Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3451 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

adnandus wrote:Da nam ova tema zimi ne zamre

http://getoffyourbumandgo.com/myPicture ... 20bike.jpg

:razz: :razz: :razz:
Izgubio sam abdest :lol: :lol: :lol:
muz66

#3452 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

danas sam prezivio bliski susret sa Peugeotom 207SW, naravno-zena za volanom! Kad danas nisam nokautirao zensko, nikad necu. :x :x :x
bordo gandalf

#3453 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

muz66 wrote:danas sam prezivio bliski susret sa Peugeotom 207SW, naravno-zena za volanom! Kad danas nisam nokautirao zensko, nikad necu. :x :x :x
Od zenskih i starijih ljudi treba bjezati...meni jedan u mahali izletio, jos je dva puta gledao u mom pravcu kad se ukljnucivao na glavnu i ne obracajuci paznju na mene hladno po gasu, sreca pa nije bilo auta u susret
muz66

#3454 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

rashtiman wrote:
muz66 wrote:danas sam prezivio bliski susret sa Peugeotom 207SW, naravno-zena za volanom! Kad danas nisam nokautirao zensko, nikad necu. :x :x :x
Od zenskih i starijih ljudi treba bjezati...meni jedan u mahali izletio, jos je dva puta gledao u mom pravcu kad se ukljnucivao na glavnu i ne obracajuci paznju na mene hladno po gasu, sreca pa nije bilo auta u susret
do sad sam imao predrasude, ali od sad imam razlog da budem siguran. Ne govorim samo zbog ovoga danas, vec su inace zene toliko dekoncentrisane u saobracaju da je to nevjerovatno. Nista, stavit cu bull-bar :lol:
cappy_tempo

#3455 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

od parkiranih auta bjezi ali od onih u kojima vidis da sjedi neko ili da je auto upaljeno i isto tako nemoj se zavlaciti izmedju auta kad je guzva. par puta pokusao i par puta je bilo otvaranje vrata od strane suvozaca al dzaba ne mogu mi nista :mrgreen:
dadoka84

#3456 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Ljudi imaju obicaj da izvedu najnevjerovatniji moguci manevar u najnezgodnijem trenutku po biciklistu. :D dokazano vise nego jednom.

Fala za info o šimi.
r_faruk

#3457 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by r_faruk »

heheheh, ja sam uvijek govorio da se treba cuvati zena i starih ljudi za volanom.......... mada, nisu sve zene iste! katastrofa je kada vozis glavnom cestom a kraj tebe projuri neki sumaher ili alonso sa golfom.......
kokuz_sa

#3458 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

jucer sam se vala vozao..jest me zima ubila al eto
krenem na utakmicu FKS s bajkom i onako preko grbavice ga ja lagano pedalam tek kasnije skontam da i Zeljo igra a ja bordo kacket,dux sa oznakama HZ :D
vidim ja cudno me nesto raja i drotovi gledaju XD
bordo gandalf

#3459 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

kokuz_sa wrote:jucer sam se vala vozao..jest me zima ubila al eto
krenem na utakmicu FKS s bajkom i onako preko grbavice ga ja lagano pedalam tek kasnije skontam da i Zeljo igra a ja bordo kacket,dux sa oznakama HZ :D
:lol: :lol: gdje si ga parkirao...da nije neko od forumasa oko pola 5 bio na kruznom na Ilidzi?
kokuz_sa

#3460 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

rashtiman wrote:
kokuz_sa wrote:jucer sam se vala vozao..jest me zima ubila al eto
:lol: :lol: gdje si ga parkirao...da nije neko od forumasa oko pola 5 bio na kruznom na Ilidzi?
ostavim ga kod prijatelja u garazi blizu stadiona..prije su mi dali da ga svezem za kapiju na stadionu sada neda gama :x :x
bordo gandalf

#3461 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Tako je moj haver vezao bajk kad je isao na trening pa ostao bez cica :lol: valjda nisu imali vremena da mu jos sta poskidaju
kokuz_sa

#3462 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

rashtiman wrote:Tako je moj haver vezao bajk kad je isao na trening pa ostao bez cica :lol: valjda nisu imali vremena da mu jos sta poskidaju
unutra ja njega unesem i zavezem za ogradu onda..a uvijek murije ima a i ja se pozicioniram da mi je na oku :D
mada kakvo je biciklo mislim da ce prije neko novi sic mi staviti nego sto bi skinuo onaj stari ahahah :lol: :lol:
cappy_tempo

#3463 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

kokuz brate pokusaj ga ostaviti na atletskoj stazi tamo pa ako treba i 1KM plati za lafo koristenje staze,a ti samo zakljucaj bajk i fataj se tekme :mrgreen: . mozda onaj brko sto radi tamo kao cuvar te pusti i bez 1KM :mrgreen: . dobro mi rece da ne daju da se bajk kljuca za kapiju jer sam kontao i to raditi i nikad nemojte pokusat sa kacigom uci jer su mene 2min peglali sto ce mi kaciga na ruksaku,jel to kaciga za motor i slicno. nakav policajac i onaj iz osiguranja su se takmicili ko ce vecu glupost izvaliti :mrgreen:
muz66

