usi zvuk motora da malo i oci parim
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
- Stjui
#3466 Re: Zeničani
a o čemu se radi ovdje, gospođice @nmi ?Not My Idea wrote:
-
andr0id
#3468 Re: Zeničani
Onaj lamborghini nije normalan haha.. kakav zvuk jbtee.. ode kroz lukovo polje negdje gore skroz.. a ja zvjerke jbte
-
whiter shade of pale
#3469 Re: Zeničani
da... svi smo zadivljeni.
-
kakavdanakneiskustvu
#3470 Re: Zeničani
imate li grijanje?
-
whiter shade of pale
#3471 Re: Zeničani
ima u lambordjiniju. a i toplo im je od dopa.
-
ljuspica
#3472 Re: Zeničani
ima nije nesto jako, ali nisu ni radijatori mlaki...kakavdanakneiskustvu wrote:imate li grijanje?
-
channel10
#3473 Re: Zeničani
Nema grijanja od jutros. Sad rade ono sto su nekad najavljivali, odnosno sto radi grijanje u Sarajevu. Odvrcu i zavrcu kako im je cejf i tako dodatno povecavaju profit. Mi nemamo grijanja 10 dana, oni ti umanje za recimo 5-6 i tako nam naplate 100 posto i ona cetiri dana sto ga nismo imali nikako. Oni to ne plate MIttalu jer ta energija nije isporucena( tako sebi naprave ustedu na izlazu), dok nama uredno isporuce racun kao da je energija isporucena (tu dobiju na ulazu). To je onaj extra profit iz onog gore posta, gdje covjek rece kakav extra profit, a posluju u gubitku. Gamad i nista vise!ljuspica wrote:ima nije nesto jako, ali nisu ni radijatori mlaki...kakavdanakneiskustvu wrote:imate li grijanje?
- Not My Idea
#3474 Re: Zeničani
O Zenici tokom rata.Stjui wrote:a o čemu se radi ovdje, gospođice @nmi ?Not My Idea wrote:
sto se tice grijanja, jutros doslo, oko 7 ponovo nestalo
-
kakavdanakneiskustvu
#3475 Re: Zeničani
i dalje nema grijanja