Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#3451 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tomahawk11 »

Donnie Smith wrote:Nedostaje još onaj @zaboravihmunik da me nazove trolom, pa onda i klonom od @Raigor Stonehoof, možda mi je i @tomahawk šta u rodu, pa da se decembarski krug kva kva kva zatvori.

Ogadiste mi i forum i filmove. :stidljiva1:
:maca:
Mojne se sikirati 8-)
Ako sam ista naucio kroz zivot, to je da sto se manje sikiras, to bolje.
Misljenje je ko supak, svako ga ima.
Zavisi od situacije do situacije da li uvaziti necije misljenje ili ne.
Mogu prihvatiti neciju preporuku za film, poslije toga reci valja li MI ili ne.
Da uzimam u obzir forumske recenzije (ne)certificiranih filmadzija - nema sanse :mrgreen:
dale cooper

#3452 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

Dosadno mii wrote:
KPNCTNJAH wrote: To sto trazite istomisljenike pa preporucujete filmove jedni drugim je fino, ali kad se pretvorite u grupu snobica koji coporativno udaraju na inteligenciju sagovornika, samo zato sto ne voli film koji simpatisete, to je vec tuzno... trazite da vam se detaljno napise zbog cega se nekom ne svidja neki film, a na bilo koji takav pokusaj vama je odgovor u fazonu vid' mu glave... :sax:
To je to. Ev i primjer:
dale cooper wrote:
ExNihilo wrote:
Evo, ja i dale smo se razišli u mišljenju xy puta. Ali vjerujem da smo svaki put uspjeli konstruktivno razmijeniti koju na relaciji sranje vs. remek djelo. :D
Apsolutno! :thumbup:
Obojica ste inteligentni da "kvalitetno" raspravljate jer ste se našli, a mi ostali dobijamo excel tabele.
Bujrum, uključite se. Niko vam ne brani. Ali budite spremni da se baš uključite, a ne ko' uvrijeđene mlade
da se brecnete svaki put kad vas se prozove za to što ste rekli. Treba znati i argumentovano braniti
svoje mišljenje. Nije li to prava i zdrava rasprava? A ne jednostrano nabrajanje filmova popraćeno
komentarima tipa smor, karina, sranje. U to su se ove teme pretvorile. Isto kao da čitaš komentare gomile
klinaca na facebooku.
KPNCTNJAH

#3453 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KPNCTNJAH »

ExNihilo wrote: Koji je smisao davanja visokih ocjena filmovima samo zato što nas asociraju na djetinjstvo, ili što smo ga gledali s trebom koju još volimo poslije toliko godina :D , ili jer smo se dobro napušili s društvom dok smo gledali. Te stvari nemaju nikakve veze sa samim filmom i ne bi trebale ulaziti u jednačinu kada raspravljamo o istom. Zapravo, koji je smisao uopće ocjenjivanja takvih filmova? Pa ja sam u trans padao kada za Novu godinu puste Nindže kornjače film, ali to ne znači da sam toliko poremećen da mu lupim desetku. Ako vidim da mi prosudbu zamagljuju uspomene, preskočim ocjenjivanje. Postoji barem nekoliko stotina filmova koje sam pregledao, a nisam ocijenio. Ili zato što sam gledao davno, pa mi utisak nije frišak, ili zato što jasno vidim da sam pristrasan.

Meni su rinake i Vendetta, i Shutter Island, i Inception. I pisao sam desetinu puta ovdje, za svaki od tih filmova, zašto su mi rinake. Problem je što na ovom forumu (koliko sam ja upratio) niko nije napisao iole smislen komentar zašto je Interstellar rinaka, a nema filma o kome se više raspravljalo. Dakle, ne traže se istomišljenici, već prosto mišljenici.

