TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#3451 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Ima tu nešto još malo dublje od toga... Federera je Nadal ubijao na svim podlogama, skor 17-8... pa opet imaju međusobno poštovanje, sve najbolje jedan o drugom, familije im razmjenjuju poklone i božićne čestitke :-D

S druge strane, Federer smatra Đokovića ipak malo nižim rangom... kao mlad je Nole imao dug jezik, nekulturna familija, predavao mečeve na svakom koraku... jednostavno ga ne smatra teniskom elitom i zato mrzi gubiti od njega.

Jednostavno Roger je stara škola kao i dosta ljubitelja tenisa i ne sviđa mu se da #1 udara u prsa kao King Kong, ili da pleše nakon pobjede :roll: Nema to veze sa porazima, uostalom međusobni skor je 14-10 za Feda.
veljaca

#3452 Re: TENIS

Post by veljaca »

radostan dan wrote:Ne prije 10 nego prije 4 godine. Nije on nepismen da ne može da prepozna ko će mu biti prijetnja, zvao se on Nadal ili Đoković.
Ovdje niko ne raspravlja ko je najveći ( Sampras ili Rodžer), nego ko je trenutno najbolji.
Od činjenice da se okreće novi list u udžbeniku zvanom - teniska istorija, ne možeš pobjeći.
Ja govorim o kontinuitetu igre unazad 10 godina .....
E, sada, da li ce Djokovic moci da izdrzi ovako 2-3 godine ili svih 10- godina - bumo vidjel ....

Dobro si napisao - TRENUTNO - jer gledajuci sta su sve dali ( Federer, Nadal, Djokovic ) tenisu - niko pametan ne moze njih porediti .... Roger - No1 :thumbup: (unazad 10-tak godina ) ....
Kada neko od ove dvojice osvoji ono sto je osvojio Roger - onda svaka cast .... Ali to je SBBKBB ....
veljaca

#3453 Re: TENIS

Post by veljaca »

ultima_palabra wrote:Ima tu nešto još malo dublje od toga... Federera je Nadal ubijao na svim podlogama, skor 17-8... pa opet imaju međusobno poštovanje, sve najbolje jedan o drugom, familije im razmjenjuju poklone i božićne čestitke :-D

S druge strane, Federer smatra Đokovića ipak malo nižim rangom... kao mlad je Nole imao dug jezik, nekulturna familija, predavao mečeve na svakom koraku... jednostavno ga ne smatra teniskom elitom i zato mrzi gubiti od njega.

Jednostavno Roger je stara škola kao i dosta ljubitelja tenisa i ne sviđa mu se da #1 udara u prsa kao King Kong, ili da pleše nakon pobjede :roll: Nema to veze sa porazima, uostalom međusobni skor je 14-10 za Feda.
:thumbup:

Veoma dobro primjeceno ....
Ledenko

#3454 Re: TENIS

Post by Ledenko »

Lud i ponosan wrote:
ultima_palabra wrote:Ima tu nešto još malo dublje od toga... Federera je Nadal ubijao na svim podlogama, skor 17-8... pa opet imaju međusobno poštovanje, sve najbolje jedan o drugom, familije im razmjenjuju poklone i božićne čestitke :-D

I jos me zanima taj "dugi jezik"? Od Đokovića sam čuo riječi poštovanja kad je Federer u pitanju, a sličan odnos ima i sa Rafom, samo još dublji (privatno). Umjeren u izjavama, izuzetno kulturan i vaspitan, a slično je i sa familijom. Ne znam otkud tebi takav stav? Zbog par izleta njegovog oca?
:-)

Pa Srđan kulturno davi komentatore.
ultima_palabra

#3455 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Lud i ponosan wrote:

Eh Ultima, preĆera ga i ti...

Sta je to stara skola? Derati se na sudiju, psovati, lomiti rekete? To su nekada radili i najveci u teniskom sportu, a danas toga skoro da i nema. Jel' to stara skola, ili prastara, ili imas neku drugu kategoriju?

