mIRCerka wrote:Piramidos wrote:mIRCerka wrote:
kako nismo, jesmo...

pa hocemo li zaustavljati ovaj
Cultural genocide ili necemo

zaustavljati SEmira? ne!!!
dok se minder strucnjaci ne dogovore, Semir ima moj blagoslov da kopa...
znas, moze neko pricati da je strucnjak za uzgajanje malina, ali dok ne zaprlja obucu u malinjaku ja mu ne vjerujem

necemo ga mi zaustaviti nego druge institucije npr UNESCO.
jer ako pogledas Statut ove prevare
Član 7.
Ciljevi, odnosno djelatnost Fondacije je finansiranje, promoviranje i poticaj u:
- istraživanju, ekskavaciji, restauraciji i trajnoj zaštiti kulturnih vrijednosti u Bosni i Hercegovini;
- arheološkim ispitivanjima u Bosni i Hercegovini;
- organizovanju stručnog i interesnog povezivanja kroz različite oblike djelovanja: sekcije, konferencije, tribine i sl.;
- povezivanju sa priznatim evropskim i svjetskim organizacijama za očuvanje kulturnih i historijskih vrijednosti;
- informiranju javnosti o pokrenutim akcijama i postignutim rezultatima putem različitih vrsti medija;
- izdavanju knjiga, brošura, letaka i drugog propagandnog materijala radi ostvarenja ciljeva fondacije;
- saradnji s domaćim ustanovama, institutima, institucijama i naučnim krugovima s ciljem razmjene novih saznanja u oblasti kulturnih i historijskih pronalazaka u Bosni i Hercegovini;
- promoviranju kulturnih i historijskih vrijednosti u Bosni i Hercegovini kao i u čitavom svijetu.
zar nema vec takva drzavna ustanova u Bosni? naravno da ima.
Znaci ovo je cisti napad na drzavnu organizaciju i njego rusenje a samim tim i napad na drzavu Bosnu i Hercegovinu. Jer se neizvrsava naredba iz drzavnog lista kao i odluka vijeca ministara o zabrani kopanja na Visocici.
Znaci logicnim razmisljanjem, osmanagic i ekipa ovim sto rade ruse drzavni sistem jer neizvrsavaju odluke koje su donesene a samim tim potkopava i sam Deyton.