I još nešto. Ta priča kako je svačije mišljenje jednako vrijedno - jest al' u panjevima. Mišljenje je vrijedno onoliko koliko je argumentovano. A s obzirom da umjetnost nije relativna kategorija, kako bi to željeli prikazati oni što viču da se o ukusima ne raspravlja, već ima svoje kriterije po kojima diferenciramo sranja od remek djela, tada je mišljenje vrijedno onoliko koliko utilizira navedene kriterije da argumentuje zašto je nešto sranje, a nešto remek djelo.
Ne znam kad si ti prvi put cuo za IMDB, ali na mom profilu pise clan 15 godina, nisam jucer sjeo i poceo davati ocjene filmovima, ako mi je nesto bilo odlicno prije 15, necu sad ici maksuz da prepravim ocjenu jer vise nemam isto misljenje o tome... koja je poenta uopste u davanju ocjena filmovima? To na koji nacin cu to uraditi i koju ocjenu cu dati je moja stvar, ti sad idi na Inception, Vendetu, Shutter i iz protesta im daj keceve, mozes i kritiku napisati ako ti je cejf, to nema veze sa mnom i mojim vidjenjem tih filmova... ti ocjenjuj reziju, rasvjetu, scenu, glumu itd u svakom filmu, ja necu, vrlo jednostavno... preozbiljno shvatate filmove, pravite kultove nekakve zbog filmova, zar to nije tuzno, ici toliko daleko da vrijedjas nekog samo zato sto ne volite isti film s kojim ni ti ni ta druga osoba nemate apsolutno nikakve veze...

Tebi je taj Interstellar ocigledno bas prirastao srcu, zar mislis da ce bilo sta sto napisem ja ili neko drugi promijeniti tvoje misljenje o tom filmu? Rekoh da se i ne sjecam filma, znam da mi je bio prosjek i to je to, nisam rekao da je karina, nego prosjek, pogledati jednom i zaboraviti nakon par mjeseci... to sto se ti ne mozes pomiriti s tim da nije svima odlican je druga stvar...

Meni je smijesan nacin komunikacije pojedinaca, eto dale je odlucio da se spusti na moj nivo da mi fudbalskim rjecnikom napise kako nemamo isto misljenje, il' ti poceo o tome kako diferencira, utilizira itd, k'o ono jaci su mi argumenti ako ubacim strane rijeci :mrgreen:
Imate tu neku svoju grupicu, labud, nikola, ti i dale, bas ste se nasli... izvini sto mi je drago jer nisam dio iste :mrgreen: obavezno se sagovorniku obraca s visine, forumski otvaraci ociju, ako nemas isto misljenje o filmu, znaci da si glup i da je tvoje misljenje nebitno... pa ko ne bi volio ulaziti u raspave s takvim ljudima :mrgreen:

Edit: nije bas ni da su ovdje svi odusevljeni, mada inace ne citam ovo... pretpostavljam da su ovi s ocjenom iznad 8 pravi strucnjaci kad je film u pitanju, a ovi s nizom su debili? :mrgreen:

http://www.metacritic.com/movie/interst ... ic-reviews
https://www.rottentomatoes.com/m/interstellar_2014
Last edited by KPNCTNJAH on 14/12/2016 13:32, edited 2 times in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3454 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

interstelar sam gledao s babom ( koja je spavala)
cLo

#3455 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by cLo »

The Lobster
http://www.imdb.com/title/tt3464902/
'nači odron :lol:
Truba

#3456 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

jbg sestro ako ti je to odon ne znam što si očekivala
zašto si počinjala to

ja ne bih pola ovih što prepopručujete ili ne preporučujete gledao
dršte se svoga žanra
:mrgreen:
onako lobster niš posebno ali ima potencijala
nažalost iz dva dijela je sljepljen
dale cooper

#3457 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

cLo wrote:The Lobster
http://www.imdb.com/title/tt3464902/
'nači odron :lol:
Jesi sigurna? :zoka: Mislim, nisam ga gledao ali mi ovaj trailer izgleda zanimljivo. :D Premisa filma kao da je izašla iz neke knjige od Kurta Vonneguta. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#3458 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tomahawk11 »

Sta znaci drzi se zanra? :?
Mogu gledati i komediju i akciju i dramu i sf i horor i triler....mogu gledati sve, ako me zainteresuje.
Nisam gledao neke filmove za koje vole reci da su kultni.
Recimo, nisam gledao Star Wars (niti jedan), ali sam gledao sve Aliene.
KPNCTNJAH

#3459 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KPNCTNJAH »

Lobster mi je bio dobar do negdje pola filma :mrgreen: puno bolji su mi Eternal Sunshine, Frequencies, Her ili Lars and the real girl, ako se vec moze reci da su na slican fazon...
Truba

#3460 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

pa da lobster je dobar do pola jer nisu znali što će dalje... pa su spojili neki drugi scenarij na to...

