BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ganjeta
#3451 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Čestitke Jahiću na previjencu, on baš ima sreće na ovim debijima. Kad je potpisivao za Las Palmas zabio ga, pa za Aris isto čini mi se, kad se vraćao u Želju na debiji tri komada, evo i danas.
P.S 4. boda su do luke spasa, sve je moguće.
P.S 4. boda su do luke spasa, sve je moguće.
-
Baudelaire
#3452 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Odmah da Pape okrene reprezentativnog nutricionistu Mahira Beathouse-a da se to lijepo sredikokuz_sa wrote:http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/7 ... ceras.html
- just principe
#3453 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
sta se ovo oko Muslimovica otima pola otoka a frajer ne pamti kad je zadnji put odigrao tekmu 
http://reprezentacija.ba/top-vijest/621 ... rsima.html
p.s. Ako ode u Sunse igrat ce sa mladim Balotelijem
- shake69
#3454 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Mislim da niko nikad nece doznati uvjete takvog ugovora , pa ni ove navodne 'jagme ' oko njega cak i ako potpise za neki klub na Otoku. On ce sada ici ispod svih ranijih finansijskih zahtjeva jer ne igrati do ljeta bi znacilo kraj karijere. Sretno mu bilo, ipak!just principe wrote:sta se ovo oko Muslimovica otima pola otoka a frajer ne pamti kad je zadnji put odigrao tekmu
-
Baudelaire
#3455 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Frajer je sebe strašno precijenio bio, pa me iznenađuju i ovakve ponude, ali eto.
Nego, ismijah se ko malo dijete jučer kad sam vidio naslovnu u Avazovom sportu. Jahić: U Karabuku ću na sebe privući pažnju velikih, ili tako nekako. Nisam pročitao članak pa sam možda pogrešno shvatio taj naslov, ali ako nisam, fakat je smiješan. Ovi naši igrači stvarno sebe precjenjuju bez ikakvih granica.
Nego, ismijah se ko malo dijete jučer kad sam vidio naslovnu u Avazovom sportu. Jahić: U Karabuku ću na sebe privući pažnju velikih, ili tako nekako. Nisam pročitao članak pa sam možda pogrešno shvatio taj naslov, ali ako nisam, fakat je smiješan. Ovi naši igrači stvarno sebe precjenjuju bez ikakvih granica.
- horion_bosona
#3456 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
pratim tekmu od maloprije, nakon asista imao je Visca i izglednu priliku ali osutao preko gola...57' Edin Visca je asistirao kod pogotka.
57' Gol! Domaćin je poveo 2 - 1, a strijelac gola je Pierre Webo.
evo jos jedna asistencija za 3:1, nesebicno iako je mogao pucati sa nekih 7-8 metara...
- horion_bosona
#3457 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
u ovih pola sata sto sam gledao utakmicu, bio je jako dobar (izasao u sudijskoj), stalno ih je probijao po desnoj strani uz par solidnih pokusaja i za trecu asistenciju...
nadam se da ce ga Pape pozvati kao sto je i najavio, mlad je i prirodno je da ima oscilacije u igri, zato vjerovatno zadnjih par utakmica nije pocinjao vec ulazio s klupe... nakon duzeg vremena imamo u reprezentaciji i pravo desno krilo, uz Pjanica na prirodnoj poziciji i Lulica na lijevom krilu, cak i sa usamljenim Dzekom u napadu (4-2-3-1), reprezentacija ce izgledati itekako ofanzivno...
nadam se da ce ga Pape pozvati kao sto je i najavio, mlad je i prirodno je da ima oscilacije u igri, zato vjerovatno zadnjih par utakmica nije pocinjao vec ulazio s klupe... nakon duzeg vremena imamo u reprezentaciji i pravo desno krilo, uz Pjanica na prirodnoj poziciji i Lulica na lijevom krilu, cak i sa usamljenim Dzekom u napadu (4-2-3-1), reprezentacija ce izgledati itekako ofanzivno...
