US presidential election - Trump vs Hillary
-
walk_M-A-N
#3451 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Opći
razlozi su lijepo navedeni ovdje
https://theintercept.com/2016/11/09/dem ... of-brexit/
ili slično jednostavnijim jezikom ovdje
https://consortiumnews.com/2016/11/09/w ... nton-lost/.
Dalji komentar zašto je bilo ovako je suvišan. Kao i priča o bijelim, obojenim, m i ž. Ili brojevima. Jer to nema smisla i skreće pažnju sa suštine.
Jedino nije šta to znači
za nas kao državu, što je napisao Korisničko, i za nas kao glasače, jer
se to buđenje još čeka. Iako je i kod nas kao tamo slično, izbor je
jadan i lažan, obično dva zla.
razlozi su lijepo navedeni ovdje
https://theintercept.com/2016/11/09/dem ... of-brexit/
ili slično jednostavnijim jezikom ovdje
https://consortiumnews.com/2016/11/09/w ... nton-lost/.
Dalji komentar zašto je bilo ovako je suvišan. Kao i priča o bijelim, obojenim, m i ž. Ili brojevima. Jer to nema smisla i skreće pažnju sa suštine.
Jedino nije šta to znači
za nas kao državu, što je napisao Korisničko, i za nas kao glasače, jer
se to buđenje još čeka. Iako je i kod nas kao tamo slično, izbor je
jadan i lažan, obično dva zla.
- burgundy
#3452 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
@korisnickoime
Amerika je zainteresovana za ovaj dio Evrope,da nije tako ne bi izgradila Bondstil,najvecu bazu od hladnog rata.Amerika je inicijator i garant Dejtona,ako mislis da ce dozvolit da to neko unisti varas se.Americka ambasada je bila jasna povodom referenduma.Po cemu je Rusija aktivna?To sto je Dodik otisao kod Putina?Rusija moze podrzati Srbe, sto je i logicno, ali bilo kakvo dublje nije im u interesu,a sigurno ne zele ljutit Ameriku.Rusija ima svojih problema.Postavise amerikanci raketne stitove po Rumuniji,Poljskoj osim ljutnje Rusije jesmo li ista konkretno od njih?Ne.Tako je i sa Balkanom igre i igrice,ali zna se ko je glavni baja,USA.
Amerika je zainteresovana za ovaj dio Evrope,da nije tako ne bi izgradila Bondstil,najvecu bazu od hladnog rata.Amerika je inicijator i garant Dejtona,ako mislis da ce dozvolit da to neko unisti varas se.Americka ambasada je bila jasna povodom referenduma.Po cemu je Rusija aktivna?To sto je Dodik otisao kod Putina?Rusija moze podrzati Srbe, sto je i logicno, ali bilo kakvo dublje nije im u interesu,a sigurno ne zele ljutit Ameriku.Rusija ima svojih problema.Postavise amerikanci raketne stitove po Rumuniji,Poljskoj osim ljutnje Rusije jesmo li ista konkretno od njih?Ne.Tako je i sa Balkanom igre i igrice,ali zna se ko je glavni baja,USA.
- Pandakonda
#3453 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Kako misliš da je bio demokrata ? Po ovome je od 89-e uvijek bio za republikance.Korisničkoime wrote:
Stoji to da ne možemo znati, to sam i ja rekao. Već bi bilo loše da bude neutralan tj.da ga boli briga šta se dešava u ovom dijelu svijeta jer ovom regionu treba korektor što Brisel nije u stanju da bude to se barem do sada pokazalo. To što ga nacionalisti u Srbiji podržavju i slave nije bez razloga, oni već računaju namanje na njegovu neutralnost budući da je Rusija u ovoj regiji aktivna i zainteresovana za ovu regiju a Brisel nije u stanju da po pitanju regiona uskladi svoju vanjsku i sigurnosnu politiku i da djeluje kao jedno i stime bude efektivna protuteža Rusiji i njihovim aspiracijama.
Nadalje postoje i izjave savjetnika Trumpa za ovaj region koji podržavaju eventualne namjere RS-a za samostalnost povezujući sudbinu Kosova sa RS-om ali to je već na dugom štapu jer dalek je put od mišljenja savjetnika do zvaničnog stava i politike američke administracije. Ali kao što sam već rekao njima za slavlje i ne treba nužno prosrpska politika u Bijeloj kući sa Rusijom na njihovoj strani za slavlje im je dovoljno povlačenje SAD sa Balkana.
