Izgubio sam abdest
Biciklom kroz Sarajevo
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#3451 Re: Biciklom kroz Sarajevo
- muz66
#3452 Re: Biciklom kroz Sarajevo
danas sam prezivio bliski susret sa Peugeotom 207SW, naravno-zena za volanom! Kad danas nisam nokautirao zensko, nikad necu.

- bordo gandalf
#3453 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Od zenskih i starijih ljudi treba bjezati...meni jedan u mahali izletio, jos je dva puta gledao u mom pravcu kad se ukljnucivao na glavnu i ne obracajuci paznju na mene hladno po gasu, sreca pa nije bilo auta u susretmuz66 wrote:danas sam prezivio bliski susret sa Peugeotom 207SW, naravno-zena za volanom! Kad danas nisam nokautirao zensko, nikad necu.![]()
![]()
- muz66
#3454 Re: Biciklom kroz Sarajevo
do sad sam imao predrasude, ali od sad imam razlog da budem siguran. Ne govorim samo zbog ovoga danas, vec su inace zene toliko dekoncentrisane u saobracaju da je to nevjerovatno. Nista, stavit cu bull-barrashtiman wrote:Od zenskih i starijih ljudi treba bjezati...meni jedan u mahali izletio, jos je dva puta gledao u mom pravcu kad se ukljnucivao na glavnu i ne obracajuci paznju na mene hladno po gasu, sreca pa nije bilo auta u susretmuz66 wrote:danas sam prezivio bliski susret sa Peugeotom 207SW, naravno-zena za volanom! Kad danas nisam nokautirao zensko, nikad necu.![]()
![]()
- cappy_tempo
#3455 Re: Biciklom kroz Sarajevo
od parkiranih auta bjezi ali od onih u kojima vidis da sjedi neko ili da je auto upaljeno i isto tako nemoj se zavlaciti izmedju auta kad je guzva. par puta pokusao i par puta je bilo otvaranje vrata od strane suvozaca al dzaba ne mogu mi nista 
- dadoka84
#3456 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ljudi imaju obicaj da izvedu najnevjerovatniji moguci manevar u najnezgodnijem trenutku po biciklistu.
dokazano vise nego jednom.
Fala za info o šimi.
Fala za info o šimi.
-
r_faruk
#3457 Re: Biciklom kroz Sarajevo
heheheh, ja sam uvijek govorio da se treba cuvati zena i starih ljudi za volanom.......... mada, nisu sve zene iste! katastrofa je kada vozis glavnom cestom a kraj tebe projuri neki sumaher ili alonso sa golfom.......
- kokuz_sa
#3458 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jucer sam se vala vozao..jest me zima ubila al eto
krenem na utakmicu FKS s bajkom i onako preko grbavice ga ja lagano pedalam tek kasnije skontam da i Zeljo igra a ja bordo kacket,dux sa oznakama HZ
vidim ja cudno me nesto raja i drotovi gledaju XD
krenem na utakmicu FKS s bajkom i onako preko grbavice ga ja lagano pedalam tek kasnije skontam da i Zeljo igra a ja bordo kacket,dux sa oznakama HZ
- bordo gandalf
#3459 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kokuz_sa wrote:jucer sam se vala vozao..jest me zima ubila al eto
krenem na utakmicu FKS s bajkom i onako preko grbavice ga ja lagano pedalam tek kasnije skontam da i Zeljo igra a ja bordo kacket,dux sa oznakama HZ![]()
- kokuz_sa
#3460 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ostavim ga kod prijatelja u garazi blizu stadiona..prije su mi dali da ga svezem za kapiju na stadionu sada neda gamarashtiman wrote:kokuz_sa wrote:jucer sam se vala vozao..jest me zima ubila al eto
krenem na utakmicu FKS s bajkom i onako preko grbavice ga ja lagano pedalam tek kasnije skontam da i Zeljo igra a ja bordo kacket,dux sa oznakama HZ![]()
vidim ja cudno me nesto raja i drotovi gledaju XD![]()
gdje si ga parkirao...da nije neko od forumasa oko pola 5 bio na kruznom na Ilidzi?
- bordo gandalf
#3461 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Tako je moj haver vezao bajk kad je isao na trening pa ostao bez cica
valjda nisu imali vremena da mu jos sta poskidaju
- kokuz_sa
#3462 Re: Biciklom kroz Sarajevo
unutra ja njega unesem i zavezem za ogradu onda..a uvijek murije ima a i ja se pozicioniram da mi je na okurashtiman wrote:Tako je moj haver vezao bajk kad je isao na trening pa ostao bez cicavaljda nisu imali vremena da mu jos sta poskidaju
mada kakvo je biciklo mislim da ce prije neko novi sic mi staviti nego sto bi skinuo onaj stari ahahah
- cappy_tempo
#3463 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kokuz brate pokusaj ga ostaviti na atletskoj stazi tamo pa ako treba i 1KM plati za lafo koristenje staze,a ti samo zakljucaj bajk i fataj se tekme
. mozda onaj brko sto radi tamo kao cuvar te pusti i bez 1KM
. dobro mi rece da ne daju da se bajk kljuca za kapiju jer sam kontao i to raditi i nikad nemojte pokusat sa kacigom uci jer su mene 2min peglali sto ce mi kaciga na ruksaku,jel to kaciga za motor i slicno. nakav policajac i onaj iz osiguranja su se takmicili ko ce vecu glupost izvaliti 
- muz66
#3464 Re: Biciklom kroz Sarajevo
eh, danas sam se pocastion Suntourovim amortizerom, XCM-V2 ako sam dobro zapamtio. Posto ide zima, reko da se pocastim i Kenda Koyote gumama. Mora se ponekad 
Last edited by muz66 on 05/11/2011 00:57, edited 1 time in total.