-
domi89
#3458 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
"Big Sam" želi Muslimovića u West Ham Unitedu!
http://reprezentacija.ba/top-vijest/622 ... itedu.html
http://reprezentacija.ba/top-vijest/622 ... itedu.html
-
Mustang1
#3459 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Mozda i bude nesto od toga .. Nekako mi je cudno da je toliko vremena bez kluba i sad odjednom ga 3 kluba na otoku zele .. Mozda je bio dobar na treningu u Glasgowu pa se prica prosirila medju menadjerima/klubovima pa se sad jos neki interesuju
Jer ne mozes godinu dana ili pola godine koliko vec biti bez kluba i odjednom da te 3 dobra/solidna kluba zele
- Acheron
- cyprus
#3461 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ovo su garant bombe
Jbt, dok je igro ovakve ponude nije dobijo, a sad kad pauzira sva mu se vrata otvaraju 
-
Baudelaire
#3462 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Koliko li plaća medijima za ovu šuplju 
- Manic Psycho
#3463 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
vidjecete vi kad muslimovic zavrsi u arsenalu ili chelsiju. bice ljubomornih dusa na forumu 
- kokuz_sa
#3464 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
pjanic iz slobodnjaka dao gol..lulic precku pogodio 
- alphonse kauders
#3465 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
na klupi Schalke 04 na zadnjoj utakmici je sjedio stanoviti Sead Kolašinac, igra u veznom redu inače za omladinski tim Šalke-a, 1993. godište, nastupao za U-19 Njemačke...
Ima li ikakvih dodatnih podataka o njemu?
- burekodsira
#3466 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
http://videa.hu/videok/sport/as-roma-1- ... 0DmRUh9F5pkokuz_sa wrote:pjanic iz slobodnjaka dao gol..lulic precku pogodio
- kokuz_sa
#3467 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
zar se nije govorilo da je on bio suigrac ibisevica i salihovica u hofnehajmualphonse kauders wrote:na klupi Schalke 04 na zadnjoj utakmici je sjedio stanoviti Sead Kolašinac, igra u veznom redu inače za omladinski tim Šalke-a, 1993. godište, nastupao za U-19 Njemačke...
il sam ja nesto pobrkao
- Acheron
#3468 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Monteniger.alphonse kauders wrote:na klupi Schalke 04 na zadnjoj utakmici je sjedio stanoviti Sead Kolašinac, igra u veznom redu inače za omladinski tim Šalke-a, 1993. godište, nastupao za U-19 Njemačke...
-
Baudelaire
#3469 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kao što mu i samo ime, pardon prezime kaže 
- luckylaka
#3470 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
NAPOKON momak koji obecava
Potencijalni Zmaj: Seferoviću 20 minuta u trijumfu nad Interom
Haris Seferović
U slučaju da njegova minutaža u Lecceu bude sve veća, u šta ne sumnjamo, onda bismo možda mogli Seferovića očekivati i u dresu Zmejeva.
Dosta tiho dospio je u redove Lecea Fiorentinin Haris Seferović. Talentovani napadač prethodno je nastupao za Xamax u Švicarskoj, a danas je upisao i 20 minuta u velikom trijumfu nad Interom. Podsjetimo, Seferović je igrao za sve omladinske selekcije Švicarske, a mnogo puta do sad izjavio je kako bi mu želja bila jednog dana zaigrati u dresu svoje domovine.
U slučaju da njegova minutaža u Lecceu bude sve veća, u šta ne sumnjamo, onda bismo možda mogli Seferovića očekivati i u dresu Zmajeva.
8Share
Izvor: Scsport.ba
Haris Seferović
U slučaju da njegova minutaža u Lecceu bude sve veća, u šta ne sumnjamo, onda bismo možda mogli Seferovića očekivati i u dresu Zmejeva.
Dosta tiho dospio je u redove Lecea Fiorentinin Haris Seferović. Talentovani napadač prethodno je nastupao za Xamax u Švicarskoj, a danas je upisao i 20 minuta u velikom trijumfu nad Interom. Podsjetimo, Seferović je igrao za sve omladinske selekcije Švicarske, a mnogo puta do sad izjavio je kako bi mu želja bila jednog dana zaigrati u dresu svoje domovine.
U slučaju da njegova minutaža u Lecceu bude sve veća, u šta ne sumnjamo, onda bismo možda mogli Seferovića očekivati i u dresu Zmajeva.
8Share
Izvor: Scsport.ba
-
Korisničkoime
#3471 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Meni je oko tog Seferovića sve šuhveli u zadnje mu vrijeme teško ide gdje god da je nadam se da je ipak u pitanju pritisak i nezdrava sredina a ne manjak kvaliteta ali mi nešto baš i ta njegova želja da igra za BiH i ne izgleda uvjerljivo. Bojim se ako ga Švicarci pozovu da će lik otići bez razmišljanja pa makar i na klupu. Znam da su se Hrvati namučili oko Petrića i Rakitića pogotovo ovog zadnjeg jer su Švicarci obojicu dobro smuntali bili ali su oni u to vrijeme bili i top formi. Možda nam je trenutna slaba forma Seferovića šansa ali opet ako bi radije u Švicu ne treba ga ni zvati puno zavisi od njegove iskrene volje i želje. Gdje je jasna stvar bila je npr. Pjanić za njega nikad nije ni postojala druga opcija osim repke BiH što je i više puta izjavio. Ja se nešto ne sjećam konkretne Seferovićeve izjave za mene postoji samo jedna opcija to je reprezentacija BiH i ja ću čekati poziv nje i samo nje kako je slično izjavio Pjanić još kad je u Metzu bio.
