Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
-
med11
#3451 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
I mi smo mislili OKI, čuo sam da je teško bilo gdje uložene pare vratiti u smislu radova i sl. Onda ako svi ne plaćaju teže je nešto uraditi, po meni nije bitno da li svi plaćaju ako postoji određeni iznos novca na računu.
-
Bellica
#3452 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Kod njih se možete zadužiti u iznosu od ukupna tri mjesečna zaduženja. Npr. ako bi svi platili, iznos bi bio 300,00 KM, što bi značilo da se možete zadužiti 900,00 KM, s tim da je procenat naplate najmanje 50%. Ako nešto sami uradite na zajedničkom dijelu, onda Vam se to refunsira kroz oslobađanje od plaćanja mjesečnih rata-zaduženja. U svakom ulazu ima bar neko ko ne plaća, ali na kraju i on plati, jeste da to ide sporo, ali dođe vrijeme da i oni plate. A ako novca na računu ima, onda oni rade i više od ovoga što sam na početku napisala.med11 wrote:I mi smo mislili OKI, čuo sam da je teško bilo gdje uložene pare vratiti u smislu radova i sl. Onda ako svi ne plaćaju teže je nešto uraditi, po meni nije bitno da li svi plaćaju ako postoji određeni iznos novca na računu.
-
predstavnik
#3453 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Kod nas je Hetig i mozemo reci da smo i vise nego zadovoljni.
Ali kao što Bellica rece sve zavisi ko je PEV i kako se on postavi u odnosu na upravitelja.
Npr. Bellica zna kako se to radi s OKI-em i to funkcioniše.
To opet ne znaci da ce kod Vas funkcionisati s OKI-em, Hetigom ili bilo kojim drugim upraviteljem.
Ali kao što Bellica rece sve zavisi ko je PEV i kako se on postavi u odnosu na upravitelja.
To opet ne znaci da ce kod Vas funkcionisati s OKI-em, Hetigom ili bilo kojim drugim upraviteljem.
-
Bellica
#3454 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Bellica je probala i sa Hetigom i sa Sa-stanom pa ništa. Što znači da Bellica zna samo na kredit da živipredstavnik wrote:Kod nas je Hetig i mozemo reci da smo i vise nego zadovoljni.
-
neckosu
#3455 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Pozdrav svima na forumu. Ja sam noivi i ubuduce cu cesto biti jer je problematika upravitelja jako prisutna i kompleksna. Ja cu govoriti o "mom" Upravitelju- OKI-ju.
-
Bellica
#3456 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Jedva čekam, piši slobodno.neckosu wrote:Pozdrav svima na forumu. Ja sam noivi i ubuduce cu cesto biti jer je problematika upravitelja jako prisutna i kompleksna. Ja cu govoriti o "mom" Upravitelju- OKI-ju.
-
med11
#3457 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
I mene interrsuje.
-
predstavnik
#3458 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Nas stari poznanik u kriminalu EKOING je osnovao novu firmu za uprabljanje NG Group koja je u junu dobila dozvolu za upravljanje od strane Ministarstva.
Ovo samo moze u Bosni da bude, pa koliko mora da plaća te ljude u ministarstvu? i kako mu se isplati (Rusmiru Lopčaliji)?
Ovo samo moze u Bosni da bude, pa koliko mora da plaća te ljude u ministarstvu? i kako mu se isplati (Rusmiru Lopčaliji)?
-
Bellica
#3459 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Kako ove iz ministarestva nije stid toliko puta uzeti od njega.predstavnik wrote:Nas stari poznanik u kriminalu EKOING je osnovao novu firmu za uprabljanje NG Group koja je u junu dobila dozvolu za upravljanje od strane Ministarstva.
-
gaius
#3460 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
sad bi u mom ulazu opet mogli mrtvi glasati za njega.. jelde bellice 
-
Bellica
#3461 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Tako jegaius wrote:sad bi u mom ulazu opet mogli mrtvi glasati za njega.. jelde bellice
-
predstavnik
#3462 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
A sta je bilo s ulazima koje je Eko ing odrzavao. Jesu li oni izabrali nove upravitelje ili su po automatizmu presli na ovu novu firmu
- Haris.ba
#3463 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Izabrani im prinudni upravitelji. I etažni vlasnici - stanari pitaju gdje su pare. Čekaju da Ekoing prebaci na novi račun. 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3464 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
pa to će biti taktika: hoćete pare, vratite se nama.
kako rekoh prije, ko im se vrati tako im i treba
cirkus živi.
kako rekoh prije, ko im se vrati tako im i treba
-
predstavnik
#3465 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Od Ekoinga (čitaj Rusmira Lopčalije) se pare mogu izvuci samo prisilnim putem. Jednostavno ti kazu tuzi nas (a firma je pred bankrotom).
Obratis se Ministarstvu i oni kazu nama su ruke vezane, morate ih tuziti da bi dobili novce. A to znaci nikad ih neces dobiti.
I onda im dozvole da osnuju novu firmu i ta firma dobije dozvolu od tog istog ministarstva.
