Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
erotica

#3451 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by erotica »

Što se tice terarium aplikacije meni na philips android tv kad pokrenem zna da zastane i nece da nastavi da prikazuje film ili seriju dok sa mobitela uredno strimuje preko tv chromecasta. A na tv sam je skinuo regularno sa tv play storea.
brazzo19

#3452 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

erotica wrote:Što se tice terarium aplikacije meni na philips android tv kad pokrenem zna da zastane i nece da nastavi da prikazuje film ili seriju dok sa mobitela uredno strimuje preko tv chromecasta. A na tv sam je skinuo regularno sa tv play storea.

Nisam uopste vidio da je ima na play store.u da se instalira direktno Terrarium tv nego sam skinuo preko PC.a apikaciju u .apk file.u prebacio na stik i sa stika instalirao i sve uredno radi.
diablobih

#3453 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by diablobih »

Mozes se prijaviti, a i ne moras na stremio. Sto se tice tih sto su u kinima, meni odgovara, jer uopste ne bih zelio kvariti film sebi koji je sniman nekom kamerom tamo.
brazzo19

#3454 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

diablobih wrote:Mozes se prijaviti, a i ne moras na stremio. Sto se tice tih sto su u kinima, meni odgovara, jer uopste ne bih zelio kvariti film sebi koji je sniman nekom kamerom tamo.
Jel "sigurno" se prijavit na stremio preko FB racuna da mi uveze da ne moram bezveze praviti novi mail i sifru ? :D
diablobih

#3455 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by diablobih »

brazzo19 wrote:
diablobih wrote:Mozes se prijaviti, a i ne moras na stremio. Sto se tice tih sto su u kinima, meni odgovara, jer uopste ne bih zelio kvariti film sebi koji je sniman nekom kamerom tamo.
Jel "sigurno" se prijavit na stremio preko FB racuna da mi uveze da ne moram bezveze praviti novi mail i sifru ? :D
Ma jeste, naglasili su da ne postuju nista na zid i to. Nije ako si u dijaspori, ali onda nije sigurna nijedna aplikacija ovakvog tipa, ako nemas vpn.
Ja sam preko maila, i nema nikakvog spama, ali stvarno, prijavio se ili ne, svejedno je.
brazzo19

#3456 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

diablobih wrote:
brazzo19 wrote:
Ma jeste, naglasili su da ne postuju nista na zid i to. Nije ako si u dijaspori, ali onda nije sigurna nijedna aplikacija ovakvog tipa, ako nemas vpn.
Ja sam preko maila, i nema nikakvog spama, ali stvarno, prijavio se ili ne, svejedno je.
Ma kakva dijaspora :D nemam nikakvih VPN.ova niti ista krijem :D

P.S Bi valjalo kad bi se kako moglo na terrarium ubacit da povlaci titlove sa titlovi.com ko sto povlaci sa opensubtitles, apikacija bi bila jaca od kodija :D
erotica

#3457 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by erotica »

brazzo19 wrote:
erotica wrote:Što se tice terarium aplikacije meni na philips android tv kad pokrenem zna da zastane i nece da nastavi da prikazuje film ili seriju dok sa mobitela uredno strimuje preko tv chromecasta. A na tv sam je skinuo regularno sa tv play storea.

Nisam uopste vidio da je ima na play store.u da se instalira direktno Terrarium tv nego sam skinuo preko PC.a apikaciju u .apk file.u prebacio na stik i sa stika instalirao i sve uredno radi.
Jest jest upravu si, nema je na store na tv, i ja sam skinuo apk file pa preko clouda instalirao na tv, ne znam otkud mi da sam je iz storea skinuo :mrgreen:
vatrogasac

#3458 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

Znaju cure uživati u KODIJU. ;)

Image
typeOnegative

#3459 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by typeOnegative »

ovo je netflix :D
al dobro su se zgotivile :)
brazzo19

#3460 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Jel probao ko ovo?
https://youtu.be/GPfVCzZf5xk
vicious

#3461 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

brazzo19 wrote:Jel probao ko ovo?
https://youtu.be/GPfVCzZf5xk
Ovo su samo liste filmova koje prave korisnici na imdb-u, nemaju nikakve veze sa izvorima na kodiju. Znaci pored onih standardnih Trending, Popular itd. mozes redati filmove i prema tim listama, ali sve zavisi od addona koliko ce naci izvora.
irac300

#3462 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Ma ovakj celo je jedan od najvecih ubleha na youtube. Zaobilazim njegove preporuke u sirokom luku, sere k'o foka. Najzesci mi je bio, kada je trazio donacije zbog uragana. :D Ma mrs. :D
irac300

#3463 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Novi addon, Neptun Rising. Poboljšana verzija Poseidona i što je bitnije, addon koji ima podršku.
gidra

