BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Stari
#3451 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Huh ... ne znam momci (i cure) ni sta da vam kazem ...eto vidjeli ste , znate sve. Najgore sto bi sami sebi mogli napraviti je da sad sjedimo, ocajavamo i depresiviramo slabeci pri tom same sebe i tjelesno i duhovno ...a valja nam odigrati jos (najmanje) dvije teske utakmice. Imacemo nakon toga cijelu dugu mracnu i hladnu zimu ...da u njenim dugim mracnim i hladnim nocima ...psujemo sve - svima koji su u sve ovo upleteni.
Ali ne sad ...nije vakat za to ...valja se dignuti i reci koju trezvenu misao .... Da smo kojim slucajem odigrali onomad u Tirani makar i upola onako dobro kao tokom prvog poluvremena sinoc ... ma bili bi otpuhali albance sa njihovog travnjaka... pocistili bismo parking ispred stadiona sa njihovom ekipom... eto ...ali nismo. YBM-liga
Dakle da ne prdunjam sad previse ...htio sam vas zamoliti ...za informaciju o datumu i vremenu zrijebanja za playoff...
Odoh si donijeti kafu .... ko je za ?
Ali ne sad ...nije vakat za to ...valja se dignuti i reci koju trezvenu misao .... Da smo kojim slucajem odigrali onomad u Tirani makar i upola onako dobro kao tokom prvog poluvremena sinoc ... ma bili bi otpuhali albance sa njihovog travnjaka... pocistili bismo parking ispred stadiona sa njihovom ekipom... eto ...ali nismo. YBM-liga
Dakle da ne prdunjam sad previse ...htio sam vas zamoliti ...za informaciju o datumu i vremenu zrijebanja za playoff...
-
juventus
#3452 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Sjetite se sad gostovanja u Albaniji...uh....
- jeza u ledja
#3453 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
u cetvrtak, tj. sutra.Stari wrote:
- Pitarrr82
#3454 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Stari wrote:Huh ... ne znam momci (i cure) ni sta da vam kazem ...eto vidjeli ste , znate sve. Najgore sto bi sami sebi mogli napraviti je da sad sjedimo, ocajavamo i depresiviramo slabeci pri tom same sebe i tjelesno i duhovno ...a valja nam odigrati jos (najmanje) dvije teske utakmice. Imacemo nakon toga cijelu dugu mracnu i hladnu zimu ...da u njenim dugim mracnim i hladnim nocima ...psujemo sve - svima koji su u sve ovo upleteni.
Cetvrtak, Poljska 13CET i moze, bijela hvala
- ultima_palabra
#3455 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Koja kriminalna organizacijajeza u ledja wrote:eee prosli put je prosli put. svaki put ga malo mijenjaju.
da nam zapapre.![]()
- jeza u ledja
#3456 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Samo jos nesto da dodam na ovu temu.
Komentari iz cijelog svijeta, raznorazni "forumasi" poput nas, se ogromnom vecinom slazu da smo pokradeni.
Mozda je to vise zbog stereotipa o Francuzima i Platiniju, ali eto.
Gdje god da okrenem, od Guardiana, do Goala, do Yahoo Sports, ili susjeda, vecina komentara u vezi ove utakmice je upravo o nepravedno dosudjenom penalu. (Ne radi se o nasim ljudima koji komentarisu)
Komentari iz cijelog svijeta, raznorazni "forumasi" poput nas, se ogromnom vecinom slazu da smo pokradeni.
Mozda je to vise zbog stereotipa o Francuzima i Platiniju, ali eto.
Gdje god da okrenem, od Guardiana, do Goala, do Yahoo Sports, ili susjeda, vecina komentara u vezi ove utakmice je upravo o nepravedno dosudjenom penalu. (Ne radi se o nasim ljudima koji komentarisu)
-
Domy31
#3457 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Bas me briga i ako se ne plasiraju opet im kapa do poda!!! Igrali su srcano igrali za dres igrali su za nas!
- Pitarrr82
#3458 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Moramo nekako kondiciju poboljsati za ovih mjesec dana, tu mislim na igrace koji ne igraju redovno...
- Jeff Bingham
#3459 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Domy31 wrote:Bas me briga i ako se ne plasiraju opet im kapa do poda!!! Igrali su srcano igrali za dres igrali su za nas!
- Rosebud_
#3460 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
.
