Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#3451 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

paladinka wrote:Pa ocigledno nisi , cim stalno spominjes tu kafu stalno :-)
:kiss:
animals

#3452 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Bogme muha i tebe ce najuriti sa foruma, kako si potro :D
animals

#3453 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

muha, ti si meni isti Izet Fazlinovic..
volis li cugnuti ko i on :D
paladinka

#3454 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

muha_sa wrote:
To da ljudi ne druze i da nemaju s kim kafu popiti to tu samo predrasude , cak sta vise , jer je to mala zemlja i gradovi su isto mali mali , svako svakog zna.
paladinka

#3455 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

paladinka wrote:
muha_sa wrote:
To da ljudi ne druze i da nemaju s kim kafu popiti to tu samo predrasude , cak sta vise , jer je to mala zemlja i gradovi su isto mali mali , svako svakog zna , i kafa se popije i poprica se .
muha_sa

#3456 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

animals wrote:Bogme muha i tebe ce najuriti sa foruma, kako si potro :D
:lol: :lol:

pratim :D

šta pratim :? da procitam nešto konkretno-uputit našeg covu koji hoce da briše odavde kako ce se ispalit--gdje se zaposlit, kako ce stan nac-hanum jal dovest jal je tamo nac :D

a ono jok, ništa od otog :-) jel bolje u AmeriKi il Njemackoj :lol: :lol:
muha_sa

#3457 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

paladinka wrote:To da ljudi ne druze i da nemaju s kim kafu popiti to tu samo predrasude , cak sta vise , jer je to mala zemlja i gradovi su isto mali mali , svako svakog zna , i kafa se popije i poprica se .
ne moraš ponavljat--skonto sam :lol:

znaš šta paladinko :-D nema se ni ovdje više ni sa kim kafa popit :( što se Švice tice :-D nikad se nisam mogo zamislit da živim negdje osim u SA--a imo sam hejbet prilika :-) al :-D jedini grad u kojem bi mogo živjet to je Bazel :-D bio sam u komadu 3 mjeseca--nisam radio vec baš landaro ko mahnit :lol: imo gdje spavat i kod koga jest ta 3 mjeseca i tutnjat :D

sekunde mi dosadno nije bilo a tamo sam bio 2001. :-D
muha_sa

#3458 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

animals wrote:muha, ti si meni isti Izet Fazlinovic..
volis li cugnuti ko i on :D
nekad bilo sad se pominjalo :D u društvu vazda a sam NIKAD :D
paladinka

#3459 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

muha_sa wrote:
paladinka wrote:To da ljudi ne druze i da nemaju s kim kafu popiti to tu samo predrasude , cak sta vise , jer je to mala zemlja i gradovi su isto mali mali , svako svakog zna , i kafa se popije i poprica se .

znaš šta paladinko :-D nema se ni ovdje više ni sa kim kafa popit :( što se Švice tice :-D nikad se nisam mogo zamislit da živim negdje osim u SA--a imo sam hejbet prilika :-) al :-D jedini grad u kojem bi mogo živjet to je Bazel :-D bio sam u komadu 3 mjeseca--nisam radio vec baš landaro ko mahnit :lol: imo gdje spavat i kod koga jest ta 3 mjeseca i tutnjat :D

Ja to razumijem , od tog osjecaja se ne moze pobjeci , na svom si , i to je je tebi super, i sve je ok :-) i nema vise nista da se prica o tome.
paladinka

#3460 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

paladinka wrote:
muha_sa wrote:

Ja to razumijem , od tog osjecaja se ne moze pobjeci , na svom si , i to je je tebi super, i sve je ok :-) i nema vise nista da se prica o tome. Ali to mora svako sam da prevaga , je li tako?
animals

#3461 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Jebo vase Amerike i Njemacke..
Bec je najbolji grad na svijetu..
Last edited by animals on 09/01/2019 23:00, edited 1 time in total.
muha_sa

#3462 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

:lol: :lol:

opet ti dvaput :-) :lol:
paladinka

#3463 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

Bazel je bas specijalni grad u Ch , radnicki kanton , ljudi su otvoreniji , prijatni , svako ce ti pomoci ako nesto pitas ..
paladinka

#3464 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

.
Last edited by paladinka on 09/01/2019 23:07, edited 1 time in total.
muha_sa

#3466 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

paladinka wrote:.
:thumbup:
paladinka

#3467 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

muha_sa wrote:
Recimo metalna industrija , a kako se sjecam ti iz te branse je u Bazelu vrlo jaka.
muha_sa

#3468 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

paladinka wrote:
muha_sa wrote:
Recimo metalna industrija , a kako se sjecam ti iz te branse je u Bazelu vrlo jaka.
Bazel kao grad mi se svidja :thumbup: podsjeca me na SA :-D nije vala nešto ni skup

doduše--nisam ja placo :lol:
konjislav

#3469 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

muha_sa wrote: Bazel kao grad mi se svidja :thumbup: podsjeca me na SA :-D nije vala nešto ni skup

