Svaka ti je zlatna.Mislim u ovom postuSarajevo1946 wrote:Ja ga ne mogu organski, ali on je udario temelje ove generacije. Žalosno, ali je tako
Kvalifikacije za SP 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
palermo
#3451 Re: Kvalifikacije za SP 2014
- Logovan
#3452 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Sarajevo1946 wrote:Ja ga ne mogu organski, ali on je udario temelje ove generacije. Žalosno, ali je tako
Ili je možda to bio Blaž Slišković.Mr. Brightside wrote:ja bih prije rekao Fuad Muzurović..
Last edited by Logovan on 10/06/2013 21:19, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3453 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Mišo Smajlović je udario temelje, nemate pojma. 
- Muhamed Đakmić
#3454 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Hajde, sa Fuadom bih se donekle i složio, mada je bilo milion belaja nakon otkaza njemu, ali većina ovih igrača kod Sliškovića nije ni debitovala, niti u planu bila. Nešto si fulio_terminaš_ wrote:Ili je možda to bio Blaž Slišković.
-
cindrlimindrli
#3455 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ne mogu od smijeha, dovoljno je samo reci Jaksirevic._terminaš_ wrote:Ili je možda to bio Blaž Slišković.
-
palermo
#3456 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ma Ćiro udario, nema tu priče.Sviđalo se to nama ili ne. Pokazao nam da možemo.Sarajevo1946 wrote:Hajde, sa Fuadom bih se donekle i složio, mada je bilo milion belaja nakon otkaza njemu, ali većina ovih igrača kod Sliškovića nije ni debitovala, niti u planu bila. Nešto si fulio_terminaš_ wrote:Ili je možda to bio Blaž Slišković.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3457 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Blaž kao trener tanak.....al Ćiro nam jeste utemeljitelj imidža pobjednika...od popularizacije i naboja oko repke i zmajiranja, pa do toga da smo počeli levate derati bez pardona...a kad smo Belgiju dvaput uzeli ni sami nismo mogli vjerovati
Sušić je preuzeo i unio ono što je falilo ozbiljnost i rad i ovo što imamo danas je 100% Papetovo djelo
kad se samo sjetim one patnje protiv Malte i who is you ingliša Bake
i 4-5-1 formacije na Koševu u tekmi koju MORAMo dobiti....ne spominjite ga 
Sušić je preuzeo i unio ono što je falilo ozbiljnost i rad i ovo što imamo danas je 100% Papetovo djelo
kad se samo sjetim one patnje protiv Malte i who is you ingliša Bake
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#3458 Re: Kvalifikacije za SP 2014
ZABORAVLJATE MEHA KODRA
- Logovan
#3459 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Hajde malo skontajte da sam se zajebavao.
Oj majko 
Lupaju se imena, pa rekoh da i ja lupim nekoga.
Lupaju se imena, pa rekoh da i ja lupim nekoga.
-
Mr. Brightside
#3460 Re: Kvalifikacije za SP 2014
kome se kopka, nek pronađe ko je sve debitovao od sadašnjih.. za ono malo vremena dok je bio Fuad 
mislim, Džeko, Rahimić, Ibišević, Pandža i ne znam jel' Muslimović...
mislim, Džeko, Rahimić, Ibišević, Pandža i ne znam jel' Muslimović...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#3461 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Halid?Mr. Brightside wrote: ne znam jel' Muslimović...
- Muhamed Đakmić
#3462 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Baka je puno bolji taktičar bio nego što mu se pripisuje. Dva puta je u posljednjoj utakmici imao priliku da se plasira negdje sa igračkim kadrom koji je žestoko inferioran u odnosu na ovo što danas imamo.
Na stranu kockanje sa ovim levatima tipa Jakirevića i to, ali ona ekipa nije bila ni do koljena ovoj, a dijelio je gol protiv Danske od plasmana na prvenstvo.
