Jednom daaaaaaaaaavno sam raspravljao s Kristijanom, istrolao me kao niko.
Naprosto mi se život zgadi kad vidim njegov avatar. Isto je s onim Kinaskim i Deyanom.
Ispreskakali me za Farhadija, haman O Eli ispao film o četnicima s Ravne gore.
A ono film, kao većina Farhadijevih koji meni, a i drugima, o tome uglavnom
halospjevi njegovih filmova govore, čupa srce iz utorbe.
Elem, nakon takvih rasprava samo stavim sliku i pićim, ko hoće da gleda neka gleda. Ali mogu uvijek
iznijeti svoje mišljenje i pisati koliko god treba naročito o filmu koji mi se svidi.
Kao što ja nekom kažem da je napisao
po put (i bez daljnjeg, to može biti i tipfeler, normala), i tebi se, Krle moj, gadi utiliziranje.
I da, kao što bivši nihilist napisao, o ukusima se raspravlja itekako.
To je jedna tema, a druga je tema, ali totalno bacanje bombi od nekih na ovom forumu.
Kad meni neko kaže za film koji sam gledao i rekao da je debilan: "Jaro moj, baci oko, taj je film zbog
toga i toga dobar." ja obratim pažnju na to što mi je rečeno. Zašto? Da bih se obogatio, skontao nešto novo.
A ne ostao zarobljen samo i jedino u svom kontu.
Pogledao sam Under the Skin, vidim ima tu nešto, fatam, ali mi ne ide baš najbolje.
Pročitam o čemu se radi i skontam koji je to beton.
It Follows da nisam pročitao širi kontekst raspada ekonomije Detroita isto bih donekle skontao, ali ne još i više i dalje, samim tim sebe obogatio.
I takvih milijun primjera, uz naravno ogroman broj onih koje sam gledao bez ikakvog čitanja prije ili poslije,
koje sam shvatio samo i jedino na svoj način.
Svi ljudi nisu isti, kaže Cane,
ali svi ljudi bi trebali i mogli normalno komunicirati.
To je osnovni problem, a ne ljepljenje etiketa, eno intelektualca, činjenica znalca, eno ovog, eno onog.
Hajdemo svi biti bolji, a ne sarkastični, ironični, cinični. Šta sve ne.
To nas ubi, svako može biti takav.
Za kraj, koga vidite na ovoj ilustraciji: