Kladionica

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
Smurff

#3451 Re: Kladionica

Post by Smurff »

ARmAn1i wrote:
Admir_1984 wrote:Da se razumijemo ja Celtica ne pamtim kad sam posljednji put stavio, al sam siguran da je velika vecina kaldionicara pala upravo na tom paru
a dobro, nisu to bas kladionicari, to je sitna buranija koja stavlja sve favorite na tiket(ili vecinu) i ostavljaju po marku, dvije max 5-10... e na njima kladionica uzima pare jer je masu takvih, ne gledaj samo jednu kladionicu ili jednu drzavu, cijela evropa, pa nek je samo 5 mil. ljudi imalo celtica, i nek su stavljali kao sto sam rekao, skontaj samo kakave pare..

a vlasnicima se smuci kad neko stavi 100-500-1000KM na jedan par, max dva..
zato ovakvi i zive od kladionice i imaju zalihu i ako se povale ponekad..

zna se zasto postoje i uslovi(min 3 ili 5 parova :lol: ), i super ponuda.. razni bonusi... itd itd
bravo :D
Ja sam poceo s uplatama od oko 100KM u 4. gimnazije, do tad sam i ja po markicu dvije i sad vidim da sam vise gubio malim uplatama...
nikad ne idem na vise od udvostrucavanja uplate, dvije uplate mjesecno max, strasno su male sanse da fulam oba listica tog mjeseca(samo jednom mi se desilo)tako da sam ja sasvim zadovoljan postignutim kroz 5-6 godina :D

Ljudi skupite para, idite na vece uplate i jebite mamu kladionicama
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3452 Re: Kladionica

Post by Admir_1984 »

Sutra Real, Juve, Atletico, Manechester, Bayern i Chelsea. Znaci ove parove ce igrati cijela zemaljska kugla, zajedno sa eskimima i pingvinima :D 99% sanse su da nece sve proci, pa me zanima sta vi mislite da je najvishe rizicno?
JThomas

#3453 Re: Kladionica

Post by JThomas »

meni 3.60 na CSKA kod wolfsburga u startu izgleda ogromno i totalno neopravdano. wolfsburg bez magatha i s džekom u očajnoj formi za mene nije ozbiljna ekipa za ovaj nivo takmičenja.

od ovih ostalih najviše mi se sviđa juventus, igraju predobro, a bordeaux je dobar za francusku ligu, ali na ovom nivou nije to baš to. te ostale kvote su po meni neisplative, pogledaću još malo championship i košarku...porto je UVIJEK, ali uvijek zajeban, u haifi će goriti, manchester mi isto ne ulijeva pretjerano povjerenje za 1,60 u istambulu...male su kvote pravo na te favorite. treba tražiti puteve kojima se rjeđe ide.
dimu

#3454 Re: Kladionica

Post by dimu »

Admir_1984 wrote:Sutra Real, Juve, Atletico, Manechester, Bayern i Chelsea. Znaci ove parove ce igrati cijela zemaljska kugla, zajedno sa eskimima i pingvinima :D 99% sanse su da nece sve proci, pa me zanima sta vi mislite da je najvishe rizicno?
atletico premala kvota

juve - bez diega i del piera, vrlo moguce X

wolfsburg - 50:50

chelsea, man utd, bayern i real madrid - sigurni - oko 4.50 kvota sasvim solidno
lolo_lolo

#3455 Re: Kladionica

Post by lolo_lolo »

ja ocekujem momka po imenu ARmAn1i ,vidi se da zna ovaj zanat :bih: :thumbup:
ARmAn1i

#3456 Re: Kladionica

Post by ARmAn1i »

Ma sutra se igra Liga Prvaka onako cisto da se prati(preporucujem da trazite neku igru na vise/manje golova ili iznenadjenja), a pare se uzimaju na jednoj utakmici koju ce svi zanemarit upravo radi tog takmicenja...a ako je ipak niko ne otkrije, postavit cu je ja na vrijeme :)
Bronco_Billy

#3457 Re: Kladionica

Post by Bronco_Billy »

ARmAn1i wrote:Ma sutra se igra Liga Prvaka onako cisto da se prati(preporucujem da trazite neku igru na vise/manje golova ili iznenadjenja), a pare se uzimaju na jednoj utakmici koju ce svi zanemarit upravo radi tog takmicenja...a ako je ipak niko ne otkrije, postavit cu je ja na vrijeme :)

Slažem se bez velikih uloga.

