karanana wrote:Hoce. Ne moze sve odmah. I euro i skidanje granica....
svašta,euro ne uvode?
karanana wrote:Hoce. Ne moze sve odmah. I euro i skidanje granica....

A ne moze mala Hrvatska biti grob za EU milijarde, smijesno sto pricas..kerima1 wrote:'DUŽNI, NEZAPOSLENI I KORUMPIRANI: DOLAZI LI U EU SLJEDEĆA GRČKA?' - Bild Hrvatsku naziva grobom za EU milijarde
al' mi ide na živce ovo citiranje Bilda zadnjih par dana na svim mogućim mjestima. jasno mi je da našim ljudima sve ima puno veći značaj ako švabe to kažu, ali Bild u njemačkoj ima goru reputaciju nego Avaz u Bosni. to je senzacionalističko smeće od novine. nešto kao Avazov Expressanimals wrote:A ne moze mala Hrvatska biti grob za EU milijarde, smijesno sto pricas..kerima1 wrote:'DUŽNI, NEZAPOSLENI I KORUMPIRANI: DOLAZI LI U EU SLJEDEĆA GRČKA?' - Bild Hrvatsku naziva grobom za EU milijarde
To je naslov iz nekih novina,nisam znala link postaviti.animals wrote:A ne moze mala Hrvatska biti grob za EU milijarde, smijesno sto pricas..kerima1 wrote:'DUŽNI, NEZAPOSLENI I KORUMPIRANI: DOLAZI LI U EU SLJEDEĆA GRČKA?' - Bild Hrvatsku naziva grobom za EU milijarde
Da na te novine sam mislila.Zanimljivo na forumhr.gdje pius iskljucivo hrvati iz Hrvatske,znaju najbolje stanje tamo,kukaju na ulazak u eu,ne vide nista dobro sa tom eu,a na drugim portalima nehrvatskim dodju hrvati valjda hercegovacki i uzdizu u nebesa ulazak HR, u eu!!al' mi ide na živce ovo citiranje Bilda zadnjih par dana na svim mogućim mjestima. jasno mi je da našim ljudima sve ima puno veći značaj ako švabe to kažu, ali Bild u njemačkoj ima goru reputaciju nego Avaz u Bosni. to je senzacionalističko smeće od novine. nešto kao Avazov Expres
Postoje dva načina kako postaviti link. Oba imaju neke zajedničke, a neke specifične korake.kerima1 wrote:To je naslov iz nekih novina,nisam znala link postaviti.animals wrote:A ne moze mala Hrvatska biti grob za EU milijarde, smijesno sto pricas..kerima1 wrote:'DUŽNI, NEZAPOSLENI I KORUMPIRANI: DOLAZI LI U EU SLJEDEĆA GRČKA?' - Bild Hrvatsku naziva grobom za EU milijarde
ali kad malo razmisliš i nema baš smisla. ovi iz EU kukaju kako će opet morati pumpati milijarde u propalu državu, a ovi iz Hrvatske kukaju kako im neće ništa dobro donijeti ulazakkerima1 wrote:Da na te novine sam mislila.Zanimljivo na forumhr.gdje pius iskljucivo hrvati iz Hrvatske,znaju najbolje stanje tamo,kukaju na ulazak u eu,ne vide nista dobro sa tom eu,a na drugim portalima nehrvatskim dodju hrvati valjda hercegovacki i uzdizu u nebesa ulazak HR, u eu!!
o forumu na kojem je prijavljeno preko 350 000 clanova ti hladno izjavis kako iskljucivo pisu Hrvati iz Hrvatskekerima1 wrote:Zanimljivo na forumhr.gdje pius iskljucivo hrvati iz Hrvatske
nadalje, o pricama na forumu govori i to kako je po anketi Miroslav Tudman bio u vrhu favorita za predsjednika dok je na izborima dobio tek 4% glasovakerima1 wrote:kukaju na ulazak u eu,ne vide nista dobro sa tom eu,a na drugim portalima nehrvatskim dodju hrvati valjda hercegovacki i uzdizu u nebesa ulazak HR, u eu!!
