Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Muhamed Đakmić
#3451 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Fatih Terim bi bio izrazito neuspješan selektor, klasični kabadahijski tip lidera kojeg bi Džeko prvi potjerao u neku stvar.
Najbolji turski trener je Senol Gunes.
Najbolji turski trener je Senol Gunes.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#3452 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Radije Branimir Tulić i Amar Osim zajedno nego Fatih Terim.
- pecpec
#3453 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Nama jedino chuck norris moze pomoci,treba njega upitat.
- Tito_i_Partija
#3454 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Radije Esed Radeljas nego Fatih Terim.
-
SSemir
#3455 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kad sam ja predlago borceta sredojevica. Da ste me sludali do sad bi imali uigran tim
-
Nadzorna_ploca
#3456 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Fakat ovaj Fatih bi na prvom treningu bio b'jen.
- Logovan
#3457 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Robert ubjedljiv vodi. Navijači su za Roberta. 
- Artest
#3458 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Od novog selektora ce me zanimati rezultati, igra ali i neke druge stvari. Zelim selektora koji ce imat muda - i prije svega sposobnost - da prvo prepozna, a potom i ubaci u tim mladog igraca. Zanima me njegov stav po pitanju Senada Lulica, Ognjena Vranjesa, Sunjica, i drugih mediokriteta. Ne moraju uvijek igrat oni koji (na papiru) imaju najbolju reputaciju, ako je takav momentum. Ubjedjen sam da bi mi dobili onaj Kipar da je igrala ekipa koja je osvojila Kirin Kup. Ni Guadriola u Liga kupu nece poslat najbolje igrace. Znaci zelim trenera koji ce prepoznati takve momentume i vući, laicima 'radikalne' poteze.
Ako dovedemo Prosinečkog, jedan od prvih poteza bi mu trebao biti da pogleda 'kasete' mlade reprezentacije protiv Portugala i Velsa. Nije neki uzorak ali se moze steći odredjena slika o igracima koji dolaze (nazalost, medju njima nema rijesenja za desnog beka). A potom zanimljive igrace nastavi pratit u svojim klubovima, makar se oni zvali Široki (pored Menala, i Lončar je potencijal za trenutno kritičnu poziciju), Korona, Radnik, Dinamo..
Bito je i da bude brz u vrbovanju igraca koji su rodjeni u dijaspori; da se ne mora upregnut medijska kampanja... Ima tu jos nekih stvari. Ali o tom potom.
Ako dovedemo Prosinečkog, jedan od prvih poteza bi mu trebao biti da pogleda 'kasete' mlade reprezentacije protiv Portugala i Velsa. Nije neki uzorak ali se moze steći odredjena slika o igracima koji dolaze (nazalost, medju njima nema rijesenja za desnog beka). A potom zanimljive igrace nastavi pratit u svojim klubovima, makar se oni zvali Široki (pored Menala, i Lončar je potencijal za trenutno kritičnu poziciju), Korona, Radnik, Dinamo..
Bito je i da bude brz u vrbovanju igraca koji su rodjeni u dijaspori; da se ne mora upregnut medijska kampanja... Ima tu jos nekih stvari. Ali o tom potom.
Last edited by Artest on 30/11/2017 20:06, edited 1 time in total.
-
markomilanov
#3459 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Meni je pre svega važna dobrobit bih kao države,da li je slučajno da u 25 godina multi kulti bih ne bude kvalitetan srpski stručnjak izbornik,pošteno je reći ne može srbin i biti zbornik,ovo što ja radim je bitka sa vetrenjačama,srbi kažu da sam izdajnik,ovi sa foruma kažu da sam smiješan i dosadan,takav je bih,puna apusrda i nelogičnosti,pa kako čoveče nije važno ime i prezime,ti 25 godina ignorišeš narod koji skoro pola države ćini,a pozivaš se na multi kulti.Jimmy McNulty wrote:Ako imamo Prosineckog, Amara i Okuku daj Prosineckog, ako imamo Okuku, Amara i Bazdarevica daj Okuku
Razlika izmedju mene i tebe je sto prije svega zelis Srbina za selektora pa tek onda uspjeh reprezentacije, a ja obrnuto. Gledam uspjeh a nacionalnost mi je nebitna.
