Nisam rekao da mi treba izvor, nego je @fedor rekao: ''E jesi našao izvor, svaka ti čast!'', pa sam pitao gdje vidis izvor. Naravno, sta god ti rekao, to je tako, nema potrebe da sumnjam, sahu-kralju505sCrtom wrote:Ako Ti treba izvor znači da nisi čuo ni za Ronalda ni za Mourinha prije nego su prešli u Madrid. Jesam upravu?Tomahawk11 wrote:gdje ti vidis ovdje izvor?!505sCrtom wrote: Ha ha. Dobri ste. Samo da podsjetim:
"The whole world knows how Mourinho is. He always has to say something to gain attention, especially when he is not happy with the work of his players. He never recognises when he is wrong."
"Mourinho does not know how to admit his own failures"
"It's a game where a kid had some statements not very . . . not showing maturity and respect, maybe difficult childhood, no education, maybe the consequence of that.
"Ronaldo's father Dinnis, a council gardener, died from kidney problems after a long battle against alcoholism. His mother Dolores was forced to take jobs as a cleaner and a cook and Ronaldo grew up in a klix, tin-roofed shack."
"...if he is a liar he will never reach the highest level that he desires in football."
Ma, dobri su obojica. Bog im dao zdravlje. Pozdrav.
(Ja sam Ti izvor. Bolje da vjeruješ meni, Bosancu, nećeš valjda Portugalcima)
Real Madrid C.F.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3451 Re: Real Madrid C.F.
-
krusty
#3452 Re: Real Madrid C.F.
[/quote]elvis_sa wrote:krusty wrote:u svakoj osim u spaniji
svi znamo kako je to konkurentna liga, imas real i barcu, onda prosjecne valenciu villareal sevilu i atletico, i 14 kanti za nabijanje gol razlike
jos kad igraju protiv barce, svi skidaju gace prije tekme, igraju sa drugim postavama i ni ne trude se osvojiti bod, jer kao eto barca je nepobjediva pa sto ce se dzaba truditi
ovu ligu bi trebalo svesti na max 6 klubova pa nek igraju citavu sezonu jedni protiv drugih stalno pa bi bilo malo zanimljivije...
a inace barca ima beton odbranu tesko im je gola dati, moze ih realno pobijediti svaka ekipa samo da ih napadne istom igrom... samo sto to ove polu-ekipe iz spanije ni ne pokusavaju jer kao sto sam rekao, predaju se vec prije tekme...
Sta bi onda prosle godine sa arsenalom?tamo kod njih ih je raspolozeni almunia spasio i nepostojeci penal,arsenal nije vidio boju valdezovog dresa .A onda u revansu ja bih rekao da je arsenal bio kanta za nabijanje gol razlike i to jednog covjeka lea messija.Evo opet se sastaju na arsenalovu zalost i vidjecemo tu "jaku" premier ligu.Pa nek se arsenal nadigrava sa barselonom da ne zavrsi samo strah me kao prosle godine.
ja nisam spomenuo arsenal... arsenal ima dobru odbranu ko i jedna malaga
vidjeli smo barcu u pretprosloj ligi prvaka, kako ih je chelsea polomio, a svi znamo kako je barca prosla dalje
o tome pricam, ko god pusti barcu da se dodaje izgubice vjerovatno, ali ko na njih uradi ludjacki presing, pogotovo fizicki dominantna ekipa kakav je Chelsea (bio) moze barcu uzeti kad hoce, samo da tako odigraju
- elvis_sa
#3453 Re: Real Madrid C.F.
krusty wrote:elvis_sa wrote:krusty wrote:u svakoj osim u spaniji
svi znamo kako je to konkurentna liga, imas real i barcu, onda prosjecne valenciu villareal sevilu i atletico, i 14 kanti za nabijanje gol razlike
jos kad igraju protiv barce, svi skidaju gace prije tekme, igraju sa drugim postavama i ni ne trude se osvojiti bod, jer kao eto barca je nepobjediva pa sto ce se dzaba truditi
ovu ligu bi trebalo svesti na max 6 klubova pa nek igraju citavu sezonu jedni protiv drugih stalno pa bi bilo malo zanimljivije...
a inace barca ima beton odbranu tesko im je gola dati, moze ih realno pobijediti svaka ekipa samo da ih napadne istom igrom... samo sto to ove polu-ekipe iz spanije ni ne pokusavaju jer kao sto sam rekao, predaju se vec prije tekme...