Da se razumijemo, ja Federera volim i zbog njega sam tenis i zavolio, ali Đoković jeste teniska elita, sviđalo se to njemu ili ne. Veliki su veliki i u porazu i u pobjedi, tako da neke izjave Rogera su fakat odvratne.
I jos me zanima taj "dugi jezik"? Od Đokovića sam čuo riječi poštovanja kad je Federer u pitanju, a sličan odnos ima i sa Rafom, samo još dublji (privatno). Umjeren u izjavama, izuzetno kulturan i vaspitan, a slično je i sa familijom. Ne znam otkud tebi takav stav? Zbog par izleta njegovog oca?
A sto se tice predaje meceva... Ne pratis tenis od juce, tako da vrlo dobro znas za njegove zdravstvene probleme (urođene), koje je evo donekle sanirao... I opet kazem, koliko je to meceva predao zbog lose igre i nervoze? Jer mu se nadigao da to uradi?

I za razliku od Federera, Novak ima neki sarm i harizmu, te ga sa te strane postujem i cijenim. Federer mi je previse robotizovan, bas kao i Rafa. Ali je doktor za tenis, tu nema nikakve dileme, najveci od najvecih. Ali, sa privatne strane mi nije nesto privlacan.
Ma ne govorim ja to kao svoj stav, pokušavam se staviti u Federerovu kožu ;-) Roger je snob, bez daljnjeg... i to je neko moje mišljenje šta njemu smeta kod Noleta. Pa Dijana je nakon AO 2008 izjavila "kralj je mrtav, živio kralj" :-) Takve stvari se ne zaboravljaju, pogotovo kad poslije toga imaš 7-8 prilika da im tu izjavu natrljaš na nos.

Novak je prije meča u Davis Cupu 2006. izjavio kako će meč biti težak test za Rogera... rezultat 63 62 63 :lol: Pa nakon četvrtfinala RG 2006 protiv Rafe kada je predao nakon 64 64 izjavio kako je kontrolisao meč :-) Kad su Rafu pitali za to, on je samo zbunjeno odgovorio: "sure he did" :lol:

Meni je Nole ok, zaista :-D Nabacio je i on sada tu kulturnu masku koju imaju svi najveći teniseri, ali nekad ipak malo proviri balkanština iz njega... ima purista koji to ne vole.
Wind

#3456 Re: TENIS

Post by Wind »

dobro....kad igraju finale...?
amrica

#3457 Re: TENIS

Post by amrica »

Wind wrote:dobro....kad igraju finale...?
22h
just principe

#3458 Re: TENIS

Post by just principe »

Lud i ponosan wrote:
Ledenko wrote:

E to nisam nikad opravdavao, pa ni sad. Sramota. Pogotovu kad znam o kakvom se novinaru i navijacu Novaka radi.
Nakon tog kurcenja bi ga trebalo malo izubijati, cisto da zna da nije Atila.

a o cemu se radi, nisam u toku, a zanima me :D
Ledenko

#3459 Re: TENIS

Post by Ledenko »

just principe wrote:
Lud i ponosan wrote:
Ledenko wrote:

E to nisam nikad opravdavao, pa ni sad. Sramota. Pogotovu kad znam o kakvom se novinaru i navijacu Novaka radi.
Nakon tog kurcenja bi ga trebalo malo izubijati, cisto da zna da nije Atila.

a o cemu se radi, nisam u toku, a zanima me :D
http://www.index.hr/sport/clanak/otac-n ... 87841.aspx
radostan dan

#3460 Re: TENIS

Post by radostan dan »

Hoćemo li malo prognoza?
Stvarno mislim da je moguće dobiti Nadala 6 puta u toku godine.
Ali dobiti 6 puta Nadala u toku godine u 6 finala, e to ne vjerujem, čak šta više, smatram da je to nemoguće.
ultima_palabra

#3461 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Nole dobija... Nadal mora igrati kao u finalu od prošle godine + da Novak bude malo umoran i ispod svog nivoa. Ne vidim takav rasplet.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3462 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Mec sa Rogerom je bio u visokom tempu, vidjecemo koliko se Nole tu potrosio.
Maja_XXX

#3463 Re: TENIS

Post by Maja_XXX »

