Dešavanja u Srbiji

Post Reply
zavrzlama

#3451 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

dopisnik wrote:Na zavrzlamin prijedlog mogucih pravaca izmirenja naroda u dvije susjedne drzave,Simi 5 odgovara nizom fraza,ama niti sa jednimn argumentom.Vise je nego smijesno kako tumaci bespredmetnim ukidanje odluke o izjednacavanju cetnika i partizana u Srbiji.Ka,to su vec ostarjeli ili pomrli ljudi...a,istorija,a ideolgija,a!!!???Nego,da se ne zamaramo.Ovo mi lici sve na kraj osamdesetih godina i vrijeme pripremanja Osme sjednice kada je "Politika" u svojoj cuvenoj rubrici "Odjeci i reagovanja" upucivala kako da se ostre nozevi,a glavni pisac tih pisama bio Halil Trnavci(sic!!!).Simi 5,svojim pisanjem samo gnjavis,dokazujes nedokazivo i gasis i ono malo plamicka sto se pomalja u mraku Nebeske Srbije.Tvoja misija na ovom Forumu je "uzaludna misija".
ukrade mi post :D
simi5

#3452 Re: Desavanja u Srbiji

Post by simi5 »

zavrzlama wrote:
dopisnik wrote:Na zavrzlamin prijedlog mogucih pravaca izmirenja naroda u dvije susjedne drzave,Simi 5 odgovara nizom fraza,ama niti sa jednimn argumentom.Vise je nego smijesno kako tumaci bespredmetnim ukidanje odluke o izjednacavanju cetnika i partizana u Srbiji.Ka,to su vec ostarjeli ili pomrli ljudi...a,istorija,a ideolgija,a!!!???Nego,da se ne zamaramo.Ovo mi lici sve na kraj osamdesetih godina i vrijeme pripremanja Osme sjednice kada je "Politika" u svojoj cuvenoj rubrici "Odjeci i reagovanja" upucivala kako da se ostre nozevi,a glavni pisac tih pisama bio Halil Trnavci(sic!!!).Simi 5,svojim pisanjem samo gnjavis,dokazujes nedokazivo i gasis i ono malo plamicka sto se pomalja u mraku Nebeske Srbije.Tvoja misija na ovom Forumu je "uzaludna misija".
Taman sam pomislila da se gvozdena zavesa straha i tabua malko razmakla kad neki tamo fantomski lik sa tri posta na forumu uputi moralno političku korekciju u maniru Procesa mom dragom viteškom samostalnom misliocu i proroku Zavrzlami. I naravno šta će Zavrzlama nego da se zavrze. :lol:
simi5

#3453 Re: Desavanja u Srbiji

Post by simi5 »

Smiruje se finansijski potres
Nema rasta marži na kredite u Srbiji
Autor: M. Maleš, D. Nišavić | Foto:D. Stefanović | 10.10.2008. - 05:37

Od 35 banaka koje posluju u Srbiji 28 su najavile da ne planiraju povećanje marži za stare kredite, dok sedam banaka će u narednim danima doneti odluku. Novac u bankama je siguran i nema razloga da građani podižu svoje štedne uloge - poručio je juče Radovan Jelašić, guverner Narodne banke Srbije.

To što banke neće povećati svoje marže, svakako je dobra vest, međutim promena najvećeg broja kredita, naročito onih dugoročnih, vezuje se za kretanje šestomesečnog euribora i libora, koji poslednjih meseci imaju trend rasta.
Nastavak teksta ▼