#3464 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

eh, danas sam se pocastion Suntourovim amortizerom, XCM-V2 ako sam dobro zapamtio. Posto ide zima, reko da se pocastim i Kenda Koyote gumama. Mora se ponekad :D
Last edited by muz66 on 05/11/2011 00:57, edited 1 time in total.
kokuz_sa

#3465 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

cappy_tempo wrote:kokuz brate pokusaj ga ostaviti na atletskoj stazi tamo pa ako treba i 1KM plati za lafo koristenje staze,a ti samo zakljucaj bajk i fataj se tekme :mrgreen: . mozda onaj brko sto radi tamo kao cuvar te pusti i bez 1KM :mrgreen: . dobro mi rece da ne daju da se bajk kljuca za kapiju jer sam kontao i to raditi i nikad nemojte pokusat sa kacigom uci jer su mene 2min peglali sto ce mi kaciga na ruksaku,jel to kaciga za motor i slicno. nakav policajac i onaj iz osiguranja su se takmicili ko ce vecu glupost izvaliti :mrgreen:
kaciga nije problem..kacige nema..preskupa je :)(doduse znam da koliko stiti covjeka vrijedi svakog dinara ali opet..nema se para pa se stavi kacket i pedala)

a nisam tamo za atletsku s eni sjetio vala..ja ga ostavim dole kod bolnice ispod parka kod jarana i onda se popnem do stadiona i eto..
a jednom su me pustil iunutra da ga svezem..i jednom nisu dali i onda i ne pokusavam vise
venividivici

#3466 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by venividivici »

..... zbog "leđnih" problema skoro dvije sedmice apstiniranja :-)

danas ne odolih ........ :) :thumbup:
Eborg

#3467 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Eborg »

Da li se u ovoj gradskoj vožnji vozite cestom ili trotoarom? Nema biciklističke staze, ne zna čovjek šta je gore, ili poginuti od luđaka na cesti ili naletiti na nekoga/popušiti kaznu.

Ne govorim sad o Titovoj, nego recimo sve na potezu od Marijin Dvora do Ilidže, Grbavica i sl.

Je li vas ikada policija zaustavila zbog vožnje na trotoaru?
kokuz_sa

#3468 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

Eborg wrote:Da li se u ovoj gradskoj vožnji vozite cestom ili trotoarom? Nema biciklističke staze, ne zna čovjek šta je gore, ili poginuti od luđaka na cesti ili naletiti na nekoga/popušiti kaznu.

Ne govorim sad o Titovoj, nego recimo sve na potezu od Marijin Dvora do Ilidže, Grbavica i sl.

ja u cijelom Sarajevu samo 2 lika vidjam da redovno idu cestom glavnom,s dobrinje odozdo oni zapucaju..
ali sto se igrati sa zivotom pa ici cestom kad lijepo se ima trotuar.. nasi vozaci ne jebu autobuse i kamione one slepere ni 5% a da imaju razumjevanja za biciklistu koji aktivno sudjeluje u voznji.i opet ne moze biiklista nikad dostici brzinu kao auto i samim tim stvara guzvu na pojedinim dionicama..

uz normalnu voznju bajkom i zvoncetom na guvernali nije problem ni jedan trotuar u ovom nasem gradu ma koliko bio pun ljudi
bordo gandalf

#3469 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Eborg wrote:Da li se u ovoj gradskoj vožnji vozite cestom ili trotoarom? Nema biciklističke staze, ne zna čovjek šta je gore, ili poginuti od luđaka na cesti ili naletiti na nekoga/popušiti kaznu.

Ja gdje nema staze picim trotoarom, jos me nisu zaustavljali....koliko je kazna ako vozim trotoarom ako me uopste mogu kazniti
Eborg

#3470 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Eborg »

Nemam pojma da li se uopće kažnjava ali nekom logikom bi trebalo, viđao sam par puta policiju da zviždaljkama zaustavlja bicikliste na trotoaru (nisam ni znao da ih više koriste :lol: ) ali nisam upratio šta je bilo i zbog čega su ih zaustavljali.
bordo gandalf

#3471 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

tema up :D
Kotrlja li se ko na svom ljubimcu ovih dana :roll:
kokuz_sa

#3472 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

rashtiman wrote:tema up :D
moj je garaziran na balkonu pored vrece krompira tj zimnice :D
bordo gandalf

#3473 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Moj je na spratu :D malo gume ispuhao ocistio lanac pripremio za zimovanja :D
strong69

#3474 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by strong69 »

rashtiman wrote:tema up :D
Ja odoh na Igman sutra... Planiram nekih 20-ak km... Sta ste ovo svi konzervisali bicikla :wink: :wink:
BlackCaviar

#3475 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

Naravno da se pedala. Pa po snijegu je najveći merak:D

Biciklom od Sarajeva do Irana http://radiosarajevo.ba/novost/67493/bi ... a-do-irana

Jaran i ja smo imali priliku ići sa njim, ali je bilo nekih problema tako da smo spržili prema Zaostrogu.

Uživajte :)
Post Reply