paladinka wrote:Pa ocigledno nisi , cim stalno spominjes tu kafu stalno
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- muha_sa
#3451 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- animals
#3452 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bogme muha i tebe ce najuriti sa foruma, kako si potro 
- animals
#3453 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
muha, ti si meni isti Izet Fazlinovic..
volis li cugnuti ko i on
volis li cugnuti ko i on
-
paladinka
#3454 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To da ljudi ne druze i da nemaju s kim kafu popiti to tu samo predrasude , cak sta vise , jer je to mala zemlja i gradovi su isto mali mali , svako svakog zna.muha_sa wrote:paladinka wrote:Pa ocigledno nisi , cim stalno spominjes tu kafu stalno
-
paladinka
#3455 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To da ljudi ne druze i da nemaju s kim kafu popiti to tu samo predrasude , cak sta vise , jer je to mala zemlja i gradovi su isto mali mali , svako svakog zna , i kafa se popije i poprica se .paladinka wrote:muha_sa wrote:paladinka wrote:Pa ocigledno nisi , cim stalno spominjes tu kafu stalno
- muha_sa
#3456 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
animals wrote:Bogme muha i tebe ce najuriti sa foruma, kako si potro
pratim
šta pratim
a ono jok, ništa od otog
- muha_sa
#3457 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ne moraš ponavljat--skonto sampaladinka wrote:To da ljudi ne druze i da nemaju s kim kafu popiti to tu samo predrasude , cak sta vise , jer je to mala zemlja i gradovi su isto mali mali , svako svakog zna , i kafa se popije i poprica se .
znaš šta paladinko
sekunde mi dosadno nije bilo a tamo sam bio 2001.
- muha_sa
#3458 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
nekad bilo sad se pominjaloanimals wrote:muha, ti si meni isti Izet Fazlinovic..
volis li cugnuti ko i on
-
paladinka
#3459 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja to razumijem , od tog osjecaja se ne moze pobjeci , na svom si , i to je je tebi super, i sve je okmuha_sa wrote:ne moraš ponavljat--skonto sampaladinka wrote:To da ljudi ne druze i da nemaju s kim kafu popiti to tu samo predrasude , cak sta vise , jer je to mala zemlja i gradovi su isto mali mali , svako svakog zna , i kafa se popije i poprica se .![]()
znaš šta paladinkonema se ni ovdje više ni sa kim kafa popit
što se Švice tice
nikad se nisam mogo zamislit da živim negdje osim u SA--a imo sam hejbet prilika
al
jedini grad u kojem bi mogo živjet to je Bazel
bio sam u komadu 3 mjeseca--nisam radio vec baš landaro ko mahnit
imo gdje spavat i kod koga jest ta 3 mjeseca i tutnjat
![]()
-
paladinka
#3460 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja to razumijem , od tog osjecaja se ne moze pobjeci , na svom si , i to je je tebi super, i sve je okpaladinka wrote:muha_sa wrote:ne moraš ponavljat--skonto sampaladinka wrote:To da ljudi ne druze i da nemaju s kim kafu popiti to tu samo predrasude , cak sta vise , jer je to mala zemlja i gradovi su isto mali mali , svako svakog zna , i kafa se popije i poprica se .![]()
znaš šta paladinkonema se ni ovdje više ni sa kim kafa popit
što se Švice tice
nikad se nisam mogo zamislit da živim negdje osim u SA--a imo sam hejbet prilika
al
jedini grad u kojem bi mogo živjet to je Bazel
bio sam u komadu 3 mjeseca--nisam radio vec baš landaro ko mahnit
imo gdje spavat i kod koga jest ta 3 mjeseca i tutnjat
![]()
- animals
#3461 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jebo vase Amerike i Njemacke..
Bec je najbolji grad na svijetu..
Bec je najbolji grad na svijetu..
Last edited by animals on 09/01/2019 23:00, edited 1 time in total.
- muha_sa
#3462 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
opet ti dvaput
-
paladinka
#3463 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bazel je bas specijalni grad u Ch , radnicki kanton , ljudi su otvoreniji , prijatni , svako ce ti pomoci ako nesto pitas ..
