Sarajevski taksisti- dno dna
-
Eborg
#3451 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ili su se kakvi klošari provozali, ne treba u startu gubiti nadu.
-
quarterback
#3452 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
dvojke se ne kradu radi togaHorasio_Sarajlic wrote:Taj golf je maksuz ukraden za neko krivično djelo, i vjerovatno ako je tvoj mozes se i posellamiti sa njim.hzsa22 wrote:Jutros ukraden golf 2 na Vojnickom.. Ako je neko nesto vidio, javite se. Tnx
- xamp
#3453 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Inace je quarterback stari poznavaoc razloga za kradju odredjenih tipova auta...quarterback wrote:dvojke se ne kradu radi togaHorasio_Sarajlic wrote:Taj golf je maksuz ukraden za neko krivično djelo, i vjerovatno ako je tvoj mozes se i posellamiti sa njim.hzsa22 wrote:Jutros ukraden golf 2 na Vojnickom.. Ako je neko nesto vidio, javite se. Tnx
Ma taj golf je garant vec otisao u dijelove...
Sent from my LT28h using Tapatalk 4 Beta
-
quarterback
#3454 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
drago mi je da si prepoznao moju upucenost
- O'zone
- Globalni moderator
#3455 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne znam koliko je pametno ovo sa blokiranjem znam iz prve ruke da to nije omiljena metoda naših oligarhaTaksisti odledili štrajk: Na ulice izlaze 17. jula
09. juli 2013. u 09:26
Sarajevski taksisti su 24. juna zaledili proteste koji su bili najavljeni za dan kasnije, ali članovi Udruženja Sarajevotaxi odlučili su odlediti aktivnosti oko protesta, iako nije prošlo 30 dana, koliki je bio rok za ispunjenje njihovih zahtjeva.
Kako je za Oslobođenje rekao Enver Suljagić, predsjednih Udruženja Sarajevotaxi, protest je zakazan za 17. juli u 15 sati.
Razlog zbog kojeg su u Sarajevotaksiju, prema Suljagićevim riječima, odlučili odlediti nedavno odgođeni protest što inspekcija ne uklanja sa ulica vozila koja se nelegalno bave taksi-prevozom, nepoštivanja važećih zakonskih propisa Ministarstva saobraćaja KS-a, nerada kantonalne Uprave za inspekcijske poslove...
Spremni na sve
"Donesen je Pravilnik, ali kada se trebao početi primjenjivati u kantonalnoj inspekciji su naredili povlačenje inspektora i oni ne žele raditi. Iz tog razloga mi ćemo odlediti aktivnosti oko protesta i blokirat ćemo državne institucije u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju. Nadležni se užurbano pripremaju kako bi nam kazali da ne možemo protestovati, ali mi smo spremni na sve i snosit ćemo posljedice. Međutim, onaj ko je doveo do ovakve situacije biće odgovoran. U Ministarstvu ne znaju šta da rade jer su pojedini prevoznici prešli sa taksi na rentakar i neko za to mora biti odgovoran. Mi nećemo odgovarati, jer samo želimo da radimo po zakonu", istakao je Suljagić.
Prema riječima Suljagića, inspekcija je, i kada je bila na terenu, kontrolisala legalne taksiste.
"Tražili su nam kojekakve naljepnice za zabranu pušenja i slično. To je urađeno da bi se napravio privid da se nešto radi. Rentakar i nelegalni taksisti i dalje rade bez ikakvih prepreka. Mi smo imali konkretan i dobar sastanak sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti, ali kantonalna inspekcija je izigrala sve. Bili smo ubijeđeni da će početi raditi, ali eto nisu", zaključio je Suljagić.
Višegodišnji nesporazumi
Ministar saobraćaja KS-a Jusuf Bubica, aktivnosti oko odleđivanja protesta nazvao je prepucavanjima predstavnika Sarajevotaxija i pojedinih rentakar firmi.
"Ne želimo ulaziti u nesporazume koji traju godinama. Sve što je rečeno na posljednjem sastanku realizira se. Ako u Sarajevotaxiju žele da izađu na ulice, neka to urade, ali morat će sve napraviti po zakonu, jer će u suprotnom snositi posljedice. Mi smo počeli uklanjanje nelegalnih prevoznika. Da nismo, ja bih prvi rekao da ništa ne radimo i da su u Sarajevotaxiju u potpunosti u pravu", zaključio je Bubica.
-
miki.ba
#3456 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Po mojoj slobodnoj procjeni ovako se odigralo.
Bubice koliko smo ti dužni da ušutkaš ove Sa taxiste, toliko i toliko, ok, završeno.
Bubice koliko smo ti dužni da ušutkaš ove Sa taxiste, toliko i toliko, ok, završeno.