- Videćemo da li će smanjenje referentih kamatnih stopa Evropske centralne banke doprineti da novac bude jeftiniji - rekao je Jelašić.
On je naveo i da je jedan broj građana u proteklih nekoliko dana povukao štedne uloge iz banaka, ali da je to u znatno manjem obimu nego polovinom februara, kada je Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost.
- Kada je reč o smanjenju kamata na dinarske kredite, za to je potrebno da NBS smanji referentnu kamatnu stopu, ali će takva odluka zavisiti od kretanja inflacije i toga kakav će biti budžet za sledeću godinu. Za Srbiju bi bilo dobro da poboljša rejting, čemu bi koristio novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom - ukazao je guverner dodajući da je Evropska komisija izrazila spremnost da odobri jednokratnu makroekonomsku pomoć Srbiji ukoliko sklopi aranžman sa MMF-om.
Govoreći o mogućnosti da se poveća zagarantovani limit od 3.000 evra štedišama čije banke odu u stečaj, guverner NBS je naglasio da predlog mogu da daju Vlada i Skupština.
Veroljub Dugalić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije, izjavio je da su očekivanja da se veoma brzo da se talas poslednjih dešavanja smiri, kad građani budu shvatili da nema razloga za povlačenje uloga i strah.
Pre obraćanja u Udruženju banaka Srbije, guverner NBS prisustvovao je sednici odbora Skupštine za finansije, gde je ukazao da nema indicija da će banke u Srbiji prevremeno početi da povlače depozite od NBS. Takođe i da iza depozita građana u bankama stoje devizne rezerve Narodne banke od oko 10 milijardi evra, koje se "nalaze na sigurnom".
- Od 2,33 milijarde evra depozita dve trećine se nalazi u centralnim bankama i međunarodnim finansijskim organizacijama, od čega je najveći deo u Bundesbanci i Američkim federalnim rezervama. Ostatak se nalazi kod inostranih banaka sa rejtingom 3A i 2A - rekao je on.
Kako je objasnio, 72 odsto deviznih rezervi uloženo u hartije od vrednosti, 24 odsto je u vidu depozita, a četiri odsto je u zlatu i efektivnom stranom novcu.

Dinar jača
Pri jučerašnjem, rekordnom prometu u ovoj godini od 325 miliona evra, formiran je kurs od 79,9850 dinara za evro, koji će važiti danas. Srednji zvanični kurs za današnji dan spustio se, dakle, na nivo niži od jučerašnjeg, odnosno ispod 80 dinara za evro.
Narodna banka Srbije intervenisala je juče na međubankarskom deviznom tržištu prodavši 30 miliona evra, a poslednje kotacije na međubankarskom deviznom tržištu odvijale su se po kursu od oko 79,55 dinara za evro.

Blic
simi5

#3454 Re: Desavanja u Srbiji

Post by simi5 »

Za krijumčarenje ljudi osuđeno 12 osoba
Autor: Tanjug | 10.10.2008. - 20:18

U Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu danas je dvanaest osoba osuđeno na ukupno 22 godine kazne zatvora zbog krijumčarenja većeg broja državljana Turske, Albanije i Kine, dok je jedan optuženi oslobođen krivice.

Predsedavajuća sudskog veća Radmila Dragićević-Dičić je obrazlažući presudu rekla da je ova kriminalna grupa od početka do kraja 2007. godine većem broju državljana Turske, Albanije i Kine, omogućila da ilegalno borave i pređu granicu Srbije, kako bi otišli u zemlje u okruženju.
Optuženi su za ove "usluge" naplaćivali po nekoliko stotina evra po osobi, čime su stekli više od 20.000 evra protivpravne imovinske koristi.
Organizator kriminalne grupe Vesel Jakupi je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest meseci, Muhamed Fejzuli na dve godine i osam meseci, Zoran Dodić na dve godine i šest meseci, a Zvonko Bijelić na dve godine i deset meseci zatvora.
Ramadan Redžepi i Selimon Sadiku osuđeni su na kazne zatvora po dve godine, Ivica Djorđević na godinu i deset meseci, Saša Krstić i Milivoje Borišev na po godinu i šest meseci. Blagoje Zavrić osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci, Zzarko Bijelić I Gordana Majstorović na po pet meseci zatvora, dok je Goran Stijepić oslobođen optužbe.
Dragićević - Dičić je rekla da je na sudu, na osnovu izvedenih dokaza, nesumnjivo utvrđeno da su optuženi počinili dela za koja se terete.

Blic
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3455 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

simi,simi a ne govoris nam za danasnja desavanja,jel to da se begeš zaobilazi.......eto mene danas da se mlatim s bilo kim Image

B92 Info Vesti Politika
Dačić: Beograd će biti pun policije
11. oktobar 2008. | 01:39 | Izvor: B92
Beograd -- Ukoliko se profašističke organizacije, i pored zabrane, danas okupe u Beogradu, policija će intervenisati, poručio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Ni neonacisti i antifašisti nisu odustali od najavljenih okupljanja. Ministar policije je, gostujući u vestima TV B92, rekao da policiju u subotu očekuje težak posao, jer se u Beogradu igraju i dve sportske utakmice, i održava jedan koncert.

