Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Kenan-sa

#3451 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kenan-sa »

onaj zalizani Tefdedarija je veliki rpoblem bh novinarstva,toliko nekulturan i bezobrazan novinar nevjerovatno,on se usudjuje kritikovati Susica sto zeli uvesti red u reprezentaciju!..ne treba mu dozvoliti da se priblizi nasim zmajevima, a ne da on donosi neke sulude i glupave komentare! Neki novinari su dosli na treniong reprezentacije iskljucivo da naprave skandal,s jasnim namjerama da uvedu nered u reprezentaciju,steta sto ih Susic sve nije pobacao... Bravo Safete i samo tako nastavi!
Pokeemon

#3452 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pokeemon »

a sta je to bilo danas, sto su ga vrijedjali ne kontam jel neko bio da razjasni? jer stvarno ne vidim razlog
, kod nas cim nema cirkusa kao kod cire odmah ljudi seru po njemu, siguran sam da su novinari krivi zbog tih provokacija...strasno drzi se ti nama papa samo ostro sa stokom drugacije neide :x :bih:
Obuca9

#3453 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Koliko sam ja mogao skontati s onog videa, reprezentacija je očito kasnila na trening, pa nije održano planiranih 15 minuta razgovora sa igračima, jer je Pape pred početak okupljanja rekao da će se sav kontakt novinara i igrača u idućih 7 dana svesti na tih 15 minuta prije početka treninga.

Dalje, očito zbog kašnjenja nije održan taj razgovor novinara i igrača, pa su ovi kad je trening već počeo htjeli da Miske napusti trening i razgovara s njima. Valjda su oni bitniji od reprezentacije.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3454 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

Ovo je tipicni primjer kako savez radi protiv ekipe i kako ometaju rad trenera i igraca. Gdje to ima ba da se igraci vuku za rukav i slicno. Valjda se zna kad je pres konferencija i to je to, sta imaju dolazit na treninge koji djavo. Koji kurac se ne zatvori trening za javnost???? Ja mislim da smo mi jedina reprezentacija koja trenira pred vazne utakmice, a da djeca vise po ogradama 2 metra od igraca koji treniraju :-)

Al ovo je mila majka kakav je cirkus bio kod cire, igracima je trebalo 20min dok iz svlacionica dodju do terena (slikanje, autogrami i slicno). Sad odma bus parkiraju pred ogradu i ono kao robijasi ulete na teren direktno iz busa.

Al bitno je da ce i dalje narod puniti budzet saveza koji ama bash nishta ne radi
Sarajevski

#3455 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sarajevski »

nisu bas novinari uvijek krivi, ali ni pape nije kriv sto radi u zemlji seljaka
pred pocetak kvalifikacija dogovoreno je da nema dolazaka u hotel, sto je, po meni pametna i ispravna odluka.
dogovoreno je da igraci, svi oni koje trazimo, daju izjave 15 minuta prije pocetka treninga. nazalost, nema pres konferencija i to je jedna pomalo neobicna odluka, jer je tesko bez presa na kojem su makar dva igraca praviti priloge svaki dan
ali i to smo ispostovali, snalazili se, da bi nas danas, kada smo stigli pred stadion, docekalo nas sedam zastitara koji su tu da cuvaju reprezentaciju. zakljucali su vrata i kazali da je pape zabranio snimanje i izjave.
kada je stigao autobus sa igracima, svi su prosli pored nas. dakle, nije postovan dogovor i pravila koja su pape i njegovi saradnici sami postavili
a razlog za njegovu nervozu nisu bili novinari, nego neko sa tribine koji mu je psovao majku i slicno. tada je poludio i trazio da se zatvori stadion, odnosno, da trening bude zatvoren
nazalost, nismo mi novinari krivi za to sto ima cudaka koji dodju na kraj grada psovati selektoru, ali smo pojeli poparu
pape je uveo profesionalne uzuse ponasanja, nema sjedenja novinara u hotelu do tri ujutro s igracima, setkanja po hotelu u trenerkama reprezentacije i igranja ševe na treninzima
ali mora biti malo fleklsibilniji, ima gomila portala i ostalih medija koje raja cita i hoce da zna sta se desava
danas smo trazili da nam miske bude na raspolaganju iz razumljivih razloga i jedva smo ga dobili
a igraci su posebna prica. nekima su pukli talovi sa privatnim novinarima pa sada kada s njima ne pricaju, ne zele niti s bilo kim ostalim
a ima medju nama dosta onih, ustvari, vecina koja podrzava disciplinu u repki. samo sto se nama postovanje safeta i njegovih pravila i dogovora često obije o glavu
Sarajevski

