cula sam da se rokovi prijavljuju do sutra, tj 21-ogPooll wrote:Vidim na webu izašli rokovi, doduše ne za sve odsjekeantropolog wrote:Nije još izišlo nista, ni rokovi ni prijavePooll wrote:Zna li neko jesu izašli junski rokovi i do kada su prijave?
Hvala
Zna li neko do kada je rok za prijavu?
Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
- Sophie'sWorld
#3451 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
-
Ambrozija
#3452 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Jeste, do sutra je rok za prijavu ispita!
-
Đak
#3453 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Pozdrav, mene zanima prosjek potreban za prijem u odsjek historija. Nisam još završio srednju, a želim znati dali je moguće sa 4.1 . Hvala unaprijed 
- bombašica
#3454 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Naravno da je moguće. Samo ti položi prijemni i opusti se! SRETNO!!!Đak wrote:Pozdrav, mene zanima prosjek potreban za prijem u odsjek historija. Nisam još završio srednju, a želim znati dali je moguće sa 4.1 . Hvala unaprijed
-
Đak
#3455 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Hvala, bio sam dosta nervozan zato što je 4.1 relativno nizak prosjek.bombašica wrote:Naravno da je moguće. Samo ti položi prijemni i opusti se! SRETNO!!!Đak wrote:Pozdrav, mene zanima prosjek potreban za prijem u odsjek historija. Nisam još završio srednju, a želim znati dali je moguće sa 4.1 . Hvala unaprijed
- bombašica
#3456 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Šta ba nizak?Đak wrote:Hvala, bio sam dosta nervozan zato što je 4.1 relativno nizak prosjek.bombašica wrote:Naravno da je moguće. Samo ti položi prijemni i opusti se! SRETNO!!!Đak wrote:Pozdrav, mene zanima prosjek potreban za prijem u odsjek historija. Nisam još završio srednju, a želim znati dali je moguće sa 4.1 . Hvala unaprijed
- stb10
#3457 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Zar će biti prijemni??
- abdic88
#3458 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
imam par pitanja, ako bi tko mogao dat odgovor.
Zanima me ova konstrukcija "dvopredmetni studij", da li je moguće kombinirati bilo koja dva smjera i da li nakon završenog prvog ciklusa oba smjera stoje u diplomi ili je jedan glavni, a drugi sporedni?
Jel' moguće dvopredmetne studije upisati vanredno?
Da li vanredno studiranje zahtijeva nazočnost na predavanjima (u kojoj mjeri) i je li teško vanredno studirati?
Zanima me ova konstrukcija "dvopredmetni studij", da li je moguće kombinirati bilo koja dva smjera i da li nakon završenog prvog ciklusa oba smjera stoje u diplomi ili je jedan glavni, a drugi sporedni?
Da li vanredno studiranje zahtijeva nazočnost na predavanjima (u kojoj mjeri) i je li teško vanredno studirati?
- Kemal Malovčić
#3459 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ne možeš studirati ako si Hrvat.abdic88 wrote:imam par pitanja, ako bi tko mogao dat odgovor.
- rajv0sa
#3460 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Koji ti je Q covjeceKemal Malovčić wrote:Ne možeš studirati ako si Hrvat.abdic88 wrote:imam par pitanja, ako bi tko mogao dat odgovor.
-
Ambrozija
#3461 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Nije moguce kombinirati bilo koja dva, psihologija npr. ne moze kao dvopredmetni studij. Ali ipak vecina kombinacija je moguca.abdic88 wrote:imam par pitanja, ako bi tko mogao dat odgovor.
Moguce je vanredno, koliko ja znam i kao vanredan student nije potrebno dolaziti na predavanja osim subotom (ali ne svake subote, samo radnim).
Da li je teze vanrednim ne bih znala reci, jer sam ja redovna. Ali po rezultatima na mom odsjeku (Pedagogija) nije ni lako. Obicno od desetak vanrednih prodje jedno ili dvoje. Ali uz redovan rad je moguce, naravno. Bilo bi dobro da odmah upoznas nekoga redovnog, i da se s tom osobom cujes oko svega. Tako barem nasi vanredni studenti rade.
-
mini2
#3462 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
rwKemal Malovčić wrote:Ne možeš studirati ako si Hrvat.abdic88 wrote:imam par pitanja, ako bi tko mogao dat odgovor.
