Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
l33t

#3451 Re: Migranti

Post by l33t »

Migrant u konzumu htio bi stock da mazne a ja ga vidio, ode trci pobjeze, fol ne moze platit na kasi hahah

eto to su nam migranti, krade stock da se napije, sve to treba protjerat
triconja

#3452 Re: Migranti

Post by triconja »

l33t wrote:Migrant u konzumu htio bi stock da mazne a ja ga vidio, ode trci pobjeze, fol ne moze platit na kasi hahah

Ma kakvi to, to je sve nacionalsocijalisticka propaganda protiv jadnih ljudi :lol:
l33t

#3453 Re: Migranti

Post by l33t »

triconja wrote:
l33t wrote:Migrant u konzumu htio bi stock da mazne a ja ga vidio, ode trci pobjeze, fol ne moze platit na kasi hahah

Ma kakvi to, to je sve nacionalsocijalisticka propaganda protiv jadnih ljudi :lol:
ma uzas, nakrali su se oni svega, a imaju hranu dzaba od humanitarnih akcija....
postenim i normalnim ljudima, zelim svu srecu a ove ako ne otjeramo bice nam belaja
triconja

#3454 Re: Migranti

Post by triconja »

l33t wrote: ma uzas, nakrali su se oni svega, a imaju hranu dzaba od humanitarnih akcija....
postenim i normalnim ljudima, zelim svu srecu a ove ako ne otjeramo bice nam belaja
Jesil gledo video sto sam postavio iznad? Sta mislis ima li ista u onom istine ili je samo propaganda protiv migranata?
l33t

#3455 Re: Migranti

Post by l33t »

triconja wrote:
l33t wrote: ma uzas, nakrali su se oni svega, a imaju hranu dzaba od humanitarnih akcija....
Jesil gledo video sto sam postavio iznad? Sta mislis ima li ista u onom istine ili je samo propaganda protiv migranata?
Vidio sam, jos sam pod utjecajem jer sam ja reagovao u konzumu.... To ti je nategnuto, tabu skoro... mediji igraju veliku ulogu evo sad na N1 ide emisija zive u nehumanim uslovima, a dosli su iz goreg... znaci ko u svakoj vijesti radi se spinovanje i pogresno plasiranje vijesti...
Ovi primjeri gdje su krali mobitele po gradu i ovako slicno u prodavnicama imali su 0 minuta medijske eksponacije

ali ne bih rekao tako ekstremno da je sada to propaganda protiv, po mom je sve to pola pola... nadam se da nece eskalirati
triconja

#3456 Re: Migranti

Post by triconja »

l33t wrote: Vidio sam, jos sam pod utjecajem jer sam ja reagovao u konzumu.... To ti je nategnuto, tabu skoro... mediji igraju veliku ulogu evo sad na N1 ide emisija zive u nehumanim uslovima, a dosli su iz goreg... znaci ko u svakoj vijesti radi se spinovanje i pogresno plasiranje vijesti...
Ovi primjeri gdje su krali mobitele po gradu i ovako slicno u prodavnicama imali su 0 minuta medijske eksponacije

ali ne bih rekao tako ekstremno da je sada to propaganda protiv, po mom je sve to pola pola... nadam se da nece eskalirati
E vidis bas radi tog spinovanja i pitam, mogu mediji svasta uradit i izmijenit javno misljenje o svemu u kratkom roku, pa reko da vidim da mozda nije neka nazi propaganda protiv jadnih ljevicara. Nisam imao kontakta sa migrantima, vidim ih nekad i to je to, jer ih nema u zenici skoro nikako, pa nisam nesto bas strucan o njihovom ponasanju i tako tim stvarima.

Ali ako je ovo zaista istina i upola onda ce biti opravdano kad desnica preuzme primat i kad se desi ono sta se vec desava.
l33t

#3457 Re: Migranti

Post by l33t »

triconja wrote:
l33t wrote: Vidio sam, jos sam pod utjecajem jer sam ja reagovao u konzumu.... To ti je nategnuto, tabu skoro... mediji igraju veliku ulogu evo sad na N1 ide emisija zive u nehumanim uslovima, a dosli su iz goreg... znaci ko u svakoj vijesti radi se spinovanje i pogresno plasiranje vijesti...

