Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
vruce pivo

#3451 Re: FK Sarajevo

Post by vruce pivo »

Zadnji put kad sam bio na Kosevu prije otprilike 5 godina sam se morao tuci sa nekom budalom kojoj se nije svidjalo to sto ne urlam i skacem kao on.Tada sam se zakleo da vise nikad moja noga nece krociti na premier ligaske stadione a ovakvi dogadjaji su mi samo podsjetnica da to ne cininim ni u buducnosti.
Zali Boze samo svake razbijene glave i svake kapi krvi sto padne zbog naseg "fudbala" a ponekad,kao danas, se stvarno zapitam u cemu navijaci i simpatizeri nasih klubova nadju motivaciju da idu po raznim bosanskim selendrama rizikujuci vlastite zivote.
Andaluzijski pas

#3452 Re: FK Sarajevo

Post by Andaluzijski pas »

moglo se i očekivati da skupćina bude odgođena
ali ipak treba očekivati datum i malo im zaurlati ispred prozora da se ne zajebavaju
umrli dabogda
samo_ovaj_put

#3453 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

Imamopobjednika wrote:
samo_ovaj_put wrote:skupstina je odgodjena
Otkud ti to? Kada je odgodjena, od strane koga i kada je to novi datum?
to je informacija iz sutranjeg avaza
preneseno sa drugog foruma
radijator

#3454 Re: FK Sarajevo

Post by radijator »

neredi su se desili poslije utakmice, pa ko zna... možda i ne bude suspenzije :D

ma ko im jebe mater, dosta je bilo zajebancije... danas su bili užasni, prvo poluvrijeme ha'inekako, al drugo?!? sramota

doduše, kad vidiš ko nam sjedi na klupi... šta drugo očekivat?

totalno amaterski ustrojen klub koji podhitno treba resetovat... U INAT SVIMA
Fordas

#3455 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Ja ne znam sta vas nekoliko radi na ovoj temi. otvorite sebi temu o 'huliganizmu' i tamo palamudite koliko hocete jer ocito za tim imate potrebu. od mog kluba i kluba onih koji ga finansiraju godinam ..... u skokovima
hvala
Fordas

#3456 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Samo se pitam dali postoji Skupstina FKS i ko su uopste njeni clanovi? Ako braca merdanovici misle da mogu drzati klub u saci izbjegavajuci skupstinu i imenovanje nove Uprave grdno se varaju :twisted: :x

P.S. Hvala sto si otvorio temu ponovo
Bordolini

#3457 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

TheOnlyOne wrote: To je trebalo eskalirati danas!?
Kad je sve bilo za Vedrana!?
E, ovo danas je bilo vise od utakmice, danas smo pokazivali s kim je Vedran bio na tribini... Sa ovakvim nije. Stajao je sa NAVIJACIMA, ne ovakvim ljudima.
Shvatam ja sve, los rezultat, lopovi u upravi, to da nase Sarajevo uvijek treba da se bori za prvo mjesto... Ali, i dalje mislim da se DANAS ovo nije trebalo desiti.
Ipak, svi imaju pravo na svoje misljenje. Ja tvoje uvazavam.

Neke se stvari desavaju spontano. Danas je prekipilo i puklo je po svim savovima. Igraci treba da shvate da je igrati za Sarajevo cast i privilegija, nema zajebancije. O upravi necu trositi rijeci, njihovo je odbrojano bez obzira koliko odgadjali skupstinu.
Cistka!
jeza u ledja

#3458 Re: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

ako je ikad trebalo silom reagovati onda je to trebalo danas
luckylaka

#3459 Re: FK Sarajevo

Post by luckylaka »

jeza u ledja wrote:ako je ikad trebalo silom reagovati onda je to trebalo danas
Ne mogu vjerovati dati to kazes,umjesto da smiris situaciju jos podgrijavas.Sta bi to trebali uraditi navijaci Modrice.Laktasa -pobiti igrace i upravu zato sto ne ide.Trebali bi spanci ubiti Medunjanina i ekipu jer ce u drugu ligu.Vratite se nazad samo godinu i manje pa ce te vidjeti sta ste pisali za iste ove igrace.Ljudi shvatite,da ne ide uvijek kako vi zelite.Igraci zele pobjedu(ko se nije bavio sportom ne razumije to) ali kad ne ide ne ide.Da se ja pitam bilo koji huligan samo da dirne igraca ja bi mu ruku prebio,ma kakvu ruku i gore.Uprava.J.... upravu,ali igrace ne diraj.Cuj hoce huligani da tuku igrace.Ma koji bi ti huligancic izasao sam protiv bilo kojeg bordo igraca 1 na 1,nego horda,stampedo.Rijesite se huligana na vrijeme ovim istim igrcima aplaudirat ce te za kolo,dva ili poslije
jeza u ledja