-
paladinka
#3464 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
.
Last edited by paladinka on 09/01/2019 23:07, edited 1 time in total.
-
paladinka
- muha_sa
#3466 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
paladinka wrote:.
-
paladinka
#3467 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Recimo metalna industrija , a kako se sjecam ti iz te branse je u Bazelu vrlo jaka.muha_sa wrote:paladinka wrote:.
- muha_sa
#3468 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bazel kao grad mi se svidjapaladinka wrote:Recimo metalna industrija , a kako se sjecam ti iz te branse je u Bazelu vrlo jaka.muha_sa wrote:paladinka wrote:.
doduše--nisam ja placo
- konjislav
#3469 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Voli muha djabaluka, onda nista nije skupo, jos kad kraj sebe imas pravu zenu, gdje ce ti kraj?muha_sa wrote: Bazel kao grad mi se svidjapodsjeca me na SA
nije vala nešto ni skup
doduše--nisam ja placo
-
paladinka
#3470 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Svicarska je uglavnom skupa za osobe koje dodju sa vana . Pnekad se i mi cudimo skupoci...konjislav wrote:Voli muha djabaluka, onda nista nije skupo, jos kad kraj sebe imas pravu zenu, gdje ce ti kraj?muha_sa wrote: Bazel kao grad mi se svidjapodsjeca me na SA
nije vala nešto ni skup
doduše--nisam ja placo
- muha_sa
#3471 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
boMMepaladinka wrote:Svicarska je uglavnom skupa za osobe koje dodju sa vana . Pnekad se i mi cudimo skupoci...konjislav wrote:Voli muha djabaluka, onda nista nije skupo, jos kad kraj sebe imas pravu zenu, gdje ce ti kraj?muha_sa wrote: Bazel kao grad mi se svidjapodsjeca me na SA
nije vala nešto ni skup
doduše--nisam ja placo
moj doprinos temi
- muha_sa
#3472 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
https://avaz.ba/vijesti/licnost-dana/44 ... onacelnika
LIČNOST DANA Dario Mihajlović
Od izbjeglice do gradonačelnika
Da bi promijenio svijet, moraš i djelovati
Tridesetšestogodišnji Zeničanin Dario Mihajlović gradonačelnik je Ulricehamna, grada koji danas naziva svojim domom.
Dario je kao jedanaestogodišnji dječak napustio Zenicu s porodicom 1993. godine i otišao u Švedsku. Prihvatiti novi život nije bilo lako, ali je Dario brzo savladao jezik i nastavio školovanje.
Kao srednjoškolac sanjao je da će naći posao na polju elektronike. Ali, nije stao tu. Završio je fakultet za nastavnika i predavao engleski, matematiku, švedski, historiju, religiju i društvene studije do šestog razreda.
Mihajlović je shvatio da sredinu u kojoj živi može promijeniti samo aktivnim djelovanjem. Zato je u februaru prošle godine uplovio u političke vode, koje su ga i dovele do njegove današnje političke pozicije.
Dario je suprug i otac dvoje djece, sina (8) i kćerke (6), s kojima je dolazio u Zenicu, a kaže da će se nekad u budućnosti možda vratiti u rodni grad.
LIČNOST DANA Dario Mihajlović
Od izbjeglice do gradonačelnika
Da bi promijenio svijet, moraš i djelovati
Tridesetšestogodišnji Zeničanin Dario Mihajlović gradonačelnik je Ulricehamna, grada koji danas naziva svojim domom.
Dario je kao jedanaestogodišnji dječak napustio Zenicu s porodicom 1993. godine i otišao u Švedsku. Prihvatiti novi život nije bilo lako, ali je Dario brzo savladao jezik i nastavio školovanje.
Kao srednjoškolac sanjao je da će naći posao na polju elektronike. Ali, nije stao tu. Završio je fakultet za nastavnika i predavao engleski, matematiku, švedski, historiju, religiju i društvene studije do šestog razreda.
