Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
BHCluster

#3451 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Velikobošnjača...
:lol:
splinter

#3452 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by splinter »

Humljanin wrote:
splinter wrote: Ko o čemu ravaku o . . .
Ipak je fašizam vaše čedo u evropskim okvirima, nije lijepo da tko drugi prisvaja.
Niko ne ignoriše. Vinovnike treba pohvatati i procesuirati,a oštećenim nadoknaditi štetu.
Lijep i ugodan dan.
Pusti mi sada velikobošnjačke izmišljotine i projekcije o fašizmima.

Ja sam ovdje zalijepio link na vijest koja se očito nije dogodila.
U muskimanskom selu u kojem postoje 3 hrvatske (povratničke) kuće, dvije su zapaljene.
O tome nema niti jedne riječi već drugi dan ni na jednom bošnjačkom mediju.
Kažeš niko ne ignoriše?

Kako to da se digla kuka i motika kada je prije nekih godinu dana zapaljeno auto od imama u većinski hrvatskom selu? Tu nisu trebali dokazi, odmah je krenuo medijski linč.
Na kraju se ispostavilo da je ljubavna afera u pitanju i da je ljubomorni muž kriv.

Ove dvije povratničke kuće izgleda uopće nisu zapaljene..
Jbg provalio si nas. Čitava velikobošnjačka i "muskimanska" politika Bosna do Zaprešića sad je raskrinkana.
Nešto se nisu "cro" mediji polomili od pisanja kad je neki dan kamenovana kuća u Neumu a u vlasništvu počasne konzulice, vjerovatno iz razloga što se kamenovanje nije ni desilo.
Naime kažu stari ljudi ima tako jedan period u godini ( obično listopad/studeni ) kad u Neumu i okolici pada kamen s neba. Sam od sebe. Jednostavno pada kamen s neba ko kiša što pada, ko list što padne, da ne povjeruješ.
Ma hajde uživaj u danu, zaradio si dnevnicu, čiriličar je ponosan na tebe, adeze te prati!
decembar2017

#3453 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by decembar2017 »

Humljanin wrote:
splinter wrote: Ko o čemu ravaku o . . .
Ipak je fašizam vaše čedo u evropskim okvirima, nije lijepo da tko drugi prisvaja.
Niko ne ignoriše. Vinovnike treba pohvatati i procesuirati,a oštećenim nadoknaditi štetu.
Lijep i ugodan dan.
Pusti mi sada velikobošnjačke izmišljotine i projekcije o fašizmima.

Ja sam ovdje zalijepio link na vijest koja se očito nije dogodila.
U muskimanskom selu u kojem postoje 3 hrvatske (povratničke) kuće, dvije su zapaljene.
O tome nema niti jedne riječi već drugi dan ni na jednom bošnjačkom mediju.
Kažeš niko ne ignoriše?

Kako to da se digla kuka i motika kada je prije nekih godinu dana zapaljeno auto od imama u većinski hrvatskom selu? Tu nisu trebali dokazi, odmah je krenuo medijski linč.
Na kraju se ispostavilo da je ljubavna afera u pitanju i da je ljubomorni muž kriv.

Ove dvije povratničke kuće izgleda uopće nisu zapaljene..
Cuj to, u muslimanskom selu zapaljene hrvatske kuce ?

Ako je po religioznom nazivu onda je u muslimanskom selu katolicke kuce .
Ili je u bosnjackom selu hrvatske kuce.

Nemoj da ljudi pomisle da si sovinista koji ne priznaje postojanje najbrojnijeg naroda u drzavi ili da si glup pa da ne mozes da zapamtis ime najbrojnijeg naroda u drzavi.

I u vezi ove paljevine, sam tvrdis da je bilo pogresno donositi zakljucke kada je imamu zapaljeno auto da je to bilo na nacionalnoj/vjerskoj osnovi a sada ti to isto radis, bez ikakvog dokaza i ne samo to, tvrdis da se to namjerno zataskava a niko nema pojma kako se to ustvari desilo i da li bi se ista i trebalo da zataskava :-)

I da su to uradili Bosnjaci, sa cime bi se trebali da nagrade za taj zlocin kada hdz osudjene ratne zlocince docekuje kao heroje ? Dati im hrvatske penzije, napraviti docek u lokalnoj crkvi,znamo da paljenje kuca nije UZP ali ako se treba da prate demokrati koji nas vode u Evropu treba zlocince nagraditi ...ili to hdz radi samo kada su hrvati zlocinci :wink:

I na kraju, da li si shvatio koliko si u samo jednom postu napravio logickih , moralnih i pravnih gresaka, ne znam za tebe ali mene bi bilo stid poslije ovoga dugo se pojaviti na forumu. Ali nesto mi govori da se ti na to ne obazires.
horkesh

#3454 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by horkesh »

Zar ne bi trebalo govoriti velikomuslimanska? Mislim, na Dnevniku i HMS-u se redovno prozivaju neki "islamisti", šta god to značilo pa da se to sve jasno razgraniči više brate :lol:
Alfons Kauders

#3455 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

Provaljen je nas tajni plan za okupaciju Rijeke i Bjelovara! Odmah izvjestite onih sedam brigada migranata koje smo im ubacili u pozadinu!!!
Novak20

#3456 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote:
Peti put te pitam, KOJI POPIS PODRŽAVAJU?

Onaj koji je priznala RS ili onaj koji je priznala FBiH? Razumiješ li ti čovječe da ta dva popisa nemaju iste podatke i ne koriste istu metodologiju?

Dakle, po peti put KOJI OD TA DVA?
:-)
Fakat mi nije jasno šta me pitaš.

Znam da je popis 2013. proveden po Zakonu o popisu BiH. Popis su organizovale i provele statističke institucije u Bosni i Hercegovini: Agencija, Federalni zavod za statistiku i Republički zavod za statistiku Republike Srpske. Rezultati popisa 2013. su objavljeni u Sl. listu BiH 17. 08. 2016. i to je ono što je zvanično i čega se treba pridržavati. Sjećam se da je bilo neke frke sa RS oko popisa ali bez čitanja o čemu se radi ne bih ti znao odgovoriti. Ako ti znaš šta više, pojasni i odgovori. Nije loše učiti ono što se ne zna.

http://www.sluzbenilist.ba/page/akt/xaNQzAFiy4Q=
http://ba.n1info.com/a109385/Vijesti/Vi ... nicni.html
17.08.2016.
Skoro dva mjeseca nakon objavljivanja zvaničnih rezultata popisa stanovništva u Bosni i Hercegovini i nešto manje od tri godine od njihovog održavanja, danas su rezultati popisa postali i zvanični.

Naime, rezultati popisa su danas objavljeni u Službenom listu BiH čime je ispunjen posljednji uslov za njihovu zvaničnu upotrebu i korištenje.
Alfons Kauders

#3457 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Peti put te pitam, KOJI POPIS PODRŽAVAJU?

Onaj koji je priznala RS ili onaj koji je priznala FBiH? Razumiješ li ti čovječe da ta dva popisa nemaju iste podatke i ne koriste istu metodologiju?

Dakle, po peti put KOJI OD TA DVA?
Fakat mi nije jasno šta me pitaš.

Znam da je popis 2013. proveden po Zakonu o popisu BiH. Popis su organizovale i provele statističke institucije u Bosni i Hercegovini: Agencija, Federalni zavod za statistiku i Republički zavod za statistiku Republike Srpske. Rezultati popisa 2013. su objavljeni u Sl. listu BiH 17. 08. 2016. i to je ono što je zvanično i čega se treba pridržavati. Sjećam se da je bilo neke frke sa RS oko popisa ali bez čitanja o čemu se radi ne bih ti znao odgovoriti. Ako ti znaš šta više, pojasni i odgovori. Nije loše učiti ono što se ne zna.

http://www.sluzbenilist.ba/page/akt/xaNQzAFiy4Q=
http://ba.n1info.com/a109385/Vijesti/Vi ... nicni.html
17.08.2016.
Skoro dva mjeseca nakon objavljivanja zvaničnih rezultata popisa stanovništva u Bosni i Hercegovini i nešto manje od tri godine od njihovog održavanja, danas su rezultati popisa postali i zvanični.

Naime, rezultati popisa su danas objavljeni u Službenom listu BiH čime je ispunjen posljednji uslov za njihovu zvaničnu upotrebu i korištenje.
Pa kako se stranke mogu pozivati na popis koji ne priznaju?

Mislim, ovo vise nije ni diskusija, ovo je smijesno. Nije mi jasno o cemu da pricamo kad ni tebi samom nije jasno sta zagovaras i trazis?
Novak20

#3458 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote: Pa kako se stranke mogu pozivati na popis koji ne priznaju?

