GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
The Realist
#3451 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ako iole žele da narod ima razumijevanja za njih, bilo bi im pametno da od 5 ujutro (ili kada već startaju), pa negdje do 8, pola 9 voze po ustaljenom redu vožnje, kako bi ljudi stigli na posao, a to isto urade od negdje pola 4 pa do pola 6, ili nešto tako, kako bi se ljudi normalno vratili kućama.
Ostalo neka smanje broj vožnji (ako je uopšte moguće za neka područja smanjiti više od ovoga što imamo), jer će tada manje uticati na "običan narod".
No, sumnjam da će se to ovako odvijati, a to će onda biti haos, jer će biti "milion" ljudi po autobusima, trolejbusima i tramvajima.
Ostalo neka smanje broj vožnji (ako je uopšte moguće za neka područja smanjiti više od ovoga što imamo), jer će tada manje uticati na "običan narod".
No, sumnjam da će se to ovako odvijati, a to će onda biti haos, jer će biti "milion" ljudi po autobusima, trolejbusima i tramvajima.
-
goran16v
#3452 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Upravo tako nemaju razloga da ih mlate jer dobiju uslugu za koju plate, za razliku od GRAS-a, gdje ih za pocetak zakidaju za 30% obima usliga buduci da rade sa 70% kapaciteta.NEOPLAN wrote:zato sto nemaju razloga da ih mlate jer u svim ostalim usluznim i neusluznim djelatnostima gradjani klepnu usima i plate uslugu
I na kraju po hiljaditi put, NE RADIM U GRASU! Jednostavno me zanima svijet prevoznika i istrazujem malo desavanja, a u grasu imam vise bliskih izvora.
Pa da sam ja na tvom mjestu mene bi bilo sramota napisati slova u odbranu GRAS-a.
-
dresdener78
#3453 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Haha, u konkretnom slučaju se radi o istiniJThomas wrote:naša država je najlošiji gospodar
šta kažeš na ovu?
Čuj, off topic: kod nas nema para za lječenje raka kod djece, ali pi*de na vlastima su odlučile da će katolička crkva dobiti preračunato 10 milijardi KM kompenzacija zbog navodnog zapijenjenja imovine od strane komunista nakon II. svijetskog rata... ministar finansija je nezvanično zainteresiran u biznisu kockanja i kasina, ministar odbrane je agent CIA, predsjednik države krade olovke kao posljednji cigan na državnim posjetima, ministar rada i socijalne zaštite je napravio projekat isplate penzija preko banking kartica koji će biti nekoliko puta skuplji nego stari sistem šeka preko pošte, prilikom reforme zavoda za zapošljavanje nekoliko radnika je preminulo na radnom mjestu od stresa, kada duguješ 50 km za neplaćen račun ili kaznu za vožnju u tramvaju bez karte, doći će nakon nekoliko mjeseca privatni ovršnik i plijeniće tebi bez problema i kuću stan i auto jer njegova zarada iznosi hiljade procenata primarnog duga... sve to iznad nas bi trebalo završiti u zavješenom stanju na grani najbližeg hrasta.
- Hajlac
#3454 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ako ce protestvovati protiv Bime i biminih, protiv zaposljavanja po babovini i zavicaju, protiv kriminala i korupcije u preduzecu, protiv kriminalnih klanova na potezu Ministarstvo-privatne firme-GRAS koji sve jednu po jednu firmu unistavaju pa rasprodaju sve od 1995. pa na ovamo...ja cu ih prvi podrzati i pozeljeti im da ustraju 
- Hajlac
#3455 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Takvu "privatizaciju" organa drzave i nama ce nametnuti pod izgovorom da nema alternative.dresdener78 wrote:Haha, u konkretnom slučaju se radi o istiniJThomas wrote:naša država je najlošiji gospodar
šta kažeš na ovu?BiH i Češka su shebavane do temelja.