#3456 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sarajevski »

Admir_1984 wrote:Ovo je tipicni primjer kako savez radi protiv ekipe i kako ometaju rad trenera i igraca. Gdje to ima ba da se igraci vuku za rukav i slicno. Valjda se zna kad je pres konferencija i to je to, sta imaju dolazit na treninge koji djavo. Koji kurac se ne zatvori trening za javnost???? Ja mislim da smo mi jedina reprezentacija koja trenira pred vazne utakmice, a da djeca vise po ogradama 2 metra od igraca koji treniraju :-)

Al ovo je mila majka kakav je cirkus bio kod cire, igracima je trebalo 20min dok iz svlacionica dodju do terena (slikanje, autogrami i slicno). Sad odma bus parkiraju pred ogradu i ono kao robijasi ulete na teren direktno iz busa.

Al bitno je da ce i dalje narod puniti budzet saveza koji ama bash nishta ne radi
nema majstore pres konferencija, samo izjave 15 minuta pred trening, pa ko koga uhvati
mikogoago

#3457 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Evo sta Susic kaze:"Bilo bi dobro da je Misimović mogao stići u ponedjeljak u Sarajevo i da nije propustio prvi trening. Međutim, najvažnije je da je završio sve oko ugovora sa Galatasarajem. Sada je miran i može se rasterećeno i maksimalno posvetiti obavezama u reprezentaciji", istakao je juče Sušić, neposredno nakon Misimovićevog dolaska, i dodao:

"Bez obzira na to što je propustio prvi trening, on će igrati u petak protiv Luksemburga. Moramo imati razumijevanja za situaciju u kojoj se našao. Drugo bi bilo da on nije želio doći na vrijeme ili da je namjerno kasnio. Ovo je ipak viša sila i kada ne bi igrao u petak sigurno bi se razočarao. Možda su nas ljudi iz Galatasaraja trebali obavijestiti, ali sada je sve završeno, Misimović je s nama i večeras (sinoć) će trenirati".
Mislim da je ovo dovoljan odgovor na sve ranije komentare o igranju ili ne igranju Misketa
Admir_1984

#3458 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

Sarajevski wrote:
Admir_1984 wrote:Ovo je tipicni primjer kako savez radi protiv ekipe i kako ometaju rad trenera i igraca. Gdje to ima ba da se igraci vuku za rukav i slicno. Valjda se zna kad je pres konferencija i to je to, sta imaju dolazit na treninge koji djavo. Koji kurac se ne zatvori trening za javnost???? Ja mislim da smo mi jedina reprezentacija koja trenira pred vazne utakmice, a da djeca vise po ogradama 2 metra od igraca koji treniraju :-)

nema majstore pres konferencija, samo izjave 15 minuta pred trening, pa ko koga uhvati
pa nema jer saveza boli kurac za napredak i prosperitet reprezentacije.

A za to psovanje Susicu pojma nemam, iako sam doshao minut-dva nakon sto je bus ushao na stadion :-) :-)
and

#3459 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

hz__semir wrote:Koliko sam ja mogao skontati s onog videa, reprezentacija je očito kasnila na trening, pa nije održano planiranih 15 minuta razgovora sa igračima, jer je Pape pred početak okupljanja rekao da će se sav kontakt novinara i igrača u idućih 7 dana svesti na tih 15 minuta prije početka treninga.

Dalje, očito zbog kašnjenja nije održan taj razgovor novinara i igrača, pa su ovi kad je trening već počeo htjeli da Miske napusti trening i razgovara s njima. Valjda su oni bitniji od reprezentacije.
stvarno su stoka.ometati čovjeka u poslu,prekidati trening da bi gospoda dobila izjave.kakve izjave?
Sarajevski

#3460 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sarajevski »

kakav god bio, ne smije mu se psovati
bem mu, nisu ni pocele kvalifikacije a kod nas drama. nek covjek radi svoj posao, ko zna, mozda on nesto napravi
vjeruj mi da je vecina novinara prihvatila njegova pravila ponasanja, mnogima to odgovara. najavimo se, dodjemo i uzmemo sto nam treba
al imas ljudi koji to ne postuju, koji imaju privatne taklove s igracima i onda kada to pukne, jer svaka veza iz interesa puca, onda nam se svima obije o glavi
a nije ni red, priznaces, da zastitari tjeraju curu s federalne s kamermanom? sta ona moze naudit, ne znam, dzeki?
Sarajevski