Mislim, ovo vise nije ni diskusija, ovo je smijesno. Nije mi jasno o cemu da pricamo kad ni tebi samom nije jasno sta zagovaras i trazis?
Pa objasni više kako stranke (i koje to stranke) ne priznaju popis iz 2013. kada je popis završen i zvanično objavljen. Ja za te stranke ne znam a ti objasni na koji način ne priznaju popis 2013. Jeste smiješno kad me papagajski pitaš i ja ti pristojno odgovorim ono što znam. Samo neću više. :D

Meni je potpuno jasno ali tebi izgleda nije da IZ BiH kaže:
(1) (1) Broj delegata iz svakog konstitutivnog naroda i iz reda ostalih, koji se biraju u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz zakonodavnog tijela svakog kantona je proporcionalan broju stanovnika kantona prema posljednjem popisu. Centralna izborna komisija BiH određuje, nakon svakog popisa, broj delegata koji se biraju iz svakog konstitutivnog naroda i iz reda ostalih, a koji se biraju iz zakonodavnog tijela svakog kantona
Popis iz 2013. u BiH je proveden po zakonu BiH, konačan i primjenjiv za SIP/CIK po ovom dijelu važečeg IZ BiH. Ostaje još pitanje osporenih odredbi IZ po presudi US BiH.

https://www.vecernji.ba/vijesti/jukic-b ... ta-1282280
Ravnatelj Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić demantirao je tvrdnje kako popis nije okončan, da nisu obrađeni podaci o bosanskohercegovačkoj dijaspori te najave da će naknadno biti objavljeni nakon što je ovo pitanje izmišljeno kako bi se problematizirao način biranja izaslanika u gornji, nacionalno koncipirani Dom naroda te dao nepostojeći argument da se ipak primijeni popis pučanstva iz 1991. godine, kako to traži bošnjačka strana. Jukić je u izjavi za Večernji list potvrdio kako je cijeli popis pučanstva proveden sukladno standardima koje je uspostavio Statistički ured europskih zajednica, službena institucija EU u BiH.
Popis iz 1991. stvar je Ustava BiH i Ustava F BiH koji praktičnu primjenu ima do ispunjenja anexa 7, a odnosi se na zastupljenost u institucijama zakonodavne i sudske vlasti. Ne u Domovima naroda.
Humljanin

#3459 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Humljanin »

Pa dobro sad.. možemo sad ovdje izvoditi mentalne vratolomije u pokušaju opravdavanja paljenja povratničkih hrvatskih kuća...

Činjenica je da su 2 od 3 hrvatske kuće u bošnjačkom selu zapaljene.
O tome nema NITI JEDNE JEDINE RIJEČI na bošnjačkim medijima. Niti jedne.

Nije uopće bitno tko je to uradio, to se i ne očekuje od medija da prejudiciraju.
(mada smo navikli na svakakve vrste izmišljotina i huškanja kada je obrnuta situacija , primjer sam dao sa onom paljevinom hodžinog auta kada je pokrenuta višednevna histerija protiv Hrvata da vi se ustanovilo da je u pitanju ljubavna afera.)

Da su NE DAJ BOŽE zapaljene 2 od 3 Bošnjačke povratničke kuće u većinskom hrvatskom mjestu ja mislim da bi se dosad proglasilo ratno stanje.. Oglasili bi se svi mogući akteri u državi od predsjednika pa sve do pasa lutalica na Miljacki, pričalo bi se o fašizmima, ustašama, aparthejdima, žicama, genocidima, Bog zna šta sve ne...

Ovako, kada su Hrvatske kuće među Bošnjacima... Kompletno ignoriranje.
Ni usputne vijesti. Ništa. Nada. Niente. Kao da se ništa nije dogodilo.
Još jedan običan sunčan dan..
Lijepo društvo za živit.
Država jednakopravnih slobodnih ljudi :thumbup: :bih:
Fudo387

#3460 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Fudo387 »

Humljanin wrote:Pa dobro sad.. možemo sad ovdje izvoditi mentalne vratolomije u pokušaju opravdavanja paljenja povratničkih hrvatskih kuća...

Nije uopće bitno tko je to uradio, to se i ne očekuje od medija da prejudiciraju.
(mada smo navikli na svakakve vrste izmišljotina i huškanja kada je obrnuta situacija , primjer sam dao sa onom paljevinom hodžinog auta kada je pokrenuta višednevna histerija protiv Hrvata da vi se ustanovilo da je u pitanju ljubavna afera.)