Čuj, off topic: kod nas nema para za lječenje raka kod djece, ali pi*de na vlastima su odlučile da će katolička crkva dobiti preračunato 10 milijardi KM kompenzacija zbog navodnog zapijenjenja imovine od strane komunista nakon II. svijetskog rata... ministar finansija je nezvanično zainteresiran u biznisu kockanja i kasina, ministar odbrane je agent CIA, predsjednik države krade olovke kao posljednji cigan na državnim posjetima, ministar rada i socijalne zaštite je napravio projekat isplate penzija preko banking kartica koji će biti nekoliko puta skuplji nego stari sistem šeka preko pošte, prilikom reforme zavoda za zapošljavanje nekoliko radnika je preminulo na radnom mjestu od stresa, kada duguješ 50 km za neplaćen račun ili kaznu za vožnju u tramvaju bez karte, doći će nakon nekoliko mjeseca privatni ovršnik i plijeniće tebi bez problema i kuću stan i auto jer njegova zarada iznosi hiljade procenata primarnog duga... sve to iznad nas bi trebalo završiti u zavješenom stanju na grani najbližeg hrasta.
Isto kao sto se uveliko matra kako nema alternative stalnom zaduzivanju citave drzave, ili kako nema alternative samom truHlom kapitalizmu, ili kako nema alternative privatizaciji i djelomicnom razmontiranju GRASa
Ko su oni, ta mala korumpirana elita, da odlucuju o buducnosti svih nas?
Naravno, oni se ne brinu puno jer imaju boxove po svicarskim bankama pune zlata i dijamanata. Sve Bevande i svi Brankovici i izetovi begovi.
- NEOPLAN
#3456 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
heh nekad mi narod nije jasan nikako. Onaj gore pita protiv cega strajkuju, ovaj govori kako ih nije sramota, ovaj mene napada i kaze da imam obraza ne bih rekao a u odbranu grasa....
Kako ne kontate ljudi, ja ne branim direktore, menadzere,LOPOVE... Branim brate onog malog radnika, onu kukavelj sto svaki dan rizikuje da ubije nekog raspadnutim vozilom, a isto tako je izlozen riziku da ga ubije neko od bijesnih gradjena zbog neredovnosti prijevoza. Pa zar vi fakat mislite da radnicima odgovara ovakvo stanje u grasu, da je njima drago i da namjerno nemaju vozila, da namjerno ispustaju linije, da namjerno pregrijavaju vozila, da namjerno jednim autobusom pokrivaju tri linije? Dajte ljudi sta vam je...
Protest je upucen prema onima koji su gras doveli u ovakvu situaciju, koji su pokrali milione, koji su zavili ljude u crno ne uplacujuci im kredite i doprinose redovno, koji su oformili a-da-no klan zaposljavajuci se po babu i po stricevima dok nasa djeca gladuju i zivotare bez posla godinama.
Ja licno zelim da gras opet postane onaj stari gras koji je uvijek imao 20tak vozila u rezervi, u kojem su vozila ajo nista drugo bikla tehnicki ispravna, u kojem se znalo da 10-tog u 5 sati ides na bankomat da dignes platu, u kojem si svake godine imao obuke i seminare za radnike, vozace, onaj gras koji je sponzorirao sport, kulturu, obrazovanje. Toga vise nema, a ko zna hoce li ikad vise i biti.
Jer sve je to lanac, ovi s vrha pokrase boga oca, gradjani ne placaju karte, radnici ni tamo ni ovamo vise, gradjani bijesni, ovi odozgo bi da tazvale firmu i prodaju za marku, centrotrans truje narod raznim neistinama i okrece ih protiv grasa, a niko nema muda da zalaje na glavesine, vec sve opet po glavi ovih malih radnika, vozaca itd. Dobro se sjecam kad je bio prvi strajk, gradjani su na radiju i tvu porucivali da su konacno docekali da neko od obespravljenih radnika u ovoj drzavi ima muda da podigne glas i digne ustanak protiv lopova i kriminalaca, i bili su spremni danima ici pjeske i zdusno pdrzavali radnike.
Danas je igra oko centrotransa toliko zamazala oci gradjanima da su se i oni okrenuli protiv radnika, a politiika je medju radnike ubacila odredjene tipove koji su za veliku lovu prodali dusu djavolu i unose razdor i unutar radnika, potplacuju sitnom lovom ljude i sve se raspada. U grasu je trenutno stanje - zavadi pa vladaj, i to ne odgovara nikom, ni nama gradjanima, a ni radnicima.
Eto toliko.
Kako ne kontate ljudi, ja ne branim direktore, menadzere,LOPOVE... Branim brate onog malog radnika, onu kukavelj sto svaki dan rizikuje da ubije nekog raspadnutim vozilom, a isto tako je izlozen riziku da ga ubije neko od bijesnih gradjena zbog neredovnosti prijevoza. Pa zar vi fakat mislite da radnicima odgovara ovakvo stanje u grasu, da je njima drago i da namjerno nemaju vozila, da namjerno ispustaju linije, da namjerno pregrijavaju vozila, da namjerno jednim autobusom pokrivaju tri linije? Dajte ljudi sta vam je...