#3461 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sarajevski »

and wrote:
hz__semir wrote:Koliko sam ja mogao skontati s onog videa, reprezentacija je očito kasnila na trening, pa nije održano planiranih 15 minuta razgovora sa igračima, jer je Pape pred početak okupljanja rekao da će se sav kontakt novinara i igrača u idućih 7 dana svesti na tih 15 minuta prije početka treninga.

stvarno su stoka.ometati čovjeka u poslu,prekidati trening da bi gospoda dobila izjave.kakve izjave?
nije niko prekidao trening. dosli smo u dogovoreno vrijeme. to je papetova odluka, izjave se mogu uzeti 15 minuta prije pocetka treninga. al posto ga je neko uvrijedio, odlucio je isprazniti teren. dakle, trening nije ni poceo, kamoli da je prekinut
nema veze, idemo dalje, do sest boba u dva meca.
Normalan.ba

#3462 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Normalan.ba »

Crvena Tifoza wrote:

Eh moj Pape gdje si ti došao, u kakvu divljinu.
Ja bagre ovih novinara majko moja. :oops: Trebo ih je s noge na nogu,šta im se pravda koje pi.e materine
salle_eh1986

#3463 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by salle_eh1986 »

Ne bih da napadam Papeta ali nije ni on cvijećka. Ako je već dogovoreno sve, onda se treba toga i držati, kad se već kasnilo onda je trebao nakon treninga odraditi tih 15 minuta. Razumljivo je da novinari žele priču ali i mi želimo da budemo u toku. Čak mi se učinilo kao i da psuje, kao da je ovo njegova privatna reprezentacija. Malo pretjerivanja i sa njegove strane.
Obuca9

#3464 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Novinari su tu zbog reprezentacije, a ne reprezentacija zbog novinara.

Čak i ako postoji dogovor o tih 15 minuta, valjda Pape, kao selektor reprezentacije ima pravo da kaže da nema intervjua i da na neki način prekrši dogovor, ako on misli da je to u interesu reprezentacije. Nisu ni novinar baš cvijećke i oni su znali godinama rušiti dogovore da nema uznemiravanja igrača, pa nikom ništa.
Pokeemon

#3465 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pokeemon »

al ne stvarno nisam znao da je izbacio press konferenciju i ja mislim da je to greska, to se svugdje tako radi to je profesionalizam to se radi u sve i jednom sportu i ekipi, evo recimo u Hrvatskoj je to normala, Bilic uvijek drzi te presice i treninzi su vecinom zatvorenog tipa, pohvale za papeta da je smanjio prostor djelovanja novinara ali je trebao i press uvesti poslije treninga i tekme tad bi se znao red i bilo bi lakse...
salle_eh1986

#3466 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by salle_eh1986 »

hz__semir wrote:Novinari su tu zbog reprezentacije, a ne reprezentacija zbog novinara.

Čak i ako postoji dogovor o tih 15 minuta, valjda Pape, kao selektor reprezentacije ima pravo da kaže da nema intervjua i da na neki način prekrši dogovor, ako on misli da je to u interesu reprezentacije. Nisu ni novinar baš cvijećke i oni su znali godinama rušiti dogovore da nema uznemiravanja igrača, pa nikom ništa.
slažem se ja sa tobom da ni novinari nisu cvjećke, ali zbog zajedničkog interesa potrebno je obostrano poštivanje...
da ne bude da ja nekog branim, gluho bilo...
osjećam da je pape mislio da će imati lakši posao, već polahko podliježe pritisku, uvlači se nervoza a nisu ni počele kvalifikacije
Admir_1984

#3467 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

Ma nisu novinari krivi, krivi su oni koji postavljaju regule na okupljanju, znaci savez. Novinari samo rade svoj posao, a da se fino zakaze svaki drugi dan presskonferencija, zatvore treninzi, ne bi se ovo desavalo. Ovo samo moze uticati loshe po ekipu, nishta vishe
amar007

#3468 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by amar007 »