Juventus bez diega ne znam koliko može, premala kvota za fixa. Najprije under 1

Bayern zaobilazim u širokom luku, moguće svašta. Kvalitetniji su puno al bayern ne ide na moj tiket odavno :D

Mislim da će ManU bez većih problema proći u turskoj, bešiktaš u katastrofalnoj formi, u tri utakmice zabili jedan gol. Mada bi volio da
'izvuku' nešto iz te utakmice, al Ferguson je prekaljen u Evropi

Wolfsburg krajnje neizvjestan meč. Džeku su 'štedili' u zadnjoj prvenstvenoj utakmici. Znači da 'pucaju' na LP opasno.
Iako CSKA ne briljira ove godine, proradili u zadnjem kolu nakon dolaska novog trenera. To nije ista ekipa bez Vagnera, al rusi su rusi. Najprije odg1

Real će čitav svijet igrati dvicu sutra. Treba imati na umu da im je Bwin sponzor :lol: :lol: Očekivati je pobjedu reala. Ne znam...
Zurich igra dosta napadački fudbal, valjda se neće 90 min braniti. Najizglednije mi je 3+

Marseille Odlično igraju ove godine, tu mi je kec izvjestan. Al milan svake godine kada igra u evropi
odlično starta prvu utakmicu. Po meni to nije ni blizu ona ekipa bez Kake... pato potencijalna opasnost. Milanezima se nikad ne zna, al Igram 1X

Atl. Madrid no comment. Navijači se već naoštrili, 5000 ih je protestovalo poslije zadnje ligaške utakmice. Znači h1 po mom sudu.
Treba napomenuti da za Apoel neće igrati Broerse i Mirosavlevic dva važna igrača.

Chelsea... Drogba ne igra? Ako ne igra to nije Chelsea ;-) Opasan meč, premal koef. na keca. Zaobilazim.
Bronco_Billy

#3458 Re: Kladionica

Post by Bronco_Billy »

Ev jedan neovisno od LP...

Atvidabergs FF - Assyriska FF 1 2.30
Ham-Kam - Hønefoss odg 1 1.50
Leicester-Peterborough 1 1.80

6.21
Tomahawk11
Globalni moderator

#3459 Re: Kladionica

Post by Tomahawk11 »

Admir_1984 wrote:Sutra Real, Juve, Atletico, Manechester, Bayern i Chelsea. Znaci ove parove ce igrati cijela zemaljska kugla, zajedno sa eskimima i pingvinima :D 99% sanse su da nece sve proci, pa me zanima sta vi mislite da je najvishe rizicno?
atletico ne bih vise ni u snu... :x realno su veliki favoriti, ali su cirkus.
Juve... nema Diega, Del Piera.. :roll:
Real ide...
Mancho...vrela Turkye :-)
Bayern ide...
Chelski... '' i u 99. minuti Drogba za 2-1''
:-)
stripiii

#3460 Re: Kladionica

Post by stripiii »

Image

Code: Select all

http://rapidshare.com/files/280273827/kladara.rar
karanana

#3461 Re: Kladionica

Post by karanana »

hvala stripii, procitacu. da slucajno ko nema onu: "kako pobjediti kladionicu", ili tako nesto se zove?
stripiii

#3462 Re: Kladionica

Post by stripiii »

Evo jos jednu nadjoh u kompu

Image

U knjizi su prikupljena mnoga iskustva, stečena kroz pogreške ali i profit ljudi s kojima je autor bio u kontaktu, od profesionalnih kladioničara, kockara koji ovise o adrenalinu i uzbuđenju do običnih vikend igrača koji uz pivo kod kuće, na stadionima ili u lokalnom pub-u prate svoje omiljene momčadi, igrajući iz zabave.
Knjiga je u pdf formatu!