Međutim bez obzira šta i kako će Trump po pitanju vanjske politike učiniti čovjek treba da sagleda ko ga sve podržava i pitati se da li želi biti u društvu ne samo Šešelja, Cece, srpskih nacionalista nego i Orbana, Le Pena i sličnih ultra desničara na tlu Evrope.
Naravno sve navedeno najviše pogađa Bošnjake - muslimane ali i sve druge probosnaki orjenirane građane naše države.
Imati razmišljanje i zauzimati stavove naspram pozicije u kojoj se nalaziš nije ništa ni čudno ni negativno.
BiH ima koliko toliko pozitivno iskustvo sa Clintonovom administracijom u toku rata, Hilari nikada nije bila samo prav dama, žena je uvijek htjela da bude uključena u politiku i imala je ili i dalje ima i vlastite ambicije koje je dijelom kao senator i ostvarila. Kao takva većina sm,atra pa tako i ja sam da bi ako ništa drugo pristup Clintonovoj bio lakši i jednostavniji a i ona sama se do sada pokazala kao neko sklon intervencijama i mješanjima SAD tamo gdje imaju svoje interese. Naravno neki će reći kako je to negativno vidi Siriju, Libiju itd.itd ali u ovom slučaju nama više odgovara neko ko je naklonjen intervencijama nego neko ko će biti neutralan i koga neće boliti briga za ovaj dio svijeta.
Iskren političar ne postoji i sasvim sigurno to nije niti će biti Donald Trump.
To što je lud ali kaže šta misli nije nimalo utješno niti pozitivno i Šešelj je lud i kaže što misli to ga nikada ni u snu nije činilo boljim izborom za mjesto presjednika Srbije od jednog Tadića ili Đinđića. Mislim da bi naglasak kod čovjeka koji vodi granap a kamoli državi i to još najjaču u svijetu trabao da bude na tome da NIJE lud.
Zatim Trump kaže šta misli ali isto tako to svoje mišljenje promjeni tri puta dnevno. Čovjek je bio demokrata jedno vrijeme, zatim bio neovisan pa zatim republikanac. To baca u vodu i neku priču koju puše i Ameri ali i ostali da on nije dio establishmenta, Donald Trump mulitmilijarder iz NY je oličenje establishmenta u svakom smislu političkom, ekonomskom, društvenom. Čovjek je bio jedan od glavnih govornika na republikanskoj konvenciji prošlih izbora tu se ne dolazi ako si autsider i ako si van krugova politike.
iskreno to što je on možda izigrao Amere, što jedno kaže drugo misli a treće radi i što će se to možda odbiti Amerima od glavu a možda i neće to je iskreno moja najmanja briga, svi izbori u stranim državama koje imaju dodira sa BiH npr.u regionu u Njemačkoj u Francuskoj u Engleskoj ja gledam sa stanovišta kako bi i da li bi to moglo uticati na BiH.
Sve ostalo mi ne brine, Sirija, Bengazi; Libija, Obamacare, gay brakovi u SAD, legalizacija trave u SAD itd.itd.

EDIT: Moja greška vidim da si mislio na to gdje je bio registrovan
Last edited by Pandakonda on 11/11/2016 11:46, edited 1 time in total.
-
palermo
#3454 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Hvala ti na ovom videu.....sjajno i za mene potpuno tačnoBanksy wrote:
I mislim da je to to, da je i politika skliznula u rijaliti i da je logično što je najveća zvijezda takvog rijalitija i pobijedila, pa i na predsjedničkim izborima koji su bili jedna malo veći, masovniji i bolje isproduciran rijaliti. Kao cijelo društvo oko nas, globalno, tako je i politika postala plitka i glupa, pravi i ozbiljni programi više ne igraju nikakvu ulogu, a birače u kamapanjama sada treba kupovati drugim pristupom, a uz ono igranje na emocije, o kojem smo također govorili, i uz, po prvi put, spremnost da se pred izbore izgovore potpune laži i za njih sutra ni na koji način ne odgovara, uz sve to, imamo sada sasvim drugačije postavke, projekcije i proračune na koje se sada treba navići i prema njima kalibrirati sve naredne i kampanje i političke procjene, a bogami i procese, bilo koje vrste, u bilo kojem dijelu svijeta.