Brat mi se kladio na Novaka, i ja mislim da bi trebao dobiti Nadala. Ali ipak jedan podatak ne ide u prilog takvom ishodu: Novak ga je pobjedio 5 puta zaredom i to u finalima. Pa da je i Kubot u pitanju bilo bi previse a ne Nadal.
Će vidimo!
Po meni: Novak - Nadal = 60% - 40%
radostan dan

#3464 Re: TENIS

Post by radostan dan »

To koliko se ko istrošio više ne važi kod ovih monstruma.
radostan dan

#3465 Re: TENIS

Post by radostan dan »

Maja_XXX wrote:Brat mi se kladio na Novaka, i ja mislim da bi trebao dobiti Nadala. Ali ipak jedan podatak ne ide u prilog takvom ishodu: Novak ga je pobjedio 5 puta zaredom i to u finalima. Pa da je i Kubot u pitanju bilo bi previse a ne Nadal.
Će vidimo!
Po meni: Novak - Nadal = 60% - 40%
Gledao sam danas tiket na Novaka i to 3-0 :roll: .
Uplatio ga lik koji je u subotu uzeo nešto love na meč Rodž-Nov 2:3, tačan rezultat i one fore - dobija prvi, dobija drugi set itd.
Pitam ga - jesi normalan (baš ovo što ti pišeš za Kubota), kaže - ko ga j.be, kad je bal nek je bal. :lol:
Jack Be Nimble

#3466 Re: TENIS

Post by Jack Be Nimble »

Ima li iko link?
Reisova

#3467 Re: TENIS

Post by Reisova »

Tomahawk11 wrote:Mec sa Rogerom je bio u visokom tempu, vidjecemo koliko se Nole tu potrosio.
Jedva sam prezivjela onaj debakl Federera...POmalo me nerviraju ovi komentatori srbijenskih spikera, ali budimo iskreno mi u Bosni bi bili jos gori...

Djaba navijam za Nadala, ne mogu halaliti onu pobjedu Noletu, jes da je zasluzio... :(
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3468 Re: TENIS

Post by KatarinaKosaca »

Ima li igdje prijenos sem na eurosportu? Ovog švabu komentatora ništa ne kontam :roll:
Ledenko

#3469 Re: TENIS

Post by Ledenko »

Neshvatljivo je koliko Novak ima problema sa slajsom.
just principe

#3470 Re: TENIS

Post by just principe »

evo engleski prenos

http://www.livescorehunter.ro/streams/1/lshtennis1.html

btw. mislim da ce biti 2-2
ultima_palabra

#3471 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Rafa promijenio strategiju i servira prvi :-) Nakon što je par puta izgubio svoj servis protiv Noleta kad je servirao za ostanak u setu, logično.

Break za Rafu... ipak ne vidim ovdje njegovu pobjedu, jedino ako Novak bude igrao loše.
Zlocin&Kazna

#3472 Re: TENIS

Post by Zlocin&Kazna »

Jack Be Nimble wrote:Ima li iko link?
http://www.e-tenis.org/2010/07/pratite-tenis-uzivo.html
Riddle

#3473 Re: TENIS

Post by Riddle »

Break Novak. Odlican gem.
radostan dan

#3474 Re: TENIS

Post by radostan dan »

Vujčin sa B92 je the best.
Kako se jasno vidi da Novak igra crtajući poen, a Nadal na snagu.
just principe

#3475 Re: TENIS

Post by just principe »

Lud i ponosan wrote:Ne vidim da Rafa moze dobiti ovako raspolozenog Novaka. Igra prosto fantasticno!

Inace, iako sam navijac Đokovića, ovaj spiker na ES mi ide pravo na zivce. Lijepi SportKlub sa Viskovicem, a moze proci i b92.

jos bi ovi na eurosporti trebali biti u najmanju ruku neeuforicni, ipak je to Eurosport svugdje isti samo sinhronizovan

predomislio sam se, bice ipak 3-1, ovaj Nadal je klocina zesca, sto nije bio slucaj prije mozda pola godine ili godinu ali Djokovic ga je napravio time
Post Reply