"Antifašistička kampanja" ne odustaje od protesta u centru grada sa početkom u 16 časova, a neonacisti će, najverovatnije, održati svoj marš, uprkos direktnoj policijskoj zabrani.

“Procenili smo da postoje određeni bezbednosni rizici i da može doći do sukoba i zato smo, na prvom mestu, i zabranili održavanje tog skupa. Sa druge strane, sat vremena pre tog skupa, antifašisti su takođe zakazali okupljanje”, podsetio je Dačić.

Ministar policije je pozvao na red i mir, ali je upozorio da će policija sprovesti zakon.

“Policija, ako treba, intervenisaće. Ona će biti vidno prisutna, biće prisutno nekoliko hiljada pripadnika MUP-a u uniformama. Trudićemo se da održimo javni red i mir i, naravno, ukoliko neko krši taj javni red i mir, protiv njega će biti intervenisano”, upozorio je on.

Na forumu sajta neregistrovane neonacističke organizacije "Krv i Čast" diskutanti kažu da će prisustvovati skup.

Na sajtu "Nacionalnog stroja" i dalje stoji poziv da se dođe na marš.

Organizacija "Obraz" koja ne učestvuje na maršu najavila je da će od 16 časova njeni pripadnici patrolirati ulicama Beograda tokom akcije pod nazivom "sa verom u Hrista protiv komunista".

"Obraz" će se u 17 časova priključiti na Trgu Republike protestu protiv hapšenja Radovana Karadžića u organizaciji "Pokreta 1389".

Ministar Dačić najavljuje da će Beograd biti prepun policije.

Policija će morati da obezbeđuje i halu “Pionir” u kojoj u 16 časova počinje košarkaška utakmica Crvena Zvezda - Olimpija.

U 20 časova u Areni održaće se koncert Ališije Kiz, a 15 minuta kasnije na Marakani će početi fudbalska utakmica Srbija - Litvanija.

Antifašisti ne odustaju

Antifašistička kampanja pozvala je građane da 11. oktobra u 16 časova izađu na miran protest protiv fašizma, na Platou ispred Filozofskog fakulteta.

“Iako je policija zabranila marš neonacista, građanke i građani koji žele da odbrane osnovne civilizacijske vrednosti, poput tolerancije i prava na različitost, okupiće se da pokažu kako borba protiv fašističkih pojava ne može da se vodi samo delovanjem zvaničnih institucija”, saopštila je Antifašistička kampanja.

Na skupu će se, pored ostalih, okupljenima obratiti i Jovan Ćirilov, dramaturg i teatrolog, Aleksandar Nećak, predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije, Marko Jurčić, novinar i antifašistički aktivista iz Hrvatske, Pavle Ćosić, pisac i lingvista, i drugi, navodi se u saopštenju.

Image
simi5

#3456 Re: Desavanja u Srbiji

Post by simi5 »

Desničari među kojima i ultradesničari su zakazali proteste. Mup im je te proteste zabranio. U inat tome i mondijalisti su zakazali proteste na istom mestu u isto vreme. Mup je jasno rekao da ne može da razlikuje jedne od drugih i da se skupe na drugom mestu jer će oštro suzbiti sva okupljanja. Šta će biti javiću ti.

Meni je ta ćitava slika međusobnog odnosa Davidović-Liht karikaturalna. Ako si gledao Bertolučijev 20.vek (ovde je stvarno malo ljudi koji su taj film gledali) onda ti je jasno o čemu govorim. O toj bolesnoj simbiozi antipoda komunjara i fašista.
Last edited by simi5 on 11/10/2008 18:03, edited 2 times in total.
pesak

#3457 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

izgleda da opet treba da gledam cnn i bbc, da vidim sta se desava na ulicama mog grada...sto me cini neobicno srecnom... :D :mrgreen:

da se ne zaboravi... :D za vreme slobe milosevica, imali smo televiziju studio b, koja bi sad bila na platou, na ulicama , i imali smo radio b92, koji bi javljao sta se desava preko svoje institucije - lutajucih reportera ...ili vec kako su se zvali..

