Max Bunker wrote: "
Mentalitet Bosnjaka iz Sarajeva, nije isti mentalitetu Bosnjaka iz ostalih krajeva BiH.
Za tvoju informaciju-90% Bošnjaka u Sarajevu je iz ostalih krajeva BiH!
Max Bunker wrote: "
Mentalitet Bosnjaka iz Sarajeva, nije isti mentalitetu Bosnjaka iz ostalih krajeva BiH.
Kompromis nece bagra hadezeovska... Mani se izjednacavalja, o mojoj se kozi i mojim pravima radi...rahmanjin wrote:Ocigledno je da nece niko popustiti, ni HDZ-ovi ni SDP. Ocigledno je da su bitne samo fotelje i nista vise. Stranci malo zavrcu usi ali ocigledno to nije dovoljno. Niko nece kompromis a oni nece da se mijesaju.
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas nakon razgovora u OHR-u o konstituiranju vlasti kako su HDZ BiH i HDZ 1990 spremni biti dio opozicije ako se nastavi s "insistiranjem da se SDP-u BiH i SDA prepuste dva hrvatska mjesta u Vladi Federacije BiH i Vijeću ministara BiH".
"Ako ne možemo dobiti pet od 17 članova u federalnoj vladi i tri u ministarskom vijeću, naše je stajalište da mi (dva HDZ-a) ne želimo sudjelovati u takvoj vlasti. Neka sastavi vlast tko to misli da to može učiniti i neka preuzme odgovornost da vodi takvu vlast", rekao je Čović u telefonskoj izjavi, prenijela je Hina.
Dodao je da bi takav potez uspostave vlasti bez legitimnih hrvatskih političkih stranaka, za koje je glasovalo najviše Hrvata u BiH, destabiliziralo stanje.
"To bi donijelo puno bure u BiH. Vlast se sigurno ne može uspostaviti na normalnim osnovama bez dvaju HDZ-a, koji su legitimni predstavnici Hrvata u BiH, ali o tome neka razmišljaju oni koji nas sprječavaju da kao legitimni predstavnici hrvatskog naroda popunimo hrvatska mjesta", rekao je Čović.
HDZ ponovo pokušava izvršiti srušiti državu. I onda kada im se kao produkt političke gluposti i precjene vlastitih snaga, mlatnu amandmani tipa Petrich-a, opet će slijediti "kuknjava" o ugroženosti.zagazaga wrote:.............i evo nas opet u 2000-toj
Ocito druze, da ne putujes puno po BiHuroborus wrote:Max Bunker wrote: "
![]()
![]()
![]()
Za tvoju informaciju-90% Bošnjaka u Sarajevu je iz ostalih krajeva BiH!
pokusaj ponovo ..exliberal wrote:zavrzlama wrote:a) nespremnost srba da se odreknu pola rs-a u slucaju da pokusaju secesiju ( znaci kad bi se srbi odrekli pola rs onda bi se bosna mogla dijeli....zanimljivo)Stvarno se nekad pitam gdje se nalazi ta skrivena "snaga" bosnjackog korpusa ?
b) evropa ne zeli bosnjikistan (odakle znas...ima vise muslimana u francuskoj ili engelskoj nego u bih),niti ima moc da privoli srbe i hrvate na postenu podcjelu BIH ( i opet postena podjela...znaci sad je doslo do toga da se raspravlja o postenoj podjeli....zar se o tome nije moglo raspravljat 91...?) nije jer su srbi kontali da ce imati svu BIH za sebe a bosnjake bioloski istrijebiti..danas nemaju snage za secesiju a postena podjela je politicko samoubistvo i prosto nemoguca
c) bosnjaci znaju da srbi i dio hrvta u BIH ne predstavljaju demografsku,moralnu i vojnu silu da sa njima nebi mogli voditi dug iscrpljujuci rat za oslobadjanje BIH9prosla agresija na bIH je to pokazala,sad da ne govorimo) ( mnoge stvari nisu najasnije sto se tice zadnjeg rata, tj ko je kome mogao j... mater pa tako ni ova tvoja konstatacija nepije vode...ako su se bosnjaci odbranit od jna mogli bi srbi i hrvati od bosnjaka po toj konstatacij)ne mogu jer njihova borba nema moralno,legitimno i legalno uporiste,ne brane svoje nego cuvaju oteto
d) o sudbini BIH ne odlucuje samo snaga probosaskih snga i b osnjka kao naroda nego i svjetski interesi(arapi,turci,SAD itd) ( vidimo kako se interesuju po zapadnoj africi ....a i prosli rat je dokazao "zainteresovanost")dovoljno da sprijece potpuno ucesce srbije u ratu i oznace srbe kao agresore
e) bosnjaci bi pokusajem podjele bIh bili automatski onemoguceni da kao kolektiv s enormalno razvijaju i rta bi bio neizbjezan a protivnik nedovoljno jak da bosnjake potpuno porazi(opet primjer prosle agresije)(nekontam ovo bili bi onemoguceni normalno da se razvijaju......???? ) lic.emjerstvo sa tvoje strane
f) podjelu BIH bi pokrenuli drugi a ne bosnjaci(valja nama preko Brckog) opet s ebosnjaci stavljaju na stranu good boys i maju moralni,legalni i legitimni adut i prtednost u vodjenju rata ... ( pokretanje rata netreba ni srbima ni hrvatima, njima trenutno stanje odgovara, naslonjeni na "matice" ....ko ostaje?da odgovra ne bi dodik plakao za secesijom i pjenio kao bijesan pas...rs nije ono za sta su srbi ratovali.