Sta bi onda prosle godine sa arsenalom?tamo kod njih ih je raspolozeni almunia spasio i nepostojeci penal,arsenal nije vidio boju valdezovog dresa .A onda u revansu ja bih rekao da je arsenal bio kanta za nabijanje gol razlike i to jednog covjeka lea messija.Evo opet se sastaju na arsenalovu zalost i vidjecemo tu "jaku" premier ligu.Pa nek se arsenal nadigrava sa barselonom da ne zavrsi samo strah me kao prosle godine.
ja nisam spomenuo arsenal... arsenal ima dobru odbranu ko i jedna malaga
vidjeli smo barcu u pretprosloj ligi prvaka, kako ih je chelsea polomio, a svi znamo kako je barca prosla dalje
o tome pricam, ko god pusti barcu da se dodaje izgubice vjerovatno, ali ko na njih uradi ludjacki presing, pogotovo fizicki dominantna ekipa kakav je Chelsea (bio) moze barcu uzeti kad hoce, samo da tako odigraju[/quote]
Hoces da kazes da u toj utakmici sa celzijem i barsa nije bila ostecena?sjeti se nepostojeceg crvenog abidalu....slazem se da je celzi bio bolji ali i barsa je bila ostecena takodje.Ja sam misljenja da se provit barse moze igrati jedino preko kontri,cekati eventualnu gresku izlazit na igrace i vrsiti presing....Ali danas igrati protiv barse je nemoguca misija.
- respo
#3455 Re: Real Madrid C.F.
jedina ekipa koje je dostojno igrala protiv barcelone u zadnje 3 godine je kopenhagen na njihovom terenu
-
SKAFISKAFNJAK
#3456 Re: Real Madrid C.F.
daj ba, zamolio bih vas da ne spamate vise. nadjite temu prikladnu za vase rasprave. sportski pozdrav
-
5 0 5
#3457 Re: Real Madrid C.F.
Čovjek je stavio one smijajuće smajlije, pa sam mislio da zna za izvor. Sori.Tomahawk11 wrote: Nisam rekao da mi treba izvor, nego je @fedor rekao: ''E jesi našao izvor, svaka ti čast!'', pa sam pitao gdje vidis izvor. Naravno, sta god ti rekao, to je tako, nema potrebe da sumnjam, sahu-kraljukad nesto citiras, onda navodis i izvor odakle ti
Evo Ti orginalne izjave pa sam provjeri u vjerodostojnost izjava a i dosljednost onih koji su ih izjavili. Pozdrav.
-
Danss
#3458 Re: Real Madrid C.F.
Ovo je stara prica koja ne pije vode u sadasnjoj situaciji. Tada su Mourinho i Ronaldo bili na suprotnim stranama, tako da su ovakve stvari ocekivane. Ne vidim vezu sa Realom, Mouriho je mozda imao u planu trenirati Real, ali nije znao da ce u timu biti Ronaldo.505sCrtom wrote:Čovjek je stavio one smijajuće smajlije, pa sam mislio da zna za izvor. Sori.Tomahawk11 wrote: Nisam rekao da mi treba izvor, nego je @fedor rekao: ''E jesi našao izvor, svaka ti čast!'', pa sam pitao gdje vidis izvor. Naravno, sta god ti rekao, to je tako, nema potrebe da sumnjam, sahu-kraljukad nesto citiras, onda navodis i izvor odakle ti
Evo Ti orginalne izjave pa sam provjeri u vjerodostojnost izjava a i dosljednost onih koji su ih izjavili. Pozdrav.
