Ratko Mladić u Haagu!
- Arminovski
#3451 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Sad još više dobija na težini ona:
Nikome ne želim smrt...
... ali neke smrtovnice ću čitati sa uživanjem.
Nikome ne želim smrt...
... ali neke smrtovnice ću čitati sa uživanjem.
- Mr.Sojic
#3452 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Mehanizam u Hagu primio zahtjev za puštanje Mladića
https://www.rtvbn.com/4091076/mehanizam ... je-mladicaNaglašava se da Mladić iziskuje kontinuirano praćenje dijagnostike koje ne može da dobije u zatvorskoj bolnici, a koje bi mogao da dobije u Srbiji.
Dobio je on "dijagnostiku" i "dijagnozu" u Hagu - krvnik,zločinac i osuđen za GENOCID do kraja života, a ne do bolesti što reče ona nana.
Raspadaj se polaHke
-
zigson
- Mr.Sojic
#3454 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Govna se puštaju samo u septičkuzigson wrote: ↑02/05/2026 13:15 https://avaz.ba/vijesti/bih/1039200/osu ... zdani-udar
Koje su sanse da puste govno na slobodu
- DaysleepeR
#3455 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Više nije ni bitno hoće li ga pustiti ili neće, iz zatvora u kojem mu se um nalazi, u tijelu koje je na samrti, bježanja nema...
- Mr.Sojic
#3456 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Kad tamo otegne paponjke neka ga onda puštaju koliko hoće.DaysleepeR wrote: ↑04/05/2026 08:27 Više nije ni bitno hoće li ga pustiti ili neće, iz zatvora u kojem mu se um nalazi, u tijelu koje je na samrti, bježanja nema...
- Peacean
-
splinter
#3458 Re: Ratko Mladić u Haagu!
"Proći će noć, propast će zlotvori, pocrkat će manji neg' se rodili. Umri keru u najgorim mukama".
- GandalfSivi
#3459 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Awww, ostat ce djubre da trune, bas tuzno 
- Peacean
#3460 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Dabogda živio 120 godina i svaku proveo iza rešetaka.
-
giovanni008
#3461 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Rwandski "Ratko Mladic" Félicien Kabuga koji je optuzen za Genocid u Rwandi je juce umro u zatvoru u Hagu.
https://www.irmct.org/en/news/statement ... ien-kabuga
https://en.wikipedia.org/wiki/F%C3%A9licien_Kabuga
https://www.irmct.org/en/news/statement ... ien-kabuga
https://en.wikipedia.org/wiki/F%C3%A9licien_Kabuga
- stubrijez
#3462 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Ne znam jeste li ikada razmisljali koliko god mi (ili Vi) zeljeli da nije tako, da njima nije tako lose tamo...
msm u svakom slucaju bolje nego ostalim glavesinama iz 90ih kojima su vec i koscure ja mislim istrule. Jbg, jedan dan zivota je bolji od nicega u ilovaci da se ne lazemo.
Kako stvari stoje, mogli bi Rale i Rasho mozda i koji dan slobode da docekaju... ko zna
Zasto? To treba da se zapitamo...
msm u svakom slucaju bolje nego ostalim glavesinama iz 90ih kojima su vec i koscure ja mislim istrule. Jbg, jedan dan zivota je bolji od nicega u ilovaci da se ne lazemo.
Kako stvari stoje, mogli bi Rale i Rasho mozda i koji dan slobode da docekaju... ko zna
Zasto? To treba da se zapitamo...
- problemnatravunu
#3463 Re: Ratko Mladić u Haagu!
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/D ... ori/969336Ratko Mladić je jako loše i sve ide u lošem pravcu, rekao je Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića.
"Danas smo se čuli, jako je loše. Ne može da govori, sve to ide u jako lošem pravcu", kaže Darko Mladić.
On kaže da će uskoro opet ići da ga posjeti .
"Plan je da idem sa sinom, vjerovatno sljedeće nedjelje zavisno od obaveza na koje ne mogu uticati. Ako ne sljedeće, ona one tamo", rekao je Mladić za ATV.
