Sebija All about

Post Reply
MisterNo1

#3451 Re: Sebija All about

Post by MisterNo1 »

Edin Džeko je vrhunski igrač, može da se meri sa najboljim fudbalerima u svetu, ali u Bosni on je klotz! Takav odnos prema ljudima za mene je to sindrom malograđanštine. Ne damo ljudima priliku, osuđujemo ih na startu, pre upoznavanja znamo kakvi su...itd..itd. Tako je i za Sebiju, sve se svodi na "opajdari ga nek zveči" svejedno ima li smisla ili ne, sme li se ili ne.
uglavnomja

#3452 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

MisterNo1 wrote: Meni smeta to što drugima smeta uvođenje reda pa makar i na takav način. Za mene je bitan red bez obzira na kakav način se dolazi do njega. Ako treba da se ruke seku, neka se seku, samo da se narod dovede u red, izvinjavam se ne narod, već pojedinci na pozicijama i na mestima gde mogu iskoristiti svoje pozicije.
narod je rdu, odnosno redovima odavno

ona je gore uvea strahovladu preko ledja pacijenata.
sve radi njene licne promocije, laz na laz ... od vracanja nepostojecih dugova do matematike gdje je par puta 100 hiljada = 63 miliona ...

nema pcijent koristi sto je neki doktor specijalista otpusten-otjeran, ako ga nema ko zamijeniti i pogotovo ako nema osnovnih sredstava za rad, lijrekova i materijala.

i sto se okruzuila poltronima kojima je opis radnog mjesta da znaju sta se desava u kuloarima, a ne da nesto rade. imamo takav primjerak na temi.

i realno da nije prva hanuma nikad ne bi ni prismrdila nekoj sefovskoj poziciji.
iPod

#3453 Re: Sebija All about

Post by iPod »

Naravno da ne bi prismrdila, jer ko normalan moze da izjavi da je ustedio 63 miliona KM za 365 dana, to je nemoguće u BiH prilikama.

https://www.nasastranka.ba/edin-forto-z ... na-kcus-u/
Dozer

#3454 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

asker wrote:Sebiji bih sutra dao da bude predsjedavajuci vijeca ministara! Koka ima daMu, cisti bagru, uvodi red. Svaka cast!
Ti su puk'o k'o livada haveru...
Ili si slijep, ili ne kontas, ili neces da kontas, ili si dio halke... Vjerovatno je sve ovo, ali obrnutim redom...
pajero

#3455 Re: Sebija All about

Post by pajero »

Off topic...

Zna li neko gdje sada radi dr. Adnan Hadžimuratović, bivši šef Klinike za dječiju hirurgiju? :sad:
Innovation

#3456 Re: Sebija All about

Post by Innovation »

Altsa wrote: Ovako ona je za mene jedna velika nula koja je dosla na to mjesto samo zato sto je hanuma bosnjackog sultana.
Zato ti i smeta, a komentari nigdje veze. :oops: :zjev:
Innovation

#3457 Re: Sebija All about

Post by Innovation »

MisterNo1 wrote:Edin Džeko je vrhunski igrač, može da se meri sa najboljim fudbalerima u svetu, ali u Bosni on je klotz! Takav odnos prema ljudima za mene je to sindrom malograđanštine. Ne damo ljudima priliku, osuđujemo ih na startu, pre upoznavanja znamo kakvi su...itd..itd. Tako je i za Sebiju, sve se svodi na "opajdari ga nek zveči" svejedno ima li smisla ili ne, sme li se ili ne.
:thumbup:
Thorgerson

#3458 Re: Sebija All about

Post by Thorgerson »

MisterNo1 wrote:Edin Džeko je vrhunski igrač, može da se meri sa najboljim fudbalerima u svetu, ali u Bosni on je klotz! Takav odnos prema ljudima za mene je to sindrom malograđanštine. Ne damo ljudima priliku, osuđujemo ih na startu, pre upoznavanja znamo kakvi su...itd..itd. Tako je i za Sebiju, sve se svodi na "opajdari ga nek zveči" svejedno ima li smisla ili ne, sme li se ili ne.
Za koga je Dzeko kloc?

I molim te ne stavljaj u istu recenicu momka koji je sve zivo sto je postigao - postigao zahvaljujuci sebi i svojim radom.

Sebija to nije.

Zavrsila je fakultet na guzove. Nikakav je doktor kao doktor. I ovaj posao je dobila samo zato sto je zena Bakira Izetbegovica.

Kako mislis ne damo priliku. Hoces da kazes da Sebija nije ranije dobijala priliku? Pa daj molim te gdje ti zivis? Dobila je ona itekako prilika.