Tako nekako dodje i mene jako zbunjuje ovo sto sam navela o misljenju naroda iz HR i van iste.ali kad malo razmisliš i nema baš smisla. ovi iz EU kukaju kako će opet morati pumpati milijarde u propalu državu, a ovi iz Hrvatske kukaju kako im neće ništa dobro donijeti ulazak
Vidila sam da ima i srba i bosnjaka,ali nesumnjivo ima vas najvise jer je to vas forum.o forumu na kojem je prijavljeno preko 350 000 clanova ti hladno izjavis kako iskljucivo pisu Hrvati iz Hrvatske
vas ima uvjerljivo najvise od svih susjeda
Narod se ne pita puno tu odlucuju politicari,primjer sad Srbije iako se oni strahotno protive ulasku u eu,nema koristi uci ce isto kao i Hrvatska.PS. o EU je odlucila vecina na referendumu tako da te ne zavarava glasna manjina
E sad ne govorim ti o carini,al kad se volis radit pametan,nije carina jedini trosak kod uvoza/izvoza veliki su troskovi speditera,carinke garancije,carinskog pregleda....,moras raditi papire i plombirat teret prije izlazka iz EU,i radit pregled pri carinskom nadzoru prilikom ulaza u Hr ili drugi dan ako kao ja imas carinsku garanciju speditera koja se placa. Nakon ulaska u EU,ja napisem fakturu /otpremnicu i ide roba za Njemacku. Pa cak ako zelim ili Njemac zeli kupit robu nazovimo to na crno ,mogu napisat fiktivnu otpremnicu ,otfurat mu robu,on plati u gotovini na ruke i bacamo otpremnicu. Tako da znas malo o izvozu/uvozu vidio bi da se stvari drasticno mjenjaju.Nema uvoza/izvoza vise tad ce to biti obicna prodaja robe. Sorry ali ako znas nekog tko se bavi ikakvom proizvodnjom objasnit ce ti na otprilike ovaj nacin.Dabba wrote:Boldano, šta mi drugo preostaje nego da prihvatim to što mi stalno spočitavaš.Eto, ja "priznajem" da to nešto "Very spešl" ne razumijem. A da li ti znaš da je već 4-5 godina Hrvatska u odnosu sa EU u bescarinskom režimu (ne sa svim vrstama roba, ali sa mnooogo vrsta robe) u dva smijera? Nadam se da ti razumiješ o čemu pričam? To znači da za hrvatske proizvode NEMA (tj. nije bilo) carine pri uvozu u EU. I kakva je to spektakularna promjena po tom pitanju ulaskom Hrvatske u EU? Nikakava. ostaje isti bescarinski "režim". Uvoznik u recimo Austriju plati samo svoj matični PDV. Tako bilo prije 3-4 godine, a isto će ostati i poslije 01.07.
Što se tiče plačanja, tu te razumijem. To je za pravna lica u Hr "novina", jer medjusobno baš ne plaćaju za kupljenu robu, pa je "iznenadjenje" i to euROPSKO "iznenadjenje", da neko najnormalnije plati kupljenu robu. Ne znam koja je vrsta robe u pitanju kod tvog obrta, ali vidjet ćeš, nikakve, ili minimalne razlike će biti u poslovanju poslije 01.07. u odnosu na danas.
je je tako je,nit kukuruz vise ne sijemo,ha ha ... jesi pitao tatu jel smijes na internet?Lajavikrelac wrote:A što će RvaCka ostati bez vinarija i vinograda jer nisu po Jevropskim normativimatreba prodavati Italijansko i Špansko šrot vino jel
Amin, šupci.ponedjeljak, 27.svibnja 2013
Split: Tribina i molitva pred presudu šestorici Hrvata iz BiH
Hrvatska udruga Benedikt večeras organizira tribinu pred izricanje prvostupanjske presude šestorici Hrvata iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY). Naime za srijedu, 29. svibnja, najavljeno je izricanje presude šestorici bivših političkih i vojnih čelnika Herceg Bosne i to Jadranku Prliću, Brunu Stojiću, Milivoju Petkoviću, Slobodanu Praljku, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću.
Tribina će se održati, s početkom u 19.30 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-frankopanska 19, a na tribini će gostovati akademik Josip Pečarić, te novinari i publicisti Josip Jović i Joško Čelan.
Prije početka tribine, u 19 sati, u sjemenišnoj kapeli započet će molitveno okupljanje za izricanje pravedne i pravične presude i u znak duhovne potpore šestorici u jednom od najtežih trenutaka u njihovim životima.
U sklopu navedene tribine kratko će biti predstavljene najnovije knjige akademika Pečarića "Hajka na Thompsona" i "Rasizam domaćih sluga" koja se tematski dijelom odnosi i na šestoricu Hrvata iz BiH i njihov sudski proces.