-
5 0 5
#3459 Re: Real Madrid C.F.
Prije par godina Ronaldo je bio neotesan i neobrazovani sin alkoholičara, danas to nije. Znači da ni jednu Mourinhovu izjavu ne treba uzimati za istinitu, jer je uvijek motivisan da vrijeđa i provocira protivnike. A ako se taj protivnik slučajno nađe u njegovom timu onda pogazi svoje riječi. Pa ima li taj čovjek svoj stav ili je ljigavo provociranje i vrijeđanje dio njegovog profesionalnog i privatnog karaktera? Pitam ja tebe. Treba biti čovjek prije svega. Sutra kad ode iz RM i počne po njemu pljuvati hoćeš mu i tad vjerovati? Ako su ovakve izjave očekivane, kao što kažeš, zašto je Mourinho jedini trener koji vrijeđa ostale? Treba pokazati malo poštovanja. I Ronaldo je tad pokazao više dostojanstva pored Mourinhovih niskih uvreda. Čuj lažov, otac alkoholičar, majka čisti... Koliko moraš biti ljigav da tako izvrijeđaš, tada najboljeg igrača svijeta. A sad mu ne smeta ronaldovo padanje i lažiranje faulova. Fuj.Danss wrote:Ovo je stara prica koja ne pije vode u sadasnjoj situaciji. Tada su Mourinho i Ronaldo bili na suprotnim stranama, tako da su ovakve stvari ocekivane. Ne vidim vezu sa Realom, Mouriho je mozda imao u planu trenirati Real, ali nije znao da ce u timu biti Ronaldo.505sCrtom wrote:Čovjek je stavio one smijajuće smajlije, pa sam mislio da zna za izvor. Sori.Tomahawk11 wrote: Nisam rekao da mi treba izvor, nego je @fedor rekao: ''E jesi našao izvor, svaka ti čast!'', pa sam pitao gdje vidis izvor. Naravno, sta god ti rekao, to je tako, nema potrebe da sumnjam, sahu-kraljukad nesto citiras, onda navodis i izvor odakle ti
-
5 0 5
#3460 Re: Real Madrid C.F.
Johan Cruyff’s key points.

Is it any surprise that prompted Mourinho to ask for a new signing this winter rather than go for home-grown youths? Not me. It’s his philosophy. He is true to his own style.
I don’t know if Real Madrid will win some, a lot or nothing, but I know one thing: their coach wants to win something: whatever it is. That’s because they have brought him in just for that, and because of his prestige. So that is why he made the demand. If they don’t entertain his latest request – and that’s nothing new, on the contrary – he will always be able to say: “keep that in mind”, hiding behind the club’s decision, giving the excuse that he lacked a piece [of the jigsaw puzzle] to complete his work.
Is it any surprise the persistency on his part? Quite the contrary. He, better than anyone, can see what he has and what he lacks. And if he wanted another forward to fill in the position of a ‘9’, even when he already has Benzema and Higuain, his talk is unwavering in this regard and has not deviated one iota. The estimated down time of the Argentinean has reinforced his case in this matter. He made the request because he believes it is necessary and it has worked before – with Chelsea and Inter. Both clubs invested heavily and brought in a lot of people – with more players than necessary. This, combined with his talent as a coach, resulted in two very well made teams – [assembled according to] Mou’s style – in England as well as in Italy: never a small squad, big. And if he has to sign more during this early [transitional] period, he will sign.
Looking at the cantera
If it has worked well and has done more good than bad, it’s normal that he wants to continue with this line [of thinking]. This is what he was accustomed to: don’t go for home-grown youth players. It was not his business, because it has never been, and it would not be logical that he himself would propose it. If his job description, for now, is not to give youths the possibility of promotion to get them familiarised [with the Primera] in the medium and long term, less still is the chance that one will be promoted [to cover] for an urgency – they don’t merit an inclusion, let alone be the decider [of matches].
