SDA-All about

Post Reply
seln

#3451 Re: SDA-All about

Post by seln »

PapeSusic wrote:
Erased wrote:
ultima_palabra wrote:Saudijski tiranski režim, Franjo Tuđman, Fahro Radončić... da je živ, Alija bi te zamolio da ga više ne braniš.
Crans Montana, Rep. Turska, Centar za demokratiju SAD, Grad Sarajevo, HAZU, Univerzitet Marmara itd. I to je po tvom rezonu ništa? Uopšte ga ne branim, samo repliciram uvaženom kolegi koje je očigledno izgubio kompas...i obraz.
Trazio sam ovo boldirano na Googleu, nisam nijedan izvor naso. Da nisu nagrade poput one sto je Spiric sebi kupovao? Sarajevo? Ko je vodio Sarajevo 1995?
Dobila je i Arzija neku nagradu...cijena 4000, prava sitnica.
Erased

#3452 Re: SDA-All about

Post by Erased »

PapeSusic. Ja sam samo rekao: "ne daj Boze", prigovarajući na Seln-ovo oslovljavanje pojedinih institucija u islamskom svijetu. Nije primjereno reci da je to dzamijsko serbe. Uostalom, mene kao muslimana vrijedja i to sto se dzamijsko serbe uzima kao metafora negativnog. Ima li nekakva druga komparacija ili konstruktivna kritika brate mili?
seln

#3453 Re: SDA-All about

Post by seln »

Erased wrote: Uostalom, mene kao muslimana vrijedja i to sto se dzamijsko serbe uzima kao metafora negativnog. Ima li nekakva druga komparacija ili konstruktivna kritika brate mili?
NIje negativno, vec besplatno. Shvatas?
Erased

#3454 Re: SDA-All about

Post by Erased »

seln wrote:
Erased wrote: Uostalom, mene kao muslimana vrijedja i to sto se dzamijsko serbe uzima kao metafora negativnog. Ima li nekakva druga komparacija ili konstruktivna kritika brate mili?
Hajde molim te, nemoj takve komparacije pravit. Ako vec ne mozes argumentovano raspravljat, nemoj bas ni na takav nacin. :)
novi.dan.nova.nafaka

#3455 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Erased wrote:
seln wrote:
Hajde molim te, nemoj takve komparacije pravit. Ako vec ne mozes argumentovano raspravljat, nemoj bas ni na takav nacin. :)
Pusti čovjeka nek' dnevnicu zaradi. :-D
seln

#3456 Re: SDA-All about

Post by seln »

Erased wrote:
seln wrote:
Sta mogu...neki potegnu i neke milodare arapskih diktatora kao dokaz osobne velicine rahmetlije.
PapeSusic

#3457 Re: SDA-All about

Post by PapeSusic »

Erased wrote:PapeSusic. Ja sam samo rekao: "ne daj Boze", prigovarajući na Seln-ovo oslovljavanje pojedinih institucija u islamskom svijetu. Nije primjereno reci da je to dzamijsko serbe. Uostalom, mene kao muslimana vrijedja i to sto se dzamijsko serbe uzima kao metafora negativnog. Ima li nekakva druga komparacija ili konstruktivna kritika brate mili?
Vrijedjal tebe, kao muslimana, sto je Izetbegovic primo nagrade tiranske drzave koja rusi sve sto nema veze sa vahabijama ukljucujuci dzamija? Kakva je razlika izmedju Karadzica koji srusi Ferhadiju da bi izbriso tragove nesrba i Saudijske Arabije koja rusi sve tragove nevahabisma?

http://en.wikipedia.org/wiki/Destructio ... tage_sites

I Erasede, zamolio bi ti da mi das izvor o toj nagradi iz Wasingtona. Trazio sa na Googleu i nisam nista naso, s obzirom da danas svaka slasticarna ima internet stranicu malo mi ovo cudno... Da nisu malo slagali?
Last edited by PapeSusic on 04/10/2012 15:53, edited 1 time in total.
Erased

#3458 Re: SDA-All about

Post by Erased »

Ne govorimo sad o rezimima. Vrlo je nezahvalno. Vidjelo se to i na primjeru Gadafija. Prije par godina luconose evropske demokratije zaklinjali su se u njega, a sad je za sve diktator.
seln

#3459 Re: SDA-All about

Post by seln »