I jebe se meni za dug od 63 miliona. Mene kao obicnog gradjanina to uopste ne zanima. Bolesnika, pacijenta ne bi uopste trebalo 'trovati' informacijama koliko je bolnica duzna ili nije duzna. Kakve su to budalastine.

Pacijenta zanima hocel bit izlijecen ili nece. Kraj price. Mozes ti poslovati sa plusom od 100 miliona ako ti djeca umiru na porodjaju, ako ne vrsis transplantacije i inace kaskas za modernom medicinom. :run:
JThomas

#3459 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

varijanta logičkog silogizma - ezdealogizam.

premisa a - edin džeko je među najboljim napadačima u evropi
premisa b - edin džeko nije u bosni doživio afirmaciju kao takav, a zna i danas trpiti kritike
premisa c - i sebija trpi kritike svog rada

zaključak - i sebija je među najboljim menadžerima u evropi :mrgreen:
Innovation

#3460 Re: Sebija All about

Post by Innovation »

iPod wrote:Naravno da ne bi prismrdila, jer ko normalan moze da izjavi da je ustedio 63 miliona KM za 365 dana, to je nemoguće u BiH prilikama.

https://www.nasastranka.ba/edin-forto-z ... na-kcus-u/
Valjda ce se opet oglasiti povodom Sekine izjave. :roll:
Dozer

#3461 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Znaš šta je "najgore" od svega, imam vodu cijelo vrijeme :skoljka: posao, solidan novac i odlične uslove rada za naše prilike, stambeno objezbjeđen i pišem to što pišem. E to je, složićeš se, jebena tragedija.

Nakon dugo razmišljanja i gledanja svijeta oko sebe zaključio smo kao narod jedna velika karina, shodno tome političari ne mogu biti ništa bolji. Nije me niko zajebo, imam i dobro društvo, nisam razočaran čak ni ljudima na mikro planu, al džaba kad me nervira makro plan i dešavanja oko mene. Putovanja su mi vjerovatno dohakala , bolje bi mi bilo da nisam vidio kako se živi po Europi :skoljka:

Dok je tako, a rješenja nema, nema nam hajra od "normalnog" života. Ne znam ko me više nervira, glupani koji ne znaju, niti su svjesni, da može i mora bolje ili poltronski džabojedi, operisani od realnosti, koji misle da je ova karina koju žive smisao i bit života.

:run:
Ma - bravo! :thumbup:
Isti sam takav. Niti sam na budzetima, niti sam u bilo kakvoj socijalnoj potrebi (vode nemam cijelo vrijeme, i to onda kad mi najvise treba, a to je iza ponoci), obezbijedjen... sve OK.

I ja se polomih pricajuci, izlazeci na proteste, ukazujuci na sve budalastine koje se ovdje rade, a oni koji su u totalnom slusu, nemaju za hljeba, came na birou cekajuci da ih neko negdje pozove (a takvih je 500.000) ili crnce za neku mizernu dnevnicu, i to kad ih zapadne - oni svi sute k'o zaliveni.
Penzionere su doveli na prosjacki stap, i jos ih svaki mjesec jebu u zdrav mozak s kasnjenjem ionako mizernih iznosa penzije (a i njih je 500.000), i jos isplate penzija najavljuju u medijima kao WOW! vijesti... Jebo ih otac bolesni, penzije treba da budu isplacene svakog prvog dana u mjesecu, i to bez ikakvih odlaganja i budalastina.
Sebi stoka plate, bonuse, privilegije isplati uredno i bez minute, a ne dana zakasnjenja. Ostale - ko jebe.

Imamo i cijelu vojsku mladih, studenata, koji su vjecito nezadovoljni (ako su...), nemaju za kafe, stalno kukaju, ali - kad dodje do toga da se guzice malo pokrenu, e - to ne moze.

Mislim....1000.000 ljudi je u nekakvoj stalnoj potrebi, i svi sute. Meni je to, zaista iskreno, totalno neshvatljivo... Da li su ljudi ovdje zaista toliko maloumni kako se cini....

Jbt zivot, u Rumuniji na ulice izadje 250.000 ljudi, SAMOVOLJNO, bez poziva ikoga, jer je vlast rekla da ce amnestirati sve koji leze radi korupcije.
Pa, da vidim tu vlast koja ce pred tolikim ljudima reci bilo sta osim onoga sto ti ljudi zahtijevaju!
Amazonka27

#3462 Re: Sebija All about

Post by Amazonka27 »

jel ja ovo dobro vidim ili mi se čini da vi uspoređujete jednog goniča lopte čiji ishod utakmice utiče na njegov lični ŽR i jednu direktoricu kliničkog centra od kojeg ovise mnogi životi?
PA KOJI JE VAMA KLINAC VIŠE SA TIM FUDBALOM?
JThomas

#3463 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

nije to jedini razlog što je paralela neuspjela, bitniji je što je "gonič lopte" uspješan po objektivnim kriterijima i izvan svoje avlije...
Dozer

#3464 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Mislim da je ovo prilicno nebulozan komentar, posebno nakon svega na ovoj temi sto je i te kako demaskiralo taj njen "rad".