Voli muha djabaluka, onda nista nije skupo, jos kad kraj sebe imas pravu zenu, gdje ce ti kraj? :-D
paladinka

#3470 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

konjislav wrote:
muha_sa wrote: Bazel kao grad mi se svidja :thumbup: podsjeca me na SA :-D nije vala nešto ni skup

Voli muha djabaluka, onda nista nije skupo, jos kad kraj sebe imas pravu zenu, gdje ce ti kraj? :-D
Svicarska je uglavnom skupa za osobe koje dodju sa vana . Pnekad se i mi cudimo skupoci... :-)
muha_sa

#3471 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

paladinka wrote:
konjislav wrote:

Svicarska je uglavnom skupa za osobe koje dodju sa vana . Pnekad se i mi cudimo skupoci... :-)
boMMe :D prije 17 godina kad sam ja bio u posjeti cjene bile prihvatljive i za moj dzep :D restorani skupi--al smo zato išli u Francusku na dernecenje :lol:

moj doprinos temi :D ako se odlucite za Bazel zaboravite restorane u Bazelu vec idite u francuske restorane a to je jako blizu :D
muha_sa

#3472 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

https://avaz.ba/vijesti/licnost-dana/44 ... onacelnika

LIČNOST DANA Dario Mihajlović

Od izbjeglice do gradonačelnika

Da bi promijenio svijet, moraš i djelovati

Tridesetšestogodišnji Zeničanin Dario Mihajlović gradonačelnik je Ulricehamna, grada koji danas naziva svojim domom.

Dario je kao jedanaestogodišnji dječak napustio Zenicu s porodicom 1993. godine i otišao u Švedsku. Prihvatiti novi život nije bilo lako, ali je Dario brzo savladao jezik i nastavio školovanje.

Kao srednjoškolac sanjao je da će naći posao na polju elektronike. Ali, nije stao tu. Završio je fakultet za nastavnika i predavao engleski, matematiku, švedski, historiju, religiju i društvene studije do šestog razreda.

Mihajlović je shvatio da sredinu u kojoj živi može promijeniti samo aktivnim djelovanjem. Zato je u februaru prošle godine uplovio u političke vode, koje su ga i dovele do njegove današnje političke pozicije.

Dario je suprug i otac dvoje djece, sina (8) i kćerke (6), s kojima je dolazio u Zenicu, a kaže da će se nekad u budućnosti možda vratiti u rodni grad.
uglavnomja

#3473 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

nesto konkretno

Njemačka vlada pokrenula internet stranicu na bosanskom jeziku kako bi olakšala pronalazak posla radnicima iz BiH
Stranica make-it-in-germany.com je višejezični portal Republike Njemačke za stručnu radnu snagu iz inostranstva, a zanimljivo je da je dostupna i na bosanskom jeziku.
Njemačka vlada pokrenula internet stranicu na bosanskom jeziku kako bi olakšala pronalazak posla radnicima iz BiH

Bosanska verzija zapravo je posebna stranica napravljena na bh. nacionalnoj domeni (ba) – make-it-in-germany.ba.

Domena je registrovana u Univerzitetskom tele-informatičkom centru (UTIC) Sarajevu, a kao zakupac u bazi UTIC-a se navodi Njemačko ministarstvo ekonomije i tehnologije.

Ovo je jasan pokazatelj da je Bosna i Hercegovina jedna od država na čiju radnu snagu će Njemačka ciljati nakon što naredne godine na snagu stupi novi zakon koji će olakšati zapošljavaje stranaca izvan zemalja EU.

Stranica, kako se navodi, informira osobe zainteresirane za imigraciju kako uspješno mogu organizirati svoj put prema Njemačkoj – od priprema u zemlji porijekla do dolaska i prvih koraka u Njemačkoj.

Na stranici se nudi pregled slobodnih radnih mjesta u Njemačkoj i daju savjeti kako pronaći posao.

Stranicu možete pogledati http://www.make-it-in-germany.ba/

oslobodjenje
cendlerbing

#3474 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by cendlerbing »

muha_sa wrote: :thumbup:
Muho bolan, reci onom Havani da se vrati na forum...šta se pravi.... :D
The 51st State

#3475 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by The 51st State »

konjislav wrote:
The 51st State wrote:pored onakve hercegovine, ovdje se masta o kaliforniji.
Hercegovina je ljeti nepodnosljiva, a zime bure i vjetar odnesose sve.
Ne tvrdis valjda da je hercegovacka klima bolja od Kalifornijske (cak i ovdje ima podtipova ovisno od lokacije)?
Kao drugo, valjda si mogao procitati moje razloge za odlazak, ako odem u Hercegovinu, jos uvijek sam u Bosni, a to je ono sto ne zelim i od cega bjezim.
Pa citas li ti ove ovdje postove uopste ili lupas bezveze?
I u kaliforniji su pozari I zemljotresi.
Post Reply