Ja nisam predložio Tulića ,Nikića,već srpske trenere koji imaju iskustvo i rezultate,on meni kaže ti hoćeš srbina ,a on 25 godina bira Mešu,Faruka,Muzura,Safeta ,Meha i hoće mene da ubedi da su oni bolji od Rajevvca koji dodje do 1/4 svetskog prvenstva,i posle se pita što rs ne navija na bih,neka bude 11 bošnjaka ako su kvalitetni,ali nek 14,15,16,17,18 bude iz banjaluke,širokog,bijeljine,višegrada,mostara,nek se i on oseti gradjaninom bih.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3460 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Sto ne predlozis Srbiji trenera Bosnjaka!markomilanov wrote:Meni je pre svega važna dobrobit bih kao države,da li je slučajno da u 25 godina multi kulti bih ne bude kvalitetan srpski stručnjak izbornik,pošteno je reći ne može srbin i biti zbornik,ovo što ja radim je bitka sa vetrenjačama,srbi kažu da sam izdajnik,ovi sa foruma kažu da sam smiješan i dosadan,takav je bih,puna apusrda i nelogičnosti,pa kako čoveče nije važno ime i prezime,ti 25 godina ignorišeš narod koji skoro pola države ćini,a pozivaš se na multi kulti.Jimmy McNulty wrote:Ako imamo Prosineckog, Amara i Okuku daj Prosineckog, ako imamo Okuku, Amara i Bazdarevica daj Okuku
Razlika izmedju mene i tebe je sto prije svega zelis Srbina za selektora pa tek onda uspjeh reprezentacije, a ja obrnuto. Gledam uspjeh a nacionalnost mi je nebitna.
Ja nisam predložio Tulića ,Nikića,već srpske trenere koji imaju iskustvo i rezultate,on meni kaže ti hoćeš srbina ,a on 25 godina bira Mešu,Faruka,Muzura,Safeta ,Meha i hoće mene da ubedi da su oni bolji od Rajevvca koji dodje do 1/4 svetskog prvenstva,i posle se pita što rs ne navija na bih,neka bude 11 bošnjaka ako su kvalitetni,ali nek 14,15,16,17,18 bude iz banjaluke,širokog,bijeljine,višegrada,mostara,nek se i on oseti gradjaninom bih.
-
markomilanov
#3461 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ja bih predložio Vahu,ali zauzet,činjenica je da su bosanski treneri bez obzira na naciju, ponikli u bih najgori u regionu,za njih je evropsko takmičenje misaona imenica,nikada nijedan bosanski trener nije vodio ekipu u ligi 5,ni u ligi šampiona,ni u ligi evrope,hočeš multikultlarnost i suživot.a ti 25 godina biraš izbornika,budi iskren i reci istinu,a ne nije važno ime i prezime,nikako da se setiš možda i regionu ima kvalitetnih trenera.hrasno38 wrote:Sto ne predlozis Srbiji trenera Bosnjaka!markomilanov wrote:Meni je pre svega važna dobrobit bih kao države,da li je slučajno da u 25 godina multi kulti bih ne bude kvalitetan srpski stručnjak izbornik,pošteno je reći ne može srbin i biti zbornik,ovo što ja radim je bitka sa vetrenjačama,srbi kažu da sam izdajnik,ovi sa foruma kažu da sam smiješan i dosadan,takav je bih,puna apusrda i nelogičnosti,pa kako čoveče nije važno ime i prezime,ti 25 godina ignorišeš narod koji skoro pola države ćini,a pozivaš se na multi kulti.Jimmy McNulty wrote:Ako imamo Prosineckog, Amara i Okuku daj Prosineckog, ako imamo Okuku, Amara i Bazdarevica daj Okuku
Po stoti put ponavljam nikako treneri iz rs.Više volim Husrefa ,nego Tulića,Nikića,Jagodića,Marinovića.
-
markomilanov
#3462 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Sto ne predlozis Srbiji trenera Bosnjaka!
Jarane u Srbiji,živi 100.000 Bošnjaka,i ja sam ponosan na Adema Ljajića ,i ne treba da pjeva himnu Srbije,jer se pominje samo srpski narod,u tvojoj državi živi 1.200.000 Srba,i nikada u historiji izbornik nije bio Srbin, hoćeš multi kulti i suživot, a prozivaš Vranješa jedinog pravoslavca u repki,što ima istetoviranu rs ,koja je sastavni deo neovisne i suverene bih.
Jarane u Srbiji,živi 100.000 Bošnjaka,i ja sam ponosan na Adema Ljajića ,i ne treba da pjeva himnu Srbije,jer se pominje samo srpski narod,u tvojoj državi živi 1.200.000 Srba,i nikada u historiji izbornik nije bio Srbin, hoćeš multi kulti i suživot, a prozivaš Vranješa jedinog pravoslavca u repki,što ima istetoviranu rs ,koja je sastavni deo neovisne i suverene bih.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3463 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Nije ni u kosarci pitaj boga od kada Biosnjak pa sta.....nij ni u rukomete pa koga boli kurac za to........pun mi je vise kurac te jebene price o konstituvnosti i sve puta tri.....dakle selketor nece biti Srbin to sam ti davno rekao zato sto nema kvalitetnog Srbina za nasu reprezenatciju i zato sto su Robi i Osim bolji izbor. I to je to......i zivota ti sta to fali Vinku Marinovicu? Pa bolji je trener nego Muslin i Okuka!markomilanov wrote:Sto ne predlozis Srbiji trenera Bosnjaka!
-
markomilanov
#3464 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Vinko Marinović ,može biti izbornik,kad se dokaže van bih,u srbiji ima najmanje 10 kvalitetnih stručnjaka koji su bolji od Vinka i Amara.