Nadam se da griješim i da je to opet samo moj pesimizam.
Nadam se da griješim i da je to opet samo moj pesimizam.
-
domi89
#3472 Izet Hajrovic - Grasshoppers - novi A reprezentativac
Sušić ide po novog "Zmaja" u Cirih - Hajrović bez dileme: "Samo BiH!"
Iako će prema najavama za prijateljski meč protiv Brazila selektor Safet Sušić računati samo na najbolji raspoloživi igrački kadar, očekuje se kako će do početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, popularni Pape pozive uputiti još nekolicini bh. internacionalaca koji bi u budućnosti, ukoliko opravdaju ukazano povjerenje, mogli postati stalni članovi naše najbolje fudbalske reprezentacije.
Kriterij je jasan, a on glasi kako novim "Zmajevima" mogu postati samo oni igrači koji redovno i standardno nastupaju za prve timove svojih ekipa. Iako Sušić ne želi preko medija mešetariti sa imenima igrača, špekulira se kako su u budućnosti debiju u reprezentaciji najbliži Izet Hajrović, Nedeljko Malić i Edin Cocalić.
Da je Sušić jedan od prvih selektora koji uistinu aktivno traga za novim kvalitetnim reprezentativcima potvrđuje i činjenica da je Pape već kontaktirao fudbalera Grasshoppersa, mladog Izeta Hajrovića, inače ljevonogog ofanzivnog veznog igrača ovog švicarskog kluba.
- Safet Sušić me nazvao nedavno dok sam bio u Španiji sa klubom na pripremama. Izuzetno smo ugodno razgovarali i naravno glavna tema bila je reprezentacija. Selektoru sam poručio da je, ukoliko me pozove, moj jedini izbor Bosna i Hercegovina, a on mi je obećao kako će doći u Cirih da vidi moje nastupe, te da obavimo konkretan razgovor. - govori Izet Hajrović za Reprezentacija.ba portal.
Izet Hajrović je rođen 1991. godine u Švicarskoj, a fudbal je počeo igrati već sa četiri godine starosti. Od 2000. godine član je Grasshoppersa, a za prvi tim ovog kluba debitovao je 2009. godine u 17. godini života, kada je i potpisao profesionalni ugovor sa popularnim "Skakavcima".
- Zadovoljan sam u Grasshoppersima i iako sam imao ponude iz Njemačke, Engleske, Italije i Španije, odlučio sam da još ostanem u ovom klubu kako bih stekao dodatno iskustvo prije odlaska u inostranstvo. Do sada sam osim utakmica domaćeg prvenstva i kupa nastupao i u Europa Ligi, a u 38 zvaničnih utakmica postigao sam 13 golova. Ako uzmemo u obzir i prijateljske utakmice taj broj je znatno veći. - kaže Hajrović za naš portal.
Da su Hajrovići izuzetno fudbalski talentovana porodica pokazuje i Izetov brat Sead koji je član londonskog Arsenala.
- Sead je u Arsenal otišao 2009. godine i zvanično je član drugog tima iako nerijetko trenira i sa prvim timom. Mlađi je od mene dvije godine i odbrambeni je igrač. On također nema dileme o državi za koju želi nastupati u budućnosti i to je isključivo Bosna i Hercegovina. - zaključuje Izet Hajrović naš razgovor.
Lična karta Izeta Hajrovića:
Datum rođenja: 04.08.1991.
Mjesto rođenja: Brugg - Švicarska
Visina: 1,77m
Noga: ljevak
Posljednji internacionali nastup: 10.08.2011. U21 Švicarska - U21 Italija
Ugovor: Član Grasshoppersa do 30.06.2015.
Tržišna vrijednost: 1.000.000 €
Iako će prema najavama za prijateljski meč protiv Brazila selektor Safet Sušić računati samo na najbolji raspoloživi igrački kadar, očekuje se kako će do početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, popularni Pape pozive uputiti još nekolicini bh. internacionalaca koji bi u budućnosti, ukoliko opravdaju ukazano povjerenje, mogli postati stalni članovi naše najbolje fudbalske reprezentacije.