Slušajući sinoć ovo ispod, dobila sam potvrdu svojih razmišljanja, i mislim da je čovjek 100% u pravu, da je jedini zapravo rekao suštinu priče, bar je prvi kojeg sam ja čula da o tome govori tako jasno i otvoreno.
Vrlo, vrlo zanimljivo.
10:35 - 17:00 i 34:15 - 39:00
- shiljak
#3455 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Last edited by shiljak on 11/11/2016 11:48, edited 4 times in total.
-
daddy-kool
#3456 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ove brojke ne podržavaju teoriju o o neinformisanim, glupim glasačima, niža klasa koja se buni protiv esablišmenta. To nije priča koja objašnjava Trumpov uspjeh, tj objašnjava samo djelomično u nekim slučajevima. Logično bi bilo prije izbora spekulisati da bi HRC dobila ogromnu podršku visokoobrazovanih bijelaca -zar ne?
Of the one in three Americans who earn less than $50,000 a year, a majority voted for Clinton. A majority of those who earn more backed Trump.
*Among college-educated whites, 45% voted for Clinton – 39% of men and 51% of women (the only white demographic represented in the poll where the former secretary of state came out on top). But 54% of male college graduates voted for Trump, as did 45% of female college graduates.
*More 18- to 29-year-old whites voted for Trump (48%) than Clinton (43%).
- shiljak
-
Korisničkoime
#3458 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Kad neko kaže želi da smanji poreze za visoku klasu jer su oni job-maker ali ujedno želi da poveća izdatke za vojsku, obnovi infrastrukturu kako vojnu tako i civilnu onda i bijela obrazovana klasa treba da sebi stavi prst na čelo i pita se - kako, od kojih para.daddy-kool wrote:Nisam ja siguran da su neobrazovani i sirotinja izabrali Trumpa, bar ne po onim statistikama o koje sam kopirao iz guardiana. Većina fakultetski obrazovanih bijalaca je glasala za Trumpa. Većina onih, bilo koje rase, koji imaju 50k godišnja primanja je glasala za Trumpa - a to je srednja klasa i na gore. Naravno da je bilo i izborne sreće i protest vota, i realnog nezadovljstva rust belta, ali po meni ovdje ide poruka bijele Amerike da želi svoju zemlju da zadrži za sebe i vrati se nekim core values. Iako ima sličnosti sa Brexitom, zbog rasnog i antiglobalizacijskog sentimenta, ovdje je Trump dobio podršku srži američkog društva - bijela obrazovana srednja klasa - koja želi "take our country back".
Tea party koliko sam ja razumio (možda griješim ispravi me ako je tako) čine uglavnom pripdanici te neke srednje ili više srednje klase u SAD, gledao sam intreviju sa nekom njihovom pripadnicom koja je u nekom organizaciono odboru, novinar je upravo to pitao da li želite rezanje poreza i smanjivanje ovlasti federalne administracije i ona je kao iz topa ispalila da upravo to je naša želja zatim su uslijedila pitanja da li ste za uštede vojnog budžeta odgovor ne, obrazovanja - ne, zdravstva - ne, transporta -ne, sudstva, policije - ne, ne itd. Žena ne želi da se bilo gdje štedi da se bilo koji budžet reže ali želi drastično smanjenje poreza, na pitanje kako smanjiti poreze a održati izdatke u svim navedenim segmentima društva jednakim odgovor je bio "There is money, you know" na pitanje gdje odgovor "Ahh in Washington" u smislu jao glupog pitanja gdje je novac.
Jbg možda gospođa jeste pripadnik srednje bijele klase i možda ima neko obrazovanje ali se nameće zaključak da žena nema blage veze o čemu priča. Sada kako tu upotrijebiti argumenat.
Iskreno kada sam to gledao sebi sam postavio pitanje kako u p.m. da oni nisu ovako sjebani kao mi a imaju isto priglupo biračko tijelo kao i mi (ok naše je gore)
-
155_mm
#3459 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
poruke djeticima postaju sve ostrije i ostrije a sanse za NATO clanstvo sve slabije. rusi izgleda polaze od toga da je tramp u potpunosti nezainteresiran za balkan.Potpredsednik ruske Dume i visoki funkcioner partije Jedinstvene Rusije Sergej Željeznak zapretio je crnogorskoj vlasti da "ne ponavlja 1948. godinu".
u tom alucaju je prakticki na europi da odluci gdje ce biti granica putinovog uticaja u europi. na drini, bosni, vrbasu, uni ili mozda cak i kupi.
