Ali John je dao zakletvu Nocnoj Strazi, mora sluziti dozivotno.RodneyMcKay wrote: Vjerujem da ce isto Jon Snow preuzeti Stark prezime, jer je on ipak pravi sin od Ned Starka, dok su ostala braca ili invalidi ili veoma mladi.
Insteresuje me da li Sansa moze uraditi isto sto je uradio Bolton svom sinu imenovoga za nasljednika priznao ga kao sina, jer ipak je ona zakonita nasljednica Kuce Stark. Dali sam upravu?
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- AleksoMKD
#3451 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
-
duboka_misao
#3452 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jon snow nije mali od neda starka to se vec prebiralo na temi, a mali rickon iako je premlad moze vladati isto kao i tommen ako bude neko regent dok ne stane punoljetan.
- VenomousV
#3453 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sta ono sansa nosi oko vrata?
- AleksoMKD
#3454 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moze, moze.duboka_misao wrote:Jon snow nije mali od neda starka to se vec prebiralo na temi, a mali rickon iako je premlad moze vladati isto kao i tommen ako bude neko regent dok ne stane punoljetan.
Rickon da vlada ali da je regent Great John Umber

-
1Dante1
#3455 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jbte strah me gledat finale sezone, sve kontam da ne moze Tyrion poginut al onda mi se stalno u mislima mota slika kako onaj kopa oci Oberynu pa shvatim da uvijek moze bolesnije od bolesnijeg. Fuj jedva sinoc zaspao 
- Tito_i_Partija
#3456 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja bi rek'o da ce krenut' na Boltona i Walder Frey-a, jer oni su ti koji su Semsi ubili majku a Baelishu ubili veliku ljubav. Zeljezni su sad manje-vise nevazni kako su izgubili Moat Cailin.RodneyMcKay wrote: U ostalom osveta je slatka ona ce sigurno krenuti na Boltona i Željezne.
A mislim da ce Semsa na kraju krajeva i Baelishu glave doc'. Saznace ona sta joj je bilo sa babom, kad-tad.
- AleksoMKD
#3457 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Stro bih volio da Sansa nadje Arijinu vucicu i da joj da da jede Boltone, Lanistere, Zeljezne i ostala govna.
-
RodneyMcKay
#3458 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ona sigurno sada nece biti mala beba ona je ovim potezom pokrenula povratak Satarkova na scenu. Vidjeli smo da Boltoni i dalje traze malu bracu oni su za sada skriveni, ali do kada. Sansa ako želi spasiti svoju braću mora odmah djelovati. Ona nije optuzena za ubistvo kralja. Tyrion je tu da to preziviTito_i_Partija wrote:Ja bi rek'o da ce krenut' na Boltona i Walder Frey-a, jer oni su ti koji su Semsi ubili majku a Baelishu ubili veliku ljubav. Zeljezni su sad manje-vise nevazni kako su izgubili Moat Cailin.RodneyMcKay wrote: U ostalom osveta je slatka ona ce sigurno krenuti na Boltona i Željezne.
A mislim da ce Semsa na kraju krajeva i Baelishu glave doc'. Saznace ona sta joj je bilo sa babom, kad-tad.
-
omar little
#3459 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
na stranu da li je sin ili nije, ne moze jon snow, ili bilo ko drugi, SAM uzeti ime stark. oca nema da ga prizna, na koju foru da on postane stark? krvna veza je nesto pa najvaznije u ovom svijetu, kao da se ti tek tako mozes ugurati pod necije prezime. sam sebi napise, sam potpise i to je to. dela sefika omuhurimi ovo pa da idem, imam posla, kakos tvoji, poselami. 
- AleksoMKD
#3460 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moze ga glava porodice po-Starkovati (valjda Bran, jel koliko znam samo u Dornu zene imaju ista prava oko nasljedstva, t.j. ako su starije od brata onda su one glava porodice) ili kralj.omar little wrote:na stranu da li je sin ili nije, ne moze jon snow, ili bilo ko drugi, SAM uzeti ime stark. oca nema da ga prizna, na koju foru da on postane stark? krvna veza je nesto pa najvaznije u ovom svijetu, kao da se ti tek tako mozes ugurati pod necije prezime. sam sebi napise, sam potpise i to je to. dela sefika omuhurimi ovo pa da idem, imam posla, kakos tvoji, poselami.