Kriterij je jasan, a on glasi kako novim "Zmajevima" mogu postati samo oni igrači koji redovno i standardno nastupaju za prve timove svojih ekipa. Iako Sušić ne želi preko medija mešetariti sa imenima igrača, špekulira se kako su u budućnosti debiju u reprezentaciji najbliži Izet Hajrović, Nedeljko Malić i Edin Cocalić.
Da je Sušić jedan od prvih selektora koji uistinu aktivno traga za novim kvalitetnim reprezentativcima potvrđuje i činjenica da je Pape već kontaktirao fudbalera Grasshoppersa, mladog Izeta Hajrovića, inače ljevonogog ofanzivnog veznog igrača ovog švicarskog kluba.
- Safet Sušić me nazvao nedavno dok sam bio u Španiji sa klubom na pripremama. Izuzetno smo ugodno razgovarali i naravno glavna tema bila je reprezentacija. Selektoru sam poručio da je, ukoliko me pozove, moj jedini izbor Bosna i Hercegovina, a on mi je obećao kako će doći u Cirih da vidi moje nastupe, te da obavimo konkretan razgovor. - govori Izet Hajrović za Reprezentacija.ba portal.
Izet Hajrović je rođen 1991. godine u Švicarskoj, a fudbal je počeo igrati već sa četiri godine starosti. Od 2000. godine član je Grasshoppersa, a za prvi tim ovog kluba debitovao je 2009. godine u 17. godini života, kada je i potpisao profesionalni ugovor sa popularnim "Skakavcima".
- Zadovoljan sam u Grasshoppersima i iako sam imao ponude iz Njemačke, Engleske, Italije i Španije, odlučio sam da još ostanem u ovom klubu kako bih stekao dodatno iskustvo prije odlaska u inostranstvo. Do sada sam osim utakmica domaćeg prvenstva i kupa nastupao i u Europa Ligi, a u 38 zvaničnih utakmica postigao sam 13 golova. Ako uzmemo u obzir i prijateljske utakmice taj broj je znatno veći. - kaže Hajrović za naš portal.
Da su Hajrovići izuzetno fudbalski talentovana porodica pokazuje i Izetov brat Sead koji je član londonskog Arsenala.
- Sead je u Arsenal otišao 2009. godine i zvanično je član drugog tima iako nerijetko trenira i sa prvim timom. Mlađi je od mene dvije godine i odbrambeni je igrač. On također nema dileme o državi za koju želi nastupati u budućnosti i to je isključivo Bosna i Hercegovina. - zaključuje Izet Hajrović naš razgovor.
Lična karta Izeta Hajrovića:
Datum rođenja: 04.08.1991.
Mjesto rođenja: Brugg - Švicarska
Visina: 1,77m
Noga: ljevak
Posljednji internacionali nastup: 10.08.2011. U21 Švicarska - U21 Italija
Ugovor: Član Grasshoppersa do 30.06.2015.
Tržišna vrijednost: 1.000.000 €
- Acheron
#3473 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ko je Malic?
Evo izguglah. Jak klub, jebote.
Ja bi pozvao Stevanovica; samo mi nije jasno kako ne moze naci kvalitetniji klub. U svakom slucaju, veci je potencijal od nekakvih bilbija, za kojeg sam uvijek tvrdio da je kopija Petra Jelica. (Tula ih forso bez ikakva rezona) Elem, lik je propo i vratio se u najgoru ligu Evrope.
Ja bi pozvao Stevanovica; samo mi nije jasno kako ne moze naci kvalitetniji klub. U svakom slucaju, veci je potencijal od nekakvih bilbija, za kojeg sam uvijek tvrdio da je kopija Petra Jelica. (Tula ih forso bez ikakva rezona) Elem, lik je propo i vratio se u najgoru ligu Evrope.
-
domi89
#3474 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Prvotimac i uzoran student! Stoper Malić na raspolaganju Sušiću i Zmajevima!Acheron wrote:Ko je Malic?
Sportska javnost nerijetko selektoru Safetu Sušiću direktno ili indirektno predlaže pozivanje pojedinih igrača u našu "A" fudbalsku selekciju, ali malo koji u tim prilikama spominjani bh. internacionalac može se pohvaliti da već nekoliko sezona u nizu je standardni prvotimac ekipe iz neke od prvih europskih liga.