- O'zone
- Globalni moderator
#3457 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kantonalna uprava: Inspektori nisu obustavili kontrole
10. juli 2013. u 10:51
Protesti sarajevskih taksista najavljeni su za 17. juli, a kao razlog za odleđivanje protesta Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevotaxi naveo je nezadovoljstvo radom inspektora na sklanjanju nelegalnih taksi prijevoznika u gradu.
Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove navode kako je predsjednik Udruženja iznio netačne, neargumentovane, proizvoljne i krajnje tendenciozne podatke koje se odnose na rad kantonalnih saobraćajnih inspektora.
Naime od januara 2013. godine, kako navode u Upravi, kantonalni saobraćajni inspektori u kapacitetu kojim raspolažu obavljaju pojačane inspekcijske nadzore u oblasti taksi i rent a car prijevoza.
Pojačani inspekcijski nadzori podrazumjevaju rad tri kantonalna saobraćajna inspektora u dvije smjene, prekovremeni rad kao i rad u dane vikenda, bez odmora čime je dovedena u pitanje njihova fizička i zdravstvena sposobnost, navode iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.
U navedenom periodu, kako stoji u saopćenju, izvršeno je ukupno 1054 inspekcijskih nadzora, isključena iz saobraćaja 62 vozila, donesena 164 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti, te izdat 251 prekršajni nalog u novčanoj vrijednosti od 104.580.00 KM.
U cilju sveobuhvatnog inspekcijskog nadzora, uključene su i druge inspekcije koje organizacijski djeluju unutar Kantonalne uprave za inspekcijske inspekcije i to: inspekcija rada, tržišno-turistička inspekcija i sanitarna inspekcija, svako iz svoje nadležnosti, koji su izdali 13 prekršajnih naloga u novčanoj vrijednosti oko 25.000,00 KM.
Također iz Uprave navode da su informacije kako su inspektori "povučeni s terena" netačni što dokazujemo i brojem inspekcijskih nadzora kao i prisustvom inspektora na terenu.
Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ogorčeni su činjenicom da se u medijima isključivo ističe nezadovoljstvo radom "kantonalne saobraćajne inspekcije", dok se druge institucije među kojima je i Federalna uprava za inspekcijske poslove, odnosno federalni saobraćajni inspektori, koji imaju apsolutno istu nadležnost nad primjenom Zakona o cestovnom prijevozu Federacije Bosne i Hercegovine ne spominju.
U saopćenju se navodi da će ovaj organ u punom kapacitetu kojim raspolaže i dalje nastaviti rad na sprečavanju nelegalnih taksi i rent a car prijevoznika, ali da neće preuzeti odgovornost za stanje na terenu iz razloga što navedena oblast, prije svega na području Kantona Sarajevo nije zakonski uređena, te što su ovlašteni službenici policije postupanjem nadležnih sudova totalno razvlašćeni kada je u pitanju izdavanje prekršajnih naloga.
-
Mr. Brightside
#3458 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ko što kaže onaj jedan legani, nama gledaju imamo li i dezodoranse, kesice za povraćanje... a rent a car ni ne pogledaju 
- Hemera
#3459 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
slabe su im ove kontrole,jos uvijek ima nelegalnih taxista...
- VenomousV
#3460 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
jutros su taksisti na standu kod pijace otoka odbili da voze moju mamu sa dva cekera (inace zena koja ima 65 godina i metak 2,5 cm od kicme) jer im je relacija prekratka
obzirom da imam iskustva sa taksijima rekla bih da bi to doslo nekih 3,5-4 KM
krivo mi je sto nisam bila sa njom da vidim brojeve i odmah prijavim inspekciji a bogme i da se posvadjam sa govnima
obzirom da imam iskustva sa taksijima rekla bih da bi to doslo nekih 3,5-4 KM
krivo mi je sto nisam bila sa njom da vidim brojeve i odmah prijavim inspekciji a bogme i da se posvadjam sa govnima
-
--usnee--
#3461 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma kakvo prijavljivanje samo kod njih stanes i nazoves bilo koji drugi taxi jer im je to gore...
-
drugi_profil
#3462 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ima onaj stari vic:
Usao covjek u prvi taksi i kaze: moze li do Svrakinog?
-Kaze ovaj, ne moze izgubicu mjesto zbog 3 marke.
-Imam cekere invalid sam!?
-Ne moze, izlazi napolje!
Udje covjek u sljedeci, a ovaj se sazali i odveze ga.
Nakon nekoliko dana, na istom mjestu, vidi covjek ovog taksistu sto ga je izbacio na kraju reda.
Udje u prvi taksi izvadi 50 maraka i upita: jel moze do Aerodroma za 50 maraka, ali da me drzis za qurac dok vozis?
Naravno, mrsnu ga svi napolje i tako redom do ovog zadnjeg.