This goes back to the old argument of whether Madrid’s footballing base is not good enough, or if at the opposite end, that of Barca is simply better. The difference there lies with their first team coaches.
The base of a football club is only good if the first team coach utilizes it, and is bad, if not. It’s as simple as that. The football base of Barca is wonderful, yes [but] when in comes a coach tomorrow who looks at it with misgivings, who does not believe in it, it may go from wonderful to bad. And it’s just not possible that Madrid’s [canteranos] are that bad. One only have to look at the number of players who have gone through los Blancos youth system that are now part of Primera and Segunda teams. To the surprise of many, superior [in numbers] even to Barca canteranos.
No football base is that good or bad, in Barcelona or Madrid, but just first team coaches who believe in it or not. Barca has had two coaches in recent years, Rijkaard and Guardiola. In that same time frame (seven seasons) Madrid has had 10. Their obligations, from the onset, are exactly the same in the Camp Nou as it is in the Barnebeu: to win titles. The method used by them, is totally dissimilar, starting with the treatment and use of their respective youth players. Those of Barca, a week ago, are on top of the world.
Is it any surprise that prompted Mourinho to ask for a new signing this winter rather than go for home-grown youths? Not me. It’s his philosophy. He is true to his own style.
I don’t know if Real Madrid will win some, a lot or nothing, but I know one thing: their coach wants to win something: whatever it is. That’s because they have brought him in just for that, and because of his prestige. So that is why he made the demand. If they don’t entertain his latest request – and that’s nothing new, on the contrary – he will always be able to say: “keep that in mind”, hiding behind the club’s decision, giving the excuse that he lacked a piece [of the jigsaw puzzle] to complete his work.
Is it any surprise the persistency on his part? Quite the contrary. He, better than anyone, can see what he has and what he lacks. And if he wanted another forward to fill in the position of a ‘9’, even when he already has Benzema and Higuain, his talk is unwavering in this regard and has not deviated one iota. The estimated down time of the Argentinean has reinforced his case in this matter. He made the request because he believes it is necessary and it has worked before – with Chelsea and Inter. Both clubs invested heavily and brought in a lot of people – with more players than necessary. This, combined with his talent as a coach, resulted in two very well made teams – [assembled according to] Mou’s style – in England as well as in Italy: never a small squad, big. And if he has to sign more during this early [transitional] period, he will sign.
Looking at the cantera
If it has worked well and has done more good than bad, it’s normal that he wants to continue with this line [of thinking]. This is what he was accustomed to: don’t go for home-grown youth players. It was not his business, because it has never been, and it would not be logical that he himself would propose it. If his job description, for now, is not to give youths the possibility of promotion to get them familiarised [with the Primera] in the medium and long term, less still is the chance that one will be promoted [to cover] for an urgency – they don’t merit an inclusion, let alone be the decider [of matches].
This goes back to the old argument of whether Madrid’s footballing base is not good enough, or if at the opposite end, that of Barca is simply better. The difference there lies with their first team coaches.
The base of a football club is only good if the first team coach utilizes it, and is bad, if not. It’s as simple as that. The football base of Barca is wonderful, yes [but] when in comes a coach tomorrow who looks at it with misgivings, who does not believe in it, it may go from wonderful to bad. And it’s just not possible that Madrid’s [canteranos] are that bad. One only have to look at the number of players who have gone through los Blancos youth system that are now part of Primera and Segunda teams. To the surprise of many, superior [in numbers] even to Barca canteranos.
No football base is that good or bad, in Barcelona or Madrid, but just first team coaches who believe in it or not. Barca has had two coaches in recent years, Rijkaard and Guardiola. In that same time frame (seven seasons) Madrid has had 10. Their obligations, from the onset, are exactly the same in the Camp Nou as it is in the Barnebeu: to win titles. The method used by them, is totally dissimilar, starting with the treatment and use of their respective youth players. Those of Barca, a week ago, are on top of the world.
-
SKAFISKAFNJAK
#3461 Re: Real Madrid C.F.
ko o cemu kurva o postenju. odvadi malo ba. postajes opasan po okolinu. ne valja to. skocice ti secer kad cujes mourinho ili ronaldo. onda ces postajati sve agresivniji. skresi to u pocetnoj fazi za dobrobit ljudstva i omladine.505sCrtom wrote:
Prije par godina Ronaldo je bio neotesan i neobrazovani sin alkoholičara, danas to nije. Znači da ni jednu Mourinhovu izjavu ne treba uzimati za istinitu, jer je uvijek motivisan da vrijeđa i provocira protivnike. A ako se taj protivnik slučajno nađe u njegovom timu onda pogazi svoje riječi. Pa ima li taj čovjek svoj stav ili je ljigavo provociranje i vrijeđanje dio njegovog profesionalnog i privatnog karaktera? Pitam ja tebe. Treba biti čovjek prije svega. Sutra kad ode iz RM i počne po njemu pljuvati hoćeš mu i tad vjerovati? Ako su ovakve izjave očekivane, kao što kažeš, zašto je Mourinho jedini trener koji vrijeđa ostale? Treba pokazati malo poštovanja. I Ronaldo je tad pokazao više dostojanstva pored Mourinhovih niskih uvreda. Čuj lažov, otac alkoholičar, majka čisti... Koliko moraš biti ljigav da tako izvrijeđaš, tada najboljeg igrača svijeta. A sad mu ne smeta ronaldovo padanje i lažiranje faulova. Fuj.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3463 Re: Real Madrid C.F.
@505sCrtom, znas ko je Mourinho, je li tako?! Onda ne znam sto pokusavas dokazati da on provocira i govori bez dlake na jeziku, kad je to cinjenica. Apsurdno je da napada igraca koji je glavni u njegovoj ekipi, ocekivano je da napada jednog od najboljih igraca koji igraju za njegove protivnike. On tada nije znao da ce trenirati Real sa Ronaldom. Ako malo bolje pogledas, i Mourinho se promjenio, njegove provokacije iz ere Chelsea, pa i Intera su proslost. Evo, kad je napao Guardiolu, Messija, Xavia, bilo koga iz Barcelone otkako je u Realu?! Znas koje su tenzije bile u dvomechu sa Interom 
-
5 0 5
#3464 Re: Real Madrid C.F.
@Tomahawk11:
Ne pokušavam ja dokazati da je Mourinho provokator. Rekao sam da njegove riječi ne znače ništa (jer ih sam gazi). To što čovjek nema poštovanja ni prema kome govori o njemu, ne o meni. Posvađao se sa cijelom Engleskom, kasnije s Italijom, a sad što se tiče Barcelone. E tu mora prvo pobjediti da bi mogao lajati.
Njegovo odnos prema Ronaldu u Engleskoj (ako se sjećaš, ja da) je bio malo je reći ogavan. Kad je došao u Španiju optužio je trenera da je prelako izgubio od Barcelone?! To je isto ljigavo, nema baš puno veze sa "sportskim prepucavanjem", ako to odobravaš. Ja ne. Sad, ako si Ti navijač RM onda ne znači da mu moraš odobriti sve. Nisam ni ja volio van Gaala zbog provokacija pa neka je bio milion puta trener BCN. (Kod koga je Mourinho ispekao zanat, btw).
Za C. Ronalda imam sav respekt, kao nogometaša i kao čovjeka. Za Mourinha ne, ni kao trenera (od kad je preorao teren) a pogotovu kao čovjeka. Toliko o ovoj temi od mene. Ja bih se radije osvrnuo na ovu gore Cruyffovu izjavu. Jer mislim da je to zanimljivije za raspravu o trenutnom stanju RM nego koga danas provocira Mourinho Jolie.
Ne pokušavam ja dokazati da je Mourinho provokator. Rekao sam da njegove riječi ne znače ništa (jer ih sam gazi). To što čovjek nema poštovanja ni prema kome govori o njemu, ne o meni. Posvađao se sa cijelom Engleskom, kasnije s Italijom, a sad što se tiče Barcelone. E tu mora prvo pobjediti da bi mogao lajati.