Code: Select all

http://rapidshare.com/files/280288135/Tajne_profesionalnih_kladionicara.pdf
permanentan

#3463 Re: Kladionica

Post by permanentan »

Vec dugo pratim ovu temu ali nisam do sada postavljao listice, a sad mi nesto dosadno pa odlucih da postavim pa da cujem komentare :)

Image
PriNc_ba

#3464 Re: Kladionica

Post by PriNc_ba »

vidim ima dobrih razradjenih listica i parova nekih dobrih pa se na drugi mozda izvuce koji :)
sanjao sam i to pola sekunde prije nego cu se probuditi ono otvaram oci i zadnja scena mi pred ocima samo kraj tekme wolf 1 - 5 cska :D pa mozda igrati da ce zabiti gol cska :D jer wolf s onakvom odbranom moze od svake ekipe da primi gol a vjerujem da ce i ramos novi trener unijeti svjeze krvi u timu pa....

kasnije kad razradim i odigram sve javim :) da ne pehiram listice prije toga :)
stachu

#3465 Re: Kladionica

Post by stachu »

ARmAn1i wrote:Ma sutra se igra Liga Prvaka onako cisto da se prati(preporucujem da trazite neku igru na vise/manje golova ili iznenadjenja), a pare se uzimaju na jednoj utakmici koju ce svi zanemarit upravo radi tog takmicenja...a ako je ipak niko ne otkrije, postavit cu je ja na vrijeme :)
Daj ba govori da idem u kladionicu! :D
elbahatee

#3466 Re: Kladionica

Post by elbahatee »

Flora T. - Levadia T. 2 @2.00 evo jako zanimljivog para danas. Levadia je ekipa koja daleko odskace kvalitetom od svih ostalih u Estonskoj ligi. Jeste da je gradski derbi ali mislim da zbog kvote vrijedi probati.

U P N P gr B
1.Levadia Tallinn 23 20 3 0 91:15 76 63

4.Flora Tallinn 24 14 5 5 47:20 27 47
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3467 Re: Kladionica

Post by Admir_1984 »

Jel Benzema najavljen u prvoj postavi? Ako jest ne bi bilo loshe probat da daje prvi gol, 4 je kvota u premieru.

Ja jos pojma nemam sta cu stavit od onih 6 favorita :? :?
ARmAn1i

#3468 Re: Kladionica

Post by ARmAn1i »

stachu wrote:
Daj ba govori da idem u kladionicu! :D
hahaha..evo ide :)

Svedska 1. Liga u 19:00h, Örgryte - Halmstad 1 @ 2,50 FT 2-1
Nesto slicno se desava u ovoj utakmici kao i za vikend kad sam postavio Fulham-Everton 1 @ 2,70...i vjerovatno je preskce velika vecina kladionicara radi lige prvaka, a samim tim ni kladionice joj ne posvecuju posebnu paznju, a kvota i vise nego prihvatljiva.

Takodjer mozte probat i hokey..
Ceska 1. Liga u 18:00h, Trinec - Vitkovice 1 @ 2,25

Od Lige Prvaka, nisam jos nista gledao, ali preporucujem izbjegavanje favorita ili neku igru na vise/manje golova.
Chelsea - Porto, prosto ne mogu da vjerujem kako su kvote postavljene, bjezite od toga i rukama i nogama...ja licno igram X2 @ 2,80 jer smatram da je Porto i previse podcjenjen u ovoj utakmici, ovdje ce ljudi da ostavljaju pare i pare, a uvjeren sam 97% da domacin nece pobjedit.
Takodjer Atl. Madrid - APOEL bi igrao da ce domacin dobiti jedan razlike, mozda tacan rez 1-0 @ 7,00.
Besiktas - Man Utd tacno 3 gola na utakmici, (-3+) X @ 4,00, rezultat 1-2 ili 2-1.