Protest je upucen prema onima koji su gras doveli u ovakvu situaciju, koji su pokrali milione, koji su zavili ljude u crno ne uplacujuci im kredite i doprinose redovno, koji su oformili a-da-no klan zaposljavajuci se po babu i po stricevima dok nasa djeca gladuju i zivotare bez posla godinama.
Ja licno zelim da gras opet postane onaj stari gras koji je uvijek imao 20tak vozila u rezervi, u kojem su vozila ajo nista drugo bikla tehnicki ispravna, u kojem se znalo da 10-tog u 5 sati ides na bankomat da dignes platu, u kojem si svake godine imao obuke i seminare za radnike, vozace, onaj gras koji je sponzorirao sport, kulturu, obrazovanje. Toga vise nema, a ko zna hoce li ikad vise i biti.
Jer sve je to lanac, ovi s vrha pokrase boga oca, gradjani ne placaju karte, radnici ni tamo ni ovamo vise, gradjani bijesni, ovi odozgo bi da tazvale firmu i prodaju za marku, centrotrans truje narod raznim neistinama i okrece ih protiv grasa, a niko nema muda da zalaje na glavesine, vec sve opet po glavi ovih malih radnika, vozaca itd. Dobro se sjecam kad je bio prvi strajk, gradjani su na radiju i tvu porucivali da su konacno docekali da neko od obespravljenih radnika u ovoj drzavi ima muda da podigne glas i digne ustanak protiv lopova i kriminalaca, i bili su spremni danima ici pjeske i zdusno pdrzavali radnike.
Danas je igra oko centrotransa toliko zamazala oci gradjanima da su se i oni okrenuli protiv radnika, a politiika je medju radnike ubacila odredjene tipove koji su za veliku lovu prodali dusu djavolu i unose razdor i unutar radnika, potplacuju sitnom lovom ljude i sve se raspada. U grasu je trenutno stanje - zavadi pa vladaj, i to ne odgovara nikom, ni nama gradjanima, a ni radnicima.
Eto toliko.
-
goran16v
#3457 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kontamo mi tebe, ali kako ti ne kontas da je upravo taj mali radnik bio, i jos uvijek je dio svega toga negativnog sto nabrajas vec 15 godina, ali mu nije palo napamet da se buni i strajkuje kad su se napucavale plate, da se buni kad su se navlacili prekobrojni zaposlenih jer ne moras biti ekonomski strucnjak da saberes da to nece biti ni odrzivo ni rentabilno. Ali, boli njih briga, plata redovna, posao siguran, sto firma nije rentabilna i sto se minus pokriva iz budzeta KS nikog ne brine. Kako je taj mali radnik dosao do posla, koji ga je rodjak doveo i da li je uopste bio potreban je sasvim druga garnitura pitanja. Sta je taj mali radnik uradio protiv menadzera, direktora i LOPOVA na vrijeme, kad se od GRAS-a moglo napraviti nesto???? Kad se ispraznilo sve onda strajkuj.NEOPLAN wrote:heh nekad mi narod nije jasan nikako. Onaj gore pita protiv cega strajkuju, ovaj govori kako ih nije sramota, ovaj mene napada i kaze da imam obraza ne bih rekao a u odbranu grasa....
Kako ne kontate ljudi, ja ne branim direktore, menadzere,LOPOVE... Branim brate onog malog radnika, onu kukavelj sto svaki dan rizikuje da ubije nekog raspadnutim vozilom, a isto tako je izlozen riziku da ga ubije neko od bijesnih gradjena zbog neredovnosti prijevoza.
Eto toliko.
I taj mali radnik, ta kukavelj kako je nazivas, i sama ima previse oraha u dzepovima da bi jos pozadugo imao prava da se buni.
-
Arminaa
#3458 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma ja bih sve zaposlene GRAS-a poslala na biro, jer nista drugo i ne zasluzuju, nakotili su se kao stoka, na svakoj stanici 5-6 kabadahija zvanih revizori, koji maltretiraju djecu i djevojke, a kad musko kaze nemam kartu, samo spuste glavu i prodju. Svaki mjesec uzimam kartu i haramim im svaki fening koji dam za istu! A bune se za Centrotrans, pa idioti jedni, samo dobrom konkurencijom moguce je poboljsati svoje usluge. Cekate da vam drzava pomogne, hocete da natjerate drzavne firme da kupuju kupone umjesto sto dobivaju novac za prevoz. Zasto? Da se mozete nastaviti kotiti, malo malo pa novi revizori, sto ne zaustavite primanja po kojekakvim linijama i otpustite 50% viska postojecih radnika?