recimo ja nikad ne bih gledao neke komedije, drametine, čik filmove, klonove fleš densa i dirti densinga ili šta je već sada popularno... jer znam da bi mu dao lošu ocjenu
držim se žanra fantastika plus ponekad misterija triler...i tako :D
cLo

#3461 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by cLo »

Black swan wrote:jbg sestro ako ti je to odon ne znam što si očekivala
zašto si počinjala to

ja ne bih pola ovih što prepopručujete ili ne preporučujete gledao
dršte se svoga žanra
:mrgreen:
onako lobster niš posebno ali ima potencijala
nažalost iz dva dijela je sljepljen
Čuj ovo: Zašto si počinjala? :lol:
Počinjala da razvučem donju usnu i da mi sve 'vako kapa pljuvačka po pidžami. :-)
I kakva ti je ovo bomba- drži se svog žanra? :lol:
Kako Kiki napisa, prva polovina prilično gledljiva, čak interesantna, drugu su smandrljali toliko da i prvu zaviju u crno. :D
Truba

#3462 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

u ofsajdu si

vjerojatno nećeš danske filozofe započinjati čitati
kao ni ja
ali čuvaj se takvih filmova :D
johnnykola

#3463 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

Jednom daaaaaaaaaavno sam raspravljao s Kristijanom, istrolao me kao niko.
Naprosto mi se život zgadi kad vidim njegov avatar. Isto je s onim Kinaskim i Deyanom.

Ispreskakali me za Farhadija, haman O Eli ispao film o četnicima s Ravne gore.
A ono film, kao većina Farhadijevih koji meni, a i drugima, o tome uglavnom
halospjevi njegovih filmova govore, čupa srce iz utorbe.

Elem, nakon takvih rasprava samo stavim sliku i pićim, ko hoće da gleda neka gleda. Ali mogu uvijek
iznijeti svoje mišljenje i pisati koliko god treba naročito o filmu koji mi se svidi.
Kao što ja nekom kažem da je napisao po put (i bez daljnjeg, to može biti i tipfeler, normala), i tebi se, Krle moj, gadi utiliziranje.

I da, kao što bivši nihilist napisao, o ukusima se raspravlja itekako.
To je jedna tema, a druga je tema, ali totalno bacanje bombi od nekih na ovom forumu.

Kad meni neko kaže za film koji sam gledao i rekao da je debilan: "Jaro moj, baci oko, taj je film zbog
toga i toga dobar." ja obratim pažnju na to što mi je rečeno. Zašto? Da bih se obogatio, skontao nešto novo.
A ne ostao zarobljen samo i jedino u svom kontu.

Pogledao sam Under the Skin, vidim ima tu nešto, fatam, ali mi ne ide baš najbolje.
Pročitam o čemu se radi i skontam koji je to beton.

It Follows da nisam pročitao širi kontekst raspada ekonomije Detroita isto bih donekle skontao, ali ne još i više i dalje, samim tim sebe obogatio.
I takvih milijun primjera, uz naravno ogroman broj onih koje sam gledao bez ikakvog čitanja prije ili poslije,
koje sam shvatio samo i jedino na svoj način.

Svi ljudi nisu isti, kaže Cane, ali svi ljudi bi trebali i mogli normalno komunicirati.

To je osnovni problem, a ne ljepljenje etiketa, eno intelektualca, činjenica znalca, eno ovog, eno onog.
Hajdemo svi biti bolji, a ne sarkastični, ironični, cinični. Šta sve ne.
To nas ubi, svako može biti takav.

Za kraj, koga vidite na ovoj ilustraciji:

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#3464 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tomahawk11 »

Tanka je crta izmedju mudroserizma i prihvatanja drugog i drugacijeg.
Ne moze niko poreci da se nesvidjanje pogledanog filma (a vazi kao dobar, odlican, kultni ili sta vec) na napada coporativno.
A pogledao sam dosta filmova na preporuku s teme.
Bilo je odlicnih (neki koje sam fulio, hvala :-D ), bilo je prosjecnih, a bilo i ocajnih...sta sad.
Evo, ovaj Lobster nisam gledao, al cu ga svakako sad imati na radaru.
Jeste na temi na kojoj se ne preporucuje :mrgreen: al nije problem.
johnnykola

#3465 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

Tomahawk11 wrote:Tanka je crta izmedju mudroserizma i prihvatanja drugog i drugacijeg.
Ne moze niko poreci da se nesvidjanje pogledanog filma (a vazi kao dobar, odlican, kultni ili sta vec) na napada coporativno.
Bilo je odlicnih (neki koje sam fulio, hvala :-D ), bilo je prosjecnih, a bilo i ocajnih...sta sad.
Lobster je odličan film. Ali da bi ti taj film bio odličan moraš bar Kafku pročitati.
I to je tako.