Brightside, jeste sve to bilo u vrijeme Fuada, ali silom prilika, radi onog pisma. Ćiro je došao kad je reprezentacija bila haman pred raspadom i uspio ujediniti te dvije generacije, ove što su potpisali pismo i ove nove.
Na stranu kockanje sa ovim levatima tipa Jakirevića i to, ali ona ekipa nije bila ni do koljena ovoj, a dijelio je gol protiv Danske od plasmana na prvenstvo.
Brightside, jeste sve to bilo u vrijeme Fuada, ali silom prilika, radi onog pisma. Ćiro je došao kad je reprezentacija bila haman pred raspadom i uspio ujediniti te dvije generacije, ove što su potpisali pismo i ove nove.
- shake69
#3463 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Hrvati i drugu zijanili, veceras protiv Portugala 0:1. Padaju na FIFA ljestvici za cetiri-pet mjesta u julu!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#3464 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Trubi l' se po gradu?shake69 wrote:Hrvati i drugu zijanili, veceras protiv Portugala 0:1. Padaju na FIFA ljestvici za cetiri-pet mjesta u julu!
- JoseMujica
#3465 Re: Kvalifikacije za SP 2014
doduše...imaš pravo...ovo potpuno zaboravljamoSarajevo1946 wrote:Baka je puno bolji taktičar bio nego što mu se pripisuje. Dva puta je u posljednjoj utakmici imao priliku da se plasira negdje sa igračkim kadrom koji je žestoko inferioran u odnosu na ovo što danas imamo.
.
- Kemal Malovčić
#3466 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ko su svi ti ljudi?

-
palermo
#3467 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ma Baka je bio kockar, nekad upali nekad ne upali. Mislim da smo to puno puta ovdje pretresali.Sarajevo1946 wrote:Baka je puno bolji taktičar bio nego što mu se pripisuje. Dva puta je u posljednjoj utakmici imao priliku da se plasira negdje sa igračkim kadrom koji je žestoko inferioran u odnosu na ovo što danas imamo.
A Ćiro je vjerovatno bio u onom trenutku baš ono što nam treba. A kao što Mujica reče, Pape je dao ozbiljnost svemu ovome i sve podigao na viši nivo.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#3468 Re: Kvalifikacije za SP 2014
MuminiKemal Malovčić wrote:Ko su svi ti ljudi?![]()
- JoseMujica
#3469 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Neki back vokali Moke...ko Lokice 
-
Mr. Brightside
#3470 Re: Kvalifikacije za SP 2014
budimo realni, ponajviše zbog napokon mirnije situacije u savezu i oko savezapalermo wrote:Ma Baka je bio kockar, nekad upali nekad ne upali. Mislim da smo to puno puta ovdje pretresali.Sarajevo1946 wrote:Baka je puno bolji taktičar bio nego što mu se pripisuje. Dva puta je u posljednjoj utakmici imao priliku da se plasira negdje sa igračkim kadrom koji je žestoko inferioran u odnosu na ovo što danas imamo.
A Ćiro je vjerovatno bio u onom trenutku baš ono što nam treba. A kao što Mujica reče, Pape je dao ozbiljnost svemu ovome i sve podigao na viši nivo.
-
cindrlimindrli
#3471 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Zestoko inferiorniji? Hibic, Konjic, Music, Salihamidzic, Barbarez, Baljic, Bolic, Misimovic...??? Doduse, mora seSarajevo1946 wrote:Baka je puno bolji taktičar bio nego što mu se pripisuje. Dva puta je u posljednjoj utakmici imao priliku da se plasira negdje sa igračkim kadrom koji je žestoko inferioran u odnosu na ovo što danas imamo.
priznati da je atmosfera u savezu milion puta bolja od one kad je on bio selektor, dosta se toga promijenilo na bolje.
