Izvini, ali mislim da Alija ipak nije svet većini Bošnjaka.GeeTnT wrote:Cekaj malo....zasto si u šoku i nevjerici? Zbog rezultata ili zbog nedostatka balvana na putevima kao revolt na poslednje dogadjaje?cyprus wrote: Skoro sam izašo iza stanja šoka i nevjerice od jučer![]()
I polako se prilagođavam... Već sam počeo selamat po komšiluku
Vidis ja sam davno shvatio da ce BiH, Bosnjaci, ARBiH, Alija....pa sve do repke BiH biti krivi za sve...Zar nisi nikad cuo kako se u entietu zbog prevrnute case opsuje Alija, a u ´afisovom okruzenju i Allah...dovoljno je da pjena iz piva izadje i eto ga...razlog da se spomene nesto sveto Bosnjacima..
Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
- Ajatolah_
#3451 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
-
detroit-mercy
#3452 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Dosta raje vani je bolila kita za popisom pa se nisu ni popisivali. Ne znam nikoga iz moje okoline ovdje da se je puno sekirao oko popisa, tako ti je i oko izbora i sl stvari. Mada domicilini vazda vole dobaciti kako im dijaspora dovodi na vlast SDA a inace be Gratz bio precjednih drzaveVjecitiStudent wrote:Kolege demografi-amateri, na stranu više balkanska, nacionalna prepucavanja, koliko nas zaista živi u BiH, koliko nas ima u dijaspori?
Zvanični popisni podaci su sljedeći:
BiH: 3.531.159 stanovnika
izvan BiH živi: 137.207 državljana BiH
Šta kažu ostale baze podataka?
-
detroit-mercy
#3453 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Hajmo probati iskulirati, toliko o tome, i ti nekome prijetis asimilacija sunecenje bla bla...kolegione wrote:Auffff...mocno.Fudo387 wrote:
Velim ukoliko ti pozivas na obaveznu asimilaciju ne Bosnjackog zivlja, a za takvo sto nema sankcije ja mislim da su te maltretirali kao malog i mislim da bi meni sa Bistrika isao na Maltu po cigarePONOSNI BOSNJAK sam ja a ne Pička Bakirova
P.S. Ne interesuje politika ova svagdasnja.
Nemoj biti fasista zivi svoj zivot ko covjek
Jer nisi hrabar da to radis, a ni pametan da druge gurnes u vatru.[/quote]
Dofu se zajebava a ti se lozis ko hepo kockica
-
Hafis
#3454 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Sve čestitke iz vrelog stol...pardon, vrelog Mostara
Nek vam je sa srećom ovih 51% i pamet u glavu s tim kapitalom
-
detroit-mercy
#3455 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pretece meAjatolah_ wrote:Izvini, ali mislim da Alija ipak nije svet većini Bošnjaka.GeeTnT wrote:Cekaj malo....zasto si u šoku i nevjerici? Zbog rezultata ili zbog nedostatka balvana na putevima kao revolt na poslednje dogadjaje?cyprus wrote: Skoro sam izašo iza stanja šoka i nevjerice od jučer![]()
Vidis ja sam davno shvatio da ce BiH, Bosnjaci, ARBiH, Alija....pa sve do repke BiH biti krivi za sve...Zar nisi nikad cuo kako se u entietu zbog prevrnute case opsuje Alija, a u ´afisovom okruzenju i Allah...dovoljno je da pjena iz piva izadje i eto ga...razlog da se spomene nesto sveto Bosnjacima..
- mO k3
#3456 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Udarila vrućina u glavu krvi tiHafis wrote:Sve čestitke iz vrelog stol...pardon, vrelog Mostara![]()
Kakvo je stanje kod tvojih , jeli očekujete veliku pošiljku aparata
-
kolegione
#3457 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Jel ovo ozbiljno cestitamo jedni drugima kao nas ima najvise, hahahahaHafis wrote:Sve čestitke iz vrelog stol...pardon, vrelog Mostara![]()
-
detroit-mercy
#3458 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
I tebi Popis Mubarek OlsunHafis wrote:Sve čestitke iz vrelog stol...pardon, vrelog Mostara![]()
- madner
#3459 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ovo je jedna teorija. Druga pak kaze da postoji i tada zajednicki identitet iz kojeg se poslje radjaju nacije. Samo sto su neciji identiteti ugradjeni, neciji pregazeni itd... Mit je dakle da je to i tada bio zajednicki identitet. Kao sto bi Francuzi rekli, Francuska nacija je nastala eliminacijom 5 drugih.piupiu wrote:I, kad već spomenu klasu - znaš (a, pretpostavljam da znaš) šta je bila nacija u 17. i 18. stoljeću? Klasa! Termin "nacija" se odnosio ekskluzivno na grupe zemljoposjednika i plemićkih porodica - "naroda" iz kojeg se "razvija" nacija nije bilo ni na mapi! Kao što ni prije toga savezi feudalnih posjeda nisu imali veze sa identitetom, nego sa oporezivanjem ljudi u bližoj i daljoj okolini i organizacijom resursa i ljudi za ratovanje. "Nacija" je nastala iz potrebe za kontrolom nad ljudima na tim udruženim posjedima, a ne kao neki spontani izraz kolektivnog narodnog identiteta. U 18. vijeku madjarski plemići nisu bili ni etnički Madjari, niti su govorili madjarskim jezikom. Tek kad su se posjedi ukrupnili u 'nacionalne saveze', nastali su prigodni mitovi o 'tisućljetnim stremljenima naroda'. Do tada je 'narod' znao samo za svoj rod, feudalca/plemića za kojeg ratuje, njegovu teritoriju, i religiju.
