Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ja1977

#3451 Re: Android OS

Post by ja1977 »

Molim za savjet,

kakva su iskustva sa "find my phone" aplikacijama?? Koju staviti??

Nedavno sam kupio Xperiu Arch-S, trenutno je na Android 2.3.4. DA li je moguce uraditi update na 4.0 i kako??

Hvala
MGB

#3452 Re: Android OS

Post by MGB »

ja1977 wrote:Molim za savjet,

kakva su iskustva sa "find my phone" aplikacijama?? Koju staviti??

Nedavno sam kupio Xperiu Arch-S, trenutno je na Android 2.3.4. DA li je moguce uraditi update na 4.0 i kako??

Hvala
ima, ja uradio na xperia arc update na ICS 4.0.4.

prikopcas na komp, i preko PC Companion ti jave da ima novi update na raspolaganju... i apdejtujes preko PC companiona prateci korake. sasvim jednostavno... :D
agent_zero

#3453 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Piše se da ne radi led dioda za notifikaciju poslije apdejta na ICS kod arc S.
MGB

#3454 Re: Android OS

Post by MGB »

agent_zero wrote:Piše se da ne radi led dioda za notifikaciju poslije apdejta na ICS kod arc S.
stekaju i meni widgeti s vremena na vrijeme, ali mislim da je to normalno na pocetku, u slucaju da nije neki bug, jer kad sam radio update na 2.3.4 sa 2.3.3, bio je na pocetku vrlo spor dok ga nisam tokom vremena vise puta upalio i ugasio dok se ne 'dohaviza'... :D
agent_zero

#3455 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Uradi hard reset i trebalo bi da bude ok.

To se svakako preporučuje poslije takvog apdejta.
BadBoy

#3456 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Hvala na informacijama. Inace ako neko zeli malo bolje ICS iskustvo sa samsungom, preporucujem da skine Apex Launcher. Baziran je na originalnom ICS launcheru i sada mi telefon izgleda 90% bolje od touchwiza.
casanova123

#3457 Re: Android OS

Post by casanova123 »

jel se moze staviti ICS na galaxy Ace?
MGB

#3458 Re: Android OS

Post by MGB »

agent_zero wrote:Uradi hard reset i trebalo bi da bude ok.

a HARD RESET je....? tj. kako se radi? :D

p.s. hvala na sOOvjetu. :D
zateznistub

#3459 Re: Android OS

Post by zateznistub »

MGB wrote:
agent_zero wrote:Uradi hard reset i trebalo bi da bude ok.

a HARD RESET je....? tj. kako se radi? :D

p.s. hvala na sOOvjetu. :D
*2767*3855#
skafiskafsnjak

#3460 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Ima li ko da je kupio NEO V u telecomu a da je dobio ICS ?
Static-X

#3461 Re: Android OS

Post by Static-X »

Vidim svi pricaju o iGo da je najbolji za BiH u offline mode-u, pa ako ko ima link da to oprobam. Treba mi samo karta Bosne, nadam se da to sve nije vise od 200MB :D

Link na pp bi bio zahvalan
add

#3462 Re: Android OS

Post by add »

samo da vas sto sad prelazite na ICS upozorim ako slucajno ne znate, da:

Wireless ima problema i zna da blokira, nekad i malo precesto...ovisno koliko se koristi...
I postoji greska u ICS sa brisanjem emmc-a tako da vam ne preporucujem formatiranje memorije, jer kao poljedica moze da se desi HARD BRICK...

Zato prijedlog ili bijezite na Custom ICS-e (CM9,AOSP...) ili vracaj te se na GB, s tim da ne brisete memoriju prije neg se vratite na njega.
BadBoy

#3463 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Meni je za sada wireless cak i bolji. Fata signal tamo gdje prije nije mogao

. valjda se nece pokvariti sta kasnije
_Reds_

#3464 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

Static-X wrote:Vidim svi pricaju o iGo da je najbolji za BiH u offline mode-u, pa ako ko ima link da to oprobam. Treba mi samo karta Bosne, nadam se da to sve nije vise od 200MB :D

Pa jarane hajde se vrati samo stranicu unazad. I ne mozes skinuti samo kartu Bosne. Skines vise karti, u paketu, pa ti ubaci samo Bosnu.
Static-X

#3465 Re: Android OS

Post by Static-X »

_Reds_ wrote:
Static-X wrote:Vidim svi pricaju o iGo da je najbolji za BiH u offline mode-u, pa ako ko ima link da to oprobam. Treba mi samo karta Bosne, nadam se da to sve nije vise od 200MB :D

Pa jarane hajde se vrati samo stranicu unazad. I ne mozes skinuti samo kartu Bosne. Skines vise karti, u paketu, pa ti ubaci samo Bosnu.
Zahvaljujem. A vjeruj da sam salto i do 10 stranica unazad al valjda ono malim slovima pa nevidjoh :D
_Reds_

#3466 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

Static-X wrote:
_Reds_ wrote:

Zahvaljujem. A vjeruj da sam salto i do 10 stranica unazad al valjda ono malim slovima pa nevidjoh :D
Zabranjeno je, pa sam morao malo smanjiti.
kompach

#3467 Re: Android OS

Post by kompach »

Sta mi je potrebno na tabletu mid 7 android 2.2 da ukljucim navigaciju. Jer pretpostavljam da trebam ukljuciti 3g ili gprs. Kako da to uradim. PA onda negdje vjerovatno da skinem aplikaciju navigacije.
Ako mi to moze ko objasniti detaljno bilo bi odlicno. Hvala unaprijed.
_Reds_

