Haloooo ba auta 30.000.-KM farbaju kljesta i istrošene diskove, gume ćelave!!! Trebas bas biti tolika budala da to toliko platiš, autu ne urade ni jedan bazni servis osim sto dolinu ulja jbt kramar obični ŠVERCER.dado_ wrote:Pa sta su trebali, stavit sve 4 nove gume po mogucnosti goodyear ili dunlop i nove diskove i disk plocice, uradit veliki i mali servis i spustit mu cijenu par milja? Ljudi shvatite, kramar je trgovac nije svetac, covjek stvorio brend i to je to. Ovo sto si nabrojao su pametnom samo dobri argumenti za obaranje cijene, poliranje i sminkanje je postala svakodnevnica svakog svercera na piku, Sta ocekivati da kramar prodaje prljavo i izgrebano auto? Ne branim ga nit me interesuje kupovina kod njega al stvarno ne znam sta ljudi ocekuju od polovnog auta. Odes brate fino u salon, kupis novo i prst u uho, a ne kupit polovno sa 150000 i onda ne valja kramaroyada wrote:Kupio prijatelj Mercedesa 25.000.-KM diskovi mogu još par hiljada a gume ćelavelitru polir paste su potrošili da ga usijaju a Kljesta i diskove su bronzom ofarbali
Klasika Šverceri
Auto salon Kramar - vasa iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
oyada
#3451 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
-
oyada
#3452 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Švercer nego šta i to onaj klasični, 90% auta s rent-a-caragolfiista wrote:https://www.facebook.com/Kramarautobosn ... 5698258680
Ma.ja , ta ce Kramar, svercer mrtvi, gleda da ti uvali ofarbana klijesta na autu od 300.000 KM. Ne kakite bezveze, svi bi rado kupili bibi od Kramara, al ne mere dzep, a kad ne mere dzep, onda je bezeze...davno je neko pametan napisao oricu o liji i grozđu...
Jedan od rijetkih salona gdje ne mozes kupiti auto starije od 5/6 godina, a prosjek u BiH 20 godina, pun grad Kramarovih auta koja kostaju u prosjeku 25-30k KM i svi ti levati, samo deset forumasa pametni. Znam ja nas, jebo ti nas...
Koliko su ljudi glupi ovdi u bih, sve jače rent a car firme rješavaju se vozila koja su prešla 150-160.000.-KM
Nađeš jedno auto u kramaru da mu je saobracajna u EU na fizičko lice ja je POJEDEM. Toliko.
-
condy
#3453 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ja sam vidio u De na njihovi placevima auta po toj cijeni sa celavim gumama! I to auto je najvjerovatnije iz De ili Belgije. Jednostavno, pogledas auto, i zaobidjes ga ako mislis da je preskup za svoje stanje.oyada wrote: Haloooo ba auta 30.000.-KM farbaju kljesta i istrošene diskove, gume ćelave!!! Trebas bas biti tolika budala da to toliko platiš, autu ne urade ni jedan bazni servis osim sto dolinu ulja jbt kramar obični ŠVERCER.
Da bi ocijenio da li je konkretno vozilo zacjenjeno, trebas uzeti u obzir njegovu cijenu novog kao i njegovo trenutno stanje. Mozda je to novo auto kostalo preko 60 milja pa razmisli koliko je za njega novca izdvojio vlasnik kad ga je kupio novog. Pogresno ga je poredit sa novim autom od 30 hiljada jer nisu auta iste klase i cjene. Uljepsavanje vozila nije nista neobicno kao sto je farbanje kljesta. Diskovi se ne mogu farbati i to ti je lapsus. Prodavac nije duzan da ista radi na polovnom vozilu nije duzan da ti radi servis.
Polovno je, mozes da ga pregledas, da obaras cijenu ili ako smatras da je los primjerak da ga zaobidjes. Ali neces nikad upola cijene dobit ga novog kao prvi vlasnik. To nigdje nema i nece bit.
- Travnički Noćni Šetač
#3454 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
...oyada wrote:Švercer nego šta i to onaj klasični, 90% auta s rent-a-cara
Koliko su ljudi glupi ovdi u bih, sve jače rent a car firme rješavaju se vozila koja su prešla 150-160.000.-KM
Nađeš jedno auto u kramaru da mu je saobracajna u EU na fizičko lice ja je POJEDEM. Toliko.
Nema veze sa Kramarom već kad to ti tako kolektivno sve ljude u BiH ( velika slova barem stavi jebo ga ti ) nazivaš glupim... nekulturno brate nastupaš...
