kako se spasava konfiguracija kad vec pricate o modemu/ruteru TP Link ...? spominjalo se prije ali nisam nikog priupitao!!link wrote:Hahaha, salis se jel takogoleta wrote:Ne znam da li postoji neka mogucnost u postavkama TP linka da smanjim protok tj. brzinu
interneta![]()
![]()
U slucaju da ti to ipak treba, tp link to moze uraditi,ali ces se morati detaljno upoznati sa dokumentacijom. Spasi konfiguraciju prvo, da ne bi ostao bez televizije
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- ala7
#3451 Re: MojaTv BH telecom
- goleta
#3452 Re: MojaTv BH telecom
Jbg nije bas tako smijesno

- MyCore
#3453 Re: MojaTv BH telecom
Javili se posliej skoro 7 mjeseci da spoje Moja TV
S gustom sam ih posla u tri p.... materine !
- madFlava
#3454 Re: BIHnet primjedbe i komentari
od sinoc ne znam koji je fazon, ne mogu otvorit nista osim google,ovako nekih foruma i facebooka,sporo da valja.ne vjerujem da je do mene,posto je sinoc do 11 radilo super,a od 11 evo i sad,nista, samo ucitava stranicu a nikad da je otvori ?!
- escobar__
#3455 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Kod mene također isti problem.madFlava wrote:od sinoc ne znam koji je fazon, ne mogu otvorit nista osim google,ovako nekih foruma i facebooka,sporo da valja.ne vjerujem da je do mene,posto je sinoc do 11 radilo super,a od 11 evo i sad,nista, samo ucitava stranicu a nikad da je otvori ?!
-
Fozgen
#3456 Re: MojaTv BH telecom
Joooj nisi trebao, pa kako ces propustiti takvo cudo tehnologije u svojoj kuci, pa patriotizam, pa ovo pa ono, pa silna postanja speedtest-a ovdje na forumuMyCore wrote:Javili se posliej skoro 7 mjeseci da spoje Moja TVS gustom sam ih posla u tri p.... materine !
Elem cini mi se da drzis rekord jbte
- Host
#3457 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Bas sam sad uletio da vidim imal ko isti problem od jutros u vezi otvaranja stranica,vidim da nisam izuzetak,u neku ruku mi je sad lakse 
-
Hendrix
#3458 Re: MojaTv BH telecom
7 mjeseci?!?!?! Je li ovo novi rekord?
Bosna, godina 2050. , telefonski implant u uhu gospodina NN zvoni ...ovde Hamo iz centrale Telecoma, vi ste podnijeli zahtjev za Moja Tv prije 40 godina, mi bi došli sada da priključimo evo dobili smo opremu.....
Bosna, godina 2050. , telefonski implant u uhu gospodina NN zvoni ...ovde Hamo iz centrale Telecoma, vi ste podnijeli zahtjev za Moja Tv prije 40 godina, mi bi došli sada da priključimo evo dobili smo opremu.....
- neo7
#3459 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Dosla dijaspora pa navalila na pirate...
-
Dzemat
#3460 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Nista novo od Bihnet-a. ipak su oni najgori ISP u drzavi pa je takvo ponasanje i donekle razumljivo. Nego, najveci pradox je to sto ovaj forum vrvi od plačenika gore spomenute kompanije koji na sva zvona hvale ovog nazovi ISP-a. NJIHOVA TV je totalna glupost i nikome ne radi kako treba pogotovo ko je udaljen daleko od centrale. Na Šip-u (uzimam primjer jer imam puno prijatelja gore koji su prikljucili Njihovu TV) ukoliko radi tv onda nema sanse da skidas brze od 25KB/s a ukoliko zazvoni telefon onda zaledi slika i pukne konekcija. Toliko o Njihovom IPTV-u. Kod Telemacha nije nista bolja situacija. Dovezli su 50 slepera oprene i opet nista ne radi kako treba. Imam D3 HD i katastrofa. Svako malo nema signala. Jedino mi je internet bezprijekoran. Rijec je o Wireless-u firme ANEX. Tu zaista nisam nikad imao problema. u pola godine koliko koristim konekcija je pukla jednom a tehn. podrska je vrh. Dovoljno govori podataka da je preko 50 ljudi koji rade u Telemachu preslo na ANEX Wireless. Ostali ISP-ovi (izuzev LOL-a) su jedno veliko g***o.moa wrote:Inace izbjegavam da kritikujem ali ovo je kompletan debilizam od strane najaceg ISP u drzavi, naime jucer od 16:00 pokusavao da dobijem "support" za ADSL i necete vjerovati do 23:30 niko mi se nije javio od strane telekoma.Na kraju sam odustao i uspio sam rijesiti problem.
Zvao sam sve moguce brojeve za podrsku korisnicima 1444, 1422.. KATASTROFA, UZAS, FUJ i definitivno mijenjam providera.
- neo7
#3461 Re: BIHnet primjedbe i komentari
A jelll bogatiii..evo ga nasao se sveznalica pa pametuje.