E vidis bas radi tog spinovanja i pitam, mogu mediji svasta uradit i izmijenit javno misljenje o svemu u kratkom roku, pa reko da vidim da mozda nije neka nazi propaganda protiv jadnih ljevicara. Nisam imao kontakta sa migrantima, vidim ih nekad i to je to, jer ih nema u zenici skoro nikako, pa nisam nesto bas strucan o njihovom ponasanju i tako tim stvarima.

Ali ako je ovo zaista istina i upola onda ce biti opravdano kad desnica preuzme primat i kad se desi ono sta se vec desava.
Pa da nisam ni ja bio u kontaktu, osim ovoga sada, davao sam upute jednom izgubljenom bez da pomislim da li je opasan i slicno. Nisam imao predrasude, ali sada cu razmisliti dva put prije bilo kakve moje reakcije. Znam zenicu inace, dobro je da ih nema tamo :D manji je grad, osjetilo bi se to. Naravno ne treba generalizirati pa reci svi su takvi, zato kazem, podrska postenim ljudima koji bjeze od rata i slicnog a lopovima i kriminalcima deport.

btw mi kao mala drzava jedva smo prihvatili mali priliv arapa i turaka, ilidza je vec njihova, fakat svaka cast vecim drzavama i njihovoj kontroli takvog mijesanja stanovnistva. A pri stavu sam da svi mogu zivjeti svuda, ne trebamo biti zatvoreni za ljude.
CPT

#3458 Re: Migranti

Post by CPT »

triconja wrote:
Nema...
On je nekad razmisljao ovako:

Prije cca godina dana platio je alt-right "novinarima" da Svedskoj nadju IS.... Vratili se kuci praznih ruku, razocarani. Klipovi su inace tragikomicni :lol:
triconja

#3459 Re: Migranti

Post by triconja »

CPT wrote:
triconja wrote:[
Nema...

Prije cca godina dana platio je alt-right "novinarima" da Svedskoj nadju IS.... Vratili se kuci praznih ruku, razocarani. Klipovi su inace tragikomicni :lol:
I kazes da je ono sve laz? Eee, iznenadjujes me, a postas ovdje nake statistike :-) :lol: :lol: :lol: , i jos te ljudi provalili, ali to uprlo tjeseci se onom hiljadu puta ponovljena laz postaje istina :-)
CPT

#3460 Re: Migranti

Post by CPT »

triconja wrote:
CPT wrote:
triconja wrote:[
Nema...

I kazes da je ono sve laz? Eee, iznenadjujes me, a postas ovdje nake statistike :-) :lol: :lol: :lol: , i jos te ljudi provalili, ali to uprlo tjeseci se onom hiljadu puta ponovljena laz postaje istina :-)
Da on laze 99,999% je vise puta dokazano. Google it :) Danes inace govorit kontra svega sto je govorio nekad, onako usput. Lagao je tad? Ili sad?
triconja

#3461 Re: Migranti

Post by triconja »

CPT wrote: Da on laze 99,999% je vise puta dokazano. Google it :) Danes inace govorit kontra svega sto je govorio nekad, onako usput. Lagao je tad? Ili sad?
Dovoljno je bit pametan i kucat migrants sweden i ici na sekciju news i izbaci o nasilju i zajebancijama sa migrantima. Znaci nema veze sa tim likom, on je totalno nebitan. Lik radi kao i svi sto bilo sta rade, jer rade to radi neke koristi, pogotovo na yt.

Hipoteticki nek je barem 10 % od tog istina (ovo migrants sweden), a sigurno je mnogo veci procenat od toga, i sta to tebi govori?
CPT

#3462 Re: Migranti

Post by CPT »

triconja wrote:
CPT wrote: Da on laze 99,999% je vise puta dokazano. Google it :) Danes inace govorit kontra svega sto je govorio nekad, onako usput. Lagao je tad? Ili sad?
Dovoljno je bit pametan i kucat migrants sweden i ici na sekciju news i izbaci o nasilju i zajebancijama sa migrantima. Znaci nema veze sa tim likom, on je totalno nebitan. Lik radi kao i svi sto bilo sta rade, jer rade to radi neke koristi, pogotovo na yt.