Last edited by Rosebud_ on 12/10/2011 09:30, edited 1 time in total.
- Rosebud_
#3461 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Sto neko rece, najjaci medju Francuzima sinoc je bio sudac. Ocito favoriziranje Francuza, a onaj zuti za Spahica... I onda kazu nece da se tehnologija petlja u fudbal. Jok eto, nek "igraci" ko onaj Menez zarade tri zuta za trojicu nasih odbrambenih pored tri corave sudije. Onaj start na Mujdzu gdje je bilo nikom nista i "ono" za sta je Spahic dobio zuti - nebo i zemlja.
Sto se nas tice, bili smo bolji od njih, sigurno. Nemamo se koga bojati u barazu. A Francuzi nek se izvlace na penale i "asistencije sudaca" pa nek pobjedjuju.
I jel se culo sta bi sa Sukom? Nesto je govorio da su ga "takozvani novinari ometali u radu" i odjednom nestade

Sto se nas tice, bili smo bolji od njih, sigurno. Nemamo se koga bojati u barazu. A Francuzi nek se izvlace na penale i "asistencije sudaca" pa nek pobjedjuju.
I jel se culo sta bi sa Sukom? Nesto je govorio da su ga "takozvani novinari ometali u radu" i odjednom nestade
- shalla
#3462 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Preslikanu rečenicu sam sinoć rekao. Sa onakvom igrom ne plašim se nikoga, samo je pitanje da li smo u stanju ponoviti onakvu igru, iskreno vjerujem u selektora i momke da jesmo...Jeff Bingham wrote:sa igrom ko sinoc ne moramo se plasiti nijedne od tih reprezentacija. pitanje je hocemo li je znati ponoviti.
Ne znam šta reći nakon (ne)prospavane noći... Opet kažem, francuska kakva god je, to je ipak francuska a mi smo ih satrali u prvom poluvremenu, Bogami ne znam dal pretjerujem ali ne sjećam se da sam ikad gledao francuze onako nemoćne, oni su bili pogubljeni na terenu...
I dalje ne mogu da shvatim hasagića, stvarno ne mogu. Corola, znam da nisi ni lud ni glup ali brate baš pokušavaš da se tako predstaviš, niko ne priča o kenanovoj izvedbi u prvom poluvremenu već o nevjerovatnom egoizmu, ne mogu da vjerujem da je jedan profesionalni sportista u možda najvažnijoj tekmi reprezentacije u stanju slagati selektora, onih 15000 ljudi na stadionu i još nekoliko miliona uz tv ekrane i staviti sebe ispred reprezentacije i višeg cilja. Mnogi će mi imputirati da ja kao gotivim Begovića pa ovako pričam ali bih ja rekao isto svom babi Sudi, po meni je ono sinoć veće iseravanje po nama nego Begini nedolasci na prijateljske tekme. Ne znam brate, sve sam mislio hajde fer je, toliko je dugo u reprezentaciji da je u stanju biti pošten i reći „selektore ne mogu, hvala na povjerenju“. Do sinoć sam tvrdio da nam trebaju oba golmana jer su stvarno jako kvalitetna (kod kenana nikad nije bilo upitan kvalitet koliko hronična povreda koju vuče zadnjih 10 godina) ali nakon što je sinoć slagao selektora (iako su svi znali da je došao povrijeđen + je bio jako prehlađen, to je bilo jako vidljivo prilikom intoniranja himni) od srca mu želim da više nikad ne obuče BH dres...
Druga stvar koju prebirem po glavi (al jbg ovo je klasična ona „general poslije bitke“), zašto se mijenjao Medunjanin a ne Miske (koji je sinoć bio jako dobar ali je nakon nekih 65 minuta evidentno pao). Ne znam da nije u pitanju bila premorenost ili možda neka povredica ali mislim da je u situaciji čuvanja rezultata logičnija izmjena bila Zahirović-Miske... Al jbt ga sad, to je klasično šbb-kbb...
Joj majko moja, joj tuge, 13 jebenih minutica. Prazan sam totalno, sjedim na poslu i gledam kroz monitor, mislio sam poslije Danske na koševu da mi nijedna tekma reprezentacije neće tako teško pasti ali ovo sinoć me je devastiralo, sjeban sam užasno...
- Lincoln-Burrows
#3463 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Da vas razriješim dvojbi evo konačna lista bodova reprezentacija:
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf
Gdje je Turska?