- Großmeister
#3463 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Prijemni je ukinut još prošle godine. Gledaju se samo ocjene.Šta ba nizak?Dosta bodova dobivaš na prijemnom što uz prosjek od 4,1 može biti više nego dovoljno. No sikiriki, idi mirno spavaj. Nemoj zbog prijemnog da si budan u ovaj vakat
![]()
- Kemal Malovčić
#3464 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
IQ mi je nizak.bELMIN_666 wrote:Koji ti je Q covjeceKemal Malovčić wrote:Ne možeš studirati ako si Hrvat.abdic88 wrote:imam par pitanja, ako bi tko mogao dat odgovor.
- abdic88
#3465 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Razumijem. Ali, od 15 subota tijekom trajanja semestra koliko ih je radnih? I da li se moraju (mogu) raditi parcijalni(kolokviji) s redovnim ili je i to organizirano subotom?Ambrozija wrote:Nije moguce kombinirati bilo koja dva, psihologija npr. ne moze kao dvopredmetni studij. Ali ipak vecina kombinacija je moguca.abdic88 wrote:imam par pitanja, ako bi tko mogao dat odgovor.
Moguce je vanredno, koliko ja znam i kao vanredan student nije potrebno dolaziti na predavanja osim subotom (ali ne svake subote, samo radnim).
Da li je teze vanrednim ne bih znala reci, jer sam ja redovna. Ali po rezultatima na mom odsjeku (Pedagogija) nije ni lako. Obicno od desetak vanrednih prodje jedno ili dvoje. Ali uz redovan rad je moguce, naravno. Bilo bi dobro da odmah upoznas nekoga redovnog, i da se s tom osobom cujes oko svega. Tako barem nasi vanredni studenti rade.
- Mračajski proto
#3466 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Jarane, kako vas zanimaju sve mogući detalji u vezi samog studija ? Upišite se sasvim normalno, a ne da lupate glavom od zid, kako ovo, kako ono.
-
Ambrozija
#3467 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ne bih znala reci. Mislim jedna do dvije mjesecno, nisam sigurna. Vanredni studenti izlaze na ispite kada i redovni, naravno.abdic88 wrote: Razumijem. Ali, od 15 subota tijekom trajanja semestra koliko ih je radnih? I da li se moraju (mogu) raditi parcijalni(kolokviji) s redovnim ili je i to organizirano subotom?
- abdic88
#3468 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
mnogo hvala na informacijama.Ambrozija wrote:Ne bih znala reci. Mislim jedna do dvije mjesecno, nisam sigurna. Vanredni studenti izlaze na ispite kada i redovni, naravno.abdic88 wrote: Razumijem. Ali, od 15 subota tijekom trajanja semestra koliko ih je radnih? I da li se moraju (mogu) raditi parcijalni(kolokviji) s redovnim ili je i to organizirano subotom?
- Individualism18
#3469 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
.
Last edited by Individualism18 on 08/11/2012 20:09, edited 1 time in total.
-
sarajevomd
- Mračajski proto
#3471 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Možeš se meni javiti...
Last edited by Mračajski proto on 30/05/2012 06:58, edited 1 time in total.
- Mračajski proto
#3472 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Vidim da dosta ovih novajlija i budućih brucoša miješa neke stvari. Odsjek za književnosti naroda BiH se ne može studirati posebno, dakle, ne može bez b/h/s, to je tako ! To su hajmo reći, dva posebna odsjeka, koja ne mogu jedan bez drugog. Eh sad. Pri upisu, mora se navesti ''primarni odsjek'', da izaberete ili književnosti naroda BiH, ili da to bude b/h/s. Razlike su jako malo, ali sve je to isto, tako da.. Sretno.
- trcicu trceci
#3473 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
.............greskaSarajevo_Grad wrote:Možeš se meni javiti, upravo to i studiram.
- Kemal Malovčić
#3474 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
možeš književnost kombinirati recimo sa anglistikomSarajevo_Grad wrote:Vidim da dosta ovih novajlija i budućih brucoša miješa neke stvari. Odsjek za književnosti naroda BiH se ne može studirati posebno, dakle, ne može bez b/h/s, to je tako ! To su hajmo reći, dva posebna odsjeka, koja ne mogu jedan bez drugog. Eh sad. Pri upisu, mora se navesti ''primarni odsjek'', da izaberete ili književnosti naroda BiH, ili da to bude b/h/s. Razlike su jako malo, ali sve je to isto, tako da.. Sretno.
- Mračajski proto
#3475 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Kemo, ne kvari temu.