- cyprus
#3460 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pa znaš, humor je najbolji lijek, čak i ovako tmurnim danima koji su se nadvili nad nas orjunašemO k3 wrote:E to iskreno cijenim u svemu ovome jadu i pored sveg ovoga kmečanja nisi izgubio humorcyprus wrote:Čisto logički gledano, više bi te trebalo čuditi kako to da je bosanskog 53%, a Bosanaca 2%mO k3 wrote:Ali me čudi podatak 51% Bošnji , 53% pričaju bosanski ... Kako to
Šala mala
Nego da ti se sklonim... Ne kmečim samo ja... Dosta nas je ucviljenih, nije fer da samo ja dobivam tvoju pažnju i stare dobre bošnjačke doskočice
-
detroit-mercy
#3461 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ma oni su najvise preveslali ovaj popis ali se hinjski ucutalimO k3 wrote:Udarila vrućina u glavu krvi tiHafis wrote:Sve čestitke iz vrelog stol...pardon, vrelog Mostara![]()
Nek vam je sa srećom ovih 51% i pamet u glavu s tim kapitalom![]()
Kakvo je stanje kod tvojih , jeli očekujete veliku pošiljku aparata
-
Zgoljo
#3462 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Meni je drago da se ruse barijere pa makar one bile i psiholoske.
Cuj psiholoska barijera
Cuj psiholoska barijera
-
Fudo387
#3463 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Oho, evo nam i stolnjaka, sad bi se mogla bacit' kvalitetna diskusija.

- dust in the wind
#3464 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
ma jok,nego ti prijeti sunecenjem. da nisi hirurg? hehehFudo387 wrote:Nista torbicom,mO k3 wrote: tOsnjicom ga fudo
Samo procentom, u vugla.
- mO k3
#3465 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
@ kipar ne može to tako reko sam ti prvi da se ti meni sklonis 
- mO k3
#3466 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Sta fali i da je mesardust in the wind wrote:ma jok,nego ti prijeti sunecenjem. da nisi hirurg? hehehFudo387 wrote:Nista torbicom,mO k3 wrote: tOsnjicom ga fudo
Samo procentom, u vugla.
Gubiš mi se druže , nemaš smisla za humor
-
Fudo387
#3467 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ima,detroit-mercy wrote:Ma oni su najvise preveslali ovaj popis ali se hinjski ucutalimO k3 wrote:Udarila vrućina u glavu krvi tiHafis wrote:Sve čestitke iz vrelog stol...pardon, vrelog Mostara![]()
Kakvo je stanje kod tvojih , jeli očekujete veliku pošiljku aparatada ga jebes nema 550k Hrvata u BiH
Al' su dodali i stabla rastike u popis.
- cyprus
#3468 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Vala ja nisam nigdje čuo toliko psovanja Allaha kao na potezu Baščaršija - Ilidža... Doduše to je vjerovatno onih 1% ateistaGeeTnT wrote:Cekaj malo....zasto si u šoku i nevjerici? Zbog rezultata ili zbog nedostatka balvana na putevima kao revolt na poslednje dogadjaje?cyprus wrote: Skoro sam izašo iza stanja šoka i nevjerice od jučer![]()
Kmecanje je mila majka sta bi sve vi napisali samo da se ne sankcionise....
A mislim da u afisovom okruženju češće drmaju krv Isusovu, gospu i slično... Tako mi bar moje iskustvo govori...