Meni nije jasno kako ikad iko, pod bilo kakvim okolnostima, u bilo kakvoj situaciji moze stati na stranu novinara. To je poslije politicara najodvratijne zanimanje. Jos uzeti u obzir da vecina ovih imaju zavrsenu osnovnu skolu i u medjuvremenu su pokrenuli neki portal tipa govnagovna.ba i ono doslo da uzima izjave :oops:
and

#3469 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

Sarajevski wrote:
and wrote:

nije niko prekidao trening. dosli smo u dogovoreno vrijeme. to je papetova odluka, izjave se mogu uzeti 15 minuta prije pocetka treninga. al posto ga je neko uvrijedio, odlucio je isprazniti teren. dakle, trening nije ni poceo, kamoli da je prekinut
nema veze, idemo dalje, do sest boba u dva meca.
svaka čast na rezonu,idemo dalje,bitno je 6 boba :thumbup:
sušića treba pustiti da radi,jer pored fudbalskih,nažalost mora rješavati stvari koje nisu u njegovom domenu,a koje su negativna pojava u našoj reprezentaciji.
kakve izjave mogu uzeti novinari prije svakog treninga.očekujemo pobjedu u luksemburgu,protiv francuza će biti teško i nadamo se da ćemo se plasirati na euro i to je to.
a šta ako su igrači ti koji su sušiću rekli da ih ometa to stalno davanje izjava?
siki_sa

#3470 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by siki_sa »

Admir_1984 wrote:Ma nisu novinari krivi, krivi su oni koji postavljaju regule na okupljanju, znaci savez. Novinari samo rade svoj posao, a da se fino zakaze svaki drugi dan presskonferencija, zatvore treninzi, ne bi se ovo desavalo. Ovo samo moze uticati loshe po ekipu, nishta vishe
slazem se, :bih:
dzenan_tr

#3471 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dzenan_tr »

Iako se, kao navijač, ne slažem sa nekim Sušićevim potezima, ponekad se pitam šta bih uradio kad bi mi na ovakav način zavrtali ruke kreteni sa (ne)završenom ili još gore (ot)kupljenom žurnalistikom! Mislim da su poslije ljubavi na prvi pogled prema novom selekotru perveznjaci sad našli ljubavnika. Možda (bivšeg) kolegu Ušketa?

Selektore, aferim!
siki_sa

#3472 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by siki_sa »

salle_eh1986 wrote:Joj kad vidjeh večeras oko 9:30 safeta u društvu piplice, baljića i ušanovića da se šetkaju po ilidži okrenu mi se sve oko mene
dok je boldiranih u i oko reprezentacije, nikad mi nigdje nećemo stići
to im munib sredjivao maloljetnice :lol: tog muniba pod hitno treba otjerati :x ali kako?? covjek je neunistiv ko zohar :skoljka:
mikogoago

#3473 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Ne znam sto se uopste moraju sakupljati svaki dan na 15 minuta i sto to selektor ili igraci moraju pricati sa novinarima.Ako se nevaram Pecikoza u savezu je nadlezna za odnose sa javnoscu i da daje izjave u vezi priprema i ostaloga(barem bi tako trebalo).Tim se izoluje od sviju narocito od medija,a dan pred ili na dan utakmice se sazove konferencija za novinare na 15-30 min. i izjave u pravilu daje selektor ili kapiten,eventualno neko od igraca.I to je to.
NOVINARI NE POSTUJU RAD I POTREBU ZA MIROM reprezentativaca.Ovo gore navedeno je pravilo ponasanja u normalnim fudbalskim savezima.samo sto nasi kvazi novinari o tome pojma nemaju,a cisto sumnjam da je i jedan od njih zavrsio zurnalistiku smjer novinarstvo s obzirom kako pricaju,a i razmisljaju.
velikibrnjo

#3474 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by velikibrnjo »

Pape je dingospo za kvazi novinarcice i kojekakve nadobude likove
I mislim da covjek treba samo jednu stvar uraditi, staviti igrace u karantin pred svaki mec i na svakom treningu
i ne dozvoliti ovim levatima da se priblizavaju ni na 10km igracima
I mirna Bosna!

Sjetimo se kako su ovi isti unosili nervozi medju igace i kako su se momci mucili doci do svojih soba od raznih novinara menadzer poljoprivrednika i uzgajivaca magle.

Drž se Sajo!
Bosanski_kralj

#3475 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Sušiću svaka ti čast za ovo. :thumbup:

I koliko znam presice se ne održavaju svaki dan i poslije svakog treninga , već na dan utakmice i poslije utakmice.
Locked