g) hrvaskoj nije strateski interes granica sa velikom srbijom na pola svoje granice...( zato ce napravit mini bosnu koja ce da bude tampon zona)itd.itd.itd....nece izigrali su oni davno srbiju i srbe o prici vi van hrvatske mi vam pomognemo da podijelimo BIH...BIH zivi 16 godina nakon izgona srba iz hrvtske i njihovog deal-a.
nije nista skriveno sve javno,argumentovano i jasno...
Ma nije bas tako, SDP hoce da ima potpunu kontrolu u federalnoj vladi. Samo reci da nije tako, jer zasto je bitan bas taj jedan ministar iz reda Hrvata ako ne zbog toga. Pa i Lagumdzija je rekao da nije bitno jedno ili dva ministarska mjesta, ocigledno jeste bitno to jedno mjesto. I zasto bas da ne daju jedno mjesto HDZ-u iz reda srpskog naroda? A samo da te napomenem da su sinoc izjavili da su se dogovorili oko platforme. Pa ako su se dogovorili oko platforme zasto se onda ne mogu dogovoriti oko ministarskih mjesta?nosara wrote:Kompromis nece bagra hadezeovska... Mani se izjednacavalja, o mojoj se kozi i mojim pravima radi...rahmanjin wrote:Ocigledno je da nece niko popustiti, ni HDZ-ovi ni SDP. Ocigledno je da su bitne samo fotelje i nista vise. Stranci malo zavrcu usi ali ocigledno to nije dovoljno. Niko nece kompromis a oni nece da se mijesaju.

A graĐŽanski "neposluh"? A ne priznavanje vlasti? Haman ništa od toga..već "oni sami" to moraju preuzetu u svoje ruke...a sad se sjeti...ruke su im već zauzete "titranjem damu" Laktaškome voždiću pa nisu u stanju ništa drugo "preuzeti"...heckler wrote:Smrad malo mijenja pricu
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas nakon razgovora u OHR-u o konstituiranju vlasti kako su HDZ BiH i HDZ 1990 spremni biti dio opozicije ako se nastavi s "insistiranjem da se SDP-u BiH i SDA prepuste dva hrvatska mjesta u Vladi Federacije BiH i Vijeću ministara BiH".
"Ako ne možemo dobiti pet od 17 članova u federalnoj vladi i tri u ministarskom vijeću, naše je stajalište da mi (dva HDZ-a) ne želimo sudjelovati u takvoj vlasti. Neka sastavi vlast tko to misli da to može učiniti i neka preuzme odgovornost da vodi takvu vlast", rekao je Čović u telefonskoj izjavi, prenijela je Hina.
Dodao je da bi takav potez uspostave vlasti bez legitimnih hrvatskih političkih stranaka, za koje je glasovalo najviše Hrvata u BiH, destabiliziralo stanje.
"To bi donijelo puno bure u BiH. Vlast se sigurno ne može uspostaviti na normalnim osnovama bez dvaju HDZ-a, koji su legitimni predstavnici Hrvata u BiH, ali o tome neka razmišljaju oni koji nas sprječavaju da kao legitimni predstavnici hrvatskog naroda popunimo hrvatska mjesta", rekao je Čović.
Ja ovdje pjenim mjesecima o krivicnoj protiv CIKa. Sta se vise ceka!?!?!Sud BiH je donio rješenje kojim je uvažio Zukićevu žalbu i obavezao CIK da u roku od osam dana odluči o Zukićevom zahtjevu za izdavanje uvjerenja o dodjeli mandata za izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH. Zbog toga je danas iz Socijaldemokratske partije BiH najavljeno da razmišljaju o podnošenju krivične prijave protiv predsjednice CIK-a Irene Hadžiabdić.