Da iznesem neka svoja isksutva:
1) Koristio LoL bezicni nekih 8 mjeseci i sve je radilo savrseno DOK nisu uveli flat, od tada konekcija 0.
2) Presao na Telemach, nikada bolji internet za 22KM nisam imao, radi savrseno, u mjesec dana max 2 zastoja po pola sata i to je to, download uvijek konstantan sve super.
3) MOJATV koristim vec evo 3 sedmice i NITI JEDNOG JEDINOG PROBLEMA (osim sto sam ih cekao 2 mjeseca da priikljuce)., Testirao sam download (229KB/s max), TV i telefon u ISTO VRIJEME BEZ ikakvih problema! Znaci sve radi super....
Jedina zamjerka, pored navedenog cekanja 3 mjeseca jeste ta sto mi je router zakljucan i ne mogu aktivarti wiralless i to je to.
1) Koristio LoL bezicni nekih 8 mjeseci i sve je radilo savrseno DOK nisu uveli flat, od tada konekcija 0.
2) Presao na Telemach, nikada bolji internet za 22KM nisam imao, radi savrseno, u mjesec dana max 2 zastoja po pola sata i to je to, download uvijek konstantan sve super.
3) MOJATV koristim vec evo 3 sedmice i NITI JEDNOG JEDINOG PROBLEMA (osim sto sam ih cekao 2 mjeseca da priikljuce)., Testirao sam download (229KB/s max), TV i telefon u ISTO VRIJEME BEZ ikakvih problema! Znaci sve radi super....
Jedina zamjerka, pored navedenog cekanja 3 mjeseca jeste ta sto mi je router zakljucan i ne mogu aktivarti wiralless i to je to.
-
Dzemat
#3462 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Nauci citati pa onda pametovati. Niko nije spomenu bezicni internet od lol-a vec u globali govorim kao jedinstven ISP. Niko nije spomenuo internet od Telemach-a vec D3 HD (ako znas sta to znaci). a pod 3 lazes jer si pod dva rekao da imas telemach internet a pod tri hvalis Njihovu TV. odluci se. Da li imad BHT ili Telemach. Kad slozis dobru pricu onda pisi jer ovako se samo ofiras bezvezeneo7 wrote:A jelll bogatiii..evo ga nasao se sveznalica pa pametuje.
-
c0d14c
#3463 Re: BIHnet primjedbe i komentari
vjerovatno je to 1. 2. 3. redosljed kako je koristio sta i da mu je trenutno MojaTVDzemat wrote:Nauci citati pa onda pametovati. Niko nije spomenu bezicni internet od lol-a vec u globali govorim kao jedinstven ISP. Niko nije spomenuo internet od Telemach-a vec D3 HD (ako znas sta to znaci). a pod 3 lazes jer si pod dva rekao da imas telemach internet a pod tri hvalis Njihovu TV. odluci se. Da li imad BHT ili Telemach. Kad slozis dobru pricu onda pisi jer ovako se samo ofiras bezvezeneo7 wrote:A jelll bogatiii..evo ga nasao se sveznalica pa pametuje.
Jedina zamjerka, pored navedenog cekanja 3 mjeseca jeste ta sto mi je router zakljucan i ne mogu aktivarti wiralless i to je to.![]()
![]()
-
Dzemat
#3464 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Zato sto je ofiran. Govori da je telemach vrh a u narednoj recenici punih usta hvali Njihovu tv. Ofirno da ne moze biti ofirnijec0d14c wrote:Dzemat wrote:Nauci citati pa onda pametovati. Niko nije spomenu bezicni internet od lol-a vec u globali govorim kao jedinstven ISP. Niko nije spomenuo internet od Telemach-a vec D3 HD (ako znas sta to znaci). a pod 3 lazes jer si pod dva rekao da imas telemach internet a pod tri hvalis Njihovu TV. odluci se. Da li imad BHT ili Telemach. Kad slozis dobru pricu onda pisi jer ovako se samo ofiras bezvezeneo7 wrote:A jelll bogatiii..evo ga nasao se sveznalica pa pametuje.
Jedina zamjerka, pored navedenog cekanja 3 mjeseca jeste ta sto mi je router zakljucan i ne mogu aktivarti wiralless i to je to.![]()
![]()
vjerovatno je to 1. 2. 3. redosljed kako je koristio sta i da mu je trenutno MojaTV
- madFlava
#3465 Re: BIHnet primjedbe i komentari
opet teorija zavjere?!