- So What!
#3461 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Meni je pored svega cudno kako to da dobričina Ned Stark nije priznao Jona kao svoje dijete. Mada mu je žena zafrkana i da se razumijemo nije simpatisala Jona, zna se ko je glava kuće 
- Capajebo
#3462 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mozda zato so i nije njegov sin?So What! wrote:Meni je pored svega cudno kako to da dobričina Ned Stark nije priznao Jona kao svoje dijete. Mada mu je žena zafrkana i da se razumijemo nije simpatisala Jona, zna se ko je glava kuće
-
Juliuscezar
#3463 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ima scena kada se rastaju Ned i Jon (kad Jon ide na zid) govori Ned Jonu nesto tipa ti si Stark u tebi tece Starkovska krvSo What! wrote:Meni je pored svega cudno kako to da dobričina Ned Stark nije priznao Jona kao svoje dijete. Mada mu je žena zafrkana i da se razumijemo nije simpatisala Jona, zna se ko je glava kuće
- AleksoMKD
#3464 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zato sto je John stariji (za malo, ali stariji) od ostale djece pa bi tehnicki Winterfell otisao njemu u nasledstvo, kao i ceo Sever a deca iz braka sa Cat (madrfaking mocna i poznata familija Tully) bi bili iza njega.So What! wrote:Meni je pored svega cudno kako to da dobričina Ned Stark nije priznao Jona kao svoje dijete. Mada mu je žena zafrkana i da se razumijemo nije simpatisala Jona, zna se ko je glava kuće
Onda bi i njegova djeca bila ispred djece Eda i Cat.
Zajebano za feudalizam.
Naravno, ovo je u slucaju da je John stvarno Edov sin u sta ja sumnjam.
-
omar little
#3465 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa, rekla je ona da ga je mrzila iz dna duse i da je mrzila sto ga je ned doveo u winterfell. zato ga nije nikad ni usvojio.
- AleksoMKD
#3466 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
I sto bi sjebo savez sa Tulijevima (zeninom familijom).omar little wrote:pa, rekla je ona da ga je mrzila iz dna duse i da je mrzila sto ga je ned doveo u winterfell. zato ga nije nikad ni usvojio.
-
sizifinho
#3467 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A može kralj Jona preimenovati u Starka, i dati mu sjever
Mali Bran nema šta da Starkuje, on je u pohodu ka svojoj divljini. Rickon, nema se pojma gdje je, a Sansa nije glava porodice ni nasljednik jer se loza prenosi na muško (sve fino u knjigama piše). Da nije tako, Tywin bi imao nasljednika u Cersei a kao što vidimo po njegovoj čežnji za Jamieom, nema ga 
I molim vas, te priče da Jon nije sin Eddarda, to su samo spekulacije u knjigama i dok gospon Martin to ne spomene u knjigama, tako će i ostati. Do tad, njegov je sin
I molim vas, te priče da Jon nije sin Eddarda, to su samo spekulacije u knjigama i dok gospon Martin to ne spomene u knjigama, tako će i ostati. Do tad, njegov je sin
- agnostic_front
#3468 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
a dobre epoizode. neću da se pravim pametan, ali bilo mi je prejednostavno za očekivati da samo jedan pobijedi ono čisto. Ovako i jeste u stilu ovog paše pisca, od tri moguća mrtvaca, tri će i biti, ako se mali ne izvuče.
- dječak sa šibicama
#3469 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako "divljaci" pregaze zid, nocna straza vise nece postojati. Odnosno, nece imati ni svoju svrhu.AleksoMKD wrote:Ali John je dao zakletvu Nocnoj Strazi, mora sluziti dozivotno.RodneyMcKay wrote: Vjerujem da ce isto Jon Snow preuzeti Stark prezime, jer je on ipak pravi sin od Ned Starka, dok su ostala braca ili invalidi ili veoma mladi.