Haj bogati pročitaj samo zadnjih 10-tak strana ove teme pa nećeš pitati ovakva pitanja.rahmanjin wrote:Ma nije bas tako, SDP hoce da ima potpunu kontrolu u federalnoj vladi. Samo reci da nije tako, jer zasto je bitan bas taj jedan ministar iz reda Hrvata ako ne zbog toga. Pa i Lagumdzija je rekao da nije bitno jedno ili dva ministarska mjesta, ocigledno jeste bitno to jedno mjesto. I zasto bas da ne daju jedno mjesto HDZ-u iz reda srpskog naroda? A samo da te napomenem da su sinoc izjavili da su se dogovorili oko platforme. Pa ako su se dogovorili oko platforme zasto se onda ne mogu dogovoriti oko ministarskih mjesta?nosara wrote:Kompromis nece bagra hadezeovska... Mani se izjednacavalja, o mojoj se kozi i mojim pravima radi...rahmanjin wrote:Ocigledno je da nece niko popustiti, ni HDZ-ovi ni SDP. Ocigledno je da su bitne samo fotelje i nista vise. Stranci malo zavrcu usi ali ocigledno to nije dovoljno. Niko nece kompromis a oni nece da se mijesaju.
rahmanjin wrote:Ma nije bas tako, SDP hoce da ima potpunu kontrolu u federalnoj vladi. Samo reci da nije tako, jer zasto je bitan bas taj jedan ministar iz reda Hrvata ako ne zbog toga. Pa i Lagumdzija je rekao da nije bitno jedno ili dva ministarska mjesta, ocigledno jeste bitno to jedno mjesto. I zasto bas da ne daju jedno mjesto HDZ-u iz reda srpskog naroda? A samo da te napomenem da su sinoc izjavili da su se dogovorili oko platforme. Pa ako su se dogovorili oko platforme zasto se onda ne mogu dogovoriti oko ministarskih mjesta?nosara wrote:Kompromis nece bagra hadezeovska... Mani se izjednacavalja, o mojoj se kozi i mojim pravima radi...rahmanjin wrote:Ocigledno je da nece niko popustiti, ni HDZ-ovi ni SDP. Ocigledno je da su bitne samo fotelje i nista vise. Stranci malo zavrcu usi ali ocigledno to nije dovoljno. Niko nece kompromis a oni nece da se mijesaju.
Upravo to i jeste najveca opasnost... I tu podrzavam SDP. Ako tu popuste, sve ostalo pada u vodu.rahmanjin wrote: Ma nije bas tako, SDP hoce da ima potpunu kontrolu u federalnoj vladi. Samo reci da nije tako, jer zasto je bitan bas taj jedan ministar iz reda Hrvata ako ne zbog toga. Pa i Lagumdzija je rekao da nije bitno jedno ili dva ministarska mjesta, ocigledno jeste bitno to jedno mjesto. I zasto bas da ne daju jedno mjesto HDZ-u iz reda srpskog naroda? A samo da te napomenem da su sinoc izjavili da su se dogovorili oko platforme. Pa ako su se dogovorili oko platforme zasto se onda ne mogu dogovoriti oko ministarskih mjesta?
Pa zar su ruke zauzete time i Bozi i Dragi Jugoslovenu?A Zeljka to moze sama!hercegovac_pravi wrote: A graĐŽanski "neposluh"? A ne priznavanje vlasti? Haman ništa od toga..već "oni sami" to moraju preuzetu u svoje ruke...a sad se sjeti...ruke su im već zauzete "titranjem damu" Laktaškome voždiću pa nisu u stanju ništa drugo "preuzeti"...
Evo kompromisa: sto ne daju SDP i SDA Boljitku po jedno mjesto iz reda bosnjackog i hrvatskog naroda? Boljitak je multietnicka stranka, potpisala je platformu a SDP ce zacepiti usta onima koji govore da hoce samo za sebe foteljenosara wrote:rahmanjin wrote:Ma nije bas tako, SDP hoce da ima potpunu kontrolu u federalnoj vladi. Samo reci da nije tako, jer zasto je bitan bas taj jedan ministar iz reda Hrvata ako ne zbog toga. Pa i Lagumdzija je rekao da nije bitno jedno ili dva ministarska mjesta, ocigledno jeste bitno to jedno mjesto. I zasto bas da ne daju jedno mjesto HDZ-u iz reda srpskog naroda? A samo da te napomenem da su sinoc izjavili da su se dogovorili oko platforme. Pa ako su se dogovorili oko platforme zasto se onda ne mogu dogovoriti oko ministarskih mjesta?nosara wrote: Kompromis nece bagra hadezeovska... Mani se izjednacavalja, o mojoj se kozi i mojim pravima radi...![]()
Ta ministarska mjesta, koja ironija, odredjuju buducnost SDP-a kao multietnicke stranke, koja predstavlja svoje cjelokupno biracko tijelo... Zadnja crta odbrane drzave od klero-nacionalistickih govana...