Jedan od takvih primjera je Nedeljko Malić, inače 23-godišnji rođeni Banjalučanin koji još od 2005. godine nastupa za austrijski Mattersburg. Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje inače je 1.94 m visoki stoper, a u razgovoru za Reprezentacija.ba portal govori o svojoj dosadašnjoj karijeri, te želji da nastupi i ukoliko je moguće pomogne svojoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.
- U BiH nikada nisam imao profesionalni ugovor, te sam već sa 15 godina iz banjalučkog BSK-a prešao u redove Mattersburga. Nakon moje probe ponuđeno mi je da ostanem u drugoj ekipi ovog kluba, a već nakon nekoliko mojih nastupa čelnici kluba ponudili su mi profesionalni ugovor sa prvim timom, što sam i prihvatio. Iako sam većinom nastupao za seniore zbog mojih tadašnjih godina ponekada sam igrao za "B" tim gdje sam zadobio povredu koja me je koštala jedne godine pauziranja od igranja, no od 2008. godine sam standardni prvotimac seniorskog tima i mogu na prste prebrojati utakmice koje sam propustio odigrati za Mattersburg u posljednje četiri godine. - govori Nedeljko Malić.
Iako klub sa imenom Mattersburg ne znači puno prosječnom poznavaocu fudbala u Bosni i Hercegovini, Malić je izuzetno zadovoljan uslovima u kojima rade on i njegovi saigrači između kojih je i Adnan Mravac.
- Stanje u klubu je jako stabilno i uslovi u kojima radimo su najbolji mogući. Obizrom na činjnicu da smo objektivno mali klub iz malog grada mi se finansijski ne možemo nositi sa velikanima austrijske lige koji iza sebe imaju izuzetno jake sponzore. Ipak, trenutno je svima jasno da smo mi mlada ekipa koja se sprema za velike podvige u austrijskoj ligi i ne krijemo da razmišljamo o samom vrhu tabele u budućnosti. Klub je investirao značajna sredstva u našu omladinsku akademiju tako da se možemo pohvaliti da u cijeloj Austriji naši mladi igrači rade u definitivno najboljim uslovima. - opravdano hvali svoj klub Malić.
- Puno mi svakako znači što je Adnan Mravac ponovo tu u klubu jer je on osoba koja mi je puno pomogao u mom dolasku u Austriju. Zanimljivo, kada sam stigao ovdje 2005. godine nisam znao nijednu riječ njemačkog jezika, a sada sam apsolvent Mašinskog fakulteta. - govori nekadašnji mladi reprezentativac BiH.
- Mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine se sjećam u lijepom svijetlu, iako sam nakon par dobrih nastupa u prošlim kvalifikacijama iznenada izostavljen sa selektorovog spiska. Mlada reprezentacija je za mene završena priča, no rado se sjećam druženaj sa Šehićem, Zecom, Subašićem, Vranješom, Galešićem i ostalim saigračima. - revidira svoja sjećanja iz mladog nacionalnog tima Nedeljko Malić.
Imaš veliki broj nastupa u protekle četiri godine za svoj tim, a javnost u Austriji često ističe tvoju korpulentnost i stabilnost na terenu. Smatraš li da si kvalitet koji može odgovoriti u budućnosti obavezama seniorskog tima koji sjajno vodi selektor Safet Sušić?
- Igrači često kažu da im je san da nastupe za "A" tim svoje zemlje, pa je tako slučaj i sa mnom. Tvrdim da imam određen kvalitet i što je vrlo važno imam jako puno vjere u sebe. Ne pada mi napamet da se namećem preko medija, jer sam do sada sve u svom životu dobio trudom i radom, pa se nadam da će tako biti i sa selektorovim pozivom. Ipak, moram se zahvaliti vašem portalu na ovom medijskom prostoru, jer za moje nastupe do sada niko nije pokazao interes. U konačnici samo mogu reći, spreman sam da se i dalje trudim i da radim sa najvećim naporima za nastup u Sušićevom timu, a naravno da li ću nekada obući dres Bosne i Hercegovine zavisi od stručnog štaba i selektora. Ja sam na raspolaganju! - zaključuje Nedeljko Malić.
-
Eborg
#3475 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Imati ga u vidu, što da ne. Sada će vjerovatno Cocalić dobiti više prostora a Malić može biti naredni "kandidat" za poziciju isprobavanja u odbrani (nažalost, kod Sušića to tako ide), ne može biti mnogo gori od Mravca koji je svojevremeno bio i u udarnoj postavi.