- cappy_tempo
#3459 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jesi ti normalna,ti bi na ovakvom vaktu otpustala,da ljudi bez hljeba ostanu,kako ce porodice hranite...a sta ce babo da vozi!Arminaa wrote:Ma ja bih sve zaposlene GRAS-a poslala na biro, jer nista drugo i ne zasluzuju, nakotili su se kao stoka, na svakoj stanici 5-6 kabadahija zvanih revizori, koji maltretiraju djecu i djevojke, a kad musko kaze nemam kartu, samo spuste glavu i prodju. Svaki mjesec uzimam kartu i haramim im svaki fening koji dam za istu! A bune se za Centrotrans, pa idioti jedni, samo dobrom konkurencijom moguce je poboljsati svoje usluge. Cekate da vam drzava pomogne, hocete da natjerate drzavne firme da kupuju kupone umjesto sto dobivaju novac za prevoz. Zasto? Da se mozete nastaviti kotiti, malo malo pa novi revizori, sto ne zaustavite primanja po kojekakvim linijama i otpustite 50% viska postojecih radnika?
popisam se ja na ovu drzavu kad ovi sosoni mogu zajebavati narod kad god im je cejf
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3460 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
šta će biti "s nas" u petak 
- Pitarrr82
#3461 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja sam vec najavio da je moguce da u petak necu doci na posao

- sheilak
#3462 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Black swan wrote:šta će biti "s nas" u petak
- NEOPLAN
#3463 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
danas su izgleda bili neki pregovori i vrlo je moguce da strajka nece ni biti
- sheilak
#3464 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
moram ponoviti:NEOPLAN wrote:danas su izgleda bili neki pregovori i vrlo je moguce da strajka nece ni biti
kuku namaaa
-
Avetinho
#3465 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
LOL!dresdener78 wrote: ...
predsjednik države krade olovke kao posljednji cigan na državnim posjetima...
- sheilak
#3466 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I?! ima li muštuluka iz GRAS-a?
-
dresdener78
#3467 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Haha znam da je totalno off topic ovdje, ali ne lažem, samo pogledajteJa Sam Odavle wrote:LOL!dresdener78 wrote: ...
predsjednik države krade olovke kao posljednji cigan na državnim posjetima...
-
Avetinho
#3468 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Umro sam od smijeha gledajuci. A vid mu face, uozbiljio se sav, ko na tuti.dresdener78 wrote:Haha znam da je totalno off topic ovdje, ali ne lažem, samo pogledajteJa Sam Odavle wrote:LOL!dresdener78 wrote: ...
predsjednik države krade olovke kao posljednji cigan na državnim posjetima...Uporedo sa njim i vaši Bakir i Mile jesu fini i pristojni lopovi ... nakon toga je televizija dobila prijetnje iz kabineta predsjednika i on je tvrdio da su mu ono pero "poklonili"... poklon se uzima drugačije.
-
_ado_
#3469 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
[quote="NEOPLAN"]danas su izgleda bili neki pregovori i vrlo je moguce da strajka nece ni biti[/quote]
Pa zasto ??? Svaki put kad najave strajk, ja se nadam da ce i odrzati rijec i da ce se neko iz vlade kantona konacno sjetiti da ih sve posalje u PM neradnicku. Ja bih ima halalio sve kilometre koje sam pjesacio za vrijeme strajka, samo da rastjeraju bagru i pokusaju krenuti iznova, u revitalizaciju preduzeca i pruziti gradjanima normalnu uslugu koju oni visestruko placaju.
Pa zasto ??? Svaki put kad najave strajk, ja se nadam da ce i odrzati rijec i da ce se neko iz vlade kantona konacno sjetiti da ih sve posalje u PM neradnicku. Ja bih ima halalio sve kilometre koje sam pjesacio za vrijeme strajka, samo da rastjeraju bagru i pokusaju krenuti iznova, u revitalizaciju preduzeca i pruziti gradjanima normalnu uslugu koju oni visestruko placaju.