- muha_sa
#3464 Re: Ratko Mladić u Haagu!
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/48 ... adica.html
ISTINA PRED VIJEĆEM SIGURNOSTI UN-a: Ambasadorica Šejla Đurbuzović očitala lekciju onima koji traže milost za ratnog zločinca Ratka Mladića
Svoje mišljenje o ovome pred Vijećem je iznijela i predstavnica Bosne i Hercegovine, ambasadorica Šejla Đurbuzović.
Pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenih nacija, jučer u poslijepodnevnim satima održana je rasprava o budućnosti Rezidualnog mehanizma za krivične sudove. Uz obraćanja predsjednice i glavnog tužioca, obratili su se predstavnici brojnih zemalja. Iz Rusije i Srbije su se čula obrazloženja za puštanje na slobodu za genocid osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, zbog humanitarnih razloga.
Svoje mišljenje o ovome pred Vijećem je iznijela i predstavnica Bosne i Hercegovine, ambasadorica Šejla Đurbuzović. Evo šta je, između ostalog poručila:
"Uvijek je fascinantno sa stanovišta kredibiliteta i moralnog integriteta kada slušate žalbe osuđenih ratnih zločinaca, osuđenika za genocid, kada traže prijevremeno puštanje. Danas smo čuli novi, zbog humanitarnih razloga. Da razjasnim, govorimo o 'bosanskom krvniku'. Krvniku odgovornom za više od osam hiljada nevinih ljudi u Srebrenici. Onome koji je naredio nemilosrdno granatiranje Sarajeva 1425 dana. Njegovo ime je Ratko Mladić. Pitam se da li su ikad pogledali u oči majke kojoj je ubijen sin ili koja je gledala kćerku koju neprestano siluju, ili onu koja je izgubila cijelu porodicu, s jednakom empatijom i brigom s kojom to rade za monstruma koji je odgovoran za ove zločine. Ako ništa, kada umre, imaće grob. Nešto što će ostati kao znak, koliko god prezren. Mnoge majke su umrle a da nisu dočekale da ukopaju ni kost svoje djece. I zato da vas pitam o kakvim humanitarnim razlozima govorimo, da li je njega bilo briga za sve zločine za koje je osuđen? Nakon što je ušao u Srebrenicu 11. jula 1995. Ratko Mladić je izjavio da je grad oslobođen za srpski narod, i citiram 'ovdje smo 11. jula u srpskoj Srebrenici, dan prije velikog srpskog praznika. Poklanjamo ovaj grad srpskom narodu, konačno je došao trenutak nakon pobune protiv dahija (Turaka), da se osvetimo Turcima na ovom mjestu', kraj citata. Ovo su njegove riječi, ne moje, ovo nije umjetna inteligencija, ovo je snimljeno kamerama koje su pratile njegov svaki korak. Da li se ikada izvinio, da li je otkrio lokacije masovnih grobnica, da li je dao bar naznaku da se kaje, kao osnov za empatiju i ranije puštanje. Imamo vjeru u objašnjenje predsjednice Santane koja je ovaj zahtjev odbila, po svim tačkama 'mandela pravila' su u potpunosti ispoštovana. Isto se ne može reći za one koje je on zarobio i pogubio u Srebrenici. Zato da budem jasna, želimo mu jako dug život, dovoljno dug da ga se drži odgovornim za najmanje osam hiljada nedužnih ljudi koje je nemilosrdno poslao u smrt. To je sve od empatije koju možemo ponuditi", zaključila je ambasadorica.
ISTINA PRED VIJEĆEM SIGURNOSTI UN-a: Ambasadorica Šejla Đurbuzović očitala lekciju onima koji traže milost za ratnog zločinca Ratka Mladića
Svoje mišljenje o ovome pred Vijećem je iznijela i predstavnica Bosne i Hercegovine, ambasadorica Šejla Đurbuzović.
Pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenih nacija, jučer u poslijepodnevnim satima održana je rasprava o budućnosti Rezidualnog mehanizma za krivične sudove. Uz obraćanja predsjednice i glavnog tužioca, obratili su se predstavnici brojnih zemalja. Iz Rusije i Srbije su se čula obrazloženja za puštanje na slobodu za genocid osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, zbog humanitarnih razloga.
Svoje mišljenje o ovome pred Vijećem je iznijela i predstavnica Bosne i Hercegovine, ambasadorica Šejla Đurbuzović. Evo šta je, između ostalog poručila:
"Uvijek je fascinantno sa stanovišta kredibiliteta i moralnog integriteta kada slušate žalbe osuđenih ratnih zločinaca, osuđenika za genocid, kada traže prijevremeno puštanje. Danas smo čuli novi, zbog humanitarnih razloga. Da razjasnim, govorimo o 'bosanskom krvniku'. Krvniku odgovornom za više od osam hiljada nevinih ljudi u Srebrenici. Onome koji je naredio nemilosrdno granatiranje Sarajeva 1425 dana. Njegovo ime je Ratko Mladić. Pitam se da li su ikad pogledali u oči majke kojoj je ubijen sin ili koja je gledala kćerku koju neprestano siluju, ili onu koja je izgubila cijelu porodicu, s jednakom empatijom i brigom s kojom to rade za monstruma koji je odgovoran za ove zločine. Ako ništa, kada umre, imaće grob. Nešto što će ostati kao znak, koliko god prezren. Mnoge majke su umrle a da nisu dočekale da ukopaju ni kost svoje djece. I zato da vas pitam o kakvim humanitarnim razlozima govorimo, da li je njega bilo briga za sve zločine za koje je osuđen? Nakon što je ušao u Srebrenicu 11. jula 1995. Ratko Mladić je izjavio da je grad oslobođen za srpski narod, i citiram 'ovdje smo 11. jula u srpskoj Srebrenici, dan prije velikog srpskog praznika. Poklanjamo ovaj grad srpskom narodu, konačno je došao trenutak nakon pobune protiv dahija (Turaka), da se osvetimo Turcima na ovom mjestu', kraj citata. Ovo su njegove riječi, ne moje, ovo nije umjetna inteligencija, ovo je snimljeno kamerama koje su pratile njegov svaki korak. Da li se ikada izvinio, da li je otkrio lokacije masovnih grobnica, da li je dao bar naznaku da se kaje, kao osnov za empatiju i ranije puštanje. Imamo vjeru u objašnjenje predsjednice Santane koja je ovaj zahtjev odbila, po svim tačkama 'mandela pravila' su u potpunosti ispoštovana. Isto se ne može reći za one koje je on zarobio i pogubio u Srebrenici. Zato da budem jasna, želimo mu jako dug život, dovoljno dug da ga se drži odgovornim za najmanje osam hiljada nedužnih ljudi koje je nemilosrdno poslao u smrt. To je sve od empatije koju možemo ponuditi", zaključila je ambasadorica.
- stubrijez
#3465 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Iz koje je Sejla politicke opcije..?
- Mr.Sojic
-
El_comadante
- Mr.Sojic
#3468 Re: Ratko Mladić u Haagu!
I ja mislim da je on ambasador, a da je ona savjetnica.
I da opet dodam, šta me briga ko je ambasador, bitno je da Bosnu i Hercegovinu ispravno zastupa i bez "dlake na jeziku" kaže istinu, svidjela se ona nekome ili ne.
Za riječi savjetnice
-
El_comadante
#3469 Re: Ratko Mladić u Haagu!
To svakako.Mr.Sojic wrote: ↑16/06/2026 07:16I ja mislim da je on ambasador, a da je ona savjetnica.
I da opet dodam, šta me briga ko je ambasador, bitno je da Bosnu i Hercegovinu ispravno zastupa i bez "dlake na jeziku" kaže istinu, svidjela se ona nekome ili ne.
Za riječi savjetnice![]()
- stubrijez
- Mr.Sojic
#3471 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Naravno da sam čuo, ali navedeno treba ponavljati uvijek radi ovih koji se prave slijepi, gluhi, a vala i blesavi