- Drvosjeca iz Dejcica
#3460 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ima logike i smisla ma ja mislim da je tu bilo još dosta faktora.palermo wrote:Hvala ti na ovom videu.....sjajno i za mene potpuno tačnoBanksy wrote:
I mislim da je to to, da je i politika skliznula u rijaliti i da je logično što je najveća zvijezda takvog rijalitija i pobijedila, pa i na predsjedničkim izborima koji su bili jedna malo veći, masovniji i bolje isproduciran rijaliti. Kao cijelo društvo oko nas, globalno, tako je i politika postala plitka i glupa, pravi i ozbiljni programi više ne igraju nikakvu ulogu, a birače u kamapanjama sada treba kupovati drugim pristupom, a uz ono igranje na emocije, o kojem smo također govorili, i uz, po prvi put, spremnost da se pred izbore izgovore potpune laži i za njih sutra ni na koji način ne odgovara, uz sve to, imamo sada sasvim drugačije postavke, projekcije i proračune na koje se sada treba navići i prema njima kalibrirati sve naredne i kampanje i političke procjene, a bogami i procese, bilo koje vrste, u bilo kojem dijelu svijeta.
Slušajući sinoć ovo ispod, dobila sam potvrdu svojih razmišljanja, i mislim da je čovjek 100% u pravu, da je jedini zapravo rekao suštinu priče, bar je prvi kojeg sam ja čula da o tome govori tako jasno i otvoreno.
Vrlo, vrlo zanimljivo.
- KPNCTNJAH
#3461 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Jes' to lajk'o svoj komentarshiljak wrote:![]()
- Njanjavi
#3462 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Godra mi je pravo sto je pobjedio mutavko, drago mi je samo jer su demokrate godinama uzimale srednju klasu zdravo za gotovo, drago mi je najvise sto je ovo demokratama se obilo od glavu poslje onako supackog sjebavanja sandersa.
Sanders da je bio kandidat demokrata, pomeo bi trumpa najstrasnije, a ovako, sit back, relax and enjoy circus naredne 4 kuke
Doduse mislim da ce se trump uzinat svima potrudit, vise nego sto bi se hillary trudila.
A za 4 kuke, ili mozda 8, sljedeci korak clintona je da chelzi gurnu za predsjednickog kandidata, masa nekih naznaka za to je bilo u njenom govoru poslije poraza.
Necemo se mi jos kutarisat rodhama i njihovog uticaja u politici.
Namjerno kazem rodham jer je ona ta koja nosi hlace u tom braku, ona je ta sa jbenim vezama i shemama, ona je ta koja vedri i oblaci, bill je samo mali poslusni pijuncic.
Sljedeca je znaci chelzi, garant, naravno osoba iza tog projekta ce i dalje bit hillary.
Sanders da je bio kandidat demokrata, pomeo bi trumpa najstrasnije, a ovako, sit back, relax and enjoy circus naredne 4 kuke
Doduse mislim da ce se trump uzinat svima potrudit, vise nego sto bi se hillary trudila.
A za 4 kuke, ili mozda 8, sljedeci korak clintona je da chelzi gurnu za predsjednickog kandidata, masa nekih naznaka za to je bilo u njenom govoru poslije poraza.
Necemo se mi jos kutarisat rodhama i njihovog uticaja u politici.
Namjerno kazem rodham jer je ona ta koja nosi hlace u tom braku, ona je ta sa jbenim vezama i shemama, ona je ta koja vedri i oblaci, bill je samo mali poslusni pijuncic.
Sljedeca je znaci chelzi, garant, naravno osoba iza tog projekta ce i dalje bit hillary.
-
muzicar_iz_parka
#3463 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ruzna Chelzi za medalju, ako ce vec podmladak, neka to bude Trumpova cerka, taman ce imati jel ono bi 42 godine najmanje kad babo zavrsi dva mandata.

- Point.
#3464 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Uzivaj uz Seselja djiks. Kupi i onu Serbia vote Trump majicu.burgundy wrote: Benito vi biti dosadni.