Erased wrote:Ne govorimo sad o rezimima. Vrlo je nezahvalno. Vidjelo se to i na primjeru Gadafija. Prije par godina luconose evropske demokratije zaklinjali su se u njega, a sad je za sve diktator.
Zato i kazem, te nagrade su bile "dzamijsko serbe". Poklonjene. Mukte. Halalolsun.
Ili je sad i dzamijsko serbe u rangu sakralnog?
Erased

#3460 Re: SDA-All about

Post by Erased »

PapeSusic. Nema razloga da se ponavljamo. Ako do sada nisi znao, onda ne znam gdje zivis. Opste poznate cinjenice ne bih ponovo utvrdjivao.
Erased

#3461 Re: SDA-All about

Post by Erased »

seln wrote:
Erased wrote:Ne govorimo sad o rezimima. Vrlo je nezahvalno. Vidjelo se to i na primjeru Gadafija. Prije par godina luconose evropske demokratije zaklinjali su se u njega, a sad je za sve diktator.
Zato i kazem, te nagrade su bile "dzamijsko serbe". Poklonjene. Mukte. Halalolsun.
Ako nesto simbolizuje, onda jeste u tom rangu ili blizu njega.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3462 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

• 2000. Ličnost stoljeća u BiH, izbor lista „Dnevni avaz”
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
PapeSusic

#3463 Re: SDA-All about

Post by PapeSusic »

Nisi mi odgovorio na pitanje. Saudijska Arabija gleda na nevehabije kao sto je Biljana Plavsic gledala nesrbe 1992-1995.

Saudijska Arabija rusi i unistava dzamije gdje god moze samo zato sto nisu vehabijske. I Karadzic je jednom rusio dzamije i katolicke crkve samo zato sto nisu pravoslavne crkve. Da ponovim pitanje; Kakva je razlika primiti nagradu Radovana Karadzica i Saudijske Arabije? Karadzic je srusio Ferhadiju, Saudijska Arabija je 2-3 srusila Poslanikovu Dzamiju, koja je razlika?

I neradi se o rezimima, ime nagrade kojom se ti hvalis nosi ime jednog obicnog tirana. Jel uredu primiti nagradu od Biljane ako nagrada nosi ime Draze?

I drugo pitanje, sta bi sa Nagradom Demokratije iz Wasingtona? Nigdje nista jel?

Eto, onda sam i ja, Prof. Dr. @PapeSusic primio nagradu Demokratskog Centra iz Pariza.
seln

#3464 Re: SDA-All about

Post by seln »

Erased wrote:
seln wrote:
Ako nesto simbolizuje, onda jeste u tom rangu ili blizu njega.
A sta simbolizuje? Dzamiju ili Aliju?
Jadan islam, kad ga takvi brane.
PapeSusic

#3465 Re: SDA-All about

Post by PapeSusic »

Erased wrote:PapeSusic. Nema razloga da se ponavljamo. Ako do sada nisi znao, onda ne znam gdje zivis. Opste poznate cinjenice ne bih ponovo utvrdjivao.
Opste cinjenice? Pa nigdje traga nema o "Center for Democracy Washington" a ti pricas o opste poznate cinjenice? :lol:

Radi se o obicnoj propagandi u stilu Nikole Spirica. I on je sebi prije par godine kupio neku medalju, i to demokratsku. :oops:
duh_sa_sjekirom

#3466 Re: SDA-All about

Post by duh_sa_sjekirom »

novi.dan.nova.nafaka wrote: omG, koji si ti lik.
1. to što sam napisao: "Allah mu oprostio grijehe", je bila dova (molba upućena Bogu), a ne tvrdnja. Molim nekoga ko ima strpljenja ili neki način da se spusti na još niži nivo objašnjenja da pojasni čovjeku, ja zaista ne znam bolje. :-D
2. ti meni pričaš o ozbiljnim argumentima !? Koji argument si ti iznio, ili onaj trol, da se Alija navodno potpisivao kao srbin ? Dakle, ja moram da vidim vaš argument, da bih uopšte mogao odgovarati na njega.
omG, razumijem da vas plaćaju po postovima da lažete i pljujete, ali dajte makar čitajte šta pišete, majka mu stara...
Sva sreća pa si nam ti "na nivou", kulturan, komunikativan, načitan i nadasve inteligentan, rodila te majka...Šteta što nemamo više takvih svijetlih primjera među našom omladinom, a osobito u vlasti :D
Da, ja sam brzo i krivo pročitao i razumio kao "Allah mu JE oprostio" a ne "Allah mu oprostio", tako da jeste moja "greška u koracima".
Trebao si pažljivije pročitati moj post, jer da jesi, mogao si zaključiti da ja ne tvrdim da se A.I. izjašnjavao kao Srbin, jer zaista ne znam, pa ne trebam ni iznositi bilo kakve argumente. Tražio sam da nam ti, kao zaštitnik lika i djela dotičnog "političara, stratega i vizionara" to opovrgneš.
A inače, komunikacija ti baš onako, sda-ovska... Ovo "omG" je,ustvari, autentična stranačka kratica koju najbolje narod zna ("Opet Me Gurdume")...
Last edited by duh_sa_sjekirom on 04/10/2012 17:25, edited 3 times in total.
Chisum