Njegovo odnos prema Ronaldu u Engleskoj (ako se sjećaš, ja da) je bio malo je reći ogavan. Kad je došao u Španiju optužio je trenera da je prelako izgubio od Barcelone?! To je isto ljigavo, nema baš puno veze sa "sportskim prepucavanjem", ako to odobravaš. Ja ne. Sad, ako si Ti navijač RM onda ne znači da mu moraš odobriti sve. Nisam ni ja volio van Gaala zbog provokacija pa neka je bio milion puta trener BCN. (Kod koga je Mourinho ispekao zanat, btw).
Za C. Ronalda imam sav respekt, kao nogometaša i kao čovjeka. Za Mourinha ne, ni kao trenera (od kad je preorao teren) a pogotovu kao čovjeka. Toliko o ovoj temi od mene. Ja bih se radije osvrnuo na ovu gore Cruyffovu izjavu. Jer mislim da je to zanimljivije za raspravu o trenutnom stanju RM nego koga danas provocira Mourinho Jolie.
- ultima_palabra
#3465 Re: Real Madrid C.F.
Ni prvi ni posljednji koji je nekoga uvrijedio pa kasnije morao raditi sa istim... sjećam se kad je Stam u svojoj knjizi ismijavao braću Inzaghi, pa ga život nanio da igra prvo sa Simoneom u Laziju, pa sa Pippom u Milanu
Ali nekoliko miliona eura godišnje čine čuda da se to zaboravi
Ti isti milioni će pomoći Mourinhu da se oporavi od toga što ga 505 ne cijeni...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3466 Re: Real Madrid C.F.
Mourinhove trenerske sposobnosti nisu upitne, ko njega ne priznaje kao odlicnog trenera, ili je ljubomoran ili nema pojma o fudbalu. Njegov odnos sa javnoscu je njegova stvar, moze se nama dopadati ili ne dopadati kako on to radi. Mourinho ni ne trazi respect od bilo koga, nisam nikad vidio da trazi da ga se postuje, voli itd. On samo drzi stranu na kojoj je, nekad je to grubo, hladno, ali takav je.
I sam Cruyff govori: his talent as a coach
Sta ako Mourinho ostane u narednih 5 godina trener Reala, a Barca u to vrijeme promjeni 10 trenera? Onda ce Mijatovic napisati nesto ovako kao Cruyff.
Ovo za skolu mladih igraca je cinjenica, istina da Barca vise forsira svoje mlade igrace, Realovi izdanci iz mladog tima igraju sirom Primere i Segunde jer klub ima politiku dovodjenja velikih zvijezda. To ne znaci da Realova skola ne valja, naprotiv.
I sam Cruyff govori: his talent as a coach
Sta ako Mourinho ostane u narednih 5 godina trener Reala, a Barca u to vrijeme promjeni 10 trenera? Onda ce Mijatovic napisati nesto ovako kao Cruyff.
Ovo za skolu mladih igraca je cinjenica, istina da Barca vise forsira svoje mlade igrace, Realovi izdanci iz mladog tima igraju sirom Primere i Segunde jer klub ima politiku dovodjenja velikih zvijezda. To ne znaci da Realova skola ne valja, naprotiv.
- ultima_palabra
#3467 Re: Real Madrid C.F.
Pa ne znam koji se to omladinac pokazao negdje drugo osim Mate u Valenciji? Soldado, Negredo, Portillo, sve prosjek strogi...
Ja bih rekao da Madrid nema izgrađen sistem igre kao Barca, u kojem prosječni igrači tipa Valdes, Busquets i Pedro mogu izgledati kao klase ako dobro odrade svoju ulogu.
Ja bih rekao da Madrid nema izgrađen sistem igre kao Barca, u kojem prosječni igrači tipa Valdes, Busquets i Pedro mogu izgledati kao klase ako dobro odrade svoju ulogu.