eh, kako sam srecna sto je pao sloba, dosla demokratija, pa sad moram opet na cnn.. :D

na studiju b - 'moj beograd" serija..prica kornelije kovac, izbeglica iz sarajeva..
na tv b92 vesti.. :D
.. pricaju o sidi..kako majke inficiraju putem posteljice svoju decu sidom...
izgleda da je prob;em u sidi.. :D
aaa, evo i spotske redakcije ..sad ce da udave dobrih 15 minuta, pre vremenske prognoze, koju jedino i gledam.. :lol:

na radiju b92, nekad slobodnom, ide repriza pescanika... :D sto je ok, samo ...
da li se sad nesto desava na ulicama beograda . :? :? :? . s obzirom da je ivica gljivica izveo 2,500 policajaca... :D

:mrgreen:

preporucujem budjelar na tv b92 sada... :mrgreen: :D :D
pesak

#3458 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

joj sto volem, sad guverner narodne banke objasnjava na tv b92 kako gradjani ne treba da se sekiraju...kako su njihove pare bezbedne u bankama, bez obzira sto evro onoliko skace... :D sto volem lazi... :D a dole isao kajron- pise- od srede gas poskupljuje - ono- ne zna se koliko mnogo... to je ruski gas... /a mi poklonili nasu naftnu industriju rusima... / :D
joj, sto ih volem :D
vec 20 godina ... tako ih volem... :D :mrgreen:

pa nasli na tv b92 nekog jadnika da ga pitaju kako ce da izdrzi najnovije poskupljenje gasa.. :D
a on kaze- eto, ja sam penzioner, imam 70 i nesto godina, ali, moracu da radim..i bolestan sam..ali, moram da radim..ne mogu da prezivim...
a njegov predsednik drzave, predsednik stranke koja drzi vlast u zemlji, a drzi i b92, bio kod rusa i zajedno sa kostunicom napravio veleizdaju zemlje, time sto je dzabe dao rusima naftnu industriju srbije.
boze dragi, koliko licemerje treba za takvo sta...koje je to strasno licemerje... :cry:

i onda b92 kaze - cccccccccccc...jadan covek, treba mu pomoci ... :evil:

a da bi zakucali stvar 3 metra u beton - trijumf ..veliki brat... :mrgreen:
i naravno - demokratske emisije kao poligraf, utisak nedelje i td i td, u kojima popljuju koliko mogu one koji se zaista zalazu za demokratiju i ljudska prava - sonju biserko na primer... :mrgreen:
koje je to licemerje.. :x
pesak

#3459 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

cudo, ipak se reporterka javlja na radiju b92 sa antifasistickog protesta. :D
dopisnik

#3460 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dopisnik »

simi5 wrote:
zavrzlama wrote:
Taman sam pomislila da se gvozdena zavesa straha i tabua malko razmakla kad neki tamo fantomski lik sa tri posta na forumu uputi moralno političku korekciju u maniru Procesa mom dragom viteškom samostalnom misliocu i proroku Zavrzlami. I naravno šta će Zavrzlama nego da se zavrze. :lol:
Sacekaj,Simi 5.Ja sam ovdje novi,pa onako prelistavam.Bice mojih postova,ali ne na tvoj racun,to sam vec rekao.Na floskule ne odgovaram.
simi5

#3461 Re: Desavanja u Srbiji

Post by simi5 »

Počeo protest antifašista, Beograd u plavom

Građani, antifašističke organizacije i predstavnici sindikata okupljenih u udruženje "Antifašistička kampanja" okupili su se u Beogradu na protestu protiv fašizma.

Glavni grad je prepun policajaca koji su dobili zadatak da spreče istovremene demonstracije neonacističkih grupa - koje je MUP zabranio, a pripadnici tih grupa ipak najavili "patrole po gradu".

Kako javlja izveštač Monda, na protestu pod nazivom "Neće proći" ispred Filozofskog fakulteta okupilo se oko 800 ljudi.

Vijore se zastave anarhista, Evropske unije i zastave duginih boja, a slušaju se revolucionarne pesme.

Policija je plato ogradila kordonom.

Antifašisti će, kako je najavljeno, pokušati da pokažu da je Beograd grad slobodarskih i antifašističkih tradicija i da u njemu nema mesta za propagiranje fašističkih i neonacističkih ideja.

Nakon skupa na Platou planirana je šetnja do spomen obeležja ubijenim antifašistima Beograda na Terazijama, gde će biti odata pošta svim žrtvama fašističkih zločina.

Pripadnici policije, sa oznakama "press", obezbeđivaće novinare tokom protesta.

MUP Srbije je ranije saopštio da je više od 2.500 policajaca angažovano zbog očuvanja javnog reda i mira i povodom visokorizičnih skupova, čije su održavanje za danas u Beogradu najavile nacionalističke i antifašističke organizacije.