Hipoteticki nek je barem 10 % od tog istina (ovo migrants sweden), a sigurno je mnogo veci procenat od toga, i sta to tebi govori?
I onda njega citiras zbog? Frizure? Ici negdje, kucati nesto ne znaci i citati nesto... Onako ofrlje.

10% cega? Koga? Znas li sta uopste pises? znas sta znaci 1/10 u statistici? Uzmi koju hoces vrijednost kod njega... pa smanji toliko i javi sta skontas. :roll:
triconja

#3463 Re: Migranti

Post by triconja »

CPT wrote:
triconja wrote:

I onda njega citiras zbog? Frizure? Ici negdje, kucati nesto ne znaci i citati nesto... Onako ofrlje.

10% cega? Koga? Znas li sta uopste pises? znas sta znaci 1/10 u statistici? Uzmi koju hoces vrijednost kod njega... pa smanji toliko i javi sta skontas. :roll:
Ne, nego zato sto volim pogledati obje strane i misli kad je u pitanju neki problem, jer ni jedna strana nije u pravu i trudi se da diskredituje drugu stranu raznim prljavim trikovima, koji su tebi itekako poznati. :lol:
CPT

#3464 Re: Migranti

Post by CPT »

aha... zelio si vidjeti lazi desnicara na klipovima JPW? ili sta tacno si ocekivao? :lol:

good people on all sides i ta (alt right&Trump prica) prica? :lol:
triconja

#3465 Re: Migranti

Post by triconja »

CPT wrote:aha... zelio si vidjeti lazi desnicara na klipovima JPW? ili sta tacno si ocekivao? :lol:

Znas sta sam skonto? Da je isti nacin rada i prosipanja propagande i kod ljevicara i kod desnicara, pa ti vidi :lol:

Edit: I da ljevicari vise pizde i iscu prava koja nemaju veze sa mozgom, eto sta jos. :lol:
CPT

#3466 Re: Migranti

Post by CPT »

triconja wrote:
CPT wrote:aha... zelio si vidjeti lazi desnicara na klipovima JPW? ili sta tacno si ocekivao? :lol:

Znas sta sam skonto? Da je isti nacin rada i prosipanja propagande i kod ljevicara i kod desnicara, pa ti vidi :lol:

Edit: I da ljevicari vise pizde i iscu prava koja nemaju veze sa mozgom, eto sta jos. :lol:
U to sta si ti "skonto" bas i nemam povjerenja al eto... Inace nekih paralela nema. Siguran sam da si ti "skonto" odakle dolazi ovaj fasizam, na koji nacin se siri, itd, itd... I da ljevica toga nema. Nema kontre PJW i ostalim alt-right mudroserima jer ti niko nece placa 2-3mio $ godisnje za kontra pricu. A svakih od ovih ima bar 2mio godisnje na pricu o "migrantima" iako "migrante" nisu ni vidjeli uzivo.
triconja

#3467 Re: Migranti

Post by triconja »

CPT wrote: U to sta si ti "skonto" bas i nemam povjerenja al eto... Inace nekih paralela nema. Siguran sam da si ti "skonto" odakle dolazi ovaj fasizam, na koji nacin se siri, itd, itd... I da ljevica toga nema. Nema kontre PJW i ostalim alt-right mudroserima jer ti niko nece placa 2-3mio $ godisnje za kontra pricu. A svakih od ovih ima bar 2mio godisnje na pricu o "migrantima" iako "migrante" nisu ni vidjeli uzivo.
Smanji teorije zavjere bolan, teorije zavjere i ljevicarska propaganda ne idu skupa nikako.