Da su NE DAJ BOŽE zapaljene 2 od 3 Bošnjačke povratničke kuće u većinskom hrvatskom mjestu ja mislim da bi se dosad proglasilo ratno stanje.. Oglasili bi se svi mogući akteri u državi od predsjednika pa sve do pasa lutalica na Miljacki, pričalo bi se o fašizmima, ustašama, aparthejdima, žicama, genocidima, Bog zna šta sve ne...

Lijepo društvo za živit.
Velikobosnjacka politika zapalila dvije hrvatske kuce u muslimanskom selu.
Dobra mentalna vratolomija i naslov za poskoka.
Humljanin

#3461 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Humljanin »

Fudo387 wrote:
Nigdje ja to ne napisah.
Opet izvrćanje i okretanje priče.
A tako je jednostavno razumnom i pismenom čovjeku pročitati šta sam napisao.
Fudo387

#3462 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Fudo387 »

Humljanin wrote:
Fudo387 wrote:
Nigdje ja to ne napisah.
Opet izvrćanje i okretanje priče.
A tako je jednostavno razumnom i pismenom čovjeku pročitati šta sam napisao.
Jok, nisi.
Seyfo

#3463 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Seyfo »

Kao što je pravoslavnu crkvu u Sarajevu zapalio, na kraju se ispostavilo, izvjesni Nedeljko. Kakvo razočaranje svima u manjem entitetu i preko Drine. Odmahnuše rukom, vidno rezignirani.
Humljanin

#3464 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Humljanin »

Fudo387 wrote:
Jok, nisi.
Tvoj problem Fudo ako ne razumiješ napisano.
Nije moj.
decembar2017

#3465 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by decembar2017 »

Humljanin wrote:
Fudo387 wrote:
Jok, nisi.
Tvoj problem Fudo ako ne razumiješ napisano.
Nije moj.
Za vlasnika Dnevnog Avaza su i Covic i Dodik izjavili da im je povoljan saradnik, koji nije nacionalista i sa kime se moze naci zajednicki jezik. Pa prema tome on je dobar tvome legitimnom predstavniku i njegovom strateskom partneru a nije tebi jer prema tebi i on stoji iza zatasakavanja zlocina krvolocnih muslimana :-D
Nista onda , javi se Covicu i reci mu da te on vise ne predstavlja :lol:
Alfons Kauders

#3466 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:
Alfons Kauders wrote: Pa kako se stranke mogu pozivati na popis koji ne priznaju?

Pa objasni više kako stranke (i koje to stranke) ne priznaju popis iz 2013. kada je popis završen i zvanično objavljen. Ja za te stranke ne znam a ti objasni na koji način ne priznaju popis 2013. Jeste smiješno kad me papagajski pitaš i ja ti pristojno odgovorim ono što znam. Samo neću više. :D

Meni je potpuno jasno ali tebi izgleda nije da IZ BiH kaže:
(1) (1) Broj delegata iz svakog konstitutivnog naroda i iz reda ostalih, koji se biraju u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz zakonodavnog tijela svakog kantona je proporcionalan broju stanovnika kantona prema posljednjem popisu. Centralna izborna komisija BiH određuje, nakon svakog popisa, broj delegata koji se biraju iz svakog konstitutivnog naroda i iz reda ostalih, a koji se biraju iz zakonodavnog tijela svakog kantona
Popis iz 2013. u BiH je proveden po zakonu BiH, konačan i primjenjiv za SIP/CIK po ovom dijelu važečeg IZ BiH. Ostaje još pitanje osporenih odredbi IZ po presudi US BiH.

https://www.vecernji.ba/vijesti/jukic-b ... ta-1282280
Ravnatelj Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić demantirao je tvrdnje kako popis nije okončan, da nisu obrađeni podaci o bosanskohercegovačkoj dijaspori te najave da će naknadno biti objavljeni nakon što je ovo pitanje izmišljeno kako bi se problematizirao način biranja izaslanika u gornji, nacionalno koncipirani Dom naroda te dao nepostojeći argument da se ipak primijeni popis pučanstva iz 1991. godine, kako to traži bošnjačka strana. Jukić je u izjavi za Večernji list potvrdio kako je cijeli popis pučanstva proveden sukladno standardima koje je uspostavio Statistički ured europskih zajednica, službena institucija EU u BiH.
Popis iz 1991. stvar je Ustava BiH i Ustava F BiH koji praktičnu primjenu ima do ispunjenja anexa 7, a odnosi se na zastupljenost u institucijama zakonodavne i sudske vlasti. Ne u Domovima naroda.
SNSD ne priznaje rezultate popisa iz 2013... Džaba govorit
hizo ramidovic