Za ostale tekme nemam ideje...ali zapamtite Chelsea-Porto, kec ni pod razno pa sve i da mi poslje nabijate na nos i ako kojim slucajem pobjede 4-0. :mrgreen:
Last edited by ARmAn1i on 16/09/2009 21:03, edited 2 times in total.
slucajan

#3469 Re: Kladionica

Post by slucajan »

Evo i moje skromno misljenje, koje sam pretocio i na listic, naravno.

Juventus - Bordeaux: 1 (1,70) (ne igraju Diego i Del Piero, ali Juve ima odlicnu zamjenu za njih dvojicu, tu je Giovinco, a svakako su u odlicnoj formi, mislim da pobjeda nece doci u pitanje, iako je i Bordeaux dosta dobar, ne dajem im prevelike sanse)

Maccabi - Bayern München: 2 (1,50) (pocnu li utakmicu Robben i Ribery, a sve su prilike da hoce, vjerujem u laganu pobjedu Bayerna)

Wolfsburg - CSKA Moskva: 1X (1,15) (sjedio sam sa Rahimicem na okupljanju reprezentacije i iz njegovih usta cuo: Imamo ekipu za sredinu tabele u Ruskom sampionatu! Nista im ne stima kako treba. Wolfsburg nije u nekoj formi, ali bolji su od CSKA, ja sam ovaj par podebljao i dvoznakom, ali mislim da nisam trebao)

Beşiktaş - Manchester United: Man Utd daje gol (1,15) (nista drugo ne smijem odigrati, Manchester mi ove sezone ne uliva povjerenje, dok se jos malo ne naviknu na igru bez Ronalda, ali Besiktasu moraju postici barem jedan gol)

Zürich - Real Madrid: 2 (1,30) (ne volim Real nikako, cak ni igrati na njih, ali izgledaju mocno, gladni su pobjeda i mislim da ce se veceras izivljavati)

Marseille - Milan: 1x (1,30) (pobjeda Milana za mene bi bila iznenadjenje)

Chelsea - Porto: 1 (1,40) (Chelsea bolji nego ikada, Porto prodao pola ekipe, doveo ekipu i po, dok se to uigra ispadose iz CL)

Atlético de Madrid - APOEL: 1/1 (1,50) (Atletico ce ih pregaziti, za vikend su kiksali, ali vjerovatno ce APOEL nastradati, njima je previse i plasman u grupnu fazu)

Ukupna kvota 11,7

Ja sam halalio petobanku i kusur (7 listica x 8KM), pa cemo vidjeti sta ce biti, ili los 56 ili dobar 655 :thumbup:
dimu

#3470 Re: Kladionica

Post by dimu »

evo ja sam igrao

chelsea - porto - 1 iako nema drogbe mislim da je chelsea u dobroj formi da ovo kuci dobije, ipak porto je u engleskoj izgubio 11 od 13 meceva ;)
besiktas - man utd - 2, sve ostalo je iznenadjenje, pa boze moj...
zurich - real madrid - 2 mislim najsigurniji par
macc - bayern - 2
wolfsburg - cska - 1, vrijeme je da pobijede jednu :)
standard - arsenal - 2

kvota 12.4

i drugi

Zurich - Real Madrid(ws) 2 1.40
Marseille - Milan oba daju go 1.75
Besiktas - Man.Utd vise kornera 2 1,50
Atl.Madrid - APOEL Nic 1/1 1.50
W.Rooney (Man.Utd) gol 2,10

ili je mozda bolje igrati da ce Anelka dati go :)

kvota 11.5
cyprus

#3471 Re: Kladionica

Post by cyprus »

Van svakog pametovanja odigro sam samo Juve, Chelsea i Real, pa šta bude :D
vruce pivo

#3472 Re: Kladionica

Post by vruce pivo »

Chelsea-Porto x|1 4.2
Marsej-Milan x|1 5.0
Cirih-Real vise od 3.5 zuta kartona 1.8

ulog 5 km