koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
KB9

#3451 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

konektovan wrote:Image

Sinoc kupljen, i zena se opet zaljubila u mene, po drugi put. :thumbup: :mrgreen:

Fakat, predobar i prelijep miris. :thumbup:
tesko da se moze bolje nac za manje para :-D

iduci nek ti bude onaj plavi NR, da se zena zaljubi i treci put :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3452 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

KB9 wrote:
konektovan wrote:Image

Sinoc kupljen, i zena se opet zaljubila u mene, po drugi put. :thumbup: :mrgreen:

Fakat, predobar i prelijep miris. :thumbup:
tesko da se moze bolje nac za manje para :-D

iduci nek ti bude onaj plavi NR, da se zena zaljubi i treci put :mrgreen:
Probam i taj, nekad, al' generalno ne volim previse eksperimentirati. Volim stare i provjerene mirise.
Dr Baltazar

#3453 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

Prodajem Van Cleef & Arpeels Midnight in Paris 75 ml EDT nov pa ako ima neko zainteresovan PP. Cijena po dogovoru.
KB9

#3454 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

Dr Baltazar wrote:Prodajem Van Cleef & Arpeels Midnight in Paris 75 ml EDT nov pa ako ima neko zainteresovan PP. Cijena po dogovoru.
odakle si i kolko parica?
Dr Baltazar

#3455 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

KB9 wrote:
Dr Baltazar wrote:Prodajem Van Cleef & Arpeels Midnight in Paris 75 ml EDT nov pa ako ima neko zainteresovan PP. Cijena po dogovoru.
Sarajevo. Koliko bi najvise dao za njega, al realno. Ja ga dobio pa ne mogu sad ja cijenit. Na ebayu je cca 30-35$.
KB9

#3456 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

Dr Baltazar wrote:
KB9 wrote:
Sarajevo. Koliko bi najvise dao za njega, al realno. Ja ga dobio pa ne mogu sad ja cijenit. Na ebayu je cca 30-35$.
imas poruku
Dr Baltazar

#3457 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

KB9 wrote: imas poruku
Iskljucio si mogucnost primanja privatnih poruka :-D
KB9

#3458 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

http://www.fragrantica.com/perfume/Herm ... es-17.html

kupljen danas, cista perfekcija od parfema :mandrak:
Dr Baltazar

#3459 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

U zadnjih mjesec dana kupljeni: Joop Nightflight, TM A*Men Pure Havane, Paco Rabanne Invictus, Kiton Kiton Men. Trebalo bi u maju uzeti Dior Sauvage i ADG Profumo (možda i Moschino Forever Sailing) :D I onda bih trebao pauzirati sa kupovinama par mjeseci (tako uvijek kažem pa izleti ponešto u međuvremenu :lol: :lol: )
tatoo

#3460 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by tatoo »

Znaci, aktivno,proljece :D .
Kod mene nista osim Chanel Allure Sport Extreme. Nista posebno ako cemo iskreno.
Na drugu stranu, nasao sam nesto za slijedecu zimu, ko pozivi do tada ... Nasomato Black Afgano. Nije mainstream ali po mom skromnom misljenju, brutalno dobar :-) :shock: :thumbup: .
tatoo

#3461 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by tatoo »

KB9 wrote:http://www.fragrantica.com/perfume/Herm ... es-17.html

JC ELlena je majstor/genije jednostavnosti i profinjenisti. Sve njegove kreacije imaju auru otmjenosti koji drugi zele da dostignu. On i Demachye, ne sjecam se da su ikad promasili sa kompozicijom a dosta njihovih djela su bezvremenski klasici.

Cestitam i nosi u zdravlju.
Dr Baltazar

#3462 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

tatoo wrote:Znaci, aktivno,proljece :D .
Kod mene nista osim Chanel Allure Sport Extreme. Nista posebno ako cemo iskreno.
Na drugu stranu, nasao sam nesto za slijedecu zimu, ko pozivi do tada ... Nasomato Black Afgano. Nije mainstream ali po mom skromnom misljenju, brutalno dobar :-) :shock: :thumbup: .
Ma par ih je uletilo neplanski. Ko kad je ovo zaraza :lol: Imao sam priliku probati CAHSE i meni je sličan običnoj verziji samo što sam stekao dojam da extreme verzija ima bolje performanse. Mislim da ću ga uzeti kada potrošim ovaj obični.
konektovan

#3463 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

tatoo wrote:

JC ELlena je majstor/genije jednostavnosti i profinjenisti. Sve njegove kreacije imaju auru otmjenosti koji drugi zele da dostignu. On i Demachye, ne sjecam se da su ikad promasili sa kompozicijom a dosta njihovih djela su bezvremenski klasici.