-
VjecitiStudent
#3469 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Prema podacima za zemlje OECD-a za 2015. godinu:titinho wrote:Ima li neko bilo kakve podatke , da li mozemo naci popis u svedskoj pa da vidimo dal ima na popisu bosanaca. Evo primjer wikipedije koja kaze u svedskoj 55.000 bosanaca, i onda se desi utakmica svedska-bosna i na stadionu bude 30.000 bosanaca. Dal je moguce da na utakmicu dodje 60% bosnaaca iz cijele Svedske ??? ne bas, njemacka sa 155.000 bosanaca na utakmicu dodje 35.000 u frankfurt ? znaci svaki 3 otisao na utakmicu ? ja znam 10 bosanaca iz njemacke i niti jedan nije isao.VjecitiStudent wrote:Kolege demografi-amateri, na stranu više balkanska, nacionalna prepucavanja, koliko nas zaista živi u BiH, koliko nas ima u dijaspori?
iako nemam nikakve podatke na osnovu kojih mogu vrsiti procjene, ove broje od 30 000 u svedskoj ili 155.000 u njemackoj su za mene smijesne.
Austrija: 91 000
Njemačka: 157 500
Slovenija: 46 800
Švicarska: 32 200
Danska: 11 000
Luksemburg: 2300
Ukupno 340.800 državljana BiH je nastanjeno u ovih 6 država.
Za Švedska i Norvešku ovdje nije bilo podataka.
http://www.oecd.org/els/mig/keystat.htm
U USA i Kanadi su morali svi uzeti državljanstvo tih zemalja i odreći se bh. državljanstva, ili nisu?
Last edited by VjecitiStudent on 01/07/2016 17:05, edited 1 time in total.
- cyprus
#3470 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pa evo sklanjam se... Nemoj bit zahmetlimO k3 wrote:@ kipar ne može to tako reko sam ti prvi da se ti meni sklonis
-
Zgoljo
#3471 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Hafi,kakvi su ono omjeri u Mostaru?Hafis wrote:Sve čestitke iz vrelog stol...pardon, vrelog Mostara![]()
Braco cini se meni da nema dovoljno stolova a ni stolica
- dust in the wind
#3472 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
izvini moke.ne mogu da halalim tvoju nepismenost.nisi mi vise zanimljiv..jebi ga
- mO k3
#3473 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ma jok brecyprus wrote:Pa evo sklanjam se... Nemoj bit zahmetlimO k3 wrote:@ kipar ne može to tako reko sam ti prvi da se ti meni sklonis
@ dust vazi , nemoj obraćati pažnju
-
detroit-mercy
#3474 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ne moras uzimati drzavljanstvo niti se ako uzmes USA ili kanadsko drzavljanstvo moras odreci svog. Amere boli kurko koliko drzavljanstava imas, ali ako si uzeo njihovo onda njima ima da placas porezVjecitiStudent wrote:Prema podacima za zemlje OECD-a za 2015. godinu:titinho wrote:Ima li neko bilo kakve podatke , da li mozemo naci popis u svedskoj pa da vidimo dal ima na popisu bosanaca. Evo primjer wikipedije koja kaze u svedskoj 55.000 bosanaca, i onda se desi utakmica svedska-bosna i na stadionu bude 30.000 bosanaca. Dal je moguce da na utakmicu dodje 60% bosnaaca iz cijele Svedske ??? ne bas, njemacka sa 155.000 bosanaca na utakmicu dodje 35.000 u frankfurt ? znaci svaki 3 otisao na utakmicu ? ja znam 10 bosanaca iz njemacke i niti jedan nije isao.VjecitiStudent wrote:Kolege demografi-amateri, na stranu više balkanska, nacionalna prepucavanja, koliko nas zaista živi u BiH, koliko nas ima u dijaspori?
iako nemam nikakve podatke na osnovu kojih mogu vrsiti procjene, ove broje od 30 000 u svedskoj ili 155.000 u njemackoj su za mene smijesne.
Austrija: 91 000
Njemačka: 157 500
Slovenija: 46 800
Švicarska: 32 200
Danska: 11 000
Luksemburg: 2300
Ukupno 340.800 državljana BiH je nastanjeno u ovih 6 država.
Za Švedska i Norvešku ovdje nije bilo podataka.
http://www.oecd.org/els/mig/keystat.htm
U USA i Kanadi su morali svi uzeti državljanstvo tih zemalja i odreći se bh. državljanstva, ili nisu?
-
Hafis
#3475 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ih, još smo patent naknadno usavršili . Ne dao bog da ga opet ponove...koji bi lelek ovdje nastaodetroit-mercy wrote:Ma oni su najvise preveslali ovaj popis ali se hinjski ucutalimO k3 wrote:Udarila vrućina u glavu krvi tiHafis wrote:Sve čestitke iz vrelog stol...pardon, vrelog Mostara![]()
Kakvo je stanje kod tvojih , jeli očekujete veliku pošiljku aparatada ga jebes nema 550k Hrvata u BiH