Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ja nisam ja

#3451 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ja nisam ja »

Hvala vam ljudi puno :kiss:
quarterback

#3452 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

Saka wrote: Pa već joj je na posebnom računu, štednom, ili kako ona to zove "na štednoj knjižici". Taj račun nije povezan sa karticom tako da njega ne može niko pipnuti bez nje. To što taj račun vidi u elekronskom bankarstvu nema veze s tim već je samo da može prebaciti s jednog računa na drugi a da ne ide u banku, ali za to treba token tj. two-factor authentication.
da ali kada stednja zavrsi novac ce doci na koji racun? mozda taj gdje je vezana kartica?
ja nisam ja

#3453 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ja nisam ja »

Ne razumijem
Saka

#3454 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

quarterback wrote:
Saka wrote: Pa već joj je na posebnom računu, štednom, ili kako ona to zove "na štednoj knjižici". Taj račun nije povezan sa karticom tako da njega ne može niko pipnuti bez nje. To što taj račun vidi u elekronskom bankarstvu nema veze s tim već je samo da može prebaciti s jednog računa na drugi a da ne ide u banku, ali za to treba token tj. two-factor authentication.
da ali kada stednja zavrsi novac ce doci na koji racun? mozda taj gdje je vezana kartica?
Zavisi od banke ali obično ili produže automatski na novi period ili prebace na drugi račun ali ne transakcijski. Sve pod uslovom da ona ne interveniše po isteku štednje. U svakom slučaju treba provjeriti u banci, ili voditi računa kad štednja ističe.
ja nisam ja

#3455 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ja nisam ja »

Mislim da automatski prebacuju na novi period.Ali kakve veze kartica ima s tim.
Saka

#3456 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

ja nisam ja wrote:Mislim da automatski prebacuju na novi period.Ali kakve veze kartica ima s tim.
Ma nema nikakve, to je skroz poseban račun, nemaš brige. :)
ja nisam ja

#3457 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ja nisam ja »

Hvala vam :)
slyrip

#3458 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by slyrip »

skafiskafsnjak wrote:Ne mogu pare da primim .. ahah

"Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds."
kako si ovo rijesio, meni ne moze niko da posalje pare na PP, to jest kad neko pokusa dobije ovu poruku kao sto si ti:
Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds.

Verifikovo sam Paypal karticu, i mail, a izvadio sam Visu Electron u raiffeisen. Molim te pomozi mi ooko ovoga.
Hvala
skafiskafsnjak

#3459 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by skafiskafsnjak »

sve sto sam uradio je to da sam dodao novu karticu, jer sam mjenjao zbog isteka iste. Vjerovatno je do onog ko ti salje ...

Cini mi se da mi je to neko i rekao
Daryl Dixon

#3460 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 25/02/2016 02:11, edited 1 time in total.
Saka

#3461 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Daryl Dixon wrote:Pozdrav ekipa. Imam paypal account i prije mjesec dana mi je istekla debitna kartica i izvadio sam novu. Sada mi paypal kaže da uradim update ove nove kartice, kako to mogu uraditi? Kada udjem na paypal (add/edit card) vidim info o staroj kartici i ona je crvena (istekla), a ispod pise "add card". Da li idem na add card i ponovim postupak kao sto sam radio sa ovom starom debitnom karticom? Stara kartica mi se zavrsava sa 4 razlicita broja od ove nove, mozda da idem remove staru karticu i add novu? Hvala unaprijed! :) :thumbup:
Dodaj novu, potvrdi je, napravi je defaultom i za trošenje i primanje, izbriši staru.
Daryl Dixon

#3462 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 25/02/2016 02:11, edited 1 time in total.
Saka

#3463 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Daryl Dixon wrote:
Saka wrote:
Daryl Dixon wrote:Pozdrav ekipa. Imam paypal account i prije mjesec dana mi je istekla debitna kartica i izvadio sam novu. Sada mi paypal kaže da uradim update ove nove kartice, kako to mogu uraditi? Kada udjem na paypal (add/edit card) vidim info o staroj kartici i ona je crvena (istekla), a ispod pise "add card". Da li idem na add card i ponovim postupak kao sto sam radio sa ovom starom debitnom karticom? Stara kartica mi se zavrsava sa 4 razlicita broja od ove nove, mozda da idem remove staru karticu i add novu? Hvala unaprijed! :) :thumbup:
Dodaj novu, potvrdi je, napravi je defaultom i za trošenje i primanje, izbriši staru.
Evo dodao sam novu, obrisao staru karticu, sad je moram ono potvrditi jel da? Skinu mi sa racuna 1.95$ pa odem po izvod i ukucam xxxx cifre i vrate mi na racun 1.95$? Hvala jos jedanput :thumbup:
Da, moraš je potvrditi kodom.
ja nisam ja

#3464 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ja nisam ja »

Posto sam mjenjala prezime i izradila novu karticu poslala sam upit paypalu za promjenu prezimena.Ima nekih 5 dana no jos mi nisu ni odobrili niti negirali molbu.Koliko se to ceka mada su rekli od 1 do 3 dana
madesa

#3465 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

je li vama automatski transfer prosao meni jos nije
BackInBlack

#3466 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BackInBlack »

jEDNO pitanje ...

kolko je potrebno, za verifikaciju pay pala.
Karticu sam vec prijavio ... sad cekam da mi se skine 1,95$ ... i da mi se posalje kod za verifikaciju.
Reiffeisen banka .... btw. :)
DON_eARL

#3467 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by DON_eARL »

BackInBlack wrote:jEDNO pitanje ...

