Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
palermo

#3451 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

Sarajevo1946 wrote:Ja ga ne mogu organski, ali on je udario temelje ove generacije. Žalosno, ali je tako :D
Svaka ti je zlatna.Mislim u ovom postu :)
Logovan

#3452 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Logovan »

Sarajevo1946 wrote:Ja ga ne mogu organski, ali on je udario temelje ove generacije. Žalosno, ali je tako :D
Mr. Brightside wrote:ja bih prije rekao Fuad Muzurović.. :D
Ili je možda to bio Blaž Slišković.
Last edited by Logovan on 10/06/2013 21:19, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3453 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Velkoski »

Mišo Smajlović je udario temelje, nemate pojma. :wink:
Muhamed Đakmić

#3454 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Muhamed Đakmić »

_terminaš_ wrote:Ili je možda to bio Blaž Slišković.
Hajde, sa Fuadom bih se donekle i složio, mada je bilo milion belaja nakon otkaza njemu, ali većina ovih igrača kod Sliškovića nije ni debitovala, niti u planu bila. Nešto si fulio :D
cindrlimindrli

#3455 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

Ne mogu od smijeha, dovoljno je samo reci Jaksirevic.
palermo

#3456 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

Sarajevo1946 wrote:
Hajde, sa Fuadom bih se donekle i složio, mada je bilo milion belaja nakon otkaza njemu, ali većina ovih igrača kod Sliškovića nije ni debitovala, niti u planu bila. Nešto si fulio :D
Ma Ćiro udario, nema tu priče.Sviđalo se to nama ili ne. Pokazao nam da možemo.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3457 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by JoseMujica »

Blaž kao trener tanak.....al Ćiro nam jeste utemeljitelj imidža pobjednika...od popularizacije i naboja oko repke i zmajiranja, pa do toga da smo počeli levate derati bez pardona...a kad smo Belgiju dvaput uzeli ni sami nismo mogli vjerovati :shock:

Sušić je preuzeo i unio ono što je falilo ozbiljnost i rad i ovo što imamo danas je 100% Papetovo djelo

kad se samo sjetim one patnje protiv Malte i who is you ingliša Bake :roll: i 4-5-1 formacije na Koševu u tekmi koju MORAMo dobiti....ne spominjite ga :(
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3458 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Velkoski »

ZABORAVLJATE MEHA KODRA
Logovan

#3459 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Logovan »

Hajde malo skontajte da sam se zajebavao. :skoljka: Oj majko :lol:

Lupaju se imena, pa rekoh da i ja lupim nekoga.
Mr. Brightside

#3460 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mr. Brightside »

kome se kopka, nek pronađe ko je sve debitovao od sadašnjih.. za ono malo vremena dok je bio Fuad :D
mislim, Džeko, Rahimić, Ibišević, Pandža i ne znam jel' Muslimović...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3461 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Velkoski »

Mr. Brightside wrote: ne znam jel' Muslimović...
Halid?
Muhamed Đakmić

#3462 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Muhamed Đakmić »

Baka je puno bolji taktičar bio nego što mu se pripisuje. Dva puta je u posljednjoj utakmici imao priliku da se plasira negdje sa igračkim kadrom koji je žestoko inferioran u odnosu na ovo što danas imamo.

Na stranu kockanje sa ovim levatima tipa Jakirevića i to, ali ona ekipa nije bila ni do koljena ovoj, a dijelio je gol protiv Danske od plasmana na prvenstvo.

Brightside, jeste sve to bilo u vrijeme Fuada, ali silom prilika, radi onog pisma. Ćiro je došao kad je reprezentacija bila haman pred raspadom i uspio ujediniti te dvije generacije, ove što su potpisali pismo i ove nove.
shake69

#3463 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by shake69 »

Hrvati i drugu zijanili, veceras protiv Portugala 0:1. Padaju na FIFA ljestvici za cetiri-pet mjesta u julu!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3464 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Velkoski »

shake69 wrote:Hrvati i drugu zijanili, veceras protiv Portugala 0:1. Padaju na FIFA ljestvici za cetiri-pet mjesta u julu!
Trubi l' se po gradu?
JoseMujica

#3465 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by JoseMujica »

Sarajevo1946 wrote:Baka je puno bolji taktičar bio nego što mu se pripisuje. Dva puta je u posljednjoj utakmici imao priliku da se plasira negdje sa igračkim kadrom koji je žestoko inferioran u odnosu na ovo što danas imamo.
.
doduše...imaš pravo...ovo potpuno zaboravljamo
Kemal Malovčić

#3466 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Kemal Malovčić »

Ko su svi ti ljudi? :?: :?:
palermo

#3467 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

Sarajevo1946 wrote:Baka je puno bolji taktičar bio nego što mu se pripisuje. Dva puta je u posljednjoj utakmici imao priliku da se plasira negdje sa igračkim kadrom koji je žestoko inferioran u odnosu na ovo što danas imamo.

Na stranu kockanje sa ovim levatima tipa Jakirevića i to, ali ona ekipa nije bila ni do koljena ovoj, a dijelio je gol protiv Danske od plasmana na prvenstvo.

Brightside, jeste sve to bilo u vrijeme Fuada, ali silom prilika, radi onog pisma. Ćiro je došao kad je reprezentacija bila haman pred raspadom i uspio ujediniti te dvije generacije, ove što su potpisali pismo i ove nove.
Ma Baka je bio kockar, nekad upali nekad ne upali. Mislim da smo to puno puta ovdje pretresali.