-
condy
#3455 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Vezano za rent a car vozila. Cisto sumnjam da vani bilo ko renta auto do te kilometraze. U pravilu se ta auta brzo prodaju.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#3456 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Kod mene 206 2001 godina, generacija četvorke. Auto za svoje godine i više nego dobro očuvano.vozackii wrote:poceli su se proizvodit 1998 nadji mi nekog renola pezova citroJena te generacije, svi na otpadu.
-
oyada
#3457 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Šta ga braniš ?? Švercer obični. DISKOVE i KLJESTA farba mislio sam onaj dio diska koji korozira a ne gdje pritiska pločica. Znaš ti to vrlo dobrocondy wrote:Ja sam vidio u De na njihovi placevima auta po toj cijeni sa celavim gumama! I to auto je najvjerovatnije iz De ili Belgije. Jednostavno, pogledas auto, i zaobidjes ga ako mislis da je preskup za svoje stanje.oyada wrote: Haloooo ba auta 30.000.-KM farbaju kljesta i istrošene diskove, gume ćelave!!! Trebas bas biti tolika budala da to toliko platiš, autu ne urade ni jedan bazni servis osim sto dolinu ulja jbt kramar obični ŠVERCER.
Da bi ocijenio da li je konkretno vozilo zacjenjeno, trebas uzeti u obzir njegovu cijenu novog kao i njegovo trenutno stanje. Mozda je to novo auto kostalo preko 60 milja pa razmisli koliko je za njega novca izdvojio vlasnik kad ga je kupio novog. Pogresno ga je poredit sa novim autom od 30 hiljada jer nisu auta iste klase i cjene. Uljepsavanje vozila nije nista neobicno kao sto je farbanje kljesta. Diskovi se ne mogu farbati i to ti je lapsus. Prodavac nije duzan da ista radi na polovnom vozilu nije duzan da ti radi servis.
Polovno je, mozes da ga pregledas, da obaras cijenu ili ako smatras da je los primjerak da ga zaobidjes. Ali neces nikad upola cijene dobit ga novog kao prvi vlasnik. To nigdje nema i nece bit.
-
oyada
#3458 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
100.000-150.000 predenih svi prodaju AVIS,HERZ,EUROPCAR Itd oko 500.000 tih “dobrih” auta završe kod “profesionalaca” a la Karamar u BiH, Riminiji, Rusiji, Bugarskoj. Il vlastitog iskustva.condy wrote:Vezano za rent a car vozila. Cisto sumnjam da vani bilo ko renta auto do te kilometraze. U pravilu se ta auta brzo prodaju.
-
530i
#3459 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pored svega viđenog ko ode i kupi kod Kramara i ne zaslužuje ništa bolje nego da ga prevare sa nekom rent-a-car grobinom.
-
kindlas
#3460 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
@oyada *ebo Kramara cuvaj zdravlje bolan, cir ces dobit od muke 
-
condy
#3461 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Tacno je da znam! I puno vise od vas koji njegova auta znate i cijenite sa slika ili trac prica forumakih sveznalica. Ili koji kroz felnu vide istrosen disk. Meni nije potrebno ni da ga hvalim ni da ga kudim. Bas mi je nesto to bitna stvar. Moja prica se odnosi na polovna vozila a ne na traceve o renta a caru i sl. Tracevi me ne zanimaju imas ovdje dosta sagovornika na tu temu pa opletite.oyada wrote: Šta ga braniš ?? Švercer obični. DISKOVE i KLJESTA farba mislio sam onaj dio diska koji korozira a ne gdje pritiska pločica. Znaš ti to vrlo dobroto ti neki k.. i profesionalac!!
-
condy
#3462 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Inace, ti pohrdjali korodirani diskovi
Disk na vrhu jako brzo pohrdja zbog vlage kao i kljesta, zbog ljepljenja na njega cestica od trosenja plocica, zbog visoke temperature diska dok vozis i brzog hladjenja i sl. Ako je disk na vrhu hrdjav to znaci samo da nije nov i nista drugo. Isto je i za celjusti. Na nekim vozilima starim dvije godine vidio sam crna kljesta i pohrdjale diskove. Ne pratim, al mislim da disku treba godina mozda i krace da krene hrdjat ili korodirat.
Disk na vrhu jako brzo pohrdja zbog vlage kao i kljesta, zbog ljepljenja na njega cestica od trosenja plocica, zbog visoke temperature diska dok vozis i brzog hladjenja i sl. Ako je disk na vrhu hrdjav to znaci samo da nije nov i nista drugo. Isto je i za celjusti. Na nekim vozilima starim dvije godine vidio sam crna kljesta i pohrdjale diskove. Ne pratim, al mislim da disku treba godina mozda i krace da krene hrdjat ili korodirat.
- Sodom1
#3463 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Jel felga ili felna ? 
