BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
bumerangss

#3451 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by bumerangss »

suncokret_1984 wrote:
lajk wrote:
suncokret_1984 wrote:Samo da se prijavim da sam probala Bajrinu pastetu, ali ne ovu gore, nego kokosiju, ima negdje na nekoj drugoj temi, odlicna je :thumbup: a ovu gore nisam nasla, pileti, bila samo ta kokosija i nju kupim.
ONA KAO zlatna :?:
mislim na ovu
Image
Zaiata najbolja pasteta, ne da je slicna nego je i bolja od argete a skoro duplo jeftinija! :thumbup: ja je jedem bas cesto pa je uzimam na veliko tj u paketu koji sadrzi 11 konzervi a kosta 9KM na HECO pijaci pa tako da jedna konzerva kosta o,80KM a u Bingu i u Bajrinim mesarama je 0,95KM a u granapima je markica za razliku od argete koja je bila 1,50km sve dok nije pocela proizvodnja njene konkurencije pastete Pileti :thumbup: :bih:
saiks

#3452 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by saiks »

Nema do argete. A Bajra samo kopira,kopirao omot suhomesnatih od pik vrbovec a pakovanje hrenovki od wudy italija,ali sam cuo da su na sudu zbog toga

http://www.ka5an.ba/2013/08/21/pa-steta ... -je-steta/
quarterback

#3453 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

meni ova bajrina nije mjera argeti nikako, slicna jeste prvih par zalogaja ali poslije ne
bumerangss

#3454 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bumerangss »

saiks wrote:Nema do argete. A Bajra samo kopira,kopirao omot suhomesnatih od pik vrbovec a pakovanje hrenovki od wudy italija,ali sam cuo da su na sudu zbog toga

pa nek kopira ako je kopija ista kao original a duplo jeftinija onda je to super! danas svako sve kopira malo je inovacija jer je sve vec odavno izmisljeno pa je tako 98% pjesama plagijat, ako moze Dino Merlin kopirati tudje pjesme, zasto ne bi mogai i Bajra!? Pa koliko samo kopija ima kola pa ljudi kupuju te kopije, pa kokta je kopija kole ali nekome je i bolja od kole, tako da sam ja s Bajrom prezadovoljan. Nisam neki mesojed tako da ostale proivode slabije jedem ali Pileti pasteta je redovna i opet ponavljam MENI je bolja od Argete jer je ukus isti cak nije previse zacinjena kao argeta iza koje mi uvjek jeik trni tj trnio! :thumbup:
bumerangss

#3455 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bumerangss »

quarterback wrote:meni ova bajrina nije mjera argeti nikako, slicna jeste prvih par zalogaja ali poslije ne
kako kome, ukusi su razliciti, meni je extra!! :thumbup:
saiks

#3456 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by saiks »

bumerangss wrote:
saiks wrote:Nema do argete. A Bajra samo kopira,kopirao omot suhomesnatih od pik vrbovec a pakovanje hrenovki od wudy italija,ali sam cuo da su na sudu zbog toga

pa nek kopira ako je kopija ista kao original a duplo jeftinija onda je to super! danas svako sve kopira malo je inovacija jer je sve vec odavno izmisljeno pa je tako 98% pjesama plagijat, ako moze Dino Merlin kopirati tudje pjesme, zasto ne bi mogai i Bajra!? Pa koliko samo kopija ima kola pa ljudi kupuju te kopije, pa kokta je kopija kole ali nekome je i bolja od kole, tako da sam ja s Bajrom prezadovoljan. Nisam neki mesojed tako da ostale proivode slabije jedem ali Pileti pasteta je redovna i opet ponavljam MENI je bolja od Argete jer je ukus isti cak nije previse zacinjena kao argeta iza koje mi uvjek jeik trni tj trnio! :thumbup:
Ti ocito neshvacas sta ocu reci. Ko ti govori o samom proizvodu,govorim ti za ambalazu proizvoda. Normalno da smijes sve kopirati,a ako neko polaze prava na nesto za to se ide na sud ako nisi znao. Govorim za ambalazu
quarterback

#3457 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

bumerangss wrote:
quarterback wrote:meni ova bajrina nije mjera argeti nikako, slicna jeste prvih par zalogaja ali poslije ne
drago mi je da je tako, sto je vise ljudi jede to bolje za bajru i sve nas, na zalost meni se bas ne svidja
StupskaBitanga

#3458 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

coly jufka :thumbup:
plavi vuk

#3459 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by plavi vuk »

Nedavno sam u Konzumu kupio Vrbaski jogurt Image
Pravo sam iznenadjen ukusom, a i cijena mu je dobra. :thumbup: :thumbup: Vidio sam na netu da to radi neka mala mlijekara Agrocentat iz Vakufa i da imaju jos svojih proizvoda. Kakva su vasa iskustva sa njihovim proizvodima. :?: :?: :) :)
klixo

#3460 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by klixo »

Znaci skroz na skroz iste su kao Wudy hrenovke,a 1.60 KM naspram 2.70 Wudy uz to jos domace

Image
Bluemore

#3461 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bluemore »

bumerangss wrote:
mora da ne koriste iste pojacivace ukusa, aditive i ostala s*anja
JohnnyS

#3462 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by JohnnyS »

