BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

dudlov

#3451 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dudlov »

koji operater daje najviše za cijenu do 30 km, a pretplata je ono što me zanima. ja koristim super 15 od eroneta i meni dosta. međutim, hanuma mi hoće na pretplatu pa reko da potražim preporuke.
escobar__

#3452 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

dudlov wrote:koji operater daje najviše za cijenu do 30 km, a pretplata je ono što me zanima. ja koristim super 15 od eroneta i meni dosta. međutim, hanuma mi hoće na pretplatu pa reko da potražim preporuke.
Eronet. Tarifni model Super 35 uz ugovor na dvije godine daje 300 minuta prema mrežama u BiH, 1000 SMS poruka i 4 GB Internet saobraćaja uz neograničeno korištenje i nakon tih 4 GB.
febanovsky

#3453 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febanovsky »

Bez uredjaja 29 KM cini mi se

Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk
Maharadza

#3454 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

mariobl wrote:
rovac13 wrote:
mariobl wrote:BH Telecom je poboljsao ponudu i pokrivenost mreze mislim da su za postpaid najbolji izbor.
Ja sam na osnovu ove recenice zakljucio da nam govoris da bht ima najbolju postpaid ponudu.

200 minuta prema svima
1000 sms
2 GB + flat
ponudjeno za 23,40 KM mjesecno sa pdv om da produzim sa eronetom

Kakav crni najbroj :?
Zavisi sta preferiras kratke duge pozive sms internet. To sta je bolje sve je to relativno. bht ima takve pakete koji nisu bas uporefivi sa ostalim ne daje tacan iznos poziva poruka vec je fleksibilan i daje mogucnost prenosa nepotrosenog u iduci mjesec. Kazem eronet je ok ali opet nekome vise pase ovo nekome ono. Eronet daje vise minuta kada gledas ovako ali obracunska jedinica je nepovoljnija i sl

Poslano sa mog Le X620 koristeći Tapatalk
mirza_15 sa bht teme spotted! Uzalud svi argumenti svijeta i ma koliko oni bili nepobitni, uhljeb se drži svoje mantre i propagande ignorišući sve činjenice! :run:

Unaprijed mi je žao svih onih koji uđu u raspravu sa poltronom očekujući da će priznati ono što apsolutno svi vide... barem svi oni koji ne ovise (in)direktno od telecoma. :run:
avaks

#3455 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Nekad je BHT imao 15+15 obračunsku i kao moglo se vaditi na to a sada 30+30 u odnosu na 60+10 i nije neki napredak.
Jedino je Go Free sa 1s obračunskom konkurentan ako ćemo već po obračunskim gledati.
Ali 300 minuta da je 60+60 dobra je a pogotovo za te novce :thumbup: Da ne spominjemo Internet i sms (kome već treba umjesto kratkih poziva)
caffeinefreak

#3456 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by caffeinefreak »

Kakva je pokrivenost signalom eroneta, pretpostavljam da je u svim vecim mjestima ok, ali eto ko koristi da odgovori? Planiram i ja na jednu od ovih supertarifa
Teufik

#3457 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Teufik »

Super. Nemam zamjerki. A svugdje sam bio u BiH.

LG G5 - Tapatalk
mariobl

#3459 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

rovac13 wrote:
mariobl wrote: Eronet daje vise minuta kada gledas ovako ali obracunska jedinica je nepovoljnija i sl
Ma ja sam i pretpostavljao da ti pricas napamet :-D

Ja sam x puta kacao svoje listinge,gdje se vidi da mi je 60+10 obracunska povoljnija nego 30+30 ali za malo,nije velika razlika,tako da nebi zamjerio bht u obracunsku jedinicu tu je to.

Koliko kosta minut razgovora sa pdv om na mini 15 ?
0,20 KM minut bez PDV.
Eronet daje bruku tih sms koje ja nikada ne iskorostim.

rovac13

#3460 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

mariobl wrote:0,20 KM minut bez PDV.
Ne koristim ni ja ,dovoljno je 50-100 sms

Ali ovih 200 minuta na mini 15 kosta 46,8 KM..........plus sms ovi plus 2gb flat...............ovdje pricamo o pretplati 23KM sa pdv om.

Ta mini 15 ode u tacku :D
mariobl

#3461 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijen

Post by mariobl »

rovac13 wrote:

Ali ovih 200 minuta na mini 15 kosta 46,8 KM..........plus sms ovi plus 2gb flat...............ovdje pricamo o pretplati 23KM sa pdv om.

Pa uzmes mini 30. Tu je povoljniji minut. S druge strane obr. Jedinica nemozes samo pomnoziti minute sa eroneta i uporedjivati. Ja sam bio na eronet 15 pa znam.

rovac13

#3462 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Naravno da nije isto........ja bi malo gubio obracunskom 30+30 ali nema veze to bi im oprostio.......ali da mi ovaj promet naplate dvostruko ili trostruko skuplje,to ne mogu oprostit :)
jarobot

#3463 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

rovac13 wrote:

200 minuta je 5 razgovora dnevno po jedna minuta +/- 10 sekundi ....
avaks

#3464 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

U normalnim državama i operaterima je odavno flat za pozive i poruke a raspravlja se samo o bonusima prema drugim mrežama/državama kao i brzinama interneta i gigabajtima a vidi kod nas :lol:
Još uvijek se trubi od 30+30 i 60+10 iako je 2017ta godina, cijene poziva kao da je 2003, haman pa se ništa nije ni promijenilo, sad mi dođe da rovim cjenovnike, bezbel je i tada minuta bila 0,18kf :lol:
BHT je skup, najskuplji, nema se tu puno raspravljati. Eronet je trenutno nužno zlo (sigurno zadnjih 4-5 godina). Čeka se neki normalan operater samo.
mariobl