Jos jednom - njen "rad" se moze i mora ocjenjivati ISKLJUCIVO na osnovu KVALITATIVNIH rezultata, a ne izmisljenih kvantitativnih, tj. finansijskih. I tu je kraj sve price.

To sto je ona gore zavela strahovladu, nedeljom ukinula ulaz za posjete na svim kapijama osim dvije pa se mora kruziti oko cijelog KC da bi se u njega uslo, sto je dosta doktora (i to mimo zakona, sto je sinoc i sama priznala) uputila da idu raditi privatno, a ne u KC, sto je napravila navodne ustede od 2-3 miliona, od cega je, valjda, uspjesno vratila 63,5 miliona (pogledati njen sinocnji nastup, jer ono i jeste bilo to - nastup, i onda pogledati FBI elemente lazi, sto su takodjer i psiholoski markeri lazi), ne znaci apsolutno nista ako sve to ne rezultira funkcionalnom i kvalitetnom uslugom na KC. Kraj bajke.
Last edited by Dozer on 03/02/2017 12:13, edited 1 time in total.
palermo

#3465 Re: Sebija All about

Post by palermo »

Amazonka27 wrote:jel ja ovo dobro vidim ili mi se čini da vi uspoređujete jednog goniča lopte čiji ishod utakmice utiče na njegov lični ŽR i jednu direktoricu kliničkog centra od kojeg ovise mnogi životi?
PA KOJI JE VAMA KLINAC VIŠE SA TIM FUDBALOM?
what's ?

Fudbal nije najvažnije sporedna stvar na svijetu, fudbal je više od toga :izet:
palermo

#3466 Re: Sebija All about

Post by palermo »

Dozer wrote:
Jos jednom - njen "rad" se moze i mora osjenjivati ISKLJUCIVO na osnovu KVALITATIVNIH rezultata, a ne izmisljenih kvantitativnih, tj. finansijskih. I tu je kraj sve price.

To sto je ona gore zavela strahovladu, nedeljom ukinula ulaz za posjete na svim kapijama osim dvije pa se mora kruziti oko cijelog KC da bi se u njega uslo, sto je dosta doktora (i to mimo zakona, sto je sinoc i sama priznala) uputila da idu raditi privatno, a ne u KC, sto je napravila navodne ustede od 2-3 miliona, od cega je, valjda, uspjesno vratila 63,5 miliona (pogledati njen sinocnji nastup, jer ono i jeste bilo to - nastup, i onda pogledati FBI elemente lazi, sto su takodjer i psiholoski markeri lazi), ne znaci apsolutno nista ako sve to ne rezultira funkcionalnom i kvalitetnom uslugom na KC. Kraj bajke.
Bogami druže, shvatio ti mene ili ne, ali ja mislim da ovakvi postovi kao što je ovaj tvoj sada zapravo, kako se ono kaže, Seki daju vjetar u leđa.....
statixx

#3467 Re: Sebija All about

Post by statixx »

Evo trebalo nam je 25 godina da uvedemo, tako ocit i svima razumljiv, zakon, prema kojem su javna preduzeca obavezna prilikom zaposljavanja raspisati javni konkurs. Uvodi se u pet do dvanaest, kada sistem postaje neodrziv i gubi kontrolu. Jos jedan pokazatelj koliko se sporod odvija tranzicija.

Ma hajte molim vas....
Amazonka27

#3468 Re: Sebija All about

Post by Amazonka27 »

JThomas wrote:nije to jedini razlog što je paralela neuspjela, bitniji je što je "gonič lopte" uspješan po objektivnim kriterijima i izvan svoje avlije...
Vidim da mi se post može pogrešno protumačiti. Ne kudim Džeku da bi obranila Sebiju. Na Džeku kao sportistu - sa ljudske strane kažem - Svaka čast momak što si uspio. Na ovo drugo ne mogu da komentarišem...jer lakše mi je promijeniti državu nego prihvatiti stanje u državi....zajedno sa zdravstvom. A kad vidim da je većini glasačkog tijela (pogotovo onog koji zbog svog spola, otkada postoje izbori, ima pravo glasa za razliku od žena) važnije ko će popraviti stadion pa njemu staviti X pored imena nego da li ima dovoljno inkubatora u porodilištu...dobijem nagon na povračanje jer mi organizam ne može podnijeti toliku količinu gluposti i lažnog patriotizma. Neko bi više volio da mu FK ima obnovljen stadion nego da mu se djetetu spasi život.

