Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sjema

#3451 Re: Avio kompanije all about

Post by sjema »

OLE :bih:
Elzana

#3452 Re: Avio kompanije all about

Post by Elzana »

fluidni grasijas za linkove :)
akcija007

#3453 Re: Avio kompanije all about

Post by akcija007 »

Od danas je Qatar Airways poceo svakodnevno da leti na ruti Doha Budapest Zagreb Budapest Doha. Moze se kupiti karta i za segment Zagreb Budapest i obrnuto i kosta 123 EUR, za nekih 100 EUR jeftinija karta od leta Maleva kad je letio na toj relaciji a i naravno 100% bolji avion.

Zagreb je prvi grad iz EX YU, koji je nakon bankrota Maleva ddobio avio vezu s Budimpestom.
staradis

#3454 Re: Avio kompanije all about

Post by staradis »

Postovani da li znate postoji li agenecije gdje se mogu avionske karte ili citavo putovanje kupiti na rate? :sax:
Edin H.

#3455 Re: Avio kompanije all about

Post by Edin H. »

alibaba007 wrote:Mostar’s time to shine

:dance:

Zasto ovi klosari iz Lufthanse/Austrian Airlinesa nece da slete U Starmo kad je magla ili ne valja vrijeme u prijestonici?
Jesu li avioni preveliki?
le piaf

#3456 Re: Avio kompanije all about

Post by le piaf »

Edin H. wrote:
alibaba007 wrote:Mostar’s time to shine

:dance:

Zasto ovi klosari iz Lufthanse/Austrian Airlinesa nece da slete U Starmo kad je magla ili ne valja vrijeme u prijestonici?
Jesu li avioni preveliki?
Postoje neki uslovi koji "klosari" traze da se ispune, a ova nasa gospoda samo odmahnu glavom. Kao npr. oprema za de-icing aviona. A drugo ,valja skupit svu infrastrukturu samo za slucaj kad je neki let otkazan. Granica, carina, prtljag i sl. NIje to bas tako jednostavno, s obzirom da je mostarski aerodrom fakticki zatvoren zimi (kad su magle i lose vrijeme)
Eborg

#3457 Re: Avio kompanije all about

Post by Eborg »

A je li mostarski aerodrom dovoljno velik (dužina piste) i opremljen da prima low-cost letove? Ako ne može Wizzair ili ko već u Sarajevo što onda ne pokušaju u Mostar ili Banja Luku ili gdje već? Bolje tamo nego da ganjamo Zagreb, Beograd, Zadar i sl. kad je već Sarajevo van igre.
drndalo

#3458 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Jeste dovoljno opremljen, od nedavno ima i operativan ILS, ali ne ide to na zalost bas tako lako, po nasim zeljama... :(
Eborg

#3459 Re: Avio kompanije all about

Post by Eborg »

Naravno da ne, samo me zanima gdje je problem jer je do sada obično bio u tim taksama i tu se Sarajevo uvijek isključivalo. Činjenica je da mi nismo neko ogromno tržište ali vjerujem da možemo napuniti minimalno 1 ili 2 aviona sedmično za te low-cost connecting destinacije.
drndalo

#3460 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Znas ti nas, *ebo ti nas ! :lol:
Eborg

#3461 Re: Avio kompanije all about

Post by Eborg »

drndalo

#3462 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Evo ti i nesto pozitivno... Iako sam se ponadao da neko pocinje redovno letjeti, ovo je redovni charter...

http://www.aerosvijet.com/index.php?opt ... &Itemid=11
Sarajevo ipak dobija vezu s Parizom

Francuski prijevoznik Air Méditerraneée (IATA ML, ICAO BIE) sa sjedištem u zračnoj luci Tarbes-Lourdes-Pyrénées na jugu Francuske, koja s devet aviona u floti u kojoj prevladavaju Airbusovi srednjoprugaši održava ljetne linije i u nas s Pulom, Splitom i Dubrovnikom, od 3. srpnja će do 4. rujna svakoga utorka letjeti između Sarajeva i Pariza/CDG.

Liniju prema Sarajevu u Airbusu 321 sa 217 sjedala, koje inače u svojevrsnom zrakoplovnom postu zbog nevolja domaće prijevoznika B&H Airlinesa, navodno je osigurao pariški touroperator iz Bosne i Hercegovine računajući da bi to mogla dobra prilika za ljetna putovanja brojne bh dijaspore. Istodobno, nada se da će u Sarajevo privući i nešto turista iz Francuske. Cijena karte sa svim pristojbama u jednom smjeru je otprilike 190 eura.
hrle1976

#3463 Re: Avio kompanije all about

Post by hrle1976 »

Ma ljudi vi pricate o Ryanairu i Wizzu, oni ce letiti do BiH ako im daju dzaba da koriste aerodorome! To je goli kriminal a onda dolazi nato i nas biznimeni tj. ober lopovi svi od reda - daj masne provizije.

