ako neko hoce u crveno, loreal preference pure spice, straaaasna
Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- Sunrise00
#3451 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ma necu iz crvene, potrefila sam sad dobru nijansu pa mi se omilila bas
hvala na savjetima 
ja sam iz tamno smedje presla u poprilicno jaku nijansu crvene, mogu i slicicu neku naci ako neko hoce da se farba da ga uvjerim 
- Zovem se Zelena
#3452 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Daj sličicu i cijenu. Ja sam crvena već al mislim da ova moja nijansa nije ona prava za mene.
- Sunrise00
#3453 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
evo moje bojeZovem se Zelena wrote:Daj sličicu i cijenu. Ja sam crvena već al mislim da ova moja nijansa nije ona prava za mene.
http://pokit.org/get/?4d7adb418c495ddf1 ... 60517c.jpg
a ovo je nijansa
http://www.lorealparis.pl/img/l10n/prod ... o13_21.jpg
samo sto je poskupa, nekih 17-18 KM, ali meni fakat vrijedi tih para...dodje i balzam u njoj koji ti moze trajati jedno mjesec da ga stavljas jednom sedmicno
- Zovem se Zelena
#3454 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Kako moćno izgleda na kutiji... A mogu ti reći da ti je super primilo i nije šareno obzirom da si iz tamno smeđe... Evo moje nijanse:

A opet bih nešto svjetlije, intenzivnije

A opet bih nešto svjetlije, intenzivnije
-
ela33
#3455 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Sa_dy wrote:Zene daj te savjet, sta raditi s kosom koja je nenormalno suhaostra, toliko je dlaka jaka da me ubada
![]()
, meci maslinovo, meci maske, i to sve prvi dan da rezultata, sutradan ma kao da nista nisam stvaljala na kosu, ne peglam je, uvijek je pustim da se sama od sebe osusi, pa onda je malo izrotiram s cetkom, ili uvijem, farbam se svaka tri mjeseca.
Fakat ne kontam kakva je ovo kosa, i od koga je naslijedih.
moja mama je imala takav problem, i sve to je bilo prouzrokovano sa farbanjem kose i sa davanjem trajne...sada joj je kosa predivna al stvarno mekana i uopće nije suha, trebalo joj je dosta vremena da se oporavi jer je bas bas bila ostecena i suha kao slama...prvo sto je prestala raditi je davati trajnu to je pod 1. a drugu sto je radila je stavljala nekakve keune ampule za suhu kosu i one su joj preporodile kosu al bukvalo, nez sad kako su se tacno zvale znam samo da su bile svijetlo sive, a također često je znala ljeti stavljati masku na kosu od jaja i maslinovog ulja i tako držati nekih pola sata - sat i onda oprati,..e da i probaj sad dok je ljeto kosu sušiti skroz prirodnim putem ili bar smanji koristenje fena, i uvijek koristi regenerator za kosu i to ga bas podosta stavi na cijelu kosu (ja inace samo na vrhove stavljam jer mi se kosa brzo masti ali posto je tebi cijela suha mozes i ti na cijelu kosu staviti) i da moj i mamin naaajbolji regeneratoj je sarf, nije bas nesto poznat, u zutoj je boci, msm u prozirnoj boci al je regenerator zut
-
zamzija
#3456 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Djevojke
Znate li gdje mogu nabaviti arganovo ulje ( ali ono pravo 100%) - htjela bih stavljati na vrhove kose ljeti...
Hvala
Znate li gdje mogu nabaviti arganovo ulje ( ali ono pravo 100%) - htjela bih stavljati na vrhove kose ljeti...
Hvala
- Zovem se Zelena
#3457 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Znam ja apoteku u kojoj se može poručiti, ali nije jeftino. Ima i Egipatska kuća ali ne znam adresu. Proguglaj.
-
terremoto
#3458 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Evo ovdje uvijek objavljuju u kojoj apoteci ima kupiti,ja nisam od njih kupovala, ali oni tvrde da je 100%,kupite u staklenoj bocici,jer pravo arganovo ulje se ne drzi u plasticnim bocicama.Ja ga koristim za sve i jako sam zadovoljna.
https://www.facebook.com/ArganaUlje?fref=ts
https://www.facebook.com/ArganaUlje?fref=ts
- Zovem se Zelena
#3459 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ma ima ovo i u drugim apotekama, naručuje se direktno od njih... I koliko sam ja vidjela imaju i oni u plastičnim bočicama ovo ulje.