#3464 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by gidra »

brazzo19 wrote: Ovako evo moj neki mali rewiev za svaku app:

1. Terrarium TV - Najbolje se pokazala i najvise me dojmila odlicno je optimizovana za tv pregldao sam preko nje dva filma sinoc oba je ucitao bez problema ponudio mi po 3-4 1080p linka i ostalih 10.ak 720p linkova, titlove je povukao automatski sa opensubtitles imali su kvacice i sve nije bilo problema nikakvih odlicna aplikacija, sada mogu komotno kada mi je mrsko uparivati linkove i zezati se sa alucc kljucevima preko terariuma pregledati film na tv.u u istoj kvaliteti ko i na Kodiju.

2. Mobrdo - Odlican sto se tice Live Tv.a i ima bruku sportskih kanala ukljujuci sve arene i sve sport klubove na vecini kanala je slika prilicno dobra otvara brzo i tecno a i sama aplikacija radi dosta brzo i fluidno i pravo je pregledna
Kako si instalirao Mobdro?
Kod mene je 55PUS7101, skinuo posljednju verziju .apk sa njihove stranice i prebacio app na internu memoriju televizije i ne može, dugme Install mi sivo.
Verzija androida na tv-u je 7.1.2. i uključena je instalacija iz "unknown sources"...

Također i od mene preporuka za Terrarium TV + VLC player :thumbup: ..
zippoo87

#3465 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

ja nisam uspio pokrenuti modbro
skinuo sam i android emulator (bluestack3) i skinem apk sa njihove stranice i instaliram ali kada pokrenem,rusi se i pise da je stala
vidim po youtube da i drugi imaju isti problem

na playstoreu uopste i nema ove aplikacije,ukinuta je iz nekih razloga

meni najbolje radi popcorn ,mada tu najsporije izlaze filmovi,jer izlaze samo kvalitetne verzije
Reisova

#3466 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Reisova »

irac300 wrote:

Novi addon, Neptun Rising. Poboljšana verzija Poseidona i što je bitnije, addon koji ima podršku.
Irac, koje su postavke za ovaj addon? Ja vise Covenent nisam ni pokusavala...
valjda ce ovaj raditi :)
irac300

#3467 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Nema postavki, peri-deri. :mrgreen: Imas na klipu kako da instaliras i to je to. Radi super, evo bas sam danas gledao film na njemu.
zlo zlo

#3468 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zlo zlo »

irac spremi se za novi plugin :mrgreen:
vicious

#3469 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

Za onaj stremio se mora prijaviti sa mail adresom? Necu vala, samo mi treba jos i njihov spam u inboxu :D
Kad sam ga nekad testirao na kompu nije trebalo.
irac300

#3470 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

zlo zlo wrote:irac spremi se za novi plugin :mrgreen:
Opet onaj vaš zasr'o nešto? :D
zlo zlo

#3471 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zlo zlo »

irac300 wrote:

priča se po selu da tvoja omiljena administratorica danas objavljuje oficijalni :mrgreen: :lol:
Reisova

#3472 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Reisova »

irac300 wrote:Nema postavki, peri-deri. :mrgreen: Imas na klipu kako da instaliras i to je to. Radi super, evo bas sam danas gledao film na njemu.
Samo da ti javim opet probala onaj moj covenent ali radi I sve ok mada ne smijem update da skinem ....
Izgleda da.su nasli nacin da.Covenet odrzavaju...sto je super. Inace hvala na brzom odgovoru !
irac300

#3473 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Reisova wrote:
irac300 wrote:Nema postavki, peri-deri. :mrgreen: Imas na klipu kako da instaliras i to je to. Radi super, evo bas sam danas gledao film na njemu.
Samo da ti javim opet probala onaj moj covenent ali radi I sve ok mada ne smijem update da skinem ....
Izgleda da.su nasli nacin da.Covenet odrzavaju...sto je super. Inace hvala na brzom odgovoru !
Nije Covenant ni prestao raditi, samo njegov izvorni repo više ne radi. Ali ga se može instalirati iz Kodisrael i XvBMC repositorya. U svakom slučaju, da znaš da imaš alternativu.
irac300

#3474 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

zlo zlo wrote:
irac300 wrote:

priča se po selu da tvoja omiljena administratorica danas objavljuje oficijalni :mrgreen: :lol:
Mislim da će to dodati u sam Kodi, jer trenutno se iz Kodija može instalirati samo stara 1.1.2 verzija, koja ne radi. Mi smo se već namirili sa onom novom 1.1.3. :D Ili je u pitanju nešto novo?
zlo zlo

#3475 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zlo zlo »

ovo je posve novo.
Post Reply