- ratata
#3468 Re: Real Madrid C.F.
a ko je Johan Krojf 
- ratata
#3469 Re: Real Madrid C.F.
Ronaldo Balotelliju: Manje pričaj, više igraj
"Real Madrid, Barcelona i Manchester United su najveći favoriti za osvajanje Lige prvaka", izjavio je Realov portugalski napadač i reprezentativac Cristiano Ronaldo za La Gazzettu dello Sport.
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110119053
"Real Madrid, Barcelona i Manchester United su najveći favoriti za osvajanje Lige prvaka", izjavio je Realov portugalski napadač i reprezentativac Cristiano Ronaldo za La Gazzettu dello Sport.
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110119053
-
fixer
#3470 Re: Real Madrid C.F.
Ovaj je jeben majstor.ultima_palabra wrote:Pa ne znam koji se to omladinac pokazao negdje drugo osim Mate u Valenciji? Soldado, Negredo, Portillo, sve prosjek strogi...
- ultima_palabra
#3471 Re: Real Madrid C.F.
Trenutno mu Aduriz uzima mjesto u Valencijifixer wrote:Ovaj je jeben majstor.ultima_palabra wrote:Pa ne znam koji se to omladinac pokazao negdje drugo osim Mate u Valenciji? Soldado, Negredo, Portillo, sve prosjek strogi...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3472 Re: Real Madrid C.F.
O tome se i radi, nisu dovoljno dobri za Real, ali su dobri za ove osrednje i slabije ekipe.ultima_palabra wrote:Pa ne znam koji se to omladinac pokazao negdje drugo osim Mate u Valenciji? Soldado, Negredo, Portillo, sve prosjek strogi...
- elvis_sa
#3473 Re: Real Madrid C.F.
O tome se i radi, nisu dovoljno dobri za Real, ali su dobri za ove osrednje i slabije ekipe.[/quote]
Sevilla,valencia osrednji timovi?
Sevilla,valencia osrednji timovi?
-
Danss
#3474 Re: Real Madrid C.F.
Sevilla,valencia osrednji timovi?elvis_sa wrote:O tome se i radi, nisu dovoljno dobri za Real, ali su dobri za ove osrednje i slabije ekipe.
Pogledaj im igracki kadar i rezultate, pa ces vidjeti da je to istina. Koju to zvijezdu imaju navedeni klubovi? Valencia zna za puno bolje dane, a bogami i Sevilla.
- elvis_sa
#3475 Re: Real Madrid C.F.
Koju zvijezdu? evo sada cu ti nabrojati prvo Sevilla:Jesus Navas jedan od najboljih igraca na svijetu na svojoj poziciji.Uostalom standardni je clan rep.Spanije,Frederic Kanoute ne treba trositi rijeci o njemu idemo dalje,Luis Fabiano najbolji strijelac Kupa Konfederacija i jedan od naboljih napadaca Brazila,Alvaro Negredo za kojeg se liverpool ozbiljno zagrijao,jel ti dosta?.Sevilla ima i 2 osvojene titule kupa uefa.Pogledaj im igracki kadar i rezultate, pa ces vidjeti da je to istina. Koju to zvijezdu imaju navedeni klubovi? Valencia zna za puno bolje dane, a bogami i Sevilla
Valencia ima 2 finala lige sampiona,i kako mogu ova 2 tima biti osrednji klubovi?.Valencia se ove sezone solidno pojacala,i to ce dokazati u ligi sampiona.
Naravno da nemaju neku zvijezdu tipa:Messi,Ronaldo jer nisi u istoj financijskoj situaciji kao Real i Barca,imaju vecu medijsku zastupljenost,veci marketing.Valencia je morala prodati dvije najvece zvijezde VIllu i Silvu zato sto su bili financijskom krahu,Ali doveli su Soldada,Aduriza,Tino Costu tako da su nekim djelom nadoknadili njihov odlazak.
Ovo vazi i za sve ostale klubove u spaniji,i eto vam odgovor zasto je primera tolko oslabila.