Najpre je za danas u 17 sati na istom mestu bio najavljen protest pod nazivom "Srpski marš 2008" iza koga su, prema navodima Antifašističke kampanje, stajale ekstremno desničarske i neonacističke organizacije "Krv i čast" i "Nacionalni stroj".

Antifašistička kampanja je zatim najavila da će takođe organizovati skup kod Filozofskog fakulteta samo sat ranije, kako bi "sprečila pojavu nacizma u Srbiji".

Ministar policije Ivica Dačić rekao je u sredu da je MUP zabranio marš neonacista, ali ne i okupljanje građana i predstavnika udruženja Antifašistička kampanja, na koje je, međutim, apelovao da odustanu od okupljanja zbog eventualnog bezbedonosnog rizika.

Inače, centar Beograda su okupirale jake policijske snage. Samo u blizini Platoa su primećene stotine policajaca koji se trenutno nalaze u autobusima, a kod Doma vojske primećeni su i pripadnici specijalnih jedinica policije.

Uprkos zabrani skupa, na sajtovima organizacija "Krv i čast" i "Nacionalni stroj" i dalje stoje pozivi za marš u subotu.

Pojedine pristalice organizacije "Krv i čast" pozvale su ostale istomišljenike na forumu sajta te organizacije da dođu na protest bez obzira na zabranu.

Antifašistička kampanja je najavila da će njen skup biti opštenarodan i nepartijski i da će se okupljenima obratiti dramaturg Jovan Ćirilov, predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije Aleksandar Nećak, pisac Pavle Ćosić i drugi.

To udruženje je juče saopštilo da je preduzelo sve potrebne organizacione radnje kako bi skup protekao bezbedno. "Svaka eventualna provokacija biće pravovremeno onemogućena, što će učiniti ovaj protest dostojnim slobodarskih i antifašističkih tradicija Beograda i Srbije", navedeno je u saopštenju.

Izvor: MTS-Mondo

Znači mondijalisti su se okupili, svako okupljanje fašista je sprečeno bar za sada. Mnogo policije koja ima zadatak da ne dođe do sukoba demonstranata i da spreči okupljanje zabranjenih neonacista. Ne događa se ništa zanimljivo za sad.
pesak

#3462 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

:D

Izuzetno otvoreno pismo :D
Objavljeno: Sub, 11. 10. 2008. 14:55

ISTINITE LAŽI SONJE LIHT

Lažem, dakle postojim: Sonja Liht, izuzetno

Čitajući vaš verbalni B92 uradak , izuzetna gđo Liht, počeo sam da brinem za vas. Ako već lažete, lažite ubedljivo - jer je teorijski imbecilno da bi od vas e-novine tražile ostavku u Upravnom odboru “Politike” a.d., zbog čega, zašto, kojim povodom? Šta nas se tiče vaše izuzetno mesto u izuzetnom Upravnom odboru? Koga je u e-novinama, stvarno briga, da li ćete otići ili ostati u Upravnom odboru, niko nas u e-novinama nije ni pitao kad ste dolazili u taj Odbor. Who gives a fuck?

Piše: Petar Luković

Izuzetna gđo Liht,

Vaše cenjeno gostovanje na domicilnoj Televiziji B92, u ponedeljak 6. oktobra, u emisiji “Poligraf”, ostalo bi na dalekim marginama mog ličnog interesovanja, ne samo zato što mi je neopisivo dosadno da vas slušam, sasvim svejedno o čemu govorili, već zbog činjenice da pomenutu B92 emisiju ne gledam ni povremeno, ni uopšte a uglavnom nikako. Svejedno: nakon vašeg izuzetnog gostovanja, telefonom mi se javio izvestan broj zabrinutih građana da mi prepriča kako ste u programu pomenuli e-novine, navodno, kritički, u društvu sa radikalskom “Pravdom”. Ne želeći da verujem da ste pored tolikih društvenih obaveza - predsednica Fonda za političku izuzetnost, predsednica Upravnog odbora “Politika” a.d., buduća ambasadorica Srbije u SAD, lična savetnica Borisa Tadića, supruga političkog analitičara Milana Nikolića - našli vremena da se bavite e-novinama, odbijao sam da nasednem na politički nekorektne komentare mojih vajnih priatelja koji su mi uporno, gotovo zaverenički, tvrdili da ste u emisiji rekli kako su “e-novine od vas tražile da date ostavku na mesto predsednice Upravnog odbora Politike a.d”.