#3460 Re: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

luckylaka wrote:
Ne mogu vjerovati dati to kazes,umjesto da smiris situaciju jos podgrijavas.Sta bi to trebali uraditi navijaci Modrice.Laktasa -pobiti igrace i upravu zato sto ne ide.Trebali bi spanci ubiti Medunjanina i ekipu jer ce u drugu ligu.Vratite se nazad samo godinu i manje pa ce te vidjeti sta ste pisali za iste ove igrace.Ljudi shvatite,da ne ide uvijek kako vi zelite.Igraci zele pobjedu(ko se nije bavio sportom ne razumije to) ali kad ne ide ne ide.Da se ja pitam bilo koji huligan samo da dirne igraca ja bi mu ruku prebio,ma kakvu ruku i gore.Uprava.J.... upravu,ali igrace ne diraj.Cuj hoce huligani da tuku igrace.Ma koji bi ti huligancic izasao sam protiv bilo kojeg bordo igraca 1 na 1,nego horda,stampedo.Rijesite se huligana na vrijeme ovim istim igrcima aplaudirat ce te za kolo,dva ili poslije
Ne zelim se puno raspravljati.

Kada za par godina tate sa djecom budu grickali kospe na zapadu i budu gledali evropsko Sarajevo malo ko ce se sjetiti i razumjeti da su im ti 'huligancici' to omogucili. Zivi bili pa vidjeli.

Zasto mi se obracas u drugom licu mnozine? :?

PS: Koji navijaci Modrice i Laktasa? Puca mi kurac za Modricom i Laktasima.
Bordolini

#3461 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

luckylaka wrote:

Koja Modrica i koji Laktasi, kakve su to komparacije molim te? Mi smo Sarajevo, oni su qrac!
Niti imaju istoriju, niti armiju navijaca a iskreno od njih se i ne ocekuje nista. Ko ce njih za sta dirati?
U ovom bjednom takmicenju sa ovim klubovima Sarajevo mora biti prvo, jedino je tako normalno. Kraj price!
Ko nije spreman da ispuni te (realne) uslove, taj nek se pali iz kluba. Klubom ce vladati navijaci, za klub ce igrati oni koji ga vole, postuju i razumiju obaveze koje ih ocekuju u bordo dresu. Ili ce biti kako treba ili nece nikako!

Za kaznu koju cemo dobiti me boli qrac, ova borba ima svoj cilj i cijena nije bitna.
TheOnlyOne

#3462 Re: FK Sarajevo

Post by TheOnlyOne »

A zasto to?
Zasto danas, a ne neka druga utakmica? Je li zbog Vedrana, skupstine, Sirokog?

Ne znam, kao sto rekoh, svako ima pravo na svoje misljenje. Ja mislim da je danas, zbog Vedrana, trebalo sve neponovljivo (u pozitivnom kontekstu).
Vedran nije bio huligan, s njim u Sirokom nisu bili huligani... U Siroki su isli navjaci zbog ljubavi prema FK Sarajevu, a ne zbog nekih nefudbalskih motiva.
Eskalacija nezadovoljstva je ocekivana, upravu se (izgleda) ne moze otjerati nikakvim drugim sredstvima, ali mi je
zao sto se ovo desilo u danu posvecenom Vedranu.
aerosa

#3463 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

Ono što se juče desilo je bio logičan slijed događaja nakon sramno odigrane utakmice koju jedinu NISU SMJELI kiksati.
Na dan i utakmicu koja je nama značila puno više od ta tri boda, od nekog fudbalskon natjecanja pi.ke od igrača nisu smogli snage ni želje da daju svoj maksimum koji sa naše strane dobivaju iz utakmice u utakmicu već cijelo prvenstvo.
Pratimo ih po svim vukojebinama jedine nam države, ljudi ginu i budu ranjavani zbog ljubavi prema klubu čiji dres te PI.KE nose kao manekeni, koji ga posmatraju kao da rade u granapu, dođu, isključe se iz svega i otaljaju svojih 90 minuta....
E gospodo toga više nema...
Od sad ide po zaslugama, a vi ste kvalitetan degenek odavno zaslužili.

Iskreno mi je žao i krivo zbog majmuna koji demoliraše klupe jer one nisu na kraju krajeva ništa ni krive što na njima sjede persone bez imalo morala i ljudstva u sebi.
Žađ mi je što je nastradalo tom prilikom i par ljudi koji nisu trebali, ali što njihovom pogrešnom procjenom, što izljevima bijesa pojedinih debila koji i nisu ni upućeni ko je ko ,jbg tako je završilo.

Policija, banda u uniformama, gamad kojoj je očito brnjica bila stavljena da ne krenu liječiti frustracije na borcima, nego su dočekali priliku posle da se iskale na BUKVALNO slučajnim posmatračima od 40, 50 i više godina, od kojih je jedan prvo prebijen pendrekom i šakama, a zatim iscipelaren od strane 6,7 majmuna u crnim uniformama iz razloga jer je rekao "samo udaraj djecu policijo, bravo....", drugi prebijen pred stadionom, pa zatim i u stanici jer je krenuo da skloni svoje auto a majmuni ga sahvatali....