I nemoj se pravit corav i reci da stvarno ne vidis skoro identicne korake i sisteme po kojima i ljevica i desnica prosipaju svoju propagandu? Ako stvarno ne vidis da su i jedni i drugi govna da ne mogu biti veca onda ja i ti vise nemamo sta pricati.
CPT

#3468 Re: Migranti

Post by CPT »

triconja wrote:
CPT wrote: U to sta si ti "skonto" bas i nemam povjerenja al eto... Inace nekih paralela nema. Siguran sam da si ti "skonto" odakle dolazi ovaj fasizam, na koji nacin se siri, itd, itd... I da ljevica toga nema. Nema kontre PJW i ostalim alt-right mudroserima jer ti niko nece placa 2-3mio $ godisnje za kontra pricu. A svakih od ovih ima bar 2mio godisnje na pricu o "migrantima" iako "migrante" nisu ni vidjeli uzivo.
Smanji teorije zavjere bolan, teorije zavjere i ljevicarska propaganda ne idu skupa nikako.

I nemoj se pravit corav i reci da stvarno ne vidis skoro identicne korake i sisteme po kojima i ljevica i desnica prosipaju svoju propagandu? Ako stvarno ne vidis da su i jedni i drugi govna da ne mogu biti veca onda ja i ti vise nemamo sta pricati.
Cuj... Ti o teorijama nakon sto si postao klip PJW koji je poznat po teorijama zavjere :-) :lol: Inace kako se ta prica, kreira, financira i siri dokumentovano je vise puta. Sve ostalo je u tvojoj masti. Alternativa toj prici ne postoji i zbog toga fasizam u Evropi (i ne samo Evropi) hara. Zbog toga dolazi do normalizacije stvari koje su prije nekoliko godina bile nenormalne/zabranjene/nemoralne...
triconja

#3469 Re: Migranti

Post by triconja »

CPT wrote: Cuj... Ti o teorijama nakon sto si postao klip PJW koji je poznat po teorijama zavjere :-) :lol: Inace kako se ta prica, kreira, financira i siri dokumentovano je vise puta. Sve ostalo je u tvojoj masti. Alternativa toj prici ne postoji i zbog toga fasizam u Evropi (i ne samo Evropi) hara. Zbog toga dolazi do normalizacije stvari koje su prije nekoliko godina bile nenormalne/zabranjene/nemoralne...
Jos cekam da vidim tvoju recommended sekciju, nesto si se usutio po tom pitanju. A kao sto rekoh ono oko pizdenja ljevice na svaku stvar gdje vide da nisu u pravu se i ovdje ostvaruje, ufatio si se argumenta da gledam propagandu preko yt ko pijan plota. Hajde postavi svoje pa da vidimo ko sta gleda.

Fasizam hara zbog toga sto je ljevica previse stvari brzo "izmijenila" i mislim da je to toliko ocigledno da covjek ne mora biti neki intelektualac da bi to dvoje povezao. Ljudi nisu navikli na nagle promjene i ako ovako nastavi opet se vracamo u jednoumlje, pa bio to socijalizam ili fasizam, isto sranje je u oba slucaja.
CPT

#3470 Re: Migranti

Post by CPT »

triconja wrote:pa bio to socijalizam ili fasizam, isto sranje je u oba slucaja.
Image
triconja

#3471 Re: Migranti

Post by triconja »

CPT wrote:
triconja wrote:pa bio to socijalizam ili fasizam, isto sranje je u oba slucaja.
Image
Opet izbjegavas da postavis recommended sekciju a ovo je meni drugi put da postavljam zbog rasprave sa tobom, ne vidim u cemu je problem pokazati ono sta propagiras i tvoje zanimacije?
Šunj

#3472 Re: Migranti

Post by Šunj »

Da li ovi nasi politicari citaju vijesti?
Njemacka zatvara granicu za migrante prema Austriji i Svici, Austrija prema Sloveniji i Italiji, Slovenija prema Italiji i Hrvatskoj, a Hrvatska prema BiH i Srbiji.Image
Ove ljude nece niko u Evropi.