Gdje je Turska?
- jeza u ledja
#3464 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Lincoln-Burrows wrote:Da vas razriješim dvojbi evo konačna lista bodova reprezentacija:
Gdje je Turska?
- Pitarrr82
#3465 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Lincoln-Burrows wrote:Da vas razriješim dvojbi evo konačna lista bodova reprezentacija:
Gdje je Turska?
Pogledaj ba datum drug
- ultima_palabra
#3466 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Gdje je Turska?
Matches considered up to 07/09/2011
-
Stari
#3467 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Evo sam se nekako ipak pribrao nakon kafe...evo ima jos ako je neko raspolozen ...zahvaljujem na informacijama o zrijebanju .... a jel bi neko mozda imao kakav dobar link sa najbitnijim stvarima sa sinocne utakmice? ... sa nasim kometatorom (mada nije uvjet)? ... ganjao sam na youtube i ima tamo nesto malo ... ali sve nekako natrpano cudnovatom muzikom ili kojekakvim budalestinama ...
gledao sam utakmicu sinoc ...naravno ...ali mi je (
ne znam zasto
)sve nekako ostalo maglovito...
Odoh po sodu bikarbonu ...
gledao sam utakmicu sinoc ...naravno ...ali mi je (
Odoh po sodu bikarbonu ...
- Lincoln-Burrows
#3468 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Ako je taj link na UEFA po meni je mjerodavan i taj datum.ultima_palabra wrote:Lincoln-Burrows wrote:Da vas razriješim dvojbi evo konačna lista bodova reprezentacija:
Gdje je Turska?Matches considered up to 07/09/2011
- van Basten
#3469 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
šteta onakve igre što ostade nenagrađena... šteta sudijske lakrdije što se prelama preko naših leđa...
uglavnom, "krivci" za sinoćnji remi (namjerno pod navodnicima - da nam je ko prije početka kvalifikacija ili za vrijeme suspenzije rekao da ćemo kukati zbog remija u Parizu proglasili bi ga budalom) su:
1. hasagić - egoističko mučko đubre koje je svoju ličnu promociju stavilo ispred interesa reprezentacije. DO sada sam u toj raspravi oko golmana kao držao stranu Hasagiću (ustvari Papetu u onoj sagi oko nedolaska Begovića), međutim jučerašnji bezobrazluk me je definitivno opredijelio da ga prekrižim... što se mene tiče neka i Šehić brani, ali da ovoga više ne gledam.
1a. Karabeg - ko zna radi kojih i čijih interesa nije, ali trebao je zabraniti nastup povrijeđenom igraču
2. škot - penal je zaista smiješan, inače je kriterij bio pomalo čudan, iako se mora priznati da je svirao i 2-3 puta za nas (ruka Papca npr) ali očito slučajno
3. Spahić - onakav kiks se ne smije desiti ni Dupovcu a ne kapitenu reprezentacije, bez obzira bilo unutra ili vani faul je glup, kombinovanje s loptom bespotrebno...
kako god... glavu gore, čekati protivnika u baražu pa ćemo vidjeti... trebali bismo dići već danas dreku zbog ovog penala... irci su mjesecima kukali zbog one Henryjeve ruke pa im se sada to vraća (crveni Armeniji u prvom, na silu ugurani u nosioce...)... samo što nisam siguran znamo li mi to
uglavnom, "krivci" za sinoćnji remi (namjerno pod navodnicima - da nam je ko prije početka kvalifikacija ili za vrijeme suspenzije rekao da ćemo kukati zbog remija u Parizu proglasili bi ga budalom) su:
1. hasagić - egoističko mučko đubre koje je svoju ličnu promociju stavilo ispred interesa reprezentacije. DO sada sam u toj raspravi oko golmana kao držao stranu Hasagiću (ustvari Papetu u onoj sagi oko nedolaska Begovića), međutim jučerašnji bezobrazluk me je definitivno opredijelio da ga prekrižim... što se mene tiče neka i Šehić brani, ali da ovoga više ne gledam.