- kokuz_sa
#3465 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kaciga nije problem..kacige nema..preskupa jecappy_tempo wrote:kokuz brate pokusaj ga ostaviti na atletskoj stazi tamo pa ako treba i 1KM plati za lafo koristenje staze,a ti samo zakljucaj bajk i fataj se tekme. mozda onaj brko sto radi tamo kao cuvar te pusti i bez 1KM
. dobro mi rece da ne daju da se bajk kljuca za kapiju jer sam kontao i to raditi i nikad nemojte pokusat sa kacigom uci jer su mene 2min peglali sto ce mi kaciga na ruksaku,jel to kaciga za motor i slicno. nakav policajac i onaj iz osiguranja su se takmicili ko ce vecu glupost izvaliti
a nisam tamo za atletsku s eni sjetio vala..ja ga ostavim dole kod bolnice ispod parka kod jarana i onda se popnem do stadiona i eto..
a jednom su me pustil iunutra da ga svezem..i jednom nisu dali i onda i ne pokusavam vise
-
venividivici
#3466 Re: Biciklom kroz Sarajevo
..... zbog "leđnih" problema skoro dvije sedmice apstiniranja
danas ne odolih ........

danas ne odolih ........
-
Eborg
#3467 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Da li se u ovoj gradskoj vožnji vozite cestom ili trotoarom? Nema biciklističke staze, ne zna čovjek šta je gore, ili poginuti od luđaka na cesti ili naletiti na nekoga/popušiti kaznu.
Ne govorim sad o Titovoj, nego recimo sve na potezu od Marijin Dvora do Ilidže, Grbavica i sl.
Je li vas ikada policija zaustavila zbog vožnje na trotoaru?
Ne govorim sad o Titovoj, nego recimo sve na potezu od Marijin Dvora do Ilidže, Grbavica i sl.
- kokuz_sa
#3468 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ja u cijelom Sarajevu samo 2 lika vidjam da redovno idu cestom glavnom,s dobrinje odozdo oni zapucaju..Eborg wrote:Da li se u ovoj gradskoj vožnji vozite cestom ili trotoarom? Nema biciklističke staze, ne zna čovjek šta je gore, ili poginuti od luđaka na cesti ili naletiti na nekoga/popušiti kaznu.
ali sto se igrati sa zivotom pa ici cestom kad lijepo se ima trotuar.. nasi vozaci ne jebu autobuse i kamione one slepere ni 5% a da imaju razumjevanja za biciklistu koji aktivno sudjeluje u voznji.i opet ne moze biiklista nikad dostici brzinu kao auto i samim tim stvara guzvu na pojedinim dionicama..
uz normalnu voznju bajkom i zvoncetom na guvernali nije problem ni jedan trotuar u ovom nasem gradu ma koliko bio pun ljudi
- bordo gandalf
#3469 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ja gdje nema staze picim trotoarom, jos me nisu zaustavljali....koliko je kazna ako vozim trotoarom ako me uopste mogu kaznitiEborg wrote:Da li se u ovoj gradskoj vožnji vozite cestom ili trotoarom? Nema biciklističke staze, ne zna čovjek šta je gore, ili poginuti od luđaka na cesti ili naletiti na nekoga/popušiti kaznu.
-
Eborg
#3470 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Nemam pojma da li se uopće kažnjava ali nekom logikom bi trebalo, viđao sam par puta policiju da zviždaljkama zaustavlja bicikliste na trotoaru (nisam ni znao da ih više koriste
) ali nisam upratio šta je bilo i zbog čega su ih zaustavljali.
- bordo gandalf
#3471 Re: Biciklom kroz Sarajevo
tema up 
Kotrlja li se ko na svom ljubimcu ovih dana
- kokuz_sa
#3472 Re: Biciklom kroz Sarajevo
moj je garaziran na balkonu pored vrece krompira tj zimnicerashtiman wrote:tema up
- bordo gandalf
#3473 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Moj je na spratu
malo gume ispuhao ocistio lanac pripremio za zimovanja 
- strong69
#3474 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ja odoh na Igman sutra... Planiram nekih 20-ak km... Sta ste ovo svi konzervisali biciklarashtiman wrote:tema up
- BlackCaviar
#3475 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Naravno da se pedala. Pa po snijegu je najveći merak:D
Biciklom od Sarajeva do Irana http://radiosarajevo.ba/novost/67493/bi ... a-do-irana
Jaran i ja smo imali priliku ići sa njim, ali je bilo nekih problema tako da smo spržili prema Zaostrogu.
Uživajte
Biciklom od Sarajeva do Irana http://radiosarajevo.ba/novost/67493/bi ... a-do-irana
Jaran i ja smo imali priliku ići sa njim, ali je bilo nekih problema tako da smo spržili prema Zaostrogu.
Uživajte