E hajd ti meni sad objasni, kako se može uopšte uspoređivati osoba koja ne ugrožava ničiji život i osoba od čijih odluka ovise mnogi životi?
Dozer

#3469 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

palermo wrote:
Dozer wrote:
Jos jednom - njen "rad" se moze i mora osjenjivati ISKLJUCIVO na osnovu KVALITATIVNIH rezultata, a ne izmisljenih kvantitativnih, tj. finansijskih. I tu je kraj sve price.

Bogami druže, shvatio ti mene ili ne, ali ja mislim da ovakvi postovi kao što je ovaj tvoj sada zapravo, kako se ono kaže, Seki daju vjetar u leđa.....
Na koji nacin, Tita ti? :D
Iz tog posta je vise nego ocigledno par stvari:
- O finansijama i vracanju 63 miliona laze cim zine
- Kvalitativno nije postigla nista na KC
- Kvantitativno - opet laze, jer gore i dalje nema nicega

Ako joj je to vjetar u ledja...eto joj ga onda... Aferim :D
JThomas

#3470 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

a što ja da ti objašnjavam? nek' ti objasni onaj ko je paralelu napravio, ja je smatram nebuloznom kao i ti.
Amazonka27

#3471 Re: Sebija All about

Post by Amazonka27 »

JThomas wrote:a što ja da ti objašnjavam? nek' ti objasni onaj ko je paralelu napravio, ja je smatram nebuloznom kao i ti.
samo kažem...
dječak sa šibicama

#3472 Re: Sebija All about

Post by dječak sa šibicama »

Zapravo je ovaj Dzeko u prici i mentalni doseg Sebijinih delegata.
Dozer

#3473 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3474 Re: Sebija All about

Post by JoseMujica »

statixx wrote:
JoseMujica wrote: :thumbup: za oba a posebno statixxovu analizu

Vego, koliko PrvovjenĆani ima fore po islamu. Da uredimo bar jos GRAS i ViK. :D

islamizacija Muslimana je kontinuiran proces :D
palermo

#3475 Re: Sebija All about

Post by palermo »

Dozer wrote: Na koji nacin, Tita ti? :D
Iz tog posta je vise nego ocigledno par stvari:
- O finansijama i vracanju 63 miliona laze cim zine
- Kvalitativno nije postigla nista na KC
- Kvantitativno - opet laze, jer gore i dalje nema nicega

Ako joj je to vjetar u ledja...eto joj ga onda... Aferim :D
Tita mi :D , pokušat ću, iakko nisam siguran da ću i uspjeti.

Slika koju Seka šalje, i zbog koje su stavovi spram nje , rekao bih, u najmanju ruklu ambivalentni, kad kaže ambivalentni, ti možeš primiejti i na ovom forumu da se često čuje i od forumaša koji nisu skloni SDA-u, ako uvodi red, svaka joj čast...itd (mislim da je čak i Mujica to jednom napisao :D ).

Naš narod je željan reda, makar do njega došao i prijekim putem.
Ti u svom postu kažeš, samo se na dva ulaza može ući, narod to zapravo prepoznaje kao uvođenje reda, pitanje odlaska ljekara, opet se prepoznaje kao stati u kraj nedodirljivima, pitanje laganja o finasijskom izvještaju.....mislim šta ako se ispostavi da je lagala pa dug nije smanjen za 63 miliona nego za 20 miliona, šta misliš hoće li narod reći, lagali si ili će reći opet, aferim smanjila si za 20 miliona.

A zapravo, pravo pitanje je, ono što je statixx u jednoj rečenici izvrsno sublimirao (da je ne ponavljam sada, imaš je na prethodnim stranicama) je li u ovoj državi zaista neophodno i nužno da bi se uveo red slati , kako rekoše forumaši, kraljevsku kobru,i zašto stranka (ili stranke) ne staju na iza druigh na isti način kao što se stalo iza Sebije. Hoće li red u ovoj državi zavisiti od toga je li ti snaha doktorica, ili će zavisit od stručnosti, integriteta.....i hoće li se na isti način, kao iza Seke, stati iza ljudi koji donose promjenu, kroz gore spomenutu, stručnost i integritet.
Last edited by palermo on 03/02/2017 12:38, edited 1 time in total.
Post Reply