#3465 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Nije bas kao nekad. Sjecam se da je minuta bila i 0,46KM prema drugim mrezama. Sada je 0,20 kao nekad sto je bilo cijena poziva ka fiksnim mrezama. Ide na bolje, ali sporo.

mariobl

#3466 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

rovac13 wrote:Naravno da nije isto........ja bi malo gubio obracunskom 30+30 ali nema veze to bi im oprostio.......ali da mi ovaj promet naplate dvostruko ili trostruko skuplje,to ne mogu oprostit :)
Ne znam da li preferiras duze ili krace razgovore. Zato sam i rekao da meni vise odgovara bht jer preferiram krace razgovore. Za duze razgovore koristim viber i to je to. Bio sam na sva 3 operatera pa mogu uporediti, a nedavno sam presao s eroneta na bht i nije tacno da je bht najskuplji. Poredite kruske i jabuke. Eronetov i mtel- ov postpaid se ne mogu porediti sa bht-ovim m paketima. Zasto? Zato sto je drugaciji princip, na eronetu i mtel se za fiksan iznos mjesecne pretplate dobija tacan broj minuta, sms i gb dok BHT samo gb ima fiksne sve drugo je fleksibilno i dobija se iznos u KM koji se koristi uglavnom na pozive i SMS. Bio sam i prije na bht sjecam se da se tad za novcani iznos mogao koristiti i roaming sve osim premium rate brojeva a neitrosen iznos se mogao prenositi iz vise mjeseci. Sada su malo promijenili, uveli malo nepovoljniju obracunsku jedinicu sa 1sekundi i sa 10sekundi na 30+30 ali s druge strane sad su uveli nesto sto niko drugi nije uveli su istu cijenu poziva ka svim mob mrezama i mogucnost izbora favorit broja iz bilo koje mreze. Tu im skidam kapu stvarno potez vrijedan hvale. Ono sto me jos iznenadilo je to sto su poboljsali pokrivenost s 3g mrezom u RS. I inace primjetno je bolje poslovanje od kako je ovaj novi direktor bht na funkciji, vise su orijentisani na trziste, imaju vise akcija promocija i sl. sto nije bio slucaj pa i korisnicka sluzba im je ljubaznija. Dakle sve sto je nekad im zamjerano poboljsali su. Vjerovatno je to uz rezanje troskova uticalo da proslu godinu zavrse u plusu i sa vecom dobiti od planirane.

avaks

#3467 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

A ništa to na bolje ne ide, samo deru još više :D
Treba flat uvest i ćao a pakete sortirati prema drugim mrežama i megabajtima.
Doduše imamo prepaid opcije kao Haloo ili GoFree koji su uveli flat, samo su ljudi mazohisti pa ne žele to :lol:
Maharadza

#3468 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

avaks wrote:A ništa to na bolje ne ide, samo deru još više :D
Doduše imamo prepaid opcije kao Haloo ili GoFree koji su uveli flat, samo su ljudi mazohisti pa ne žele to :lol:
Mazohisti pa ne žele ili poltroni pa ne smiju. :oops: :lol:
mariobl

#3469 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Ja nisam ni jedno ni drugo jednostavno necu da se peglam s dopunama i hocu da u svako vrijeme mogu razgovarati, platiti parking i sl. Dakle za taj komoditet svjestan sam da mozda placam i vise nego sto bi se mogao ukalkulisati kroz npr. Hej Savrsenu tarifu koja je po meni najbolja opcija za pre paid.

jarobot

#3470 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

avaks wrote:A ništa to na bolje ne ide, samo deru još više :D
Jesu li ovi hallo i gofree flat prema svim mrežama ili samo u svojoj mreži ????
mariobl

#3471 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Samo unutar mreze. Jos dugo cemo cekati da neko uvede flat za pozive na ovim manjim paketima. Ne deru vise deru manje a to se vidi po velikom padu prihoda za sta su zasluzni viber, whatsup, messanger i sl.

jarobot

#3472 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

mariobl wrote:Samo unutar mreze. Jos dugo cemo cekati da neko uvede flat za pozive na ovim manjim paketima. Ne deru vise deru manje a to se vidi po velikom padu prihoda za sta su zasluzni viber, whatsup, messanger i sl.

Ništa to nije haman svi u okviru svoje mreže imaju nekakve popuste.
avaks

#3473 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

mariobl wrote:Samo unutar mreze. Jos dugo cemo cekati da neko uvede flat za pozive na ovim manjim paketima. Ne deru vise deru manje a to se vidi po velikom padu prihoda za sta su zasluzni viber, whatsup, messanger i sl.

A zato je internet preskup kako god okreneš a i pozivi, nije vrat jest šija.
Jašta nego deru... Barem svi u mreži mogu flat da uvedu, ništa ih ne košta ali zašto bi kada mogu derati.
Eto pogledaj koliko flat u BHT mreži košta, najjeftiniji paket 45 ili 50km?! :lol:
mariobl

#3474 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Daleko smo mi jos od flata. Daju flat zato sto ih je viber pritisao pa ko god ima potrebu za duzim razgovorima preferira viber i sl. Zato se sad vise cijene povoljniji internet paketi. BHT mozda jedini nema taj sistem da preferira pozive unutar mreze vec prema svima jednaka cijena i po istim uslovima. Samo da vrate obracun na 1s bili bi ubjedljivo najbolji, mada nije ni ovo lose.

febo_acm

#3475 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

Ja sam znam da sutra broj ide na Eronet...

Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk
Post Reply