I sta je slijedeci potez BiH Vlade? Niko nema pojma!
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#3473 Re: Migranti

Post by Challenger_ »

Šunj wrote:I sta je slijedeci potez BiH Vlade? Niko nema pojma!
Ti zaista misliš da aktuelni seljoberi na vlasti znaju šta če? Radiće što im gazde kažu: ako kažu da BiH potope migrantima, potopiće je ne trepnuvši i ispaliti se u treće zemlje, a ako kažu drugačije, neće znati to da sprovedu.

Više od međeda možeš očekivati nego od njih.
Šunj

#3474 Re: Migranti

Post by Šunj »

Challenger_ wrote:
Šunj wrote:I sta je slijedeci potez BiH Vlade? Niko nema pojma!
Ti zaista misliš da aktuelni seljoberi na vlasti znaju šta če? Radiće što im gazde kažu: ako kažu da BiH potope migrantima, potopiće je ne trepnuvši i ispaliti se u treće zemlje, a ako kažu drugačije, neće znati to da sprovedu.

Više od međeda možeš očekivati nego od njih.
Ja znam da oni ne znaju nista drugo sem podvale i kradje. Pogledaj ovu vijest iz Njemacke:
https://www.n-tv.de/politik/Merkel-Nur- ... 13071.html
U tranzit centrima ce se migranti moci zadrzati samo dva dana, i onda pada odluka, idu nazad ili ostaju. Ti centri ce biti na granici Njemacke i Austrije, pa sad vidi kako ce biti nama u BiH kada svi zatvore granice.
"Keine Abschottungskanzlerin"
Merkel: Nur 48 Stunden in Transitzentren
Mit der Einigung auf Transitzentren beendet die Union vorerst ihren Streit um die Richtung in der Flüchtlingspolitik. Kanzlerin Merkel legt sich nun auf erste Einzelheiten fest. Das könnte den Koalitionspartner SPD zur Zustimmung bewegen.

Bundeskanzlerin Angela Merkel will Asylbewerber maximal zwei Tage unter Aufsicht der Polizei in den geplanten Transitzentren an der Grenze zu Österreich lassen. Der Aufenthalt in den geplanten Transitzentren sei "sehr beschränkt", sagte Merkel in der ARD-Sendung "Farbe bekennen", die am Abend ausgestrahlt wird. Denn nach dem Grundgesetz dürfe die Freiheit eines Menschen "nur maximal 48 Stunden" eingeschränkt werden.

Innerhalb dieser Zeit "muss dann die Überstellung in das andere Land erfolgt sein", erläuterte die Kanzlerin. "Ansonsten ist diese Prozedur, dieses Verfahren über das Transitzentrum, nicht möglich", sagte sie weiter. Ähnlich hatte sich zuvor bereits Innenminister Horst Seehofer bei n-tv geäußert. "Das ist ein Aufenthalt, der längstens 48 Stunden dauern kann nach unserem Grundgesetz", sagte er. "Und dann werden die Menschen innerhalb dieser Frist wieder zurückgebracht in die Länder, aus denen sie gekommen sind."
CPT

#3475 Re: Migranti

Post by CPT »

Šunj wrote:Da li ovi nasi politicari citaju vijesti?
Njemacka zatvara granicu za migrante prema Austriji i Svici, Austrija prema Sloveniji i Italiji, Slovenija prema Italiji i Hrvatskoj, a Hrvatska prema BiH i Srbiji.Image
Ove ljude nece niko u Evropi.

I sta je slijedeci potez BiH Vlade? Niko nema pojma!
Trebali bi siriti histeriju i ksenofobiju kao desnicar u Evropi. Sto je inace jako pametna stvar za Bosance, pogotovo muslimane. O tome sta ce biti sa tim ljudi nece odlucivati male drzave, pogotovo ne BiH. Ako Bosanci ne odlucuju onda ne bi trebalo da se brukuju vec urade koliko mogu da pomognu ljudima. Niko od njih ne moze ostati u BIH cak i da zeli. A 99.9999999% ne zeli. Cemu onda histerija? Da se hrani fasizam?

Politicka opcija koja pljuje po ovoj sirotinji redovno hebe sve po redu i Bosancima/muslimanima/itd... Onako usput.
Locked