E sad, ti ćeš me zbog Kafke prozvati mudroseronjom, a on opće mjesto kulture.
Šta dalje da ti pišem?
Tomahawk11
Globalni moderator

#3466 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tomahawk11 »

johnnykola wrote:
Tomahawk11 wrote:Tanka je crta izmedju mudroserizma i prihvatanja drugog i drugacijeg.
Lobster je odličan film. Ali da bi ti taj film bio odličan moraš bar Kafku pročitati.
I to je tako.

Šta dalje da ti pišem?
Otkud znas? :shock:
Citao se Kafka. Necu 8-)
johnnykola

#3467 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

Tomahawk11 wrote:
johnnykola wrote:
I to je tako.

Šta dalje da ti pišem?
Otkud znas? :shock:
Citao se Kafka. Necu 8-)
E pa eto, pogledaj film. Nećeš me ti u ovom slučaju prozvati mudroseronjom, ali hoće ekipica gore pobrojana.
Neka ti na pameti dok budeš gledao film bude i grohnuće Grčke (Grk je režiser), izbjeglice, kolaps
komunikacije itd. Sve mudroseraške teme.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3468 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tomahawk11 »

Zvuci zanimljivo.
Mah, nije to ta mudroserologija :-D
Nisi se ti ni trebao naci u onom sto komentarisah.
Tvoj rad na ovim temama itekako cijenim i preporuke uzimam u obzir :thumbup:
dale cooper

#3469 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

KPNCTNJAH wrote:
ExNihilo wrote: Koji je smisao davanja visokih ocjena filmovima samo zato što nas asociraju na djetinjstvo, ili što smo ga gledali s trebom koju još volimo poslije toliko godina :D , ili jer smo se dobro napušili s društvom dok smo gledali. Te stvari nemaju nikakve veze sa samim filmom i ne bi trebale ulaziti u jednačinu kada raspravljamo o istom. Zapravo, koji je smisao uopće ocjenjivanja takvih filmova? Pa ja sam u trans padao kada za Novu godinu puste Nindže kornjače film, ali to ne znači da sam toliko poremećen da mu lupim desetku. Ako vidim da mi prosudbu zamagljuju uspomene, preskočim ocjenjivanje. Postoji barem nekoliko stotina filmova koje sam pregledao, a nisam ocijenio. Ili zato što sam gledao davno, pa mi utisak nije frišak, ili zato što jasno vidim da sam pristrasan.

Meni su rinake i Vendetta, i Shutter Island, i Inception. I pisao sam desetinu puta ovdje, za svaki od tih filmova, zašto su mi rinake. Problem je što na ovom forumu (koliko sam ja upratio) niko nije napisao iole smislen komentar zašto je Interstellar rinaka, a nema filma o kome se više raspravljalo. Dakle, ne traže se istomišljenici, već prosto mišljenici.

I još nešto. Ta priča kako je svačije mišljenje jednako vrijedno - jest al' u panjevima. Mišljenje je vrijedno onoliko koliko je argumentovano. A s obzirom da umjetnost nije relativna kategorija, kako bi to željeli prikazati oni što viču da se o ukusima ne raspravlja, već ima svoje kriterije po kojima diferenciramo sranja od remek djela, tada je mišljenje vrijedno onoliko koliko utilizira navedene kriterije da argumentuje zašto je nešto sranje, a nešto remek djelo.
Ne znam kad si ti prvi put cuo za IMDB, ali na mom profilu pise clan 15 godina, nisam jucer sjeo i poceo davati ocjene filmovima, ako mi je nesto bilo odlicno prije 15, necu sad ici maksuz da prepravim ocjenu jer vise nemam isto misljenje o tome... koja je poenta uopste u davanju ocjena filmovima? To na koji nacin cu to uraditi i koju ocjenu cu dati je moja stvar, ti sad idi na Inception, Vendetu, Shutter i iz protesta im daj keceve, mozes i kritiku napisati ako ti je cejf, to nema veze sa mnom i mojim vidjenjem tih filmova... ti ocjenjuj reziju, rasvjetu, scenu, glumu itd u svakom filmu, ja necu, vrlo jednostavno... preozbiljno shvatate filmove, pravite kultove nekakve zbog filmova, zar to nije tuzno, ici toliko daleko da vrijedjas nekog samo zato sto ne volite isti film s kojim ni ti ni ta druga osoba nemate apsolutno nikakve veze...