D.N
25. SVIBNJA 2013. 13:26h
HSK pozvao Hrvate na molitvu "za pravdu" za haške zatvorenike Foto
Svijet Komentari
0
Tekst
Hrvatski svjestki kongres (HSK) pozvao je Hrvate širom svijeta da se ujedine u molitvi "za pravdu" šestorici dužnosnika nekadašnje Herceg-Bosne, kojima će se u srijedu izreći prvostupanjske presuda pred Haškim tribunalom, ističući da je neutemeljena teza tužiteljstva o postojanju udruženog zločinačkog pothvata da se dio teritorija BiH pripoji Hrvatskoj, objavili su u subotu mediji u BiH.
"Smatramo da je teza tužiteljstva o zajedničkom zločinačkom pothvatu, baš kao i u predmetu Ante Gotovina i Mladen Markač, u cijelosti neutemeljena. Svaki zločin treba osuditi, ali nazivanje obrane 'udruženim zločinačkim pothvatom' i osuđivanje hrvatskih uznika na toj osnovi, baca negativno svjetlo na sve ostale hrvatske branitelje, ali i na Republiku Hrvatsku kao matičnu državu hrvatskog naroda. Tome se odlučno protivimo", ističu iz HSK.
Pozvali su Hrvate diljem svijeta da uoči prvostupanjske presude Haškog suda u predmetu "Prlić i ostali" da se na nedjeljnim svetim misama prisjete tih haških zatvorenika iz Bosne i Hercegovine i pritom za svakoga od njih izmole molitvu i upale svijeću.
Sudsko vijeće Haškog tribunala u srijedu će izreći prvostupanjsku presudu protiv bivšeg predsjednika Vlade Herceg-Bosne Jadranka Prlića, ministra obrane Brune Stojića, dvojice načelnika Glavnog stožera Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) generala Milivoja Petkovića i Slobodana Praljka, bivšeg zapovjednika Vojne policije HVO-a Valentina Ćorića i predstojnika Odjela za pritvore i razmjenu zatočenika Berislava Pušića.
Tužiteljstvo je za Prlića, Stojića, Petkovića i Praljka zatražilo maksimalne kazne od 45 godina zatvora, za Ćorića 35-godišnju kaznu zatvora, a za Pušića 25 godina. Obrana je traži oslobađajuće presude za svu šestoricu bivših dužnosnika Herceg-Bosne.
Haaško tužiteljstvo prije devet godina podiglo je optužnicu, a prije sedam godina počeo je sudski postupak u kojem se šestorica bivših dužnosnika Herceg-Bosne terete da su se s pokojnim predsjednikom RH Franjom Tuđmanom, ministrom obrane Gojkom Šuškom, načelnikom Glavnog stožera Hrvatske vojske generalom Jankom Bobetkom i predsjednikom Herceg-Bosne Matom Bobanom tijekom rata udružili u zločinački pothvat s ciljem pripajanja dijelova teritorija Bosne i Hercegovine Republici Hrvatskoj. U sklopu zločinačkog pothvata tereti ih se za niz ratnih zločina počinjenih nad Bošnjacima, Srbima i drugim nehrvatima, od ubojstava i prisilnog preseljenja do silovanja radi stvaranja etnički čistog prostora u BiH.
(Hina)
insomnia99 wrote:dabba......s kim se ti svađaš?....koja je tvoja misija na ovoj temi? i oladi malo sa ovim dugim postovima
A, ne, ne. Internet, pa traži tu informaciju. Nije teško doći do nje. Čuj da ja tebi dokazujem? Btw to sam samo spomenuo u kontekstu onoga odgovora o Hrvatskoj i Madjarska privreda nije tema ovoga topica. Ovo je fascinantno.. Elegantno zaobići temu topica i sve što je argumentirano hrvatskim linkovima a da sada detaljnije "frfljamo" o privredi Madjarske. Neinbenderr wrote:Imao sam namjeru nastaviti razgovor do ove recenice. Kada dostavis dokaz kako je grad od 70 000 stanovnika imao veci izvoz od Hrvatske mozemo nastaviti.Dabba wrote:Kad već tako pričamo, evo ti protuodgovor, ali ne sa stanovišta BiH. 1999 godine je grad Kaposvar imao veći izvoz nego cijela Hrvatska.
Znaci taj mali gradic u Madarskoj je imao 4 puta veci izvoz od BiH?Dabba wrote:A, ne, ne. Internet, pa traži tu informaciju. Nije teško doći do nje. Čuj da ja tebi dokazujem? Btw to sam samo spomenuo u kontekstu onoga odgovora o Hrvatskoj i Madjarska privreda nije tema ovoga topica. Ovo je fascinantno.. Elegantno zaobići temu topica i sve što je argumentirano hrvatskim linkovima a da sada detaljnije "frfljamo" o privredi Madjarske. Neinbenderr wrote:Imao sam namjeru nastaviti razgovor do ove recenice. Kada dostavis dokaz kako je grad od 70 000 stanovnika imao veci izvoz od Hrvatske mozemo nastaviti.Dabba wrote:Kad već tako pričamo, evo ti protuodgovor, ali ne sa stanovišta BiH. 1999 godine je grad Kaposvar imao veći izvoz nego cijela Hrvatska.