#3468 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

JoseMujica wrote:
• 2000. Ličnost stoljeća u BiH, izbor lista „Dnevni avaz”
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
:lol:

Fali jos samo Gljivin Oskar popularnosti, pa da se ova komedija zaokruzi.
vatrogasac

#3469 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

Na Grbavici, u blizini restorana Capri, došlo je do fizičkog okršaja između pristalica SDA i privrednika koji su građanima dijelili crveno-zelene letke, na kojima piše: Nemojte glasati za pogrešnog čovjeka - Nedžada Koldžu!

Image
Innovation

#3470 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

"Moja vizija BiH je jasna: cjelovita i demokratska zemlja. Vjerujem da je i vi tako zamisljate. To je vizija, a zivot i realnost su cesto nesto drugo."
Izjava Predsjednika Alije Izetbegovica, prilikom dodjele nagrade Americkog centra za demokratiju.
Njujork, 1997. godine
:)
PapeSusic

#3471 Re: SDA-All about

Post by PapeSusic »

Innovation wrote:"Moja vizija BiH je jasna: cjelovita i demokratska zemlja. Vjerujem da je i vi tako zamisljate. To je vizija, a zivot i realnost su cesto nesto drugo."
Izjava Predsjednika Alije Izetbegovica, prilikom dodjele nagrade Americkog centra za demokratiju.
Njujork, 1997. godine
:)
Ta nagrada i taj centar izgleda da nepostoje. 1000 ponovljena laz nepostaje istina. 100 puta sam pito za ovu tkz. nagradu i jos niko nijedan link nije postavio.

Trazio sam svasta na googleu, nema ni traga...
JoseMujica

#3472 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

šutite ...još jedan SDA struĆnjak za vizibiliti studije Terzić je tako počasni doktorat dobio....uplati i eto ti Phd diplome :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3473 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Ovi Koldzini majmuni i bojovnici su malo je reci agresivni i spremni na tuce i fizicko nasilje.

Ponasanje necijih simpatizera i pristalica, zaparavo, najvise govori o tom kandidatu i sistemu "vrijednosti" koje on propagira i podrzava.
PapeSusic

#3474 Re: SDA-All about

Post by PapeSusic »

JoseMujica wrote:šutite ...još jedan SDA struĆnjak za vizibiliti studije Terzić je tako počasni doktorat dobio....uplati i eto ti Phd diplome :lol:
Budala, Nikola Spira je za 500 dolara uvrsten medju "100 most influental men in 2010" u Međunarodnom biografskom centru (MBC) iz Kembridža :oops:

http://www.mojportal.ba/novost/44774/Pr ... za-Spirica
JoseMujica

#3475 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

-LIBERO- wrote:Ovi Koldzini majmuni i bojovnici su malo je reci agresivni i spremni na tuce i fizicko nasilje.

Ponasanje necijih simpatizera i pristalica, zaparavo, najvise govori o tom kandidatu i sistemu "vrijednosti" koje on propagira i podrzava.
ja nedavno napisah da je SDA zadužena za talibanizaciju ovog društva i napadoše me ko da sam u sred Minhena 1936 reko da je Hićo jevrej.

Svaki iole pismen čovjek je napustio tu stranku ili nikad nije ušao u nju....ostali su samo rodbina i džamijski golubovi koji varaju stare nane i dede.

otud ovo bijedničko korištenje govornice UN-a u predizborne svrhe i pozivanje na bajrame...dno dna...mada je princ dotakao sno još sa Šajom i crncima,al ima sreću što je ovo zemlja nepismenih
Post Reply