- golfiista
#3464 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Kljestaoyada wrote:Šta ga braniš ?? Švercer obični. DISKOVE i KLJESTA farba mislio sam onaj dio diska koji korozira a ne gdje pritiska pločica. Znaš ti to vrlo dobrocondy wrote:Ja sam vidio u De na njihovi placevima auta po toj cijeni sa celavim gumama! I to auto je najvjerovatnije iz De ili Belgije. Jednostavno, pogledas auto, i zaobidjes ga ako mislis da je preskup za svoje stanje.oyada wrote: Haloooo ba auta 30.000.-KM farbaju kljesta i istrošene diskove, gume ćelave!!! Trebas bas biti tolika budala da to toliko platiš, autu ne urade ni jedan bazni servis osim sto dolinu ulja jbt kramar obični ŠVERCER.
Polovno je, mozes da ga pregledas, da obaras cijenu ili ako smatras da je los primjerak da ga zaobidjes. Ali neces nikad upola cijene dobit ga novog kao prvi vlasnik. To nigdje nema i nece bit.to ti neki k.. i profesionalac!!
Jes ovaj Kramar bRezobrazan, prevario pola grada...a jos ziv...hm
Drndalo je u pravu, svako sebi kalkulise. Ali racunica je jasna, novo je novo, ali slabijeg kvaliteta, dok je polovno za istu sumu, osjetno kvalitetnije, ali ipak koristeno i bez dobrog odrzavanja, nije ni to to. U svakom slucaju vecina je prisiljena na kompromis, pa ko sta voli ili misli da je bolje, odnosno pametnije.
Po.meni, svakako da je novo bolji izbor, ali ispod 45.000 KM, tesko je i boljeg kompakta sloziti da bude ono, po ukusu
- helpdesk1
#3465 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
felUgaSodom1 wrote:Jel felga ili felna ?
- Edin H.
#3466 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Najgori su ovi trgovci sto im je do prodaje, a ne da raja u BiH vozaju fina auta. 
- commendatore
#3467 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
ima on u repertoaru i felUguSodom1 wrote:Jel felga ili felna ?
ali to je simptomaticno devijantno poznavanje jezika ljudi koji prije rata nisu imali priliku da se opismene a da ne pricamo da su imali prilike da imaju ista u zivotu sto je imalo felgu - ja sam naucio sta je felga kao dijete jer sam vozio polupo i popravio desetine bicikala i rastavio isto toliko auta sa starijim od sebe pa sam i naucio sta je jebena felga....
ne mozes ocekivat od nekog ko je poslije rata cuo od seljaka rijec feLNa feLUGa baluga picka materina - da istu izgovori pravilno....
docim je jos simptomaticnije sto su to upravo novonastali stovaoci svapskih odrtina a nisu za shodno nasli da nauce jednu njemacku rijec kako treba...

nakon sto su prosvercali par stotina kila brasna droge cigara nafte i kojecega jos njih samih bliskih rodjaka i uhljebljenih bliznjih iz ratnoprofiterskih stranaka - pa su otkrili sta je BMW Mercedes Audi
a još nisu naucili - sta je - jebena FELGA
-
condy
#3468 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Meni draze felnaSodom1 wrote:Jel felga ili felna ?
@muflljuz ili kako vec, ti si jedini pismen i normalan, posten i uzoran, i nepokvaren, ti si divan coek sa malim prenosima al hajd.
Last edited by condy on 03/02/2018 19:11, edited 1 time in total.
- commendatore
#3469 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
svak trazi izgovore za nepismenost sebi prihvatljive 
-
oyada
#3470 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
condy wrote:Tacno je da znam! I puno vise od vas koji njegova auta znate i cijenite sa slika ili trac prica forumakih sveznalica. Ili koji kroz felnu vide istrosen disk. Meni nije potrebno ni da ga hvalim ni da ga kudim. Bas mi je nesto to bitna stvar. Moja prica se odnosi na polovna vozila a ne na traceve o renta a caru i sl. Tracevi me ne zanimaju imas ovdje dosta sagovornika na tu temu pa opletite.oyada wrote: Šta ga braniš ?? Švercer obični. DISKOVE i KLJESTA farba mislio sam onaj dio diska koji korozira a ne gdje pritiska pločica. Znaš ti to vrlo dobroto ti neki k.. i profesionalac!!
-
condy
#3471 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Tako je mufljuz ti si pismen coek tu nema sumnje 
-
oyada
#3472 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Farbam (zamazujem) diskove i kočiona Kljesta vrlo kvalitetno da izgleda ko novo! Radim to bolje od Kramara samo 5.KM

-
condy
#3473 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
A felUge ?
- Ned071
#3474 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ova panamera od wehrmachta?
-
oyada
#3475 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
I šta tu ima lose u felUgi da ti nisi rođen u Švedskoj pa ne kontas ???condy wrote:A felUge ?