-
Kontra__
#3472 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ciro je napravio "kult reprezentacije", bar kod raje! U njegovo vrijeme pocinje se masovno dolaziti u dresovima (doduse pijacarskim, ali nije bilo boljih
), zastave se furaju masovno, salovi itd... Prije je cirkus zivi bio i sarenilo. Doduse i sad je to vecinom teferic, ali govorim o samom izgledju tribina.
Unio nam je pobjednicki duh, unio nam je da deremo slabije od sebe bez pardona, a Pape je to sve zaokruzio i unio ono sto nam je falilo. Bez prevelike pompe, cirkusa na okupljanjima, ozbiljan rad bez milijardu kamermana, tv show-a itd...
Unio nam je pobjednicki duh, unio nam je da deremo slabije od sebe bez pardona, a Pape je to sve zaokruzio i unio ono sto nam je falilo. Bez prevelike pompe, cirkusa na okupljanjima, ozbiljan rad bez milijardu kamermana, tv show-a itd...
-
palermo
#3473 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Tačno. Ali boljoj situaciji u Savezu je umnogome pomogla i reprezentacija.Da smo mi bili za qrc, kad je bila najavljena ona suspenzija, nti bi se digla onolika frka, a ko zna bi li uopšte nova garnitura došla na vlast. Tako da zaista Ćiri, uz sve njegove aferime, ne treba oduzimati ono što što je zaslužio, a isto važi i za PapetaMr. Brightside wrote: budimo realni, ponajviše zbog napokon mirnije situacije u savezu i oko saveza
- animals
#3474 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Jesu izgubili, ali su igrali puno bolje nego protiv Skota..i debi Halilovica, mali ce biti strasan igrac..shake69 wrote:Hrvati i drugu zijanili, veceras protiv Portugala 0:1. Padaju na FIFA ljestvici za cetiri-pet mjesta u julu!
-
benderr
#3475 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Nakon gotovo odradenih kvalifikacija pod Stimcem jedan mali osvrt na Hr repku.
.........................................................Pletikosa/Subasic
..............................Srna..............Corluka ................ Sifo/Vida .................. Milic/Strinic
.............................................................. Vukojevic
.......................................................Modric ............. Kovacic
..............................Halilovic .................................................................Rakitic
..................................................................Mandzukic
To bi bila nekako naprikladnija/najbolja formacija i najjaca momcad koja ima prespektivu za buducnost.
Vec sam na ovom forumu govorio kako Halilovic nije jos za repku ali eto posipam se pepelom.
Decec jednostavno ima takav vic i lakocu igre da ga treba forsirati i pod cijenu da postoji neki bolji (jedino u fizikalijama) iako to nije slucaj.
NAJVECA greska Stimca je naravno forsiranje Sammira ali i jednako zanemarivanje Vukojevica. Covjek uvijek daje 100% i definitivno posjeduje najbolje defanzivne vjestine od svih veznjaka.
Tu ulaze i male sitnice poput pravilnih prekrsaja, sjeckanja protivnicke igre itd.
Formacija s dva napadaca Olicem i Mandzukicem je cisti promasaj jer ni jedan ne posjeduje neku vjestinu da sam izgradi gol situaciju niti se mogu medusobno nadopunjavati u igri nego ovise o veznjacima odozada.
Zato Mandzo sam u napadu i neka radi ono sto i u Bavarskoj.
SVETO TROJSTVO
Modric-Kovacic-Halilovic
Jedini pravi vic maheri u ekipi, nanizati prvog pa drugog zatim treceg te podvaliti loptu ili zapucati na gol. Jedini posjeduju tu vjestinu i o njima ovise buduci uspjesi.