#3468 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

kompach wrote:Sta mi je potrebno na tabletu mid 7 android 2.2 da ukljucim navigaciju. Jer pretpostavljam da trebam ukljuciti 3g ili gprs. Kako da to uradim. PA onda negdje vjerovatno da skinem aplikaciju navigacije.
Ako mi to moze ko objasniti detaljno bilo bi odlicno. Hvala unaprijed.
Saltaj mloa temu unazad, nadji linkove, i nadjes navigaciju za svoju rezoluciju.
adis.p

#3469 Re: Android OS

Post by adis.p »

_Reds_ wrote:
MGB wrote:heljp!!! :D

preporucite mi neku aplikaciju za koju mogu koristiti kao navigaciju, tj. ima li neka app koja moze prikazati nase rute...
google maps naravno ne podrzava nase puteve, tako da mi ne moze pokazati ni popisani put od sarajeva do viteza (vodeni park ribica), a kamo li sta drugo... -.-

hvala unaprijed. :D
http://www.warezserbia.com/mobilni-tele ... 12-49.html

hajd testiraj ove mape i u tvom kraju pa nam javi rezulate, tu imas dvoje mape, postoje jos jedne, za koje kazu da su bolje, nisam ih ni ja jos testirao.
Pici ovo ko ludo :D :D :D

hvala reds ;)

p.s.

u cemu se razlikuje ove mape od onih sto su dosle u ovom prvom folderu?

Code: Select all

iGO R3 Europe TeleAtlas MAPS+POIs/HNR/FTR 2011.12(Q4)
Maps: Austria, Germany, Slovenia, Croatia, Serbia, Bosnia, Former Yugoslav Republic of Macedonia and Montenegro
_Reds_

#3470 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

Nisma ni ja siguran cije su te sto su dosle, ja sam testirao ove Naviq ionako soludne su. Recio po gradu su odlicne, cak me u kruzno toku tacno navodi, recimo kazem mi, izadji na drugom izlazu i sl.

Ali vna grada mi ne daju bas dobre putanje, ali imas ono da izabeser optimalnu, brzu i sl. pa se opet nastei nesto.

Ove TOMTOM mape ili ti ga TeleAtlas azu da nisu dobre za BiH, ali su dobre za zapadnu Evropu, nisam testirao licno, ali hocu ovih dana. I postoje male Local Providers, kazu da su one najbolje za Bosnu, nisam ni njih tetirao, skinuo ih prije 2 dana sa torenta pa cu i njih testirati dok se ukaze prilike malo.

Inace, ako hoces nove mapae da ubacis, samo maknes one iz foldera maps, i ubacis nove. Takodje mozes ubaciti mape raznih proizvodjaca, recimo Bosnu od jednog, a Hrvatsku od drugog, ali nece moci da ti napravi direktno rutu mjesto u Bosni - mjesto u Hrvatskoj, nego moras mjesto u Bosni - granicni prelaz na na mapi za Bosnu, i onda novu rutu na mapi za Hrvatsku, granicni prelaz - mjesto u Hrvatskoj.
quarterback

#3471 Re: Android OS

Post by quarterback »

pitanje u vezi iGOa ali nemojte se zaletiti sa odgovorom jer znam zasto pitam

ima li neko igo primo za android
dakle ne amigo nego primo (koji je znatno bolji od amiga)

koliko znam primo nikada nije napravljen za android nego postoji samo za WM i IOS

ako imate molim link za download

hvala
_Reds_

#3472 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

quarterback wrote:pitanje u vezi iGOa ali nemojte se zaletiti sa odgovorom jer znam zasto pitam

ima li neko igo primo za android
dakle ne amigo nego primo (koji je znatno bolji od amiga)

koliko znam primo nikada nije napravljen za android nego postoji samo za WM i IOS

ako imate molim link za download

hvala
Primo ili MY WAy isti ti djavo, samo su za razlicite platforme kao sto si sam rekao, bitne su mape. Ako imas neke mape koje si testirao malo vise i pokazale se dobre, napisi.
quarterback

#3473 Re: Android OS

Post by quarterback »

nismo se razumjeli ocito, koristim igo negdje od 2005 kada su me gledali kao vanzemaljca kada bih spomenuo GPS nekome, molim da to postujes

dakle igo primo se trazi
_Reds_

#3474 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

quarterback wrote:nismo se razumjeli ocito, koristim igo negdje od 2005 kada su me gledali kao vanzemaljca kada bih spomenuo GPS nekome, molim da to postujes

dakle igo primo se trazi
Nema sta da je tebe postujem, ili ne postujem. IGo Primo je navigacija za WM, I Go MYWay je navigacija za Android, dakle prilagođene su različitim platformama i ne mogu raditi na obje. U biti radi se o istoj stvari samo prilagođenoj za različite stvari, ako ti je izgled drugačiji, imas raznih skinova koji učine da stvari budu haman pa iste.

I ove navigacije koriste razne tipove karata, od drugih proizvođača, i dzabe da je navigacija zlatna, ako su karte loše.
quarterback

#3475 Re: Android OS

Post by quarterback »

ne bih zelio dalje o tome diskutovati sa tobom

moje pitanje ostaje, ako ko ima hvala
Post Reply