-
wildflower
#3460 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Dodjoh da pitam za savjet jer hoću da tamno smeđe farbanu kosu prebacim u neku crvenkasto bakarnu,i vidim ne moram ni da pitam. Hvala za ovo, čim je nađem kupujemSunrise00 wrote:evo moje bojeZovem se Zelena wrote:Daj sličicu i cijenu. Ja sam crvena već al mislim da ova moja nijansa nije ona prava za mene.ne nadjoh bolju sliku
racunaj da sam u nju presla iz farbane tamno smedje
a ovo je nijansa
samo sto je poskupa, nekih 17-18 KM, ali meni fakat vrijedi tih para...dodje i balzam u njoj koji ti moze trajati jedno mjesec da ga stavljas jednom sedmicno
- Sunrise00
#3461 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
obavezno javi kako je ispalowildflower wrote:Dodjoh da pitam za savjet jer hoću da tamno smeđe farbanu kosu prebacim u neku crvenkasto bakarnu,i vidim ne moram ni da pitam. Hvala za ovo, čim je nađem kupujemSunrise00 wrote:evo moje bojeZovem se Zelena wrote:Daj sličicu i cijenu. Ja sam crvena već al mislim da ova moja nijansa nije ona prava za mene.ne nadjoh bolju sliku
a ovo je nijansa
- graue_maus
#3462 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ispadanje kose
Žumanjak jednog jajeta miješa se tako dugo dok ne postane pjenast, zatim se doda jedna žlica ruma i žlica ricinusova ulja. Ovim lijekom treba masirati korijen vlasi i tjeme. Kada je glava (kosa) dobro izmasirana, poveže se toplim rupcem da se glava ne prehladi. Ta smjesa ostavi se na glavi 3-6 sati, ali još je bolje ako se ostavi preko noći. Ujutro se vlasi isperu sa žumanjkom. U zadnju vodu dodajte sok od pola ovećeg limuna. Ponavlja se jednom tjedno sve dok korijen vlasi ne ozdravi.
Korijenje žarih kopriva dobro se opere i 100 g stavi u litru dobre komovice ili 70% jaki alkohol i ostavi da stoji 8 dana na suncu. Nakon toga se ocijedi, nalije u čistu bocu, doda se nekoliko kapi ricinusova ulja i nešto malo kolonjske vode ugodnog mirisa. Tim lijekom se korijen kose masira svaki drugi dan.
100 g koprive (list) kuhati 20 minuta u pola litre vode, poklopiti, ostaviti oko 8 sati, ocijediti, zatim tome dodati200 g vinskog octa. Ovim trljati glavu svaku večer.
http://lijecenje.blogspot.de/2012/11/kosa.html
Žumanjak jednog jajeta miješa se tako dugo dok ne postane pjenast, zatim se doda jedna žlica ruma i žlica ricinusova ulja. Ovim lijekom treba masirati korijen vlasi i tjeme. Kada je glava (kosa) dobro izmasirana, poveže se toplim rupcem da se glava ne prehladi. Ta smjesa ostavi se na glavi 3-6 sati, ali još je bolje ako se ostavi preko noći. Ujutro se vlasi isperu sa žumanjkom. U zadnju vodu dodajte sok od pola ovećeg limuna. Ponavlja se jednom tjedno sve dok korijen vlasi ne ozdravi.
Korijenje žarih kopriva dobro se opere i 100 g stavi u litru dobre komovice ili 70% jaki alkohol i ostavi da stoji 8 dana na suncu. Nakon toga se ocijedi, nalije u čistu bocu, doda se nekoliko kapi ricinusova ulja i nešto malo kolonjske vode ugodnog mirisa. Tim lijekom se korijen kose masira svaki drugi dan.
100 g koprive (list) kuhati 20 minuta u pola litre vode, poklopiti, ostaviti oko 8 sati, ocijediti, zatim tome dodati200 g vinskog octa. Ovim trljati glavu svaku večer.
http://lijecenje.blogspot.de/2012/11/kosa.html
-
wildflower
#3463 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Nisam našla Loreal Preference (htjela sam nijansu mango, malo više da vuče na bakreno), pa sam kupila Keune 7.44, intensive copper blonde + 9% hidrogen nadajući se da će malo posvijetliti moju farbanu smeđu kosu... FAILSunrise00 wrote:obavezno javi kako je ispalowildflower wrote:Dodjoh da pitam za savjet jer hoću da tamno smeđe farbanu kosu prebacim u neku crvenkasto bakarnu,i vidim ne moram ni da pitam. Hvala za ovo, čim je nađem kupujemSunrise00 wrote:
evo moje bojene nadjoh bolju sliku
a ovo je nijansa
samo sto je poskupa, nekih 17-18 KM, ali meni fakat vrijedi tih para...dodje i balzam u njoj koji ti moze trajati jedno mjesec da ga stavljas jednom sedmicnonadam se da ces i ti imati super iskustvo
- Zovem se Zelena
#3464 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ja ne bih blanširala već tretiranu kosu. Probaj 12% hidrogen, farbanje od vrhova prema korijenu, znači izrastak farbaš na kraju tako da ti farba što duže stoji na vrhovima. Meni je tako uspjelo iz skoro crne u crvenu od drugog puta. Treći put se boja već izjednačila i dobila je intenzitet. Sada normalno farbam samo izrastak. Ovo mi je preporučila frizerka koja nije htjela da me blanša.