-
Tipicoti
#3465 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Evo ga moj favorit, Felix Magath nije vise trener u Kini.
Taman za nas, Svabo......uvest ce disciplinu i red u momcad, borit ce se kao lavovi, a ionako se u svlacionici njemacki prica
Kakav Prosinecki, kakav Amar i ostala sitna buranija......oni nisu ni za PL i HNL.
Covjek koji je otkrio Salihamidzica u HSV-u i Dzeku doveo u Wolfsburg.
Sada je trenutak da Misimovic reaguje i dovede svog bivseg trenera u BiH.
Last edited by Tipicoti on 01/12/2017 12:21, edited 2 times in total.
- Logovan
#3466 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
I treba da se proziva.markomilanov wrote:Sto ne predlozis Srbiji trenera Bosnjaka!
Boga ti dragog popusti se budalaština, koliko Bošnjaka živi u Srbiji, koliko je Srba u BiH, itd. Ostavi se glupe priče već jednom. Ovo je SPORT.
-
kudrilo
#3467 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ne može svaki Srbin i svaki Hrvat dobijati funkcije u savezu. Da bi bio pravi Srbin i pravi Hrvat, moraš biti hercegobosnaš ili republikosrbaš, ili da si direktno iz Hrvatske i Srbije.
Pošto je ovo sport, nadam se da ćemo dobiti što boljeg selektora, moj izbor je Žuti.
Pošto je ovo sport, nadam se da ćemo dobiti što boljeg selektora, moj izbor je Žuti.
-
Baka Slišković
#3468 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Prosinečki bi bio idealan izbor za novog selektora 
- Dino Djurbuzovic
#3469 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Najludji frajer na forumuLogovan wrote:I treba da se proziva.markomilanov wrote:Sto ne predlozis Srbiji trenera Bosnjaka!
Jarane u Srbiji,živi 100.000 Bošnjaka,i ja sam ponosan na Adema Ljajića ,i ne treba da pjeva himnu Srbije,jer se pominje samo srpski narod,u tvojoj državi živi 1.200.000 Srba,i nikada u historiji izbornik nije bio Srbin, hoćeš multi kulti i suživot, a prozivaš Vranješa jedinog pravoslavca u repki,što ima istetoviranu rs ,koja je sastavni deo neovisne i suverene bih.Nabijem i njega i rs. I nije više rs, sada je sat na ruci koliko znam.
Boga ti dragog popusti se budalaština, koliko Bošnjaka živi u Srbiji, koliko je Srba u BiH, itd. Ostavi se glupe priče već jednom. Ovo je SPORT.
- Point.
#3470 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Uh Magath kad bi dosao. Ili bi nas ukopao ko Ranieri Grcku ili bi od nad napravio ko Hiidink sa juznokorejcima. Sredine nema.
- ultima_palabra
#3471 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Prošlo je Magathovo, isto kao i Terimovo. Ne bi kod nas prošao neki diktator. Žuti je najbolje rješenje.
- luckylaka
#3472 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Zasto je Robi bolje rjesenje od ove dvojiceultima_palabra wrote:Prošlo je Magathovo, isto kao i Terimovo. Ne bi kod nas prošao neki diktator. Žuti je najbolje rješenje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3473 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Zato što ovi još uvijek gledaju kasete.
- Grean
#3474 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Napravio bi od nas 442 romb kao sto je navikao. Po tom smo onda mogli zadrzati Mesu, bar sto se filozofije tice.Point. wrote:Uh Magath kad bi dosao. Ili bi nas ukopao ko Ranieri Grcku ili bi od nad napravio ko Hiidink sa juznokorejcima. Sredine nema.
A vala ako cemo igrati kao Otto Renhagelova Grcka ne moramo se nikad nigdje plasirati sto se mene tice.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#3475 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Magathove vrline ne mogu doći do izražaja u reprezentacijiPoint. wrote:Uh Magath kad bi dosao. Ili bi nas ukopao ko Ranieri Grcku ili bi od nad napravio ko Hiidink sa juznokorejcima. Sredine nema.
On je trener koji zahtjeva strogu taktičku disciplinu, vojnički pristup od svojih fudbalera a njegov rukopis je "mučenje" igrača fizičkom spremom. Svaka njegova ekipa je najpoznatija po tome što može trčati i dan i noć, što je fizički ne spremna nego prespremna. Za 4-5 dana koliko traje okupljanje on to ne može postići ovdje, plus je trener koji kada preuzme neki klub često promijeni krvnu sliko istog dovodeći "svoje" igrače. Mi u BiH nažalost nemamo više od 30-ak fudbalera koji konkurišu za reprezentaciju, jako nam je mal taj bazen.
Zato mislim da bi Magath baš kao i Terim bio promašaj.
Sa druge strane smatram da je Prosinečki jako pragmatičan i moderan trener sa modernim shvatanjima igre. Dovoljno strog da mu reprezentativci ne mogu praviti sranja, a dovoljno "raja" da zna kad im pustiti malo odmora. Nešto kao oni kul profesori u srednjoj