Tebi je taj Interstellar ocigledno bas prirastao srcu, zar mislis da ce bilo sta sto napisem ja ili neko drugi promijeniti tvoje misljenje o tom filmu? Rekoh da se i ne sjecam filma, znam da mi je bio prosjek i to je to, nisam rekao da je karina, nego prosjek, pogledati jednom i zaboraviti nakon par mjeseci... to sto se ti ne mozes pomiriti s tim da nije svima odlican je druga stvar...

Meni je smijesan nacin komunikacije pojedinaca, eto dale je odlucio da se spusti na moj nivo da mi fudbalskim rjecnikom napise kako nemamo isto misljenje, il' ti poceo o tome kako diferencira, utilizira itd, k'o ono jaci su mi argumenti ako ubacim strane rijeci :mrgreen:
Imate tu neku svoju grupicu, labud, nikola, ti i dale, bas ste se nasli... izvini sto mi je drago jer nisam dio iste :mrgreen: obavezno se sagovorniku obraca s visine, forumski otvaraci ociju, ako nemas isto misljenje o filmu, znaci da si glup i da je tvoje misljenje nebitno... pa ko ne bi volio ulaziti u raspave s takvim ljudima :mrgreen:

Edit: nije bas ni da su ovdje svi odusevljeni, mada inace ne citam ovo... pretpostavljam da su ovi s ocjenom iznad 8 pravi strucnjaci kad je film u pitanju, a ovi s nizom su debili? :mrgreen:

Ni jedno ni drugo. Ljudi koji su ovo pisali imaju odlično verbalizirano i argumentovano mišljenje iako se
sa nekima i ne bih složio.

Na primjer ovaj pasus iz recenzije Slant magazina:
The regret that builds up from time spent away from loved ones fuels the film's grossly sentimental fourth quarter, wherein Cooper takes a solo voyage to a strange planet that allows him to affect the past. It's the most risible section of a film that works too hard to provide a variety of tonally different storylines in the narrative, to the point that little of Interstellar feels fully resonant. The film even ends at what seems like the beginning of a love story, which is meant to suggest that Cooper's travels have also allowed him to move on from the death of his saintly wife.
Dijelom bi se ovdje sa ovim kritičarem i složio. I meni je zadnji dio filma malčice presentimentalan i preforsiran
ka nekom happy endu za McConaugheyev lik, iako mi to nije dovoljno da bi mi umanjilo doživljaj ostatka filma.

Ali ovome kritičaru je očigledno taj zadnji dio umanjio rezonantnost cijelog filma, sa čime se ne mogu složiti.
Ali poštujem, jer je čovjek sasvim jasno elaborirao i objasnio svoj doživljaj i mišljenje o filmu.

Je li ti sada malo jasnije o čemu mi ovdje govorimo? Nije meni stalo da se ti sa mnom složiš ili ne složiš.
Ali bih volio kada kažeš da ti je nešto prosjek i malo više objasniš zašto je to tako i šta ti se tačno to
nije svidjelo u filmu. Nihilo ti je već rekao da smo ja i on x puta vodili žestoke rasprave gdje se nismo
slagali. Ali uvijek je bilo zanimljivo pročitati i drugačije mišljenje i doživljaj na određenu temu.
I nikada se nismo naljutili jedan na drugoga zato što smo imali sukob mišljenja niti su padale teške riječi.
Zato iznimno cijenim njegovo mišljenje i obavezno obraćam pažnju na njegove preporuke.
johnnykola

#3470 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

Ne radi se ovdje o glađenju muda niti o nekakvom radu. Rade rudari u rudniku i tete u Hoše marketima po dvanaest sati dnevno,
a mi ne znamo normalno dvije rečenice razmijeniti.
johnnykola

#3471 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

dale cooper wrote:
KPNCTNJAH wrote:

Ni jedno ni drugo. Ljudi koji su ovo pisali imaju odlično verbalizirano i argumentovano mišljenje iako se
sa nekima i ne bih složio.