Srna- nema se sto za reci
Corluka- standardan pravi nogometas, ne panicari ima dobre odluke i prema naprijed i prema iza
Sifo- kupio me na tekmi protiv Spanjolske kada je odigrao poput Maldinija ili Cannavara, presijecanje paseva,istrcavanja pokrivanja etc
Vida- vise fizikci odlican (eksplozivan na prvom koraku) i zna dobro iznijeti loptu, dobar u glavi nego sto posjeduje dobre defanzivne vjestine
Milic/Strinic- ako ovaj Milic iz Istre ovako nastavi Strinic seli na klupu
Vukojevic- rijeseno
Modric-Kovacic-Halilovic sve je vec receno
Mandzukic- klasicna igra iz Bayerna i to je to
Rezerve
Ademi- pravi solidni vezni, nista posebno prema naprjed nista posebno prema nazad, mozes racunati na 100% truda i solidnu igru
PERSIC- je totalno propao nadam se kako ce se izvuci ali za sada za njega nema mjesta u repki
Badelj/Kranjcar- nikada mi se nisu svidali takvi igraci sto se tice fizicke spreme tako da bi bio previse subjektivan i zao kada bi ih komentirao njihovu igru.
ima jos igraca ali svi ostali su lako zamjenjivi
Sad jedino preostaje da Stimac ovo procita i Hrvatska je i dalje na top ljestvici medu najboljima.
.........................................................Pletikosa/Subasic
..............................Srna..............Corluka ................ Sifo/Vida .................. Milic/Strinic
.............................................................. Vukojevic
.......................................................Modric ............. Kovacic
..............................Halilovic .................................................................Rakitic
..................................................................Mandzukic
To bi bila nekako naprikladnija/najbolja formacija i najjaca momcad koja ima prespektivu za buducnost.
Vec sam na ovom forumu govorio kako Halilovic nije jos za repku ali eto posipam se pepelom.
NAJVECA greska Stimca je naravno forsiranje Sammira ali i jednako zanemarivanje Vukojevica. Covjek uvijek daje 100% i definitivno posjeduje najbolje defanzivne vjestine od svih veznjaka.
Tu ulaze i male sitnice poput pravilnih prekrsaja, sjeckanja protivnicke igre itd.
Formacija s dva napadaca Olicem i Mandzukicem je cisti promasaj jer ni jedan ne posjeduje neku vjestinu da sam izgradi gol situaciju niti se mogu medusobno nadopunjavati u igri nego ovise o veznjacima odozada.
Zato Mandzo sam u napadu i neka radi ono sto i u Bavarskoj.
SVETO TROJSTVO
Modric-Kovacic-Halilovic
Jedini pravi vic maheri u ekipi, nanizati prvog pa drugog zatim treceg te podvaliti loptu ili zapucati na gol. Jedini posjeduju tu vjestinu i o njima ovise buduci uspjesi.
Srna- nema se sto za reci
Corluka- standardan pravi nogometas, ne panicari ima dobre odluke i prema naprijed i prema iza
Sifo- kupio me na tekmi protiv Spanjolske kada je odigrao poput Maldinija ili Cannavara, presijecanje paseva,istrcavanja pokrivanja etc
Vida- vise fizikci odlican (eksplozivan na prvom koraku) i zna dobro iznijeti loptu, dobar u glavi nego sto posjeduje dobre defanzivne vjestine
Milic/Strinic- ako ovaj Milic iz Istre ovako nastavi Strinic seli na klupu
Vukojevic- rijeseno
Modric-Kovacic-Halilovic sve je vec receno
Mandzukic- klasicna igra iz Bayerna i to je to
Rezerve
Ademi- pravi solidni vezni, nista posebno prema naprjed nista posebno prema nazad, mozes racunati na 100% truda i solidnu igru
PERSIC- je totalno propao nadam se kako ce se izvuci ali za sada za njega nema mjesta u repki
Badelj/Kranjcar- nikada mi se nisu svidali takvi igraci sto se tice fizicke spreme tako da bi bio previse subjektivan i zao kada bi ih komentirao njihovu igru.
ima jos igraca ali svi ostali su lako zamjenjivi
Sad jedino preostaje da Stimac ovo procita i Hrvatska je i dalje na top ljestvici medu najboljima.