-Dobar dan moze li do Aerodroma, hitno mi je, dam ti petobanku. Evo ove tvoje kolege nece da voze.
- Ma moze, naravno.
- E samo im majke ti svirni i mahni kad budemo prolazili!
A mozda i nije vic.
Nakon nekoliko dana, na istom mjestu, vidi covjek ovog taksistu sto ga je izbacio na kraju reda.
Udje u prvi taksi izvadi 50 maraka i upita: jel moze do Aerodroma za 50 maraka, ali da me drzis za qurac dok vozis?
-Dobar dan moze li do Aerodroma, hitno mi je, dam ti petobanku. Evo ove tvoje kolege nece da voze.
- Ma moze, naravno.
A mozda i nije vic.
-
eki to
#3463 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
fora je iz nekog njemackog filma, samo sto je tamo bila pusa umjesto drzanja za glavasa 
-
Avetinho
#3464 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
LOLdrugi_profil wrote:Ima onaj stari vic:
- Ma moze, naravno.
![]()
A mozda i nije vic.
-
quarterback
- trambusek88
#3466 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Žuti Taxi koji su do nedavno imali rent-a-car oznake, sad su poskidali ama baš sve oznake i nemaju firmu, i sad valjda idu po pozivu. Znak prepoznavanja žuto auto-crni krov.
- O'zone
- Globalni moderator
#3467 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma pun grad "nelegalaca" ovi iz žutog skinuli sve oznake i rade samo preko centrale (nisu crni krovovi obavezni ima ih i samo žutih) Za njima se poveli i ostali pa poskidali sve oznake sa krovova a ostavili ispise po vozilima dok neke zaboli neka stvar još uvjek rade sa rent-a-car oznakama.trambusek88 wrote:Žuti Taxi koji su do nedavno imali rent-a-car oznake, sad su poskidali ama baš sve oznake i nemaju firmu, i sad valjda idu po pozivu. Znak prepoznavanja žuto auto-crni krov.
Jes' naša inspekcija sila
- SAID5
#3468 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja sam primjetio neke i bez tablica :s
Sent with TPTLK
Sent with TPTLK
-
kojeime
#3469 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /130802047
I u tekstu Suljagic kaze: ""Ne želimo da u svijet ide takva slika, da su turisti pokradeni u taksi vozilima i slične situacije."
Miisleci na postenje taksista Sarajevo-taksija sa aerodroma i zeljeznicke/autobuske stanice.

I u tekstu Suljagic kaze: ""Ne želimo da u svijet ide takva slika, da su turisti pokradeni u taksi vozilima i slične situacije."
Miisleci na postenje taksista Sarajevo-taksija sa aerodroma i zeljeznicke/autobuske stanice.
- Hemera
#3470 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/bub ... kar-vozila
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Jusuf Bubica (BPS) na današnjoj sjednici Vlade kolegama će prezentirati prijedlog sistemskog rješenja problema u oblasti taksi prijevoza.
Kantonalni zakon
Kako je jučer za "Dnevni avaz" pojasnio Bubica, Vlada će, vjerovatno, usvojiti informaciju, a on je optimista da će problemi u ovoj oblasti, konačno, biti riješeni. Najavio je i da će narednog mjeseca biti usvojen kantonalni zakon o taksi prijevozu.
- Međutim, informacija o kojoj ćemo raspravljati na sjednici Vlade odnosi se i na uklanjanje nelegalnih taksista iz saobraćaja koji rade na osnovu propisa za rentakar. Na tome smo morali raditi mimo zakona koji pripremamo, jer ovaj problem nije mogao čekati zakon. Dogovorili smo s nadležnima u Ministarstvu prometa i komunikacija Federacije BiH da se dopuni federalni zakon u vezi s rentakar prijevozom i na taj način spriječe nelegalni taksisti da rade - rekao je Bubica.
U tom federalnom propisu jasno je navedeno da rentakar vozila ne mogu imati nikakve oznake koje asociraju na taksi oznake te da ta vozila mogu imati samo oznake firme.
Nadležne inspekcije
- Također, inspekcije su postale nadležne da isključuju takva vozila iz saobraćaja. Vrlo malo nelegalnih vozila s rentakar oznakom ostalo je na cesti. Inspekcije rade u punom kapacitetu i očekujemo da do kraja ovog mjeseca na cesti neće biti nijedan taksi s rentakar oznakom - potvrdio je Bubica.
Neće više biti javašluka
Bubica je najavio da će u septembru, kada se nada da će biti usvojen zakon o taksi prijevozu, biti riješeni svi problemi u ovoj oblasti.
- To će biti prvi put da imamo zakon na kantonalnom nivou koji neće dozvoljavati javašluk kakav smo imali do sada. Zakon je prošao Konkurencijsko vijeće i još nam je potrebno nekoliko mišljenja pa ćemo ga poslati Vladi na usvajanje, a u septembru i Skupštini KS - istaknuo je Bubica.