Potpuno zbunjen i, priznajem, sluđen, razgovarao sam sa svakim urednikom i novinarom e-novina pojedinačno, pokušavajući proverenim metodama torture da dođem do istine: da neko od osoblja možda nije u sporskoj rubrici ili u entertainmentu, bez mog znanja, tražio vašu izuzetnu ostavku, a da ja o tome ništa ne znam? U svojoj poznatoj temeljnosti išao sam do kraja: ispitao sam direktora e-novina, izvesnog Jelića, urednika zaduženog za region, čak sam razgovarao sa kurirom kojeg, inače, nemamo; svi su, vehementno, odbijali užasavajuću primisao da se bave vašim likom i delom, tvrdeći da su baš u tom trenutku bili bolesni, širili zenice ili nosili tetki lek.

Da bih saznao konačnu istinu, danima sam na sajtu B92 čekao na transkript vašeg izuzetnog gostovanja; konačno, posle pet dana, desilo se! Transkript vaskrse, vaistinu vaskrse! A u transkriptu lepo piše šta ste rekli glede nadahnutog i francuski pismenog pitanja voditelja: “Ko je vlasnik Le Monda?”. Ovako vi odgovarate (doslovno, bez ispravki):

Liht: Novinari, sami novinari. Kad je došlo do privatizacije Le Monda, privatizovali su tu novinu novinari. Ja lično bih jako želela da se to desi, jer mislim da bi to bila prava grancija. I najčvršća garancija meni nije neki tajkun u čijim je rukama ta novina i možda sve novine u ovoj zemlji, garancija da će ta novina biti zaista ono što mi želimo svi da bude. Međutim, zato sam i ostala u Upravnom odboru. U jednom trenutku sam sam... zanimljivo je bilo da su me mnogi nagovarali da podnesem ostavku, da je to jako složeno, što se i pokazalo tačnim, ali kad sam videla da se i Pravda jako raduje mojoj ostavci, a i neki, na primer E-novine, onda sam rekla - ne. Ako se i Pravda i E-novine raduju mojoj ostavci onda ću da ostanem. Znate, ja imam nešto što se zove srpski inat , odlučila sam da bijem bitku zajedno sa timom koji je došao sa mnom u taj Upravni odbor, da spasimo i Politiku i kuću Politika i da pokažemo svima, pa i onima koji jako vole da se pozivaju na patriotizam, da to nacionalno blago ne sme da bude urušeno.

Molba nije pomogla: Lj. Smajlović i S. Liht
PHOTO: DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Čitajući vaš verbalni B92 uradak, izuzetna gđo Liht, počeo sam da brinem za vas. Ako već lažete, lažite ubedljivo - jer je teorijski imbecilno da bi od vas e-novine tražile ostavku u Upravnom odboru “Politike” a.d., zbog čega, zašto, kojim povodom? Šta nas se tiče vaše izuzetno mesto u izuzetnom Upravnom odboru? Koga je u e-novinama, stvarno briga, da li ćete otići ili ostati u Upravnom odboru, niko nas u e-novinama nije ni pitao kad ste dolazili u taj Odbor. Who gives a fuck?

Da se vratimo onome što vam nije blisko: činjenicama. O vama smo, izuzetna gđo Liht, izveštavali u nekoliko navrata, uvek s povodom; objavili smo tekst o vašem budućem ambasadorskom mestu u SAD (niste reagovali), objavili smo tekst prvo o jednoj a zatim o nekakvoj drugoj nagradi koju ste dobili, uz prigodnu fotoreportažu (niste reagovali); konačno, objavili smo tekst o odlasku iz “Politike” vaše nekadašnje drugarice Ljiljane Smajlović gde se spominjete samo u agencijskom obliku - nigde na portalu, čak ni uz pomoć Borisa Tadića, nećete naći reči “ostavka” uz vaše izuzetno ime: Sonja Liht.