Kao prvo postoji neko pravilo tako mi je ispricano da nijedna avio kompanija nema pravo imati letove izmedju dvi zemlje koje nisu vezane za kompaniju. Nego iz obe mora imati letove u durzav porijekla prije nego sto bi mogla imati druge letove.Tako da za Wizz koliko znam bi trebao imati let u Budimpestu iz BiH prije nego sto bi mogao imati let npr. iz za BiH - Spaniju!
staradis

#3464 Re: Avio kompanije all about

Post by staradis »

staradis wrote:Postovani da li znate postoji li agenecije gdje se mogu avionske karte ili citavo putovanje kupiti na rate? :sax:
Molim vas bilo kakva informacija
hrle1976

#3465 Re: Avio kompanije all about

Post by hrle1976 »

staradis wrote:
staradis wrote:Postovani da li znate postoji li agenecije gdje se mogu avionske karte ili citavo putovanje kupiti na rate? :sax:
Mislim da ne jer nebi bilo izvodljivo. Imas banku pa kod njih placaj na rate :D
Dady

#3466 Re: Avio kompanije all about

Post by Dady »

drndalo wrote:Evo ti i nesto pozitivno... Iako sam se ponadao da neko pocinje redovno letjeti, ovo je redovni charter...

http://www.aerosvijet.com/index.php?opt ... &Itemid=11
Sarajevo ipak dobija vezu s Parizom

Francuski prijevoznik Air Méditerraneée (IATA ML, ICAO BIE) sa sjedištem u zračnoj luci Tarbes-Lourdes-Pyrénées na jugu Francuske, koja s devet aviona u floti u kojoj prevladavaju Airbusovi srednjoprugaši održava ljetne linije i u nas s Pulom, Splitom i Dubrovnikom, od 3. srpnja će do 4. rujna svakoga utorka letjeti između Sarajeva i Pariza/CDG.

Liniju prema Sarajevu u Airbusu 321 sa 217 sjedala, koje inače u svojevrsnom zrakoplovnom postu zbog nevolja domaće prijevoznika B&H Airlinesa, navodno je osigurao pariški touroperator iz Bosne i Hercegovine računajući da bi to mogla dobra prilika za ljetna putovanja brojne bh dijaspore. Istodobno, nada se da će u Sarajevo privući i nešto turista iz Francuske. Cijena karte sa svim pristojbama u jednom smjeru je otprilike 190 eura.
Ovo bi bilo super.
Držim fige da se ovo ostvari.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
drndalo

#3467 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

staradis wrote:
Vidio sam par puta da su neke agencije imale aranzmane i karte na rate, ali u kombinaciji sa AMEX karticom... Nista te ne kosta da udaris na 5-6 vecih agencija, i da pitas...
macan prvi

#3468 Re: Avio kompanije all about

Post by macan prvi »

Ceka li se duze na Aerodromu zbog strajka granicne policije?
Magarece_godine

#3469 Re: Avio kompanije all about

Post by Magarece_godine »

macan prvi wrote:Ceka li se duze na Aerodromu zbog strajka granicne policije?
Jok ... samo imaju plakate na salterima pasoske kontrole da su u strajku ...
macan prvi

#3470 Re: Avio kompanije all about

Post by macan prvi »

Odnosi li se strajk i na carinike na Aerodromu? Kopaju li sad ekstra po torbama? :D
drndalo

#3471 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

DGS=Policija granicna... Carina nije policija... Obicno kopaju one sa XXL koferima iz Amerike... ;-)
bigboy79

#3472 Re: Avio kompanije all about

Post by bigboy79 »

Elzana wrote:Pitanjce za upućene... Je li ima neko od forumaša ko je "oštećen" od strane MALEV-a kada je propao? Zna li se išta o povratu novca i sl.?
Meni je propao let sa malevom.Platio sam kartu viza karticom.Kontaktirao sam raiffaisen banku i nakon 3 mjeseca dobio sam povrat novca u punom iznosu.Sad neznam je li kasno za to.Kontaktiraj svoju banku.
smolsvoje

#3473 Re: Avio kompanije all about

Post by smolsvoje »

Zna li neko o ovom letovima iz Tuzle za Svedsku ? Privatna kompanija bi letila ali se ceka na kupovinu karte. Dobio sam informaciju da ce Golden tours raditi za njih ali kad sam zvao rekose da ne mogu potvrditi rezervaciju.
Franjo Kluz

#3474 Re: Avio kompanije all about

Post by Franjo Kluz »

Postovani,
da li neko ima istu informaciju da nakon osoblja iz Turkish Airlinesa u BH Airlines na mjesto glavnog direktora dolazi bivsi direktor aerodroma Sarajevo , Bakir Karahasanovic ?!? Da li je ovo prava informacija? Navodno je u nemilosti kod sadasnjeg poslodavca i nudi mu se premjestaj na novo radno mjesto.
Znate li ista o ovoj novosti ?
Pozzz, Radoznali citalac
drndalo

#3475 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

A ko mu JE sadasnji poslodavac u cijoj se nemilosti nasao, pa mu se nudi Menadjerska pozicija ?
Last edited by drndalo on 15/05/2012 11:17, edited 1 time in total.
Post Reply