A Ćiro je vjerovatno bio u onom trenutku baš ono što nam treba. A kao što Mujica reče, Pape je dao ozbiljnost svemu ovome i sve podigao na viši nivo.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3468 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Velkoski »

Kemal Malovčić wrote:Ko su svi ti ljudi? :?: :?:
Mumini
JoseMujica

#3469 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by JoseMujica »

Neki back vokali Moke...ko Lokice :lol:
Mr. Brightside

#3470 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mr. Brightside »

palermo wrote:

Ma Baka je bio kockar, nekad upali nekad ne upali. Mislim da smo to puno puta ovdje pretresali.

A Ćiro je vjerovatno bio u onom trenutku baš ono što nam treba. A kao što Mujica reče, Pape je dao ozbiljnost svemu ovome i sve podigao na viši nivo.
budimo realni, ponajviše zbog napokon mirnije situacije u savezu i oko saveza :D
cindrlimindrli

#3471 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

Zestoko inferiorniji? Hibic, Konjic, Music, Salihamidzic, Barbarez, Baljic, Bolic, Misimovic...??? Doduse, mora se
priznati da je atmosfera u savezu milion puta bolja od one kad je on bio selektor, dosta se toga promijenilo na bolje.
Kontra__

#3472 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Kontra__ »

Ciro je napravio "kult reprezentacije", bar kod raje! U njegovo vrijeme pocinje se masovno dolaziti u dresovima (doduse pijacarskim, ali nije bilo boljih :mrgreen: ), zastave se furaju masovno, salovi itd... Prije je cirkus zivi bio i sarenilo. Doduse i sad je to vecinom teferic, ali govorim o samom izgledju tribina.

Unio nam je pobjednicki duh, unio nam je da deremo slabije od sebe bez pardona, a Pape je to sve zaokruzio i unio ono sto nam je falilo. Bez prevelike pompe, cirkusa na okupljanjima, ozbiljan rad bez milijardu kamermana, tv show-a itd...
palermo

#3473 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

Mr. Brightside wrote: budimo realni, ponajviše zbog napokon mirnije situacije u savezu i oko saveza :D
Tačno. Ali boljoj situaciji u Savezu je umnogome pomogla i reprezentacija.Da smo mi bili za qrc, kad je bila najavljena ona suspenzija, nti bi se digla onolika frka, a ko zna bi li uopšte nova garnitura došla na vlast. Tako da zaista Ćiri, uz sve njegove aferime, ne treba oduzimati ono što što je zaslužio, a isto važi i za Papeta
animals

#3474 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by animals »

shake69 wrote:Hrvati i drugu zijanili, veceras protiv Portugala 0:1. Padaju na FIFA ljestvici za cetiri-pet mjesta u julu!
Jesu izgubili, ali su igrali puno bolje nego protiv Skota..i debi Halilovica, mali ce biti strasan igrac..
benderr

#3475 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by benderr »

Nakon gotovo odradenih kvalifikacija pod Stimcem jedan mali osvrt na Hr repku.

.........................................................Pletikosa/Subasic

..............................Srna..............Corluka ................ Sifo/Vida .................. Milic/Strinic

.............................................................. Vukojevic

.......................................................Modric ............. Kovacic

..............................Halilovic .................................................................Rakitic

..................................................................Mandzukic

To bi bila nekako naprikladnija/najbolja formacija i najjaca momcad koja ima prespektivu za buducnost.
Vec sam na ovom forumu govorio kako Halilovic nije jos za repku ali eto posipam se pepelom. :oops: Decec jednostavno ima takav vic i lakocu igre da ga treba forsirati i pod cijenu da postoji neki bolji (jedino u fizikalijama) iako to nije slucaj.

NAJVECA greska Stimca je naravno forsiranje Sammira ali i jednako zanemarivanje Vukojevica. Covjek uvijek daje 100% i definitivno posjeduje najbolje defanzivne vjestine od svih veznjaka.
Tu ulaze i male sitnice poput pravilnih prekrsaja, sjeckanja protivnicke igre itd.
Formacija s dva napadaca Olicem i Mandzukicem je cisti promasaj jer ni jedan ne posjeduje neku vjestinu da sam izgradi gol situaciju niti se mogu medusobno nadopunjavati u igri nego ovise o veznjacima odozada.
Zato Mandzo sam u napadu i neka radi ono sto i u Bavarskoj.

SVETO TROJSTVO

Modric-Kovacic-Halilovic

Jedini pravi vic maheri u ekipi, nanizati prvog pa drugog zatim treceg te podvaliti loptu ili zapucati na gol. Jedini posjeduju tu vjestinu i o njima ovise buduci uspjesi.

Srna- nema se sto za reci
Corluka- standardan pravi nogometas, ne panicari ima dobre odluke i prema naprijed i prema iza
Sifo- kupio me na tekmi protiv Spanjolske kada je odigrao poput Maldinija ili Cannavara, presijecanje paseva,istrcavanja pokrivanja etc
Vida- vise fizikci odlican (eksplozivan na prvom koraku) i zna dobro iznijeti loptu, dobar u glavi nego sto posjeduje dobre defanzivne vjestine
Milic/Strinic- ako ovaj Milic iz Istre ovako nastavi Strinic seli na klupu
Vukojevic- rijeseno
Modric-Kovacic-Halilovic sve je vec receno
Mandzukic- klasicna igra iz Bayerna i to je to

Rezerve

Ademi- pravi solidni vezni, nista posebno prema naprjed nista posebno prema nazad, mozes racunati na 100% truda i solidnu igru
PERSIC- je totalno propao nadam se kako ce se izvuci ali za sada za njega nema mjesta u repki
Badelj/Kranjcar- nikada mi se nisu svidali takvi igraci sto se tice fizicke spreme tako da bi bio previse subjektivan i zao kada bi ih komentirao njihovu igru.
ima jos igraca ali svi ostali su lako zamjenjivi

Sad jedino preostaje da Stimac ovo procita i Hrvatska je i dalje na top ljestvici medu najboljima. :D
Locked