Sve u svemu, sve je krenulo u tri lijepe materine, a ti se upravo sad dobro pazi.....
vicious

#3464 Re: FK Sarajevo

Post by vicious »

Konacno!
Hvala moderatoru na intervenciji :thumbup:

Ima li neko informacija oko novog termina skupstine, ima li informacija iz kluba, iz udruzenja Bordo prijatelji?
aerosa

#3465 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

Moderaciji naklon do poda..... :thumbup:
Ne zna se ništa, a kako banda funkcioniše neće se uskoro ni saznati....
north_1987

#3466 Re: FK Sarajevo

Post by north_1987 »

ja kako sam cuo danasnja skupstina je otkazana.
PriNc_ba

#3467 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

eh napokon :)

sta mislite mogu li Gracicevi galaktikosi :lol: danas pustiti ovu zvijezdu pa da onda ovi nama puste u gradaccu ? :D :lol: pa ce onda i zrinjskog i zelju i borca galaktikosi da pobjede da bi nama pomogli i tako sve do kraja prvenstva :razz:
u naredna 3 gostovanja ocekujem 2 remija ili remi i pobjedu i to protiv rudara x :D i onako realno poraz protiv zvijezde ide a onda protiv posrnule slavije ili x ili pobjeda :roll: i onda da nam daju onih 6 bodova od travnika i slobode i kod kuce mlatnemo sve i eto titule ipak na kosevo :-D

i evo jedan fin prilog ;) steta sto sve ovako lijepo organizovano nije zavrsilo pobjedom jer automatski ne bi bilo ni nereda :(

http://--- NO LINKS ---/clanak/87681461133 ... f=aktuelno
TheOnlyOne

#3468 Re: FK Sarajevo

Post by TheOnlyOne »

Ima li neko informaciju zasto je skupstina odgodjena?
Mislim, ako je ono jucer razlog, onda ovoj nasoj upravi nema ravnih.
Umjesto da sto brze odu iz kluba, ispade da jos hoce da ostanu.

:-)
vicious

#3469 Re: FK Sarajevo

Post by vicious »

TheOnlyOne wrote:Ima li neko informaciju zasto je skupstina odgodjena?

Ma naravno da je zbog toga, boje se da bi HZ mogle uletiti i na skupstinu pa ih sve izdegeneciti :D

A Princ, sto se tice titule, mislim da to danas vise nikog i ne zanima... Najvaznije je u klubu konacno napraviti neke promjene nabolje...
PriNc_ba

#3470 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

vicious wrote:

Ma naravno da je zbog toga, boje se da bi HZ mogle uletiti i na skupstinu pa ih sve izdegeneciti :D

A Princ, sto se tice titule, mislim da to danas vise nikog i ne zanima... Najvaznije je u klubu konacno napraviti neke promjene nabolje...
ma znam bolan nego malo se shalim s obzirom da su komsije pocele s plasiranjem prica jos od prije mjesec dana kako olimpik igra za nas i kako cemo zapeti na derbiju i kako cemo pustiti borca i tako :) vazno je da gamad uzmu kofere i odu iz uprave ali i da se izbori evropa pa da s novom upravom i novim vodstvom krenemo ka boljoj buducnosti uz odlican rad i smjernice bordo prijatelja ;)
Fordas

#3471 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

E sad sam ubjedjen da cemo dobiti ona tri boda iz Tuzle :lol: :D :D :lol:
vicious

#3472 Re: FK Sarajevo

Post by vicious »

PriNc_ba wrote:
vicious wrote:

ma znam bolan nego malo se shalim s obzirom da su komsije pocele s plasiranjem prica jos od prije mjesec dana kako olimpik igra za nas i kako cemo zapeti na derbiju i kako cemo pustiti borca i tako :) vazno je da gamad uzmu kofere i odu iz uprave ali i da se izbori evropa pa da s novom upravom i novim vodstvom krenemo ka boljoj buducnosti uz odlican rad i smjernice bordo prijatelja ;)
Ma naravno, samo o smjernicama bi se dalo raspravljati :D
Mislim, u principu je to sve ok, dobro zamisljeno i za svaku pohvalu, ali kad malo gledam onu prezentaciju takozvanog biznis-plana, sve mi to jos izgleda pomalo nabacano zbrda-zdola, treba jos puno raditi na tome.

Da se razumijemo, ja sam za i podrzavam ih 100%, samo kazem da taj plan treba puno detaljnije i konkretnije razraditi. Ali vazno je da se bar krene...
PriNc_ba

#3473 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

ma bice i taj plan sav fino doradjen. mislim da je ovo malo nabrzaka odradjeno da bi se prije skupstine prezentovale ideje ;) a s vremenom ce se to srediti sve aBd i onda krecemo s planom ;)
kijameta

#3474 Re: FK Sarajevo

Post by kijameta »

vicious wrote:

Onda ce se nacekati,HZ ce uvijek biti tu i valjda im je konacno jasno da ih vise necemo trpiti. Nabolje mora biti,jer gore ne moze.
vicious

#3475 Re: FK Sarajevo

Post by vicious »

kijameta wrote:
vicious wrote:

Onda ce se nacekati,HZ ce uvijek biti tu i valjda im je konacno jasno da ih vise necemo trpiti. Nabolje mora biti,jer gore ne moze.
Preostaje im samo da sazovu skupstinu na tajnoj lokaciji, ili da pismeno posalju ostavke svi redom :mrgreen:
Locked