1a. Karabeg - ko zna radi kojih i čijih interesa nije, ali trebao je zabraniti nastup povrijeđenom igraču
2. škot - penal je zaista smiješan, inače je kriterij bio pomalo čudan, iako se mora priznati da je svirao i 2-3 puta za nas (ruka Papca npr) ali očito slučajno
3. Spahić - onakav kiks se ne smije desiti ni Dupovcu a ne kapitenu reprezentacije, bez obzira bilo unutra ili vani faul je glup, kombinovanje s loptom bespotrebno...
kako god... glavu gore, čekati protivnika u baražu pa ćemo vidjeti... trebali bismo dići već danas dreku zbog ovog penala... irci su mjesecima kukali zbog one Henryjeve ruke pa im se sada to vraća (crveni Armeniji u prvom, na silu ugurani u nosioce...)... samo što nisam siguran znamo li mi to
-
laura b.
#3470 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
juventus wrote:Joj Mravac će igrati...jel živ onaj Nadarević?Pitarrr82 wrote:juventus wrote:Jel istina da nositelji igraju revanš kod kuće, kao što su hrvati na jednom svom portalu napisali, ili se opet i to izvlači kao i prošli put?
Ko propušta prvu utakmicu zbog kartona?
Pandza i Papac, nadam se da ce se Sejo vratiti do tada...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3471 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
jestel' vi ba normalni s tim nosiocima vise, pa jedno 100 puta smo sinoc link stavili da dokazemo da je irska

http://www.world-results.net/uefa/ranking.html#2011
* Updated 2011/10/11 23:27 CET
* Updated 2011/10/11 23:27 CET
Last edited by Velkoski on 12/10/2011 09:54, edited 2 times in total.
- jeza u ledja
#3472 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
nije irska nego je turska.
- shalla
#3473 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Svaka čast upravo je tako burazeru i upravo tim redosljedom.van Basten wrote:šteta onakve igre što ostade nenagrađena... šteta sudijske lakrdije što se prelama preko naših leđa...
A ovo za žalbe prema uefi, sinoć sam napisao na svom FB profilu da se obavezno treba poslati u uefu snimka spahićevog "žutog", ono se mora zahtjevati da se izbriše pred ove tekme baraža...
- ReD aka Socijalista
#3474 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Da cestitam momcima na onakvoj igri, to je zavrseno idemo dalje nesmijemo popustiti. U barazu moramo izaci potpuno pod nabojem i strasti i oderati protivnike ko god bio 
- fatality
#3475 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
imaju dvije strane koje nikako ne mogu da razumijem.
Imaju oni koji kazu "e ipak je to francuska, odigrati 1:1 sa njima u Parizu je uspjeh". Ona ekipa od sinoc je jedino imala francuski dres, a igrali su ljudi koji nikad ne bi zaigrali da su svi fit. Znaci nije bio uspjeh sinoc odigrati 1:1, jer nam izmedju ostalog to nista nije znacilo, i sad to karakterisati kao "uspjeh" jer se skup tih igraca ( od kojih,kao sto rekoh, neki ne bi zaigrali nikad a su svi zdravi) zove kao jedna ekipa koja je 1998 osvojila svjetsko prvensto, i gdje je ovim dvjema ekipama jedino zajednicko taj naziv "francuska", je po meni nonsens. Tom logikom znaci, ako igramo protiv ekipe koja se zove "Brazil" a tu igraju Haso i Huso, mi trebamo biti zadovoljni ako nas ne nakantaju jer je to pobogu "Brazil". Po meni glupa logika, jer jacinu ekipe cine samo igraci koji su trenutno na terenu, a ne oni koji su igrali prije jedno desteljece ili vise. Elem nije bio uspjeh sinoc odigrati 1:1, trebali smo pobjediti, tj. u prvom poluvremenu smo trebali dati vise golova nego sto mozemo primiti drugom, prilika smo imali dovoljno, no izgleda da smo previse bili nervozni za takvo sto ( posebno me negativno Dzeko iznenadi, od onakvog igraca se jednostavno ne moze ocekivati da onakve prilike, i pogotovo na onakav nacin, upropasti ).
Opet ima druga skupina koja kaze "razvalili smo francusku u sred pariza". Kad se ovo kaze, opet se nekako u podsvijesti misli na onu francusku iz 1998, ono kao eee mi smo svjetskog prvaka razvalili kod njega kuci, samo et sudije nam nisu dali da prodjemo. Mislim ruku na srce, ona francuska od sinoc, nije ni sjenka one francuske iz 1998 ( i ne samo ona sinoc, jer je i ono bila dosta oslabljena verzija danasnje francuske, nego generalno danasnji tim francuske) i sto neko rece nije ni jednom Brazilu ili Argentini lahko da dodje u Pariz i uzmu im 3 boda. Pa nije vise lahko Brazilu, Argentini i onim "bivsim" silama, ali npr. mogu se kladiti da bi im jedna Njemacka sinoc utrpala tricu u prvih 20 minuta.