Na primjer ovaj pasus iz recenzije Slant magazina:
The regret that builds up from time spent away from loved ones fuels the film's grossly sentimental fourth quarter, wherein Cooper takes a solo voyage to a strange planet that allows him to affect the past. It's the most risible section of a film that works too hard to provide a variety of tonally different storylines in the narrative, to the point that little of Interstellar feels fully resonant. The film even ends at what seems like the beginning of a love story, which is meant to suggest that Cooper's travels have also allowed him to move on from the death of his saintly wife.
Dijelom bi se ovdje sa ovim kritičarem i složio. I meni je zadnji dio filma malčice presentimentalan i preforsiran
ka nekom happy endu za McConaugheyev lik, iako mi to nije dovoljno da bi mi umanjilo doživljaj ostatka filma.

Ali ovome kritičaru je očigledno taj zadnji dio umanjio rezonantnost cijelog filma, sa čime se ne mogu složiti.
Ali poštujem, jer je čovjek sasvim jasno elaborirao i objasnio svoj doživljaj i mišljenje o filmu.

Je li ti sada malo jasnije o čemu mi ovdje govorimo? Nije meni stalo da se ti sa mnom složiš ili ne složiš.
Ali bih volio kada kažeš da ti je nešto prosjek i malo više objasniš zašto je to tako i šta ti se tačno to
nije svidjelo u filmu. Nihilo ti je već rekao da smo ja i on x puta vodili žestoke rasprave gdje se nismo
slagali. Ali uvijek je bilo zanimljivo pročitati i drugačije mišljenje i doživljaj na određenu temu.
I nikada se nismo naljutili jedan na drugoga zato što smo imali sukob mišljenja niti su padale teške riječi.
Zato iznimno cijenim njegovo mišljenje i obavezno obraćam pažnju na njegove preporuke.
Upravo to.
Truba

#3472 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

prestao sam vjerovati kritičarima kad sam i sam počeo pisati kritike filmova koje nisam još pogledao
KPNCTNJAH

#3473 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KPNCTNJAH »

Opet johnny o tome kako je ugrozen, pa covjece ti si do neki dan u svakom svom postu imao potpis gej nesto, samo zato sto ti je neka forumasica to jednom rekla... nije moj problem sto uzimas k srcu toliko sve sto ti se napise ovdje... a sto se tice te nekakve rasprave, ocigledno si me zamijenio s nekim, taj film uopste nisam gledao... imali smo nekih rasprava, ali se ne sjecam teme... preporuke tog drugog forumasa kojeg si spomenuo deyan su uglavnom bile po mom ukusu, uglavnom, znaci ne sve... isto tako sam imao rasprave s forumasem drag gost oko neke teme underrated movies il' kako vec zvala jer je pod takve filmove ubrajao i one s ocjenom preko 8 i 200 000 glasova, a filmovi koje inace preporuci nisu losi... bio je i neki tripple xxx cini mi se prije desetak godina, pa nametao svoje misljenje svima redom, bez pardona, jedino je ispravno ono sto on napise... otprilike k'o ta vasa grupica sad... :mrgreen:

@dale ne kazu dzaba pametnom je i isaret dosta :mrgreen: za Lobster napisah jednu recenicu, odmah su shvatili sta sam htio reci, a vama za Interstellar covjek mora crtati i opet hocete jos... nazor trazite neko dublje znacenje tamo gdje ga nema po mom misljenju, a to mi uopste ne smeta, samo trebate prihvatiti cinjenicu da nekim ljudima nije vrijedan rasprave uopste, pokusavam se sjetiti radnje i fakat mi nista nije ostalo u sjecanju osim tog njegovog odnosa prema djeci i onog svemoguceg robota :mrgreen:
johnnykola

#3474 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

Evo, opet mi zlo, ali i to je za ljude.
ExNihilo

#3475 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by ExNihilo »

Nego, hu iz Nikola? :zoka:
Post Reply