Mihajlović je shvatio da sredinu u kojoj živi može promijeniti samo aktivnim djelovanjem. Zato je u februaru prošle godine uplovio u političke vode, koje su ga i dovele do njegove današnje političke pozicije.
Dario je suprug i otac dvoje djece, sina (8) i kćerke (6), s kojima je dolazio u Zenicu, a kaže da će se nekad u budućnosti možda vratiti u rodni grad.
- uglavnomja
#3473 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
nesto konkretno
Njemačka vlada pokrenula internet stranicu na bosanskom jeziku kako bi olakšala pronalazak posla radnicima iz BiH
Stranica make-it-in-germany.com je višejezični portal Republike Njemačke za stručnu radnu snagu iz inostranstva, a zanimljivo je da je dostupna i na bosanskom jeziku.
Njemačka vlada pokrenula internet stranicu na bosanskom jeziku kako bi olakšala pronalazak posla radnicima iz BiH
Bosanska verzija zapravo je posebna stranica napravljena na bh. nacionalnoj domeni (ba) – make-it-in-germany.ba.
Domena je registrovana u Univerzitetskom tele-informatičkom centru (UTIC) Sarajevu, a kao zakupac u bazi UTIC-a se navodi Njemačko ministarstvo ekonomije i tehnologije.
Ovo je jasan pokazatelj da je Bosna i Hercegovina jedna od država na čiju radnu snagu će Njemačka ciljati nakon što naredne godine na snagu stupi novi zakon koji će olakšati zapošljavaje stranaca izvan zemalja EU.
Stranica, kako se navodi, informira osobe zainteresirane za imigraciju kako uspješno mogu organizirati svoj put prema Njemačkoj – od priprema u zemlji porijekla do dolaska i prvih koraka u Njemačkoj.
Na stranici se nudi pregled slobodnih radnih mjesta u Njemačkoj i daju savjeti kako pronaći posao.
Stranicu možete pogledati http://www.make-it-in-germany.ba/
oslobodjenje
Stranica make-it-in-germany.com je višejezični portal Republike Njemačke za stručnu radnu snagu iz inostranstva, a zanimljivo je da je dostupna i na bosanskom jeziku.
Bosanska verzija zapravo je posebna stranica napravljena na bh. nacionalnoj domeni (ba) – make-it-in-germany.ba.
Domena je registrovana u Univerzitetskom tele-informatičkom centru (UTIC) Sarajevu, a kao zakupac u bazi UTIC-a se navodi Njemačko ministarstvo ekonomije i tehnologije.
Ovo je jasan pokazatelj da je Bosna i Hercegovina jedna od država na čiju radnu snagu će Njemačka ciljati nakon što naredne godine na snagu stupi novi zakon koji će olakšati zapošljavaje stranaca izvan zemalja EU.
Stranica, kako se navodi, informira osobe zainteresirane za imigraciju kako uspješno mogu organizirati svoj put prema Njemačkoj – od priprema u zemlji porijekla do dolaska i prvih koraka u Njemačkoj.
Na stranici se nudi pregled slobodnih radnih mjesta u Njemačkoj i daju savjeti kako pronaći posao.
Stranicu možete pogledati http://www.make-it-in-germany.ba/
oslobodjenje
- cendlerbing
#3474 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Muho bolan, reci onom Havani da se vrati na forum...šta se pravi....muha_sa wrote:
-
The 51st State
#3475 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I u kaliforniji su pozari I zemljotresi.konjislav wrote:Hercegovina je ljeti nepodnosljiva, a zime bure i vjetar odnesose sve.The 51st State wrote:pored onakve hercegovine, ovdje se masta o kaliforniji.
Ne tvrdis valjda da je hercegovacka klima bolja od Kalifornijske (cak i ovdje ima podtipova ovisno od lokacije)?
Kao drugo, valjda si mogao procitati moje razloge za odlazak, ako odem u Hercegovinu, jos uvijek sam u Bosni, a to je ono sto ne zelim i od cega bjezim.
Pa citas li ti ove ovdje postove uopste ili lupas bezveze?