Laž je laž, čak i kad je neistina.

http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=17798
pesak

#3463 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Gas poskupljuje 60 odsto! :D
11. oktobar 2008. | 12:36 | Izvor: B92
Beograd -- Gas će od srede u Srbiji biti skuplji za čak 60 odsto.
:D :D :D :D :D :D :D :D
(FoNet)
U Ministarstvu rudarstva i energetike, drastično poskupljenje obrazlažu porastom cene na svetskom tržištu, većim kursom dolara, ali i većim transportnim troškovima kroz Mađarsku. :D Odgovor na pitanje zašto je cena gasa u zemljama u okruženju ista kao u Srbiji pre poskupljenja, :D čekaće se do utorka jer će "Srbijagas" i Agencija za energetiku tek tada, samo dan pre stupanja na snagu novih cena, održati konferenciju za novinare.

Simeon Perolinac iz Novog Sada živi sa suprugom u kući od stotinak kvadrata. Zimi se njihov stambeni prostor petostruko smanjuje.

Od penzije su, do sada, mogli da izdvoje samo za grejanje jedne sobe. A ove godine, posle poskupljenja, kaže Simeon, više od polovine njihovih primanja ići će samo na gas.

Iako ima 72 godine, ponovo je počeo da radi.

“Prošle godine me iznosilo najviše 4.400 dinara. Ako gas poskupi za 50 odsto, onda će mi ostati 40 odsto penzije, 60 odsto ću morati davati. Znači oko 7.500 hiljada, skoro 50 odsto”, kaže Perolinac.

Sličnu sudbinu deli još oko 170.000 domaćinstava u Srbiji priključenih na gasnu mrežu.

Enormno poskupljenje gasa otvara još neka pitanja, na koja bi odgovor morala da da pre svega vlada, koja je poskupljenje i odobrila.

:lol: :lol: :lol: :lol: :D

Ekonomski analitičar Milan Kovačević smatra da dokle god građani ne budu imali jasnu sliku šta, koliko i zbog čega plaćaju njihove sumnje u moguće malverzacije su opravdane.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ni u jednoj od nadležnih institucija, Ministarstvu za rudarstvo i energetiku, Agenciji za energetiku i "Srbijagasu" niko nije bio rad da komentariše razloge poskupljenja, kao ni zašto čak 60 odsto odjednom.
:D :D
Oglasili su se samo saopštenjem, a kako su najavili, detaljnije obrazloženje će dati dan pred primenu novih cena.

Udruženje "Prosperitet", koje se bavi zaštitom prava korisnika komunalnih usluga smatra da računica nema ekonomsku logiku, i ne isključuju ni proteste.

“Prvi protest udruženje ‘Prosperitet’ će organizovati da okupira Skupštinu grada i toplanu, dotle dok se isto novca koliko se bude prebacilo iz budžeta za daljinsko grejanje i toplanu ne bude prebacilo za subvencije za 30-40 hiljada potrošača prirodnog gasa. Ne štitimo interese samo nas”, kaže predsednik udruženja Radomir Ćirilović.

Šta će biti socijalni, a šta ekonomski efekti poskupljenja od 60 odsto, koje u razvijenim zemljama ne može ni da se zamisli, a kamoli predloži, pokazaće zima koja dolazi. Na povećanje ionako jedva održive jednocifrene inflacije će sigurno uticati.

:D
sto volem. rusiju, bratsku zemlju i borisa .. i kostunicu i tomu.. :D

izbaceno iz vesti je da je tzv analiticar rekao da mora da se ponovo vidi taj gasni ugovor sa rusima.. :lol: ... to je b92 izbacio... :D cenzurisao.. :D

sto li to ? zar tako prema boti ??? :mrgreen:
nezahvalno , jako nezahvalno... :mrgreen:

sto li to nema sindikada ??? bilo u vreme mi.osevica..bio jedan - nezavisni.. i on bio slobodan.. :D bio i neki samostalni sindikat i on je bio milosevicev...
a sad ima nekoliko sindikata koje je sve preuzeo miskovic.. :D :D :D :D

uh, sto volem demokratiju, a narocito medjunarodnu zajednicu koja nista ne kaze, vec podrzava ovu nakazu. :D

u srbiji ne postoje slobodni mediji, ne postoji slobodan sindikat.
sta se sprema, sta mislite ? :D
simi5

#3464 Re: Desavanja u Srbiji

Post by simi5 »

Do sada je uhapšeno 35 lica od toga 10 stranih državljana preventivno, ali sukoba nije bilo. Mondijalisti su lrenuli u šetnju i postavili venac na Trgu Republike.
pesak

#3465 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

hebote, ovde mondijalistima nazivaju normalne ljude... :shock: :? :shock:
pesak

#3466 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

ko su ovi drugi, ako su ovi , antifasisti- mondijalisti ?
ima li uopste alternative "mondijalistima " ?

ko su oni drugi - da nisu mondijalisti ? :shock: :?

nazi - onalisti ?

odoh da se ubijem cokoladom... :cry:
pesak

#3467 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

ministar spoljnih poslova srbije vuk jeremic... :lol: :lol: :lol: :D ... na tecnom engleskom... :D :lol: :lol: :lol:

Image
pesak

#3468 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

b92 istrazuje zasto gradjani srbije imaju problema sa novim pasosima... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sto li to.. :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D
Abacija

#3469 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Abacija »

Izgleda da si uzela premalu dozu cokolade dok si jos ovdje. :-)
simi5

#3470 Re: Desavanja u Srbiji

Post by simi5 »

Protestni skup je završen bez ikakvih incidenata. Profašistički skup nije ni održan. Svi su se razišli. Sledi koncert Ališe Kiz.

Pici jesi li korektno informisan sa moje strane.
pesak

#3471 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

sad je bilo na vestima b92 reportaza o skupu.. :D
zanimljivo je sto se intervjuisani zarko korac i ljubisa rajic /pogotovu ovaj drugi/ UOPSTE NISU CULI..vidis-covek nesto prica, a sta prica, to niko ne zna... :D
sto li to ? :D
i jos jedna zanimljivost- antifasistima je savetovano da se razilaze u grupicama .. :D ..da ne bi bili napadnuti od mirnih fasista , koji su izgleda legalna alternativa antifasistima .. "mondijalistima " :D po jednoj korektnoj forumasici iz srbije.. :D

inace, bilo je privodjenih stranih drzavljana iz Bosne...
pesak

#3472 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Abacija wrote:Izgleda da si uzela premalu dozu cokolade dok si jos ovdje. :-)
sto ?
pici

#3473 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

simi5 wrote:Protestni skup je završen bez ikakvih incidenata. Profašistički skup nije ni održan. Svi su se razišli. Sledi koncert Ališe Kiz.

Pici jesi li korektno informisan sa moje strane.
Jesam :mrgreen: no sikiriki :thumbup:

Antifašistički skup bez incidenata
11. oktobar 2008. | 01:39 -> 18:02 | Izvor: B92, FoNet, Beta
Beograd -- U Beogradu se održava skup antifašističkih organizacija. Za sada bez incidenata. Na ulicama oko 2.500 policajaca.

Prpa: Uvreda za istoriju Beograda

Uzrok pojave fašizma među mladima u Srbiji je neznanje, rekla je za B92 Branka Prpa, direktorka Arhiva Srbije.

Mladi ljudi koji istaknu "svastiku" nisu ni svesni da vređaju građane i istoriju Beograda, koji je tokom Drugog svetskog rata bio poprište žestoke borbe protiv okupatorske ideologije, istakla je Prpa.

Ona je naglasila da protiv toga moramo ga se borimo kao građani, ali i kao država. . .

Nacisti,neonacisti,fašisti,kleristi itd itd su svugdje isti samo ih treba prepoznat na vrijeme reagovat i ignorisat po mogucnosti otklonit i normalnog društva.
pici

#3474 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

pesak wrote:sad je bilo na vestima b92 reportaza o skupu.. :D
zanimljivo je sto se intervjuisani zarko korac i ljubisa rajic /pogotovu ovaj drugi/ UOPSTE NISU CULI..vidis-covek nesto prica, a sta prica, to niko ne zna... :D
sto li to ? :D
i jos jedna zanimljivost- antifasistima je savetovano da se razilaze u grupicama .. :D ..da ne bi bili napadnuti od mirnih fasista , koji su izgleda legalna alternativa antifasistima .. "mondijalistima " :D po jednoj korektnoj forumasici iz srbije.. :D

inace, bilo je privodjenih stranih drzavljana iz Bosne...

ma gdje god je belaj vazda ovih mojih bosHančerosa.... :mrgreen:
pesak

#3475 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Boze dragi, sta li je to KOREKTNO informisanje ? :-)

antifasisti= mondijalisti
fasisti= ?
alternativa "mondijalistima " = ? ??

jel vi ne vidite brisanje mozdanih vijuga u ovakvom korektnom informisanju ???

ali, dobro. picija sam odavno definisala . ne cudi me. samo, steta za coveka. polovican.
Post Reply