Last edited by _ado_ on 14/11/2012 22:02, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#3470 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Saga se nastavlja
Predsjednik Sindikata komunalne privrede
Himzanija: U četvrtak odluka o štrajku u "Grasu"
Definitvna odluka o održavanju štrajka radnika KJKP "Gras", koji je ranije planiran za 16. novembar, još nije donesena, izjavio je u srijedu poslijepodne predsjednik Sindikata komunalne privrede u "Grasu" Adnan Himzanija.
On je istakao da su pregovori između predstavnika sidikata, uprave i Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo još u toku i da bi konačna odluka trebala biti poznata sutra.
Iz sindikata su ranije kazali da očekuju od odgovornih za loše stanje u "Grasu" da osiguraju sredstva za uplatu doprinosa, redovnu isplatu plaća i drugih nadoknada zaposlenicima tog preduzeća, u skladu sa kolektivnim ugovorom i važećim zakonskim propisima, kako bi se se izbjeglo organizovanje štrajkova, a koji u najvećoj mjeri izazivaju nezadovoljstvo građana.
-
The Realist
#3471 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
dresdener78 wrote:Haha znam da je totalno off topic ovdje, ali ne lažem, samo pogledajteJa Sam Odavle wrote:LOL!dresdener78 wrote: ...
predsjednik države krade olovke kao posljednji cigan na državnim posjetima...Uporedo sa njim i vaši Bakir i Mile jesu fini i pristojni lopovi ... nakon toga je televizija dobila prijetnje iz kabineta predsjednika i on je tvrdio da su mu ono pero "poklonili"... poklon se uzima drugačije.
- Dr. Kuca
#3472 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sve zavisi kako vrh SDp-a naredi Himzaniji i njegovim. Moguce da ce strajk biti 22, ako padne vlada definitivno pa da se stupi u strajk.
-
mahalas505
#3473 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sve je to stoji sto napisala(nije bas najjasnije oko "kocenja",ali ne bitno sada), ali bode u oci ovaj dio "samo dobra konkurencija". Ko bi to dosao da konkurura Grasu?Arminaa wrote:Ma ja bih sve zaposlene GRAS-a poslala na biro, jer nista drugo i ne zasluzuju, nakotili su se kao stoka, na svakoj stanici 5-6 kabadahija zvanih revizori, koji maltretiraju djecu i djevojke, a kad musko kaze nemam kartu, samo spuste glavu i prodju. Svaki mjesec uzimam kartu i haramim im svaki fening koji dam za istu! A bune se za Centrotrans, pa idioti jedni, samo dobrom konkurencijom moguce je poboljsati svoje usluge. Cekate da vam drzava pomogne, hocete da natjerate drzavne firme da kupuju kupone umjesto sto dobivaju novac za prevoz. Zasto? Da se mozete nastaviti kotiti, malo malo pa novi revizori, sto ne zaustavite primanja po kojekakvim linijama i otpustite 50% viska postojecih radnika?
Centrontras, mislim firma je smjesna samo takva, prezvakano ovdje vise puta, znaci to uopste ne treba ni uzimati u obzir.
Takodjer, ko bi to nadzirao tu privatizaciju ili laicki receno "konkuretnost", tj. da svi igraju po propisima i zakonu, ova drzava? Pa i mnogo razvijenije zemlje, sa vise discipline su to pokusali, pa nije uspjelo, a da uspije ovim nasim politickim jadovima(koje narod non stop bira). Ne znam da li ovo dovoljno dobro objasnjeno, mozda treba nekako nacrtati, sta je srz problema u vezi Grasa?
Ono sto stvarno ne kontam su izljevi primitizma od nekih clanova ovdje. Isto kao da ovdje nije bio rat, pa su ljudi napustali svoje domove, i skrasavali se po citavom svijetu. Mozda i njima tamo sve po spisku psuju, sto su eto bas izbjegli u njihovu zemlju(sta njih boli neka stvar sta se to ovdje desavalo), i da sada uzimaju njima i njihovoj djeci posao i hljeb. Nekad se covjek mora preselti, da li radi rata, da li radi neimastine, uvijek je tu prisutna neka muka, i na taj nacin pokusava sebi i svojoj porodici objezbjediti bolje sutra. Stvarno fuj.
- sheilak
#3474 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
moze li neko dati pouzdanu informaciju u vezi strajka? 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3475 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
fakat
da ne bude ustajem u 3 tamo sam u 5
da ne bude ustajem u 3 tamo sam u 5