-
The Realist
#3471 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Meni neki dan indirektno odbi voznju, jer mu se nije svidjala relacija, iako bi oko 5,5KM dobio i bio je jedini ja standu.
Eh, ne bi bio problem, da ja nisam imao neke stvari, medju njima i kolica djecija, dok je supruga u narucju drzala petomjesecnu bebu (ako uzmemo da je prematurus, onda i mladju).
Neka se oni bore protiv divljaka, pa tek ce onda odbijati voznje.
Sent from Tapatalk
Eh, ne bi bio problem, da ja nisam imao neke stvari, medju njima i kolica djecija, dok je supruga u narucju drzala petomjesecnu bebu (ako uzmemo da je prematurus, onda i mladju).
Neka se oni bore protiv divljaka, pa tek ce onda odbijati voznje.
Sent from Tapatalk
- VenomousV
#3472 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
i opet sam tu da pohvalim vaseg kolegu, sarajevo taxi 263
cijena je bila 5.60, dala sam mu 6 KM i krenula da izadjem iz auta a on k'o iz topa cekaj ima kusur, za koji sam naravno rekla nema potrebe da vraca
posten momak
cijena je bila 5.60, dala sam mu 6 KM i krenula da izadjem iz auta a on k'o iz topa cekaj ima kusur, za koji sam naravno rekla nema potrebe da vraca
posten momak
-
Red berries
#3473 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Neki dan u Sarajevu na cesti zaustavimo taxi jer je bila uzasna guzva i nije nam se dalo zvati crveni taxi koji obicno uzimamo kad smo u Sarajevu..I tako zaustavimo taxi pajo, i pocne lik neku pricu ovo ono kako su brojevi u toj ulici gdje mi idemo izmjesani, kako on uvijek zaluta, ovo ono...
Kazemo mi kao jesu malo su zeznuti,ali ok..I tako vozimo se mi i promasi on skretanje , mi skontali i kazemo ej trebao si skrenuti tamo ,ali on kao ma ne , nije taj broj tu..
I vozimo se i dalje i vidimo on kruzi okolo sve..
Kazemo mi hej ono je bilo skretanje, nemoj nam sad tu prodavati neke fore i pocnemo da se svadjamo( i on pocne neke nebuloze nama kao kako nam je tolerancija nula bodova ovo ono) i iskljuci taximetar i vrati se na skretanje i doveze nas tocno ispred zgrade..I po taxi metru naplati 8 km, dok sa crvenim taxijem istu rutu placamo 4 km..S tim da ne znam sta bi bilo da nas je vozio kud je namjeravao ,sigurno bi cifra bila preko 10-15 km...
Svaki put kad dodjem u Sarajevo ( a cesto dolazim) ili se susrecem s divnim ljudima ili s prevarantima koji me pokusaju nasanjkati na svakom koraku...
Kazemo mi kao jesu malo su zeznuti,ali ok..I tako vozimo se mi i promasi on skretanje , mi skontali i kazemo ej trebao si skrenuti tamo ,ali on kao ma ne , nije taj broj tu..
Kazemo mi hej ono je bilo skretanje, nemoj nam sad tu prodavati neke fore i pocnemo da se svadjamo( i on pocne neke nebuloze nama kao kako nam je tolerancija nula bodova ovo ono) i iskljuci taximetar i vrati se na skretanje i doveze nas tocno ispred zgrade..I po taxi metru naplati 8 km, dok sa crvenim taxijem istu rutu placamo 4 km..S tim da ne znam sta bi bilo da nas je vozio kud je namjeravao ,sigurno bi cifra bila preko 10-15 km...
Svaki put kad dodjem u Sarajevo ( a cesto dolazim) ili se susrecem s divnim ljudima ili s prevarantima koji me pokusaju nasanjkati na svakom koraku...
-
Bimmer_
#3474 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Prenijet cu mu, Nedim je momak kakvih treba na taksijuVenomousV wrote:i opet sam tu da pohvalim vaseg kolegu, sarajevo taxi 263
posten momak
-
Bimmer_
#3475 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nije pajo nego Paja sareniRed berries wrote:Neki dan u Sarajevu na cesti zaustavimo taxi jer je bila uzasna guzva i nije nam se dalo zvati crveni taxi koji obicno uzimamo kad smo u Sarajevu..I tako zaustavimo taxi pajo, i pocne lik neku pricu ovo ono kako su brojevi u toj ulici gdje mi idemo izmjesani, kako on uvijek zaluta, ovo ono...
Taj njegov postupak je odron, ali ako su stvarno razbacani brojevi kao u Humskoj, Rudzera Boskovica i sl. trebali ste mu pomoci i napomenuti gdje je, jer nemoguce je znati pozicije brojeva u tim ulicama