Ajde ti fino pisat, pa u krpe... Eto kompromisa...rahmanjin wrote:Evo kompromisa: sto ne daju SDP i SDA Boljitku po jedno mjesto iz reda bosnjackog i hrvatskog naroda? Boljitak je multietnicka stranka, potpisala je platformu a SDP ce zacepiti usta onima koji govore da hoce samo za sebe foteljenosara wrote:rahmanjin wrote: Ma nije bas tako, SDP hoce da ima potpunu kontrolu u federalnoj vladi. Samo reci da nije tako, jer zasto je bitan bas taj jedan ministar iz reda Hrvata ako ne zbog toga. Pa i Lagumdzija je rekao da nije bitno jedno ili dva ministarska mjesta, ocigledno jeste bitno to jedno mjesto. I zasto bas da ne daju jedno mjesto HDZ-u iz reda srpskog naroda? A samo da te napomenem da su sinoc izjavili da su se dogovorili oko platforme. Pa ako su se dogovorili oko platforme zasto se onda ne mogu dogovoriti oko ministarskih mjesta?![]()
Ta ministarska mjesta, koja ironija, odredjuju buducnost SDP-a kao multietnicke stranke, koja predstavlja svoje cjelokupno biracko tijelo... Zadnja crta odbrane drzave od klero-nacionalistickih govana...
Pa sa tim govnima SDP uđe u vlastnosara wrote:
![]()
zavrzlama wrote: pokusaj ponovo ..
Dobro, i...? Velim, zadnja crta... Ovi nisu nikad imali problem "matice"...yugi wrote:Pa sa tim govnima SDP uđe u vlastnosara wrote:
![]()
Pa odkud znaš da neće?rahmanjin wrote:nosara wrote:Evo kompromisa: sto ne daju SDP i SDA Boljitku po jedno mjesto iz reda bosnjackog i hrvatskog naroda? Boljitak je multietnicka stranka, potpisala je platformu a SDP ce zacepiti usta onima koji govore da hoce samo za sebe foteljerahmanjin wrote:
![]()
Bravo demokrato, bas si super, bas su te fino naucili cim neko ima drugacije misljenje a ne mozes da argumentima to pobijes ti se fol pravi pametan.nosara wrote:Ajde ti fino pisat, pa u krpe... Eto kompromisa...rahmanjin wrote:Evo kompromisa: sto ne daju SDP i SDA Boljitku po jedno mjesto iz reda bosnjackog i hrvatskog naroda? Boljitak je multietnicka stranka, potpisala je platformu a SDP ce zacepiti usta onima koji govore da hoce samo za sebe foteljenosara wrote:
![]()
Pa citas li novine i portale, gledas li televiziju? Fino je receno da SDP i SDA dijele bosnjacka mjesta a HDZ-ovi bi dobili 4 hrvatska mjesta a SDP jedno.hercegovac_pravi wrote:Pa odkud znaš da neće?rahmanjin wrote:nosara wrote: Evo kompromisa: sto ne daju SDP i SDA Boljitku po jedno mjesto iz reda bosnjackog i hrvatskog naroda? Boljitak je multietnicka stranka, potpisala je platformu a SDP ce zacepiti usta onima koji govore da hoce samo za sebe fotelje
ja se ne pokusavam izvuci..ja samo tebi dajem argumente,a nenabrajam ...zasto se bosnjaci komotno osjecaju dok srbi i dio hrvata zagovara podjelu drzave..ti si dao svoje argumente protiv mojih i to je to....exliberal wrote:zavrzlama wrote: pokusaj ponovo ..
Da nekopiram cijeli tekst....nisi mi odgovorio....ti si pobrojao od a do g i ja ti fino postavim komentare na tvoje teze sad pokusavas da se izvuces iz govana
meni je nazanimljivije bilo kad si spomenuo ( ne jednom nego dvaput) postenu podjelu
A to bi ti malkice da izuzmeš SDA i HSp iz te tvoje pričenosara wrote:Dobro, i...? Velim, zadnja crta... Ovi nisu nikad imali problem "matice"...yugi wrote:Pa sa tim govnima SDP uđe u vlastnosara wrote:
![]()