Mora da je osjecaj zajebaT biti uz njegovog cojka.
- burgundy
#3465 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Vidim pratis ga Benito.Dobro je to.Dosadan Benito.Point. wrote:Uzivaj uz Seselja djiks. Kupi i onu Serbia vote Trump majicu.burgundy wrote: Benito vi biti dosadni.![]()
Mora da je osjecaj zajebaT biti uz njegovog cojka.![]()
- ultima_palabra
#3466 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Fino čovjek priča, ali... mladi koji su najviše pod uticajem reality tv i social media su većinom glasali za Hillary. Također, mladi su ti koji su najviše oponašaju celebrityje, a ovi su listom podržavali Hillary.palermo wrote:Hvala ti na ovom videu.....sjajno i za mene potpuno tačnoBanksy wrote:
Vrlo, vrlo zanimljivo.
Ima istine u ovome što govori, ali ima i tamnija, rasistička strana priče. Ima i ekonomska strana - žrtve neoliberalizma. Neki amalgam ovo troje.
- General War
#3467 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Korisničkoime wrote:Kad neko kaže želi da smanji poreze za visoku klasu jer su oni job-maker ali ujedno želi da poveća izdatke za vojsku, obnovi infrastrukturu kako vojnu tako i civilnu onda i bijela obrazovana klasa treba da sebi stavi prst na čelo i pita se - kako, od kojih para.daddy-kool wrote:Nisam ja siguran da su neobrazovani i sirotinja izabrali Trumpa, bar ne po onim statistikama o koje sam kopirao iz guardiana. Većina fakultetski obrazovanih bijalaca je glasala za Trumpa. Većina onih, bilo koje rase, koji imaju 50k godišnja primanja je glasala za Trumpa - a to je srednja klasa i na gore. Naravno da je bilo i izborne sreće i protest vota, i realnog nezadovljstva rust belta, ali po meni ovdje ide poruka bijele Amerike da želi svoju zemlju da zadrži za sebe i vrati se nekim core values. Iako ima sličnosti sa Brexitom, zbog rasnog i antiglobalizacijskog sentimenta, ovdje je Trump dobio podršku srži američkog društva - bijela obrazovana srednja klasa - koja želi "take our country back".
Tea party koliko sam ja razumio (možda griješim ispravi me ako je tako) čine uglavnom pripdanici te neke srednje ili više srednje klase u SAD, gledao sam intreviju sa nekom njihovom pripadnicom koja je u nekom organizaciono odboru, novinar je upravo to pitao da li želite rezanje poreza i smanjivanje ovlasti federalne administracije i ona je kao iz topa ispalila da upravo to je naša želja zatim su uslijedila pitanja da li ste za uštede vojnog budžeta odgovor ne, obrazovanja - ne, zdravstva - ne, transporta -ne, sudstva, policije - ne, ne itd. Žena ne želi da se bilo gdje štedi da se bilo koji budžet reže ali želi drastično smanjenje poreza, na pitanje kako smanjiti poreze a održati izdatke u svim navedenim segmentima društva jednakim odgovor je bio "There is money, you know" na pitanje gdje odgovor "Ahh in Washington" u smislu jao glupog pitanja gdje je novac.
Jbg možda gospođa jeste pripadnik srednje bijele klase i možda ima neko obrazovanje ali se nameće zaključak da žena nema blage veze o čemu priča. Sada kako tu upotrijebiti argumenat.
Iskreno kada sam to gledao sebi sam postavio pitanje kako u p.m. da oni nisu ovako sjebani kao mi a imaju isto priglupo biračko tijelo kao i mi (ok naše je gore)
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3468 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

ono kad te Don Neonko tješi
- insomnia78
#3469 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Oj Njujorku ubila te tama
Što dozvoli žena da vam vlada
U tebi je pas do pasa, beton do betona. Na ulici žena bataljona
- stakasa
#3470 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ja mislim da ce inicijalno, u prvih par godina, Trump imati pozitivan efekat, da ce dignuti berze, smanjiti nezaposlenost, dolar ce ojacat itd. Vodice Ameriku kao sto se vode preduzeca, takav ce mu po svoj prilici biti i izbor najblizih saradnika. U tom periodu ce mu se oprostiti svi grijesi iz izborne kampanje. Bice komentari, Trump se zajebavo, sta vam je, zna on sta radi... Naravno, sve ce se to finansirati povecavanjem drzavnog duga, kratkorocnim injekcijama i slicno. Nakon toga ide globalno strmoglavljivanje. Ili strmoglavljivanje ili too big to fail. Uglavnom, mislim da ce sljedece godine u ovo doba Amerika biti jaca nego sto je to sad.