Zato sto je ofiran. Govori da je telemach vrh a u narednoj recenici punih usta hvali Njihovu tv. Ofirno da ne moze biti ofirnije
vjerovatno je to 1. 2. 3. redosljed kako je koristio sta i da mu je trenutno MojaTV
- just principe
#3466 Re: MojaTv BH telecom
zasto toliko se ceka 
-
TLFanaticos777
#3467 Re: MojaTv BH telecom
znaci bolje je ostati na flat-u 2 i kupiti digitalni riciver i biti opusten nego prikljuciti tu moju tv ......to je barem moj zakljucak iz vasih postova .....zahvaljujem 
- neo7
#3468 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ja kretena majko draga... je li LOL bezicni u PONUDI LOGOSOFTA? Je li i to njihov internet ili ?Nauci citati pa onda pametovati. Niko nije spomenu bezicni internet od lol-a vec u globali govorim kao jedinstven ISP. Niko nije spomenuo internet od Telemach-a vec D3 HD (ako znas sta to znaci). a pod 3 lazes jer si pod dva rekao da imas telemach internet a pod tri hvalis Njihovu TV. odluci se. Da li imad BHT ili Telemach. Kad slozis dobru pricu onda pisi jer ovako se samo ofiras bezveze![]()
Koristim TELEMACH U SARAJEVU a MOJA TV kuci, van Sarajeva! Da, svi ovde brane telecom ili telemach nema sta...
Ja samo prenosim licno iskustvo, a tebi ako smeta sto nisi u pravu tvoja stvar...
-
minist@r
#3469 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Neo, pukni im sad ping test i speed test od BH Telecoma, pa kad dodjes u SA onda im pukni isto od Telemacha...
Hahhaha, pa covjek studira u SA i tamo ima Telemach, trenutno je kuci, ko ne bi bio za praznike kuci...
OMG
Svasta
edit:
ne ne, nemoj... kada budes u SA, onda u isto vrijeme stavi testove i od BHT-ea i Telemacha...
(teamviewer)
Hahhaha, pa covjek studira u SA i tamo ima Telemach, trenutno je kuci, ko ne bi bio za praznike kuci...
OMG
Svasta
edit:
ne ne, nemoj... kada budes u SA, onda u isto vrijeme stavi testove i od BHT-ea i Telemacha...
(teamviewer)
- ala7
#3470 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Imate opciju za prijaviti postove odredjenog korisnika ..neo7 wrote:Ja kretena majko draga... je li LOL bezicni u PONUDI LOGOSOFTA? Je li i to njihov internet ili ?Nauci citati pa onda pametovati. Niko nije spomenu bezicni internet od lol-a vec u globali govorim kao jedinstven ISP. Niko nije spomenuo internet od Telemach-a vec D3 HD (ako znas sta to znaci). a pod 3 lazes jer si pod dva rekao da imas telemach internet a pod tri hvalis Njihovu TV. odluci se. Da li imad BHT ili Telemach. Kad slozis dobru pricu onda pisi jer ovako se samo ofiras bezveze![]()
Koristim TELEMACH U SARAJEVU a MOJA TV kuci, van Sarajeva! Da, svi ovde brane telecom ili telemach nema sta...
Ja samo prenosim licno iskustvo, a tebi ako smeta sto nisi u pravu tvoja stvar...
Ovo je iskljucivo tema o BH telecom internet uslugama.. Trenutno sam zadovoljan uslugom MojaTV a Boze moj ako konkurencija bude bolja i sa cijenom i kvalitetom usluge mogu uvijek odustati jer mi korisnici "krojimo kapu" ISP-ovima a ne oni nama.. pozdrav svima
Last edited by ala7 on 30/04/2011 18:18, edited 1 time in total.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3471 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ma sve cu vas zik...
.
- ala7
-
c0d14c
#3473 Re: BIHnet primjedbe i komentari
da li iko zna do kada je trajalo ono potpisivanje ugovora na 18 mjeseci i modem da predje u tvoje vlasnistvo ja sam siguran da sam ga potpisao a koristim adsl od pocetka 2007 ???
-
motorola01
#3474 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Pise ti u ugovoru.Jedino tako im mozes odgovoriti na njihove zahtjeve da im vratis opremu.Znaci nadji ugovor i ako pise da oprema prelazi u tvoje vlasnistvo nakon 18 mjeseci,ponesi sa sobom ugovor i rijesi to na licu mjesta.To ti je jedina opcija u ovom slucaju,jer ako nemas ugovora,znas sta slijedi...c0d14c wrote:da li iko zna do kada je trajalo ono potpisivanje ugovora na 18 mjeseci i modem da predje u tvoje vlasnistvo ja sam siguran da sam ga potpisao a koristim adsl od pocetka 2007 ???
-
Mustafapasa
#3475 Re: MojaTv BH telecom
bas cu se raspitati jel moguce da se cekalo 7 mjeseci. Ja mislim da je to supljak teski, ali vrijedi provjeriti. Ko god je podnio zahtjev, nakon ispitivanja mogucnosti parice dobije odgovor, ili moze ili ne...

Ne traje to ispitivanje 7 mjeseci pa da dodjes na red...nikako...to je supljak 100% se mogu kladiti...inace jedan od vas dvojce ne govori istinu...

Ne traje to ispitivanje 7 mjeseci pa da dodjes na red...nikako...to je supljak 100% se mogu kladiti...inace jedan od vas dvojce ne govori istinu...