Karticu sam vec prijavio ... sad cekam da mi se skine 1,95$ ... i da mi se posalje kod za verifikaciju.
Nazovi odmah 033 755 010 i traži od operatera da ti pročita kod za verifikaciju.
BackInBlack

#3468 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BackInBlack »

DON_eARL wrote:
BackInBlack wrote:jEDNO pitanje ...

Nazovi odmah 033 755 010 i traži od operatera da ti pročita kod za verifikaciju.
:thumbup: Thx mucho graziano !!!

I jos jedno novo pitanje ... zasto mi jos uvijek stoji

Please confirm your debit or credit card to complete verification and remove the pre-set limits on your account.
Confirm your card ?

I ako sam je upravo verifikao i gore mi pise status :verifikovan
sizifinho

#3469 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by sizifinho »

Pozdrav raja, moze li jedno pitanje?
Moze li bilo koja VISA kartica da se koristi za paypal?
Imam racun u vakufskoj banci na koji mi lijeze stipendija i imam njihovu VISA karticu za podizanje sa bankomata. Je li dovoljno il pak moram u unicredit il drugu banku ?
madesa

#3470 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

madesa wrote:je li vama automatski transfer prosao meni jos nije
mir5
Location: pa vi stvarno niste normalni ovaj Željo sve će jebati

#3471 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mir5 »

dal je moguce da ljudi jos uvijek ne znaju ovjeriti svoju bankovnu karticu na Paypal-u :?

pa sve fino pise fakat ne kontam :roll: , da nije mozda fora u tome da pitas prvo na forumu :D :D :D

haj nece vam jos dugo ni trebati :D od Nove godine BiH ispada iz Paypal sistema zbog ove "sposobne" vlasti. :roll:

povlacite pare ako ste stekali :mrgreen:

evo da odgovorim na par pitanja:
- Rajfajzen je najbolja sto se Paypala tice, dobra je i Intesa ali pola sluzbenika im Paypal code trazi na Vasoj kartici (ziva istina) umjesto na izvodu banke.

- Jos uvijek ti stoji da ovjeris zato sto nisi ovjerio, ukucaj code iz izvoda banke i klikni OK
SONY_91

#3472 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SONY_91 »

mir5 wrote:haj nece vam jos dugo ni trebati :D od Nove godine BiH ispada iz Paypal sistema zbog ove "sposobne" vlasti. :roll:
Jel ti ovo ozbiljno ili...
SanskiBiser

#3473 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

mir5 wrote:dal je moguce da ljudi jos uvijek ne znaju ovjeriti svoju bankovnu karticu na Paypal-u :?

pa sve fino pise fakat ne kontam :roll: , da nije mozda fora u tome da pitas prvo na forumu :D :D :D

haj nece vam jos dugo ni trebati :D od Nove godine BiH ispada iz Paypalov sistema zbog ove "sposobne" vlasti. :roll:

povlacite pare ako ste stekali :mrgreen:

evo da odgovorim na par pitanja:
- Rajfajzen je najbolja sto se Paypala tice, dobra je i Intesa ali pola sluzbenika im Paypal code trazi na Vasoj kartici (ziva istina) umjesto na izvodu banke.

- Jos uvijek ti stoji da ovjeris zato sto nisi ovjerio, ukucaj code iz izvoda banke i klikni OK
Ne sekirajte se nista i ne nasjedajte na ovakve provokacije. :mrgreen:
Last edited by SanskiBiser on 02/11/2015 17:52, edited 1 time in total.
mir5
Location: pa vi stvarno niste normalni ovaj Željo sve će jebati

#3474 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mir5 »

SONY_91 wrote:
mir5 wrote:haj nece vam jos dugo ni trebati :D od Nove godine BiH ispada iz Paypal sistema zbog ove "sposobne" vlasti. :roll:
Jel ti ovo ozbiljno ili...

uskoro ce i ovi novinari eksperti to da prepisu odnekud , nemam vremena da objasnjavam, uglavnom dobro su nam zabiberili ovi begovi,, sreca ima jos ostalih nacina tipa Payoneer
Last edited by mir5 on 02/11/2015 17:52, edited 2 times in total.
SanskiBiser

#3475 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

//dupli post//
Post Reply