Odlican za odraslu musku osobu, mozda za rane 40-te, eventualno 50-te. :mrgreen:
Meni ovaj nikad nije legao, nit' ce leci. :roll:
tatoo

#3464 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by tatoo »

konektovan wrote:
tatoo wrote:

Odlican za odraslu musku osobu, mozda za rane 40-te, eventualno 50-te. :mrgreen:
Meni ovaj nikad nije legao, nit' ce leci. :roll:
A dobro, nije sad nesto za cim ce se svi okretati ali je za kancelariju i odijelo, sastanci i te sheme jako podoban! Bez obzira na godine. I kvalitetan. Meni je jedino bolji Dior Eau Sauvage parfem za sluzbu. Odmjereno kulturni i odrasli mirisi. Kad bih stavio Dior Homme Intense, Aventus, TObacco Vanille za posao malo mi neozbiljno... Kao neuparena kravata.
tatoo

#3465 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by tatoo »

Dr Baltazar wrote:
Ma par ih je uletilo neplanski. Ko kad je ovo zaraza :lol: Imao sam priliku probati CAHSE i meni je sličan običnoj verziji samo što sam stekao dojam da extreme verzija ima bolje performanse. Mislim da ću ga uzeti kada potrošim ovaj obični.
Vjeruj mi Edition Blanche je najbolji Allure ako gledas dugovjecnost i reakcije publike :D . Extreme nema nista extremno :run: .
Dr Baltazar

#3466 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

tatoo wrote:
Dr Baltazar wrote:
Vjeruj mi Edition Blanche je najbolji Allure ako gledas dugovjecnost i reakcije publike :D . Extreme nema nista extremno :run: .
Imam i njega. Nije loš, ali su CAHS i CAHSE dosta postojaniji :) Miris je daleko bolji kod CAHEB
tatoo

#3467 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by tatoo »

Ma par ih je uletilo neplanski. Ko kad je ovo zaraza :lol: Imao sam priliku probati CAHSE i meni je sličan običnoj verziji samo što sam stekao dojam da extreme verzija ima bolje performanse. Mislim da ću ga uzeti kada potrošim ovaj obični.[/quote]
Vjeruj mi Edition Blanche je najbolji Allure ako gledas dugovjecnost i reakcije publike :D . Extreme nema nista extremno :run: .[/quote]

Imam i njega. Nije loš, ali su CAHS i CAHSE dosta postojaniji :) Miris je daleko bolji kod CAHEB[/quote]

Ja sam imao blanche i sad cahse i blanche mi duze drzao. Hebiga, ko ce biti pametan sa milion formulacija i reformulacija.
ozdrlje_donje

#3468 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by ozdrlje_donje »

OptimusPrime wrote:Sauvage Dior - Trenutno jedan od boljih
Image
Probao u subotu, sutra kupujem :thumbup:
KB9

#3469 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

tatoo wrote:

hvala :thumbup:

sto se tice tih kreatora parfema moram bit iskren i stvarno ravno nula njih znam i pratim koji je sta napravio (osim ako im nije ime u imenu parfema :lol: ) al ovaj je blago receno odlican, sto se mene tice moze (i bice koristen) za skoro sve prilike, bitno je moc i znat nosit parfem, nisam bas od onih ljudi koji veze odredjeni parfem striktno za odredjene poslove, shvatam i te ljude, da ne bude zabune, al definitivno nisam jedan od njih :mrgreen:
Curve

#3470 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Curve »

neko iz licnog iskustva da kaze za postojanost za aqua di gio (ja bi uzeo aqua di gio profumo), isao sam par puta ga njuskat, miris mi je to sto trazim i uzeo bi odma, al se razocaram sto se tice postojanosti
Nisrin

#3471 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 18/12/2016 12:47, edited 1 time in total.
konektovan

#3472 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Curve wrote:neko iz licnog iskustva da kaze za postojanost za aqua di gio (ja bi uzeo aqua di gio profumo), isao sam par puta ga njuskat, miris mi je to sto trazim i uzeo bi odma, al se razocaram sto se tice postojanosti
Prijatan nosu, pogotovo kad su one vrucine, al' na mojoj kozi bas brzo nestane.
Curve

#3473 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Curve »

konektovan wrote:
Curve wrote:neko iz licnog iskustva da kaze za postojanost za aqua di gio (ja bi uzeo aqua di gio profumo), isao sam par puta ga njuskat, miris mi je to sto trazim i uzeo bi odma, al se razocaram sto se tice postojanosti
Prijatan nosu, pogotovo kad su one vrucine, al' na mojoj kozi bas brzo nestane.
pa i napisao sam da se razocaram sto se tice postojanosti, zato i pitam jel inace takav il je na mojoj kozi samo
KB9

#3474 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

ima daleko boljih a drasticno jeftinijih opcija od tog parfema
Curve

#3475 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Curve »

za svaki ovdje napisan parfem ima alternativa povoljnija
al ja sam napisao konkretno taj iznad da me zanima
Post Reply