Ono sto hocu reci sa ovim. To sto je francuska nekad bila dobra, ne znaci da je to i sad, ne znaci da mi moramo da se bojimo jer su imali jednog Zidana u svojim redovima, ne znaci da moramo biti zadovoljno bodom protiv njih jer su oni nekad osvojili svjetsko prvenstvo , ne znaci ... , ne znaci ... . Moramo se tih kompleksa osloboditi, zajedno sa kompleksima da je citav svijet protiv nas ...
Mislim da smo sinoc propustili bas dobru priliku da se jedan pravo dug period prica samo pozitivno o nama, bas steta, i da ja igram u reprezentaciji moral bi mi pao u podrum i sumnjam da bih to uspio popraviti do baraza, al sva sreca pa ja ne igram nego samo piskaram po forumu ...
Imaju oni koji kazu "e ipak je to francuska, odigrati 1:1 sa njima u Parizu je uspjeh". Ona ekipa od sinoc je jedino imala francuski dres, a igrali su ljudi koji nikad ne bi zaigrali da su svi fit. Znaci nije bio uspjeh sinoc odigrati 1:1, jer nam izmedju ostalog to nista nije znacilo, i sad to karakterisati kao "uspjeh" jer se skup tih igraca ( od kojih,kao sto rekoh, neki ne bi zaigrali nikad a su svi zdravi) zove kao jedna ekipa koja je 1998 osvojila svjetsko prvensto, i gdje je ovim dvjema ekipama jedino zajednicko taj naziv "francuska", je po meni nonsens. Tom logikom znaci, ako igramo protiv ekipe koja se zove "Brazil" a tu igraju Haso i Huso, mi trebamo biti zadovoljni ako nas ne nakantaju jer je to pobogu "Brazil". Po meni glupa logika, jer jacinu ekipe cine samo igraci koji su trenutno na terenu, a ne oni koji su igrali prije jedno desteljece ili vise. Elem nije bio uspjeh sinoc odigrati 1:1, trebali smo pobjediti, tj. u prvom poluvremenu smo trebali dati vise golova nego sto mozemo primiti drugom, prilika smo imali dovoljno, no izgleda da smo previse bili nervozni za takvo sto ( posebno me negativno Dzeko iznenadi, od onakvog igraca se jednostavno ne moze ocekivati da onakve prilike, i pogotovo na onakav nacin, upropasti ).
Opet ima druga skupina koja kaze "razvalili smo francusku u sred pariza". Kad se ovo kaze, opet se nekako u podsvijesti misli na onu francusku iz 1998, ono kao eee mi smo svjetskog prvaka razvalili kod njega kuci, samo et sudije nam nisu dali da prodjemo. Mislim ruku na srce, ona francuska od sinoc, nije ni sjenka one francuske iz 1998 ( i ne samo ona sinoc, jer je i ono bila dosta oslabljena verzija danasnje francuske, nego generalno danasnji tim francuske) i sto neko rece nije ni jednom Brazilu ili Argentini lahko da dodje u Pariz i uzmu im 3 boda. Pa nije vise lahko Brazilu, Argentini i onim "bivsim" silama, ali npr. mogu se kladiti da bi im jedna Njemacka sinoc utrpala tricu u prvih 20 minuta.
Ono sto hocu reci sa ovim. To sto je francuska nekad bila dobra, ne znaci da je to i sad, ne znaci da mi moramo da se bojimo jer su imali jednog Zidana u svojim redovima, ne znaci da moramo biti zadovoljno bodom protiv njih jer su oni nekad osvojili svjetsko prvenstvo , ne znaci ... , ne znaci ... . Moramo se tih kompleksa osloboditi, zajedno sa kompleksima da je citav svijet protiv nas ...
Mislim da smo sinoc propustili bas dobru priliku da se jedan pravo dug period prica samo pozitivno o nama, bas steta, i da ja igram u reprezentaciji moral bi mi pao u podrum i sumnjam da bih to uspio popraviti do baraza, al sva sreca pa ja ne igram nego samo piskaram po forumu ...
Last edited by fatality on 12/10/2011 09:57, edited 1 time in total.