Jedina je razlika da vise nisu na istoj adresi i da je umjesto Sulejmane Suljagić direktor te nove firme izvjesni Mihajlo Čizmić.
Znaci NG Group (čitaj kriminalca Rusmira Lopčaliju) treba zaobici u velikom luku.
Obratis se Ministarstvu i oni kazu nama su ruke vezane, morate ih tuziti da bi dobili novce. A to znaci nikad ih neces dobiti.
I onda im dozvole da osnuju novu firmu i ta firma dobije dozvolu od tog istog ministarstva.
Jedina je razlika da vise nisu na istoj adresi i da je umjesto Sulejmane Suljagić direktor te nove firme izvjesni Mihajlo Čizmić.
Znaci NG Group (čitaj kriminalca Rusmira Lopčaliju) treba zaobici u velikom luku.
-
med11
#3466 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Negdje procitah da predstavnik stanara ima neku vrstu naknade. Koliku i od koga dobija tu naknadu...?
- Thorgerson
#3467 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ima. Mjesecnu naknadu.med11 wrote:Negdje procitah da predstavnik stanara ima neku vrstu naknade. Koliku i od koga dobija tu naknadu...?
E sad ne znam kako je to regulisano, ali imas njih koji su predstavnici u vise zgrada - dakle ne zive tu, ali su nekako se progurali. Uglavnom ja mislim da je oko 200-300 KM...sto i nije malo, obzirom da isti ista ne rade.
-
vryzas
#3468 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Predstavnik stanara ne placa mjesecnu naknadu za odrzavanje u iznosu od 10 KM.med11 wrote:Negdje procitah da predstavnik stanara ima neku vrstu naknade. Koliku i od koga dobija tu naknadu...?
-
Bellica
#3469 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ima 12,5% od ukupnih mjesečnih uplata. Plaća mu upravitelj na račun svaki mjesec najdalje do 15. u mjesecu.med11 wrote:Negdje procitah da predstavnik stanara ima neku vrstu naknade. Koliku i od koga dobija tu naknadu...?
-
Bellica
#3470 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Thorgerson wrote:Ima. Mjesecnu naknadu.med11 wrote:Negdje procitah da predstavnik stanara ima neku vrstu naknade. Koliku i od koga dobija tu naknadu...?
E sad ne znam kako je to regulisano, ali imas njih koji su predstavnici u vise zgrada - dakle ne zive tu, ali su nekako se progurali. Uglavnom ja mislim da je oko 200-300 KM...sto i nije malo, obzirom da isti ista ne rade.
Nisu se progurali nego su ili izabrani ili su dodijeljeni na prinudno predstavljanje od strane ministarstva.
- Thorgerson
#3471 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ej. Imam komsiju cupo za vratove da on bude izabran. Dakle, jeste izabran je ajmo reci demokratski, ali samo sto nije bio poceo iz pastete izlazit.Bellica wrote:Nisu se progurali nego su ili izabrani ili su dodijeljeni na prinudno predstavljanje od strane ministarstva.Thorgerson wrote:Ima. Mjesecnu naknadu.med11 wrote:Negdje procitah da predstavnik stanara ima neku vrstu naknade. Koliku i od koga dobija tu naknadu...?
Ti zovi to kako hos.
-
med11
#3472 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Hvala na informacijama.
-
Bellica
#3473 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Pa dobro to, garant ne radi ili je "gladan" pa daj mu još. To je sve skupa i zamišljeno da bi ljudi koji ne rade zaradili nešto. I vidi šta je bilo, uzme čovjek 5-6 ulaza, ima naknadu 250,00 KM npr. i po ugovoru o djelu ga uhvate i obrišu s evidencije na birou za zapošljavanje, jer mu je razlika 42,00 KM. Eto ti gdje mi živimo, radi 42,00 KM izgubio zdr. osigurnje. I što je najgore, ne može tek tako reći "evo neću 6 ulaza nego 4 pa me vratite na evidenciju" nego je procedura da Bog sačuva.
-
Did
#3474 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Na donjoj etaži zgrade nalazi se garaža sa parking mjestima koja su u vlasništvu stanara. Naravno, nemaju svi parking mjesto, jer je više stanova nego mjesta.
Jedno pitanje za upućene: Je li upravitelj dužan čistiti (pomesti) garažu tj. samo zajednički prostor kud se vozi i hoda, ne i sama parking mjesta?
Jedno pitanje za upućene: Je li upravitelj dužan čistiti (pomesti) garažu tj. samo zajednički prostor kud se vozi i hoda, ne i sama parking mjesta?
-
Bellica
#3475 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Jeste dužan je počistiti samo "hodnike" u garaži, a ne i sama parking mjesta. Eh sada, ako donesu šmrkove i peru te hodnike, uglavnom operu i parking mjesta naravno u dogovoru s predstavnikom stanara.Did wrote:Na donjoj etaži zgrade nalazi se garaža sa parking mjestima koja su u vlasništvu stanara. Naravno, nemaju svi parking mjesto, jer je više stanova nego mjesta.