Skroz na skroz iste okusom ili ambalažom? :D
Bluemore

#3463 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bluemore »

JohnnyS wrote:Skroz na skroz iste okusom ili ambalažom? :D
tesko da moze je to taj kvalitet
Bluemore

#3464 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bluemore »

dupli
Last edited by Bluemore on 21/02/2015 22:54, edited 1 time in total.
Bluemore

#3465 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bluemore »

:D
Bluemore

#3466 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bluemore »

.
klixo

#3467 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by klixo »

Okusom, mozda minimalna razlika i to moze biti samo u korist bajrinih :mrgreen:
duga puska

#3468 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by duga puska »

Bajrina Pileti pasteta sto asocira na Argetu je jedan od pokusaja da se skine original.Prica je da je penzionisani tehnolog Argete isao redom i prodavao recept.Udao ga srbijanskom Yuhoru, ovdje Bajri i cini mi se Natura da ima isto.Po meni je Yuhor varijanta najpribliznija.Najbolje se razlika vidi kad se sve navedene degustiraju jedna za drugom, ja probao tako i skonta se originalna dosta lako.Mada i original nema onu staru teksturu, nekako je bila kompaktnija, manje prozracna.
Ma Bajra ne pametuje previse, sve im je copy-paste.
Ovaj gore navedeni Agrocentar je bas imao onaj neki domaci okus u dubini, sve je bacalo na lagano domace sto tukne negdje tamo...Nisam neko vrijeme nista kupovao njihovo, ali su skroz korektni bili i onim sirevma sto rade pa do ovih fermenata.
Kad smo kod sireva meni je dobro jak Prozorski sir, onaj ala Livnanjski varijanta
Margita81

#3469 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Margita81 »

Suhomesnati proizvodi i proizvodi od preradjenog mesa su nam kriminalno losi svi. Nejestivo.
Bambi_na_kofeinu

#3470 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bambi_na_kofeinu »

Dobro ljudi moji pašteta je svaka manje-više smeće, taman posla da ću uzeti i degustirati tri istovremenom pa da odredim koja je sličnija originalu, nije kavijar jebote :D
Argeta ili njene kopije svejedno mi je, pojedem povremeno iako znam da su to samljevena govna, Bajra mi je ukusna koliko i Argeta a kvalitet je isti pa ne vidim razlog zašto ne jesti Bajru.
quarterback

#3471 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

Margita81 wrote:Suhomesnati proizvodi i proizvodi od preradjenog mesa su nam kriminalno losi svi. Nejestivo.
meni je semić suho meso beton
duga puska

#3472 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by duga puska »

@bambi
Komparacija pastete Argete sa kopijama je bila tehnicke prirode i vezala se na prethodne komentare.Nazalost vecina svega sto nam se servira na policama je blago receno neminovnost modernog vremena (ovose odnosi pogotovo na sve mesne preradjevine u raznim oblicima).Imao sam priliku biti u dosta pogona u kojima prave slicni proizvodi i dobar dio forumasa ne bi vjerovatno nikad vise pojela hrenovku, salamu, razne kobasice kad bi vidjeli kako i od cega se sta prave.Kako moze nesto valjati sto se zove mesnim proizvodom, a kg istog kosta 3,5-4,00 KM (razni parizeri).Pa hrana za nase kucne ljubimce je u tom cjenovnom rangu...
Cinjenica je da ljudi uglavnom jedu to smece, cinjenica je da ta ista Argeta ima preko 50% ucesca u prodaji srodnih artikala, i da se zbog toga ostali trude da ih kopiraju.
Ja se licno trudim uzimati domacu organsku hranu, a ko je recimo na CHWili 1, ima radnja u Velana neboderu koja ima dosta domacih proizvoda baziranih na ovim zdravim konceptima..
safran

#3473 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by safran »

plavi vuk wrote:Nedavno sam u Konzumu kupio Vrbaski jogurt
Pravo sam iznenadjen ukusom, a i cijena mu je dobra. :thumbup: :thumbup: Vidio sam na netu da to radi neka mala mlijekara Agrocentat iz Vakufa i da imaju jos svojih proizvoda. Kakva su vasa iskustva sa njihovim proizvodima. :?: :?: :) :)
Po meni još jedini pravi fermentirani jogurt na tržištu. Probaj mlaćenicu pa javi šta misliš, meni je još draža. Također i Vrbasku gaudu - odličan sir.
manekenka u penziji

#3474 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by manekenka u penziji »

Samo da potvrdim da je vrbaska mlacenica odlicna! :thumbup: :bih:
bumerangss

#3475 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bumerangss »

klixo wrote:
Okusom, mozda minimalna razlika i to moze biti samo u korist bajrinih :mrgreen:
argeta i bajrina pileti pasteta su slicne ambalazom a ukusom je pileti dosta bolja! :thumbup: ko ne vjeruje, neka proba pa neka iznese svoje utiske, ali iskreno! jos kad znas da ti je u djepu ostalo pola marke vise jeduci bajrinu a ne argetunu onda je jos ukusnija :D a kad jos prokontas da je ta marka ostala u mojoj siromasnoj Bosni a nije otisla u bogatu EU, onda ti bas nekako lijepo sjedne :bih: i uz pileti jesti jos i paradajz....mmmm.... bolje i od sexa! :lol:
Post Reply