pozdrav,
imam par (kratkih) pitanja vezanih za suplementaciju.
treniram vec duze vrijeme na suho i zadovoljan sam ucinkom i pored toga pazim sta jedem, ali od ponedjeljka je u planu da pocnem sa suplementima da bi rezultati bili jos bolji. "stack" koji ce mi biti na raspolaganju je: nutrex hemorage, optimum nutrition creatine, optimen(multivitamin) & whey gold te dekstroza kupljena u dm.
na osnovu konsultacija sa par ljudi, planiram ih uzimati po slijedecem principu:
jedna tableta optimena nakon dorucka
prije treninga: mjerica hemoragea + 5g kreatin + 20g dekstroza
poslije treninga: mjerica wheya + 5g kreatin + 20g dekstroza, jedna tableta optimena
ono sto me zanima, a nadam se da me mozete savjetovati je:
- prije svega, da li je gore navedena metoda uzimanja suplementacije dobra? ako nije, sta trebam mijenjati?
- da li mi je potrebna petodnevna faza punjenja kreatinom(svaki dan 5 x 5 grama kreatina), ako je potrebna da li uz svih pet doza uzimati dozu dekstroze od 20g radi brzeg "primanja"?
- da li je kolicina dekstroze koju planiram uzimati prije i poslije treninga dovoljna ili treba manja/veca?
- da li jos negdje ubaciti mjericu wheya i kada(ako ne, da li trebam povecati ovu koja ide poslije treninga na 1,5 ili 2)?
znam da whey ne moze skoditi koliko god da ga se unese, ali treba to posmatrati i sa finansijske strane - tako da me po ovom pitanju zanima najekonomicnija varijanta, a koja daje dobre rezultate.
- i na kraju, po kojem principu da uzimam ove suplemente na dane kada ne treniram?
unaprijed hvala na odgovorima i izvinite sto sam ovako "upao" na temu iz vedra neba.
lijep pozdrav