Insteresuje me da li Sansa moze uraditi isto sto je uradio Bolton svom sinu imenovoga za nasljednika priznao ga kao sina, jer ipak je ona zakonita nasljednica Kuce Stark. Dali sam upravu?
Nekako bi mi bilo glupo da John Snow ostane na zidu, suvise su se "zadali" oko tog lika.
Sto se tice zeljeznog prijestolja, nebitno, ja licno navijam za Starkove. I za osvetu
- AleksoMKD
#3470 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Al onda tesko da ce John preziveti.dječak sa šibicama wrote:
Ako "divljaci" pregaze zid, nocna straza vise nece postojati. Odnosno, nece imati ni svoju svrhu.
I ja sam za Starkove, Sjever i Stare Bogove.dječak sa šibicama wrote: Nekako bi mi bilo glupo da John Snow ostane na zidu, suvise su se "zadali" oko tog lika.
Sto se tice zeljeznog prijestolja, nebitno, ja licno navijam za Starkove. I za osvetuArya je nabrojala koga treba ubiti, pa lagano, polako
Fakticki Starkovi su na neki nacin "ideal" feudalizma i zato su tako i najebali u spletkama i nista cudno sto su lordovi Severa Roba proglasili za Kralja.
Sa njihove gledne tocke sa Eddardom je vec drugi put da Kraljevstva pozovu Severnjaka u predstolnicu u lise ga slobode/zivota (otac Edov) i vec zovu treci put (Roba).
Kako se nije setio Rob da ucenjuje "ostavite nas na miru i placajte odrzavanje zida, ili sve imigrante preko zida tovarim u brod i istovaram na jug
- AleksoMKD
#3471 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bolan labude, ti si otvorio ovu temu u ocima ljudi i bogova, sad trpi i placiBlack swan wrote:ja mislim da ovo sve skupa nije normalno
rokaju djecu na sve strane oko nas...ljudi pogibaju svaki dan
a emocije se probude na ubistvo imaginarnog lika i na psa kojeg izvače iz rijeke
definitivno nešto nije u redu sa mnom i sa cijelim svijetom![]()
![]()
![]()
- AhmetShabo
#3472 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
John Snow je Targerijan.
- Tito_i_Partija
#3473 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moglo bi da divljaci nisu prvenstveno zainteresovani za sjever do zida, tj. domen Starkovih. Boli ih kurac za King's Landing (a da ne pricamo dalje, Dorne, Pyke, itd), tako da nije bilo nikakve sanse da se tu neki dogovor izmedju njih napravi.AleksoMKD wrote: Kako se nije setio Rob da ucenjuje "ostavite nas na miru i placajte odrzavanje zida, ili sve imigrante preko zida tovarim u brod i istovaram na jug"
Sto se tice dolazka "neocekivanog", spomenutog malo unazad: Ja licno mislim da ce Watch na Zidu dobro fasovat', i onda ce se u zadnjim trenucima desit' preokret' kad Stannis dodje sa svojom armijom.
Yes, Stannis. Zar nije on isao u Braavos do trazi kredit samo da moze da ode na sjever da brani ljude od White Walkers-a? E pa vidjeli smo da je kredit dobio, i mislim da ce on bit' taj koji ce se pojavit u zadnjim momentima Night's Watch-a da ih spasi.
- aux
#3474 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jaka epizoda
Zakuhalo se na svim frontovima pa se ne zna ko ce zivu glavu da izvuce,nadam se samo da ce ubrzo i zmajevi da prorade da vidimo tu snagu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3475 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
šteta što serija nema 12 epizoda...
šteta što ne rade paralelno neke miniserije prikvele za radnju otprije 100 godina
ili ubijanje ludog kralja... imaju prostora da rade i manevrišu u kojem god pravcu žele
šteta što ne rade paralelno neke miniserije prikvele za radnju otprije 100 godina
ili ubijanje ludog kralja... imaju prostora da rade i manevrišu u kojem god pravcu žele