#3467 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by hizo ramidovic »

Шта је бре, великобошњаци, шта сте се учутали?
Да видимо ту велику муслиманију, где су јој границе?
Ако сте мислили да ћете Дубровник заузети без борбе гадно сте се преварили - елитне јединице Хрватског већа одбране спремно вас чекају.
А ако вас случајно понесе па ударите на Ужице осетићете гнев српских хероја из састава херојске ВРС

Па да вас видимо, бре...
Novak20

#3468 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote:
SNSD ne priznaje rezultate popisa iz 2013... Džaba govorit
Pa ako gledaš sa aspekta političkog naklapanja i starih vijesti ...jeste džaba govoriti. Opet ponavljam, popis završen, rezultati zvanično objavljeni, na legalistima je da ih poštuju šta god to značilo u političkom smislu. Politika RS se nadigla radi popisanih 50+ % Bošnjaka uz 190.000 onih koji ne žive u BiH više od 12 mjeseci prije popisa. Vjerovatno zbog ovog člana Zakona o popisu stanovništva BiH.
Popisana lica koja ne zadovoljavaju kriterije koji su postavljeni definicijom uobičajenog mjesta stanovanja u mjestu popisivanja, odnosno ne žive, niti se očekuje da će živjeti u mjestu popisivanja, u neprekidnom periodu od barem 12 mjeseci, smatraju se privremeno prisutnim licima, i stoga ih ne treba računati u ukupan broj stanovništva tog popisnog područja.
U RS su počeli pripremati nekakve tužbe 2016. i odustali od toga. Valjda je tada u Vladi RS glavni bio SNSD.

http://www.rtvbn.com/3826004/vlada-stop ... ate-popisa
Naši izvori tvrde da je Republički zavod za statistiku Republike Srpske još 15. jula dostavio Pravobranilaštvu predlog tužbe u cilju poništenja nezakonitog Programa obrade podataka popisa stanovništva, odnosno odluke direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića. Međutim, Zavod se ogradio da je Vlada Republike Srpske o ovom pitanju raspravljala 14. jula i zaključila da je potrebno obaviti dodatne konsultacije.
Takođe, Vlada je Zavodu sugerisala da nema saglasnosti za podnošenje tužbe Sudu BiH, a Pravobranilaštvu je zamoljeno da se dodatno konsultuje s ministrima.
Pravobranilaštvo je to učinilo, obraćajući se Ministarstvu finansija Republike Srpske, u čija je upravna organizacija Republički zavod za statistiku. Međutim, tražena saglasnost za tužbu nije stigla do zakonskog roka, 18. jula, iako Vlada Republike Srpske tvrdi da je Jukićev potez bio nezakonit.
Nakon ovoga, Pravobranilaštvo Republike Srpske nema ovlaštenja da dalje postupa u ovom slučaju. O tome je obavešteno i Ministarstvo pravde Republike Srpske, a Pravobranilaštvo je u međuvremenu upoznato i sa stenogramom 82. sednice Vlade RS iz kog proizilazi „da nema političke volje za usvajanje sa tužbom u ovoj pravnoj stvari, jer Vlada smatra da treba zauzeti stav na višem nivou i obaviti dodatne konsultacije“.
Eto toliko o popisu, SNSD i RS da ne idemo dalje u off.
vernes81

#3469 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by vernes81 »

Humljanin wrote:Pa dobro sad.. možemo sad ovdje izvoditi mentalne vratolomije u pokušaju opravdavanja paljenja povratničkih hrvatskih kuća...