U biti se na kraju sve svede na to, ko je uspio a ko ne. Nije Milosevic pao zato sto je zlocinac nego sto nije uspio ostvarit zacrtano. Ovaj sada to sve radi samo sa faktorom od 5-10 nula.
A za razloge pobjede, po meni je vazan faktor je sto je pokazao vecu zelju za pobjedom. To i njegova harizma, covjek je isao na osjecaj i pogodio. Drznuo se i prosao. Mogao je od sebe i budalu napravit, potrosit lovu, posvadat se sa establishmentom. Ali ko sto se kaze, sreca prati hrabre.
U biti se na kraju sve svede na to, ko je uspio a ko ne. Nije Milosevic pao zato sto je zlocinac nego sto nije uspio ostvarit zacrtano. Ovaj sada to sve radi samo sa faktorom od 5-10 nula.
A za razloge pobjede, po meni je vazan faktor je sto je pokazao vecu zelju za pobjedom. To i njegova harizma, covjek je isao na osjecaj i pogodio. Drznuo se i prosao. Mogao je od sebe i budalu napravit, potrosit lovu, posvadat se sa establishmentom. Ali ko sto se kaze, sreca prati hrabre.
-
muzicar_iz_parka
#3471 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ekrem Tarabic?insomnia78 wrote:Oj Njujorku ubila te tama
- insomnia78
#3472 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Baba Vanga na Haparatima
- fakat
#3473 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
"There is money, you know"General War wrote:Korisničkoime wrote:Kad neko kaže želi da smanji poreze za visoku klasu jer su oni job-maker ali ujedno želi da poveća izdatke za vojsku, obnovi infrastrukturu kako vojnu tako i civilnu onda i bijela obrazovana klasa treba da sebi stavi prst na čelo i pita se - kako, od kojih para.daddy-kool wrote:Nisam ja siguran da su neobrazovani i sirotinja izabrali Trumpa, bar ne po onim statistikama o koje sam kopirao iz guardiana. Većina fakultetski obrazovanih bijalaca je glasala za Trumpa. Većina onih, bilo koje rase, koji imaju 50k godišnja primanja je glasala za Trumpa - a to je srednja klasa i na gore. Naravno da je bilo i izborne sreće i protest vota, i realnog nezadovljstva rust belta, ali po meni ovdje ide poruka bijele Amerike da želi svoju zemlju da zadrži za sebe i vrati se nekim core values. Iako ima sličnosti sa Brexitom, zbog rasnog i antiglobalizacijskog sentimenta, ovdje je Trump dobio podršku srži američkog društva - bijela obrazovana srednja klasa - koja želi "take our country back".
Iskreno kada sam to gledao sebi sam postavio pitanje kako u p.m. da oni nisu ovako sjebani kao mi a imaju isto priglupo biračko tijelo kao i mi (ok naše je gore)stvarno neki ljudi nikad ne odrastu.
-
palermo
#3474 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ne znam, ja baš imam osječaj da je ova reality kultura više imanetna ovoj srednjoj generaciji....dakle onima koji žive tuđe živote jer njihov nije dovoljno zanimljiv. Mladi još uvijek traže sebe.....dok srednja generacija ( a njih je najviše) je odustala od potrage a sebe nisu ni pronašliultima_palabra wrote: Fino čovjek priča, ali... mladi koji su najviše pod uticajem reality tv i social media su većinom glasali za Hillary. Također, mladi su ti koji su najviše oponašaju celebrityje, a ovi su listom podržavali Hillary.
Ima istine u ovome što govori, ali ima i tamnija, rasistička strana priče. Ima i ekonomska strana - žrtve neoliberalizma. Neki amalgam ovo troje.
Kako god, slažem se da sa tobom da ima još dijelova ove priče. ali zašto je baš Trump prodao priču je, mislim upravo razlog u ovoj reality kulturi
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3475 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
JoseMujica wrote:
ono kad te Don Neonko tješi