Carinu tamo spomenuh u smislu davanja koja opterećuju cijenu proizvoda, jer ako ti robu opterećuju sa xy% carine odmah si manje konkurentan. Da će biti obična prodaja robe, neće. Vidjet ćeš. Sva, ali doslovce sva statistika protoka robe u svakoj državi EU je pod ingerencijom carine svake države, a sve je "umreženo" u (nazovimo je) jedinstvenu euROPSKU carinu. Carinici u EU su (uglavnom) skinuli uniforme, ali su itekako "tu negdje". Kao sjena.jiji wrote:E sad ne govorim ti o carini,al kad se volis radit pametan,nije carina jedini trosak kod uvoza/izvoza veliki su troskovi speditera,carinke garancije,carinskog pregleda....,moras raditi papire i plombirat teret prije izlazka iz EU,i radit pregled pri carinskom nadzoru prilikom ulaza u Hr ili drugi dan ako kao ja imas carinsku garanciju speditera koja se placa. Nakon ulaska u EU,ja napisem fakturu /otpremnicu i ide roba za Njemacku. Pa cak ako zelim ili Njemac zeli kupit robu nazovimo to na crno ,mogu napisat fiktivnu otpremnicu ,otfurat mu robu,on plati u gotovini na ruke i bacamo otpremnicu. Tako da znas malo o izvozu/uvozu vidio bi da se stvari drasticno mjenjaju.Nema uvoza/izvoza vise tad ce to biti obicna prodaja robe. Sorry ali ako znas nekog tko se bavi ikakvom proizvodnjom objasnit ce ti na otprilike ovaj nacin.Dabba wrote:Boldano, šta mi drugo preostaje nego da prihvatim to što mi stalno spočitavaš.Eto, ja "priznajem" da to nešto "Very spešl" ne razumijem. A da li ti znaš da je već 4-5 godina Hrvatska u odnosu sa EU u bescarinskom režimu (ne sa svim vrstama roba, ali sa mnooogo vrsta robe) u dva smijera? Nadam se da ti razumiješ o čemu pričam? To znači da za hrvatske proizvode NEMA (tj. nije bilo) carine pri uvozu u EU. I kakva je to spektakularna promjena po tom pitanju ulaskom Hrvatske u EU? Nikakava. ostaje isti bescarinski "režim". Uvoznik u recimo Austriju plati samo svoj matični PDV. Tako bilo prije 3-4 godine, a isto će ostati i poslije 01.07.
Što se tiče plačanja, tu te razumijem. To je za pravna lica u Hr "novina", jer medjusobno baš ne plaćaju za kupljenu robu, pa je "iznenadjenje" i to euROPSKO "iznenadjenje", da neko najnormalnije plati kupljenu robu. Ne znam koja je vrsta robe u pitanju kod tvog obrta, ali vidjet ćeš, nikakve, ili minimalne razlike će biti u poslovanju poslije 01.07. u odnosu na danas.
nemam pojem o kojuemu gradiću Dabba je blagoizvoleo zboriti, ali je voistinu teorijski moguće, mada mi deluje malo verovatno.jiji wrote:Znaci taj mali gradic u Madarskoj je imao 4 puta veci izvoz od BiH?
Ih, što volim ovo....jiji wrote:Dabba ne fantziraj nema carinskih brojeva,na nikakvim racunima jer nema carinjenja, od 1.7. se ne radi o izvozu vec o obicnoj prodaji i unutar zemalja EU se radi o neometanom kretanju roba. Pisem ibican racun fakturu i vozim,raspitao sam se dobro i bio na predavanj na tu temu koju je organizirala HOK tako da...Vec dugo uvozim repromaterijal iz It Vicenza i da ti nepricam kolko cekam papire u Vicenzi na carini i kolko kostaju,a prije toga na vagu,pa na ulazu u Hr carinski pregled,vaganje,papiri...,pa drugi dan izgubis pola dana na carinarnici Zitnjak,papiri,pregled....,a sad utovari i do granice Slo/Hr pa pici kroz prijelaz za EU gradane i doma....
ja sam razumela da vam poklanjaju karavadja. mozda sam pogresno razumela...sherbett wrote:posudba...vivace wrote:bas lepo od italijana sto vam daju tako nesto lepo i skupoceno na dar sto ulazite u eu.