-
Lejlaafarah
#3465 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Cao drage moje zelim da mi Vi koliko toliko pomognete, imam kracu kosu koju sam farbala knom ucrvenu tacije mahagoni sa odsjajem na crveno, sad bih volila malo promjene da se ofarbam u svijetlo smeđu boju neznam dali bi mi stajalo ili ne. Imali neko preporuku kod kojeg frizera da odem i koji zna fino kracu kosu da oblikuje, jer moje zadnje iskustvo sa frizerom je bilo grozno puštala sam kosu i kad sam otišla da mi malo vrhove skrati bukvalno mi je kosu isjeckala i ponovo me na krace osisala
nadma se daa sam koliko toliko jasno napisla jer bosanski nije moj maternji jezik tek ga ucim
Last edited by Lejlaafarah on 14/07/2013 21:28, edited 3 times in total.
- alkalna_baterija
#3466 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
znam da nije ni vrijeme ni mjesto, ali ja prosto ne mogu da shvatim smisao tvog posta, a i jedva razumijem neke riječi... djevojko, pravopis i gramatika - 0 bodova.Lejlaafarah wrote:Cao drage moje zelim da mi vi koliko toliko pomognete, imam kracu kosu mali paz dvje tri godine sam se knila kosu u crvenu tacije mahagoni sa odcjacem na crveno, sad bi volila malo promjene da se ofarbam u smedje al svjetlija nijansa neznam dali bi mi stajalo ili ne pa imali neko savjet koji je dobar frizer kojem bi otisla da ja sama ne radim,i da zna fino kracu kosu da oblikuje jer zadnje iskustvo sa frizerom je bilo grozno pustala sam kosu i kad sam otisla frizerici da mi malo vrhove skrati bukvalno mi je kosu isjckala i ponovo me na krace osisala![]()
- WildRedRose
#3467 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
imige u robotu , nigdje nisam bila zadovoljnija... ali nisu ni 'jeftini' ...Lejlaafarah wrote:Cao drage moje zelim da mi Vi koliko toliko pomognete, imam kracu kosu koju sam farbala knom ucrvenu tacije mahagoni sa odsjajem na crveno, sad bih volila malo promjene da se ofarbam u svijetlo smeđu boju neznam dali bi mi stajalo ili ne. Imali neko preporuku kod kojeg frizera da odem i koji zna fino kracu kosu da oblikuje, jer moje zadnje iskustvo sa frizerom je bilo grozno puštala sam kosu i kad sam otišla da mi malo vrhove skrati bukvalno mi je kosu isjeckala i ponovo me na krace osisala![]()
nadma se daa sam koliko toliko jasno napisla jer bosanski nije moj maternji jezik tek ga ucim
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#3468 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Zene pomagajte.
Nenadano i neplanirano sam ostala bez frizera
a sisanje mi je malo reci potrebno
Ne bih da idem svakome, pa trebam preporuku za dobrog frizera, da je sisanje maximalno do 20-25 KM i da nije na Ilidzi i tim dole dijelovima grada
Nenadano i neplanirano sam ostala bez frizera
Ne bih da idem svakome, pa trebam preporuku za dobrog frizera, da je sisanje maximalno do 20-25 KM i da nije na Ilidzi i tim dole dijelovima grada
- alkalna_baterija
#3469 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Mango, imaš na Malti i u Papagajci, ljudi znaju znanje. Btw traži da ti radi Asmir, momak im je zlatan.ladyblue18 wrote:Zene pomagajte.![]()
Nenadano i neplanirano sam ostala bez frizeraa sisanje mi je malo reci potrebno
![]()
- una_bo
#3470 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
možda nema veze sa temom, ali ja prije svakog pranja stavim kokosovo ulje na kosu i držim što duže prije pranja kose. također, kad osjetim da mi se kosa zasitila šampona i da je beživotna, nakon šamponiranja stavim sodu bikarbonu (pastu koju napravim tako što sodu pomiješam sa vodom) na korijen kose, ne po cijeloj dužini (no poo tehnika http://en.wikipedia.org/wiki/No_poo)
kosa mi je puno ljepša kad tako operem kosu i manje se masti.
kosa mi je puno ljepša kad tako operem kosu i manje se masti.
- WildRedRose
#3471 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ja sam cula da taj Mango nicemu ne valja 
- VenomousV
#3472 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
alkalna_baterija wrote:Mango, imaš na Malti i u Papagajci, ljudi znaju znanje. Btw traži da ti radi Asmir, momak im je zlatan.ladyblue18 wrote:Zene pomagajte.![]()
Nenadano i neplanirano sam ostala bez frizeraa sisanje mi je malo reci potrebno
![]()
gdje na malti?
- alkalna_baterija
#3473 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
zavisi ko radi, Asmira gule za zahtjevnije stvari, a djevojke koje nemaju pretjerano iskustva rade ove jednostavnije
zato kažem, nek traži Asmir da je šiša i neće se pokajati
ps. ja juče bila
VV, preko puta Barlottija, u onoj zgradi
ps. ja juče bila
VV, preko puta Barlottija, u onoj zgradi
- VenomousV
#3474 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
trebalo mi je jedno 15tak sekundi da skontam gdje je barloti
hvala
hvala
- alkalna_baterija
#3475 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav