Manchester United FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
missko
#3451 Re: Manchester United FC
Dobra tekma, nisam vidio ovoliko trke odavno u jednoj utakmici, melem za oci. United ponovo agresivan bar u drugom .
-
alenthekiller
#3452 Re: Manchester United FC
Da niste vi slucajno ordinirali po zaledju zajedno sa Berbatovom haha 
- skafiskafsnjak
#3453 Re: Manchester United FC
Iza tvojih ledja smo ordinirali ... ahhaha 
-
Baudelaire
#3454 Re: Manchester United FC
Što Rooney nije igrao večeras? Opet nekakav grandiozni rotacioni plan sir Alexa ili povreda? A Nemanja? Sjebao je Ferguson stvari večeras.
- skafiskafsnjak
#3455 Re: Manchester United FC
Povrede i jedan i drugi ...Baudelaire wrote:Što Rooney nije igrao večeras? Opet nekakav grandiozni rotacioni plan sir Alexa ili povreda? A Nemanja? Sjebao je Ferguson stvari večeras.
-
Baudelaire
#3456 Re: Manchester United FC
Haj onda, malo sam beze pljuvao Fergusona
Opet to ne opravdava ovakav rezultat, u ovako smiješnoj grupu biti drugi je žalosno.
- skafiskafsnjak
#3457 Re: Manchester United FC
Maaaa ... kako su igrali zadnjih mjesec-dva , ovo veceras je bilo odlicno ... Bezveze primise 2 gola, bas bezveze . Ma bice u Svicarskoj pobjeda. Ali u osmini Bayern, Barsa, Real itd itd ...
Ako se ne varam, osmina se igra poslije zime ? Znaci, u januaru Fergie kupuje
Ako se ne varam, osmina se igra poslije zime ? Znaci, u januaru Fergie kupuje
-
Baudelaire
#3458 Re: Manchester United FC
Jeste. Samo koga kupiti da će se tako brzo i tako lahko uklopiti? I da ima pravo nastupa u Ligi prvaka? Nebitno, dobijaju Inter ili Apoel i prolaze dalje
Nevjerovatno su sretni posljednjih godina u Evropi 
- skafiskafsnjak
#3459 Re: Manchester United FC
Hahahah nekad ih mora i sreca napustiti ... A kakav je ovaj Apeol, i on bi im probleme pravioBaudelaire wrote:Jeste. Samo koga kupiti da će se tako brzo i tako lahko uklopiti? I da ima pravo nastupa u Ligi prvaka? Nebitno, dobijaju Inter ili Apoel i prolaze daljeNevjerovatno su sretni posljednjih godina u Evropi
-
Muflon
#3460 Re: Manchester United FC
Vidić je bio pod suspenzijom dvije utakmice radi crvenog kartona na gostovanju protiv Otelula...L00d wrote:Povrede i jedan i drugi ...Baudelaire wrote:Što Rooney nije igrao večeras? Opet nekakav grandiozni rotacioni plan sir Alexa ili povreda? A Nemanja? Sjebao je Ferguson stvari večeras.
-
Lucas Leiva
#3461 Re: Manchester United FC
Kad igra Vida ne moze igla da padne u 16, jeli nema Vidica eto dva, tri, cetiri... gola u mrezi!
- ultima_palabra
#3462 Re: Manchester United FC
Jel Domagoj?Lucas Leiva wrote:Kad igra Vida ne moze igla da padne u 16, jeli nema Vidica eto dva, tri, cetiri... gola u mrezi!
-
Lucas Leiva
#3463 Re: Manchester United FC
ultima_palabra wrote:Jel Domagoj?Lucas Leiva wrote:Kad igra Vida ne moze igla da padne u 16, jeli nema Vidica eto dva, tri, cetiri... gola u mrezi!
- BHF_Manijak
#3464 Re: Manchester United FC
Ma ode on iz Uniteda, nesto ga ne begenise Alex u zadnje vrijeme, bio mu je kapiten, bio mu je sve, onda je nesto zakuho i sad malo malo pa klupa, a ko zakuha sa Fergiem, zna se, noga mu je iz kluba...Lucas Leiva wrote:Kad igra Vida ne moze igla da padne u 16, jeli nema Vidica eto dva, tri, cetiri... gola u mrezi!
-
Muflon
#3465 Re: Manchester United FC
Nije tačno, Vidić je nakon oporavka odigrao sve utakmice, a večeras nije imao pravo nastupa radi crvenog kartona iz trećeg kola, kazna je bila dvije utakmice. Kapiten mu je i sad i biće i ubuduće, nije ništa zakuh'o... toliko.BHF_Manijak wrote:Ma ode on iz Uniteda, nesto ga ne begenise Alex u zadnje vrijeme, bio mu je kapiten, bio mu je sve, onda je nesto zakuho i sad malo malo pa klupa, a ko zakuha sa Fergiem, zna se, noga mu je iz kluba...Lucas Leiva wrote:Kad igra Vida ne moze igla da padne u 16, jeli nema Vidica eto dva, tri, cetiri... gola u mrezi!
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#3466 Re: Manchester United FC
pogrešna tema.... 
- ultima_palabra
#3467 Re: Manchester United FC
Pretpostavljam da Fergie želi mlađu i bržu odbranu, pa zato polako izbacuje Ferdinanda i Vidića iz prve postave čak i nauštrb rezultata. Vjerovatno je utakmica sa Barcelonom uticala na to razmišljanje.
-
Lucas Leiva
#3468 Re: Manchester United FC
Ne znam, ja samo vidim sta kaze statistika... prosle godine su u LS primili 4 gola, od toga tri u finalu, niti jedan na gostovanjima... u vecini utakmica su stoperi bili Vidic i Ferdinand, Vidic je odigrao mislim sve utakmice.
Ove godine Vidic je odigrao samo jednu... a primljeno je 6 golova ukupno, sto je katastrofa za Unitedove standarde kada je odbrana u pitanju.
U prvenstvu Vidic je odigrao samo tri utakmice zbog povrede... i na te tri United je primio samo jedan gol, s tim sto su sve tri bile gostujuce, ispravite me ako grijesim.
U finalu protiv barcelone odbrana je djelovala dobro kao i uvijek, problem je sto vezni red nije postojao, bas kao i 2009, tako da ne vidim problem u pokretljivosti odbrane.
Zakljucak: Unitedova odbrana bez i sa Vidicem je nebo i zemlja, pored njega moze da bude Ferdinand, moze i Smalling, Jones, Evans i to izgleda odlicno. Uostalom to i sam Ferguson priznaje, tako da ne vidim razlog za njegovu prodaju i ne primjecujem nikakav nagovjestaj njihove svadje, pogotovo sto Vidic stalno izjavljuje da u Unitedu zeli da zavrsi karijeru, a ima i kapitensku traku.
Ove godine Vidic je odigrao samo jednu... a primljeno je 6 golova ukupno, sto je katastrofa za Unitedove standarde kada je odbrana u pitanju.
U prvenstvu Vidic je odigrao samo tri utakmice zbog povrede... i na te tri United je primio samo jedan gol, s tim sto su sve tri bile gostujuce, ispravite me ako grijesim.
U finalu protiv barcelone odbrana je djelovala dobro kao i uvijek, problem je sto vezni red nije postojao, bas kao i 2009, tako da ne vidim problem u pokretljivosti odbrane.
Zakljucak: Unitedova odbrana bez i sa Vidicem je nebo i zemlja, pored njega moze da bude Ferdinand, moze i Smalling, Jones, Evans i to izgleda odlicno. Uostalom to i sam Ferguson priznaje, tako da ne vidim razlog za njegovu prodaju i ne primjecujem nikakav nagovjestaj njihove svadje, pogotovo sto Vidic stalno izjavljuje da u Unitedu zeli da zavrsi karijeru, a ima i kapitensku traku.
- ultima_palabra
#3469 Re: Manchester United FC
Ma slažem se ja s tim, ali Ferguson je dosta puta prodavao igrače koji su igrali sasvim dobro zato što se nisu uklapali u viziju nekog novog tima... sjećate li se prodaje Van Nistelrooya?
Lupam, ali možda čovjek želi da pomakne odbranu na pola terena i igra presing. U takvu igru se Vidić uklapa koliko i Terry u Chelseaju.
Lupam, ali možda čovjek želi da pomakne odbranu na pola terena i igra presing. U takvu igru se Vidić uklapa koliko i Terry u Chelseaju.
-
Lucas Leiva
#3470 Re: Manchester United FC
Ne cudi me sto Chelsea mijenja stil igre iz godine u godinu, Chelsea svakako nema sistem i oni mijenjaju menadzere kao na traci, ali tesko mi je povjerovati da United moze da mijenja nesto posebno stil igre... a ako i postoji neki razlog onda je to samo Barcelona, jer sa ovim stilom igre i igracima mogu da se nose i pobijede sve ostale ekipe, siguran sam.
U Chelsea je problem sto AVB nema muda da posalje Terrija na klupu, iako mu je za ovu vrstu igre mnogo bolje da kao stopere postavi Luiza i Ivanovica, koji su mnogo brzi i okretniji igraci... Od Unitedovih stopera visoko postaveljen moze da bude samo Jones koji je izuzetno brz, svi ostali su spori igraci, nista Smalling nije brzi od Vidica, niti Evans... tako da Fergi sve da hoce tesko da moze da postavi visoko zadnju liniju, jer nema igrace takvih karakteristika. I meni licno je malo tesko to da zamislim, jer nisam bas gledao takav United!
Kada je u pitanju Vidic mislim da je zadnji voz za neku ozbiljniju prodaju prosao prosle godine, kada je Real nudio velike pare... a kao odgovor VIdic produzio ugovor. Ako ga tada nije prodao, nesto mi nema smisla da to ucini sada, pogotovo sto Vidic ne zeli da ide, ali nikad se ne zna.
U Chelsea je problem sto AVB nema muda da posalje Terrija na klupu, iako mu je za ovu vrstu igre mnogo bolje da kao stopere postavi Luiza i Ivanovica, koji su mnogo brzi i okretniji igraci... Od Unitedovih stopera visoko postaveljen moze da bude samo Jones koji je izuzetno brz, svi ostali su spori igraci, nista Smalling nije brzi od Vidica, niti Evans... tako da Fergi sve da hoce tesko da moze da postavi visoko zadnju liniju, jer nema igrace takvih karakteristika. I meni licno je malo tesko to da zamislim, jer nisam bas gledao takav United!
Kada je u pitanju Vidic mislim da je zadnji voz za neku ozbiljniju prodaju prosao prosle godine, kada je Real nudio velike pare... a kao odgovor VIdic produzio ugovor. Ako ga tada nije prodao, nesto mi nema smisla da to ucini sada, pogotovo sto Vidic ne zeli da ide, ali nikad se ne zna.
- Callahan44
#3471 Re: Manchester United FC
sho me nasmija
Tuta Bugarin je ba ziva legenda,vise voli predriblat nego gol zabit
plus daje one nerviracke golove ko Inzagi, pertlom, trepavicom ili iz ofsajda
dobar je ba young, dobar je i jones
neka, doci ce sve to na svoje, lakapo ba ljudi, zna shef sta radi
L00d wrote:Jooojjj Bugarineee..kad najvise trebaaa
EDIT: iz offside... hahahah
EDIT: YOung, jebem ti mamicu glupu .
- Riddle
#3472 Re: Manchester United FC
A sto sami sebi zakomplikovase stvari u vrazju mater.
Sinocnja pobjeda je trebala rijesiti sve. I trebala se desiti, ali je malo srece nedostajalo. Potrebno je pravo cudo da se United ne kvalifikuje dalje i o tome ne treba cak ni razmisljati, ali realno su se trebali prosetati kroz ovu grupu. Izgleda ipak da ce se u 1/8 finala hrvati sa Barcom, Realom, Bayernom, Apoelom i ostalim divovima. Jbg nekad se i to mora.
- ultima_palabra
#3473 Re: Manchester United FC
Sa onakvom igrom, poraz u Baselu nije nemoguć.Riddle wrote:A sto sami sebi zakomplikovase stvari u vrazju mater.Sinocnja pobjeda je trebala rijesiti sve. I trebala se desiti, ali je malo srece nedostajalo. Potrebno je pravo cudo da se United ne kvalifikuje dalje i o tome ne treba cak ni razmisljati, ali realno su se trebali prosetati kroz ovu grupu. Izgleda ipak da ce se u 1/8 finala hrvati sa Barcom, Realom, Bayernom, Apoelom i ostalim divovima. Jbg nekad se i to mora.
-
Baudelaire
#3474 Re: Manchester United FC
Vidjeli smo tu visoku odbranu protiv Sitija. Post odličan, samo se ne slažem da može United pojesti sve ekipe. Fali vezni red, nemaju ga uopšte.Lucas Leiva wrote:Ne cudi me sto Chelsea mijenja stil igre iz godine u godinu, Chelsea svakako nema sistem i oni mijenjaju menadzere kao na traci, ali tesko mi je povjerovati da United moze da mijenja nesto posebno stil igre... a ako i postoji neki razlog onda je to samo Barcelona, jer sa ovim stilom igre i igracima mogu da se nose i pobijede sve ostale ekipe, siguran sam.
-
Teufik
#3475 Re: Manchester United FC
Ma kakva visoka odbrana i presing igra.United to nikad nece igrati.
Kao sto Baudelaire napisa ovoj ekipi vec nekoliko sezona nedostaje vrhunski vezni red.
To je problem koji Ferguson ignorise godinama.I to ce ih skupo kostati,pogotovo u LP.
Mladi Cleverley bi mogao donijeti nesto novo i podrzavam sto se forsiraju mladi talenti ali ipak smatram da bih Fergie morao posegnuti za nekim vrhunskim veznim igracem.
Kao sto Baudelaire napisa ovoj ekipi vec nekoliko sezona nedostaje vrhunski vezni red.
To je problem koji Ferguson ignorise godinama.I to ce ih skupo kostati,pogotovo u LP.
Mladi Cleverley bi mogao donijeti nesto novo i podrzavam sto se forsiraju mladi talenti ali ipak smatram da bih Fergie morao posegnuti za nekim vrhunskim veznim igracem.