Lijepo društvo za živit.
Kralju legendo sahu, tipovi su vec privedeni i to su najobicniji kokosari koji su prvo obili te kuce i krali stvari a na kraju ih zapalili. Ne zato sto su hrvatske nego zato sto su prazne i provaljivali su 2 puta u lovacku kucu par kilometara dalje. Pazi sad neces vjerovati !!! lovacka kuca nije bila vlasnistvo hrvata.
P.S. Iz Viteza sam da djaba ne tusis kako znam i sl.
Humljanin

#3470 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Humljanin »

vernes81 wrote: Kralju legendo sahu, tipovi su vec privedeni i to su najobicniji kokosari koji su prvo obili te kuce i krali stvari a na kraju ih zapalili. Ne zato sto su hrvatske nego zato sto su prazne i provaljivali su 2 puta u lovacku kucu par kilometara dalje. Pazi sad neces vjerovati !!! lovacka kuca nije bila vlasnistvo hrvata.
Hvala legendo i ti si meni kralj :thumbup:

Nego, malo si se zaletio.
Nisam ja uopce prozivao tko je obio.
Ja sam samo skrenuo pažnju da se tako nešto desilo. I da APSOLUTNO NIJEDAN bošnjački medij nije to prenio.
E sad zamisli da se to dogodilo u Širokom Birjegu, Grudama, Ljubuškom, Posušju ?

Bila bi opća histerija.

I usput... Ovo nije obična pljačka (mada ni to nije bezazleno. Ljudima su kuće ZAPALJENE.
JEBOTE KO DA ŽIVIMO U SIRIJI PA DA NAM JE PALJEVINA KUĆA NORMALNA STVAR?
vernes81

#3471 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by vernes81 »

Humljanin wrote:
vernes81 wrote: Kralju legendo sahu, tipovi su vec privedeni i to su najobicniji kokosari koji su prvo obili te kuce i krali stvari a na kraju ih zapalili. Ne zato sto su hrvatske nego zato sto su prazne i provaljivali su 2 puta u lovacku kucu par kilometara dalje. Pazi sad neces vjerovati !!! lovacka kuca nije bila vlasnistvo hrvata.

Ja sam samo skrenuo pažnju da se tako nešto desilo. I da APSOLUTNO NIJEDAN bošnjački medij nije to prenio.
E sad zamisli da se to dogodilo u Širokom Birjegu, Grudama, Ljubuškom, Posušju ?

Bila bi opća histerija.

I usput... Ovo nije obična pljačka (mada ni to nije bezazleno. Ljudima su kuće ZAPALJENE.
Bolan lupetas https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /181113110
Naravno da paljenje kuca nije bezazleno a ni automobila, pitaj vlasnika auto kuce "BUBA", u Vitezu, kad je na pretproslim opstinskim izborima sponzorisao hdz1990 i njihovog kandidata za nalcenika, pa pobjedio SDA kandidat Advan Akeljic, jer su se podijelili glasovi na 2 hrvatska kandidata. Sta je taj covjek poslije sve prezivio :( . Samo se ne sjecam da sam igdje u hrvatskim medijima procitao ista o tome. I naravno nikad niko nije uhvacen za razliku od ove trojice, tako da i sa tim argumentom mozes dupe obrisati ako ti violete zafali.
Hemel

#3472 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hemel »

vernes81 wrote:
Humljanin wrote: Hvala legendo i ti si meni kralj :thumbup:

Bila bi opća histerija.

Bolan lupetas https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /181113110
Naravno da paljenje kuca nije bezazleno a ni automobila, pitaj vlasnika auto kuce "BUBA", u Vitezu, kad je na pretproslim opstinskim izborima sponzorisao hdz1990 i njihovog kandidata za nalcenika, pa pobjedio SDA kandidat Advan Akeljic, jer su se podijelili glasovi na 2 hrvatska kandidata. Sta je taj covjek poslije sve prezivio :( . Samo se ne sjecam da sam igdje u hrvatskim medijima procitao ista o tome. I naravno nikad niko nije uhvacen za razliku od ove trojice, tako da i sa tim argumentom mozes dupe obrisati ako ti violete zafali.
Srecom pa su ovu bandu pohvatali a nadam se da ce ih i osuditi nego, neka nam @Humljanin kaze koliko Bosnjaka je docekalo kraj ratnih sukoba u Vitezu?
Vilajet_Bosna

#3473 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Vilajet_Bosna »

Humljanin wrote:

Bila bi opća histerija.

ne čupaj se sad, već si na sva zvona razvonio da su to uradili sigurno Bošnjaci samo zato što su to hrvatske kuće.
channel10

#3474 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by channel10 »

U kako reče, muslimanskom/ bosnjackom selu.
Mirza007

#3475 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Mirza007 »

Ima ona nasa lijepa da se treba prvo svoja avlija pocistiti prije nego se u tudju zaviri i komentira.
Ovaj ne samo sto zaviruje prije nego je svoju pocistio nego jos i bezocno laze sta vidi unutra.
Post Reply