PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
typeOnegative

#3451 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Zahvaljujem na brzom i konkretnom odgovoru :)
Ima na stanju kod čovjeka. očito imam sreće , i ta i 3200 MHz isto od corsair. Preporučio mi je 3000 jer ova od 3200 navodno ima neke probleme s latencijama i zaglavi katkad ??
Što se tiče ssd ne mogu ići na te, već sam probio budžet hehe a i sams. evo 850 120gb nema ispod 160km +dostava.. moram na neki od ovih.. Fury kažeš, on je pod upitnikom u pm.u slučaju da njega ne bude koji od ova zadnja Nisu valjda toliki odron :D?
Hladnjak nisam mislio mijenjati, ostaje tt spin q vt, valjda će uradit posao :)

Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
DonieBrasco

#3452 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Pogledaj na google da li ti je taj hladnjak kompatibilan sa Skylake procesorm tj. 1151 socketom, ako razumijes na sta mislim.
typeOnegative

#3453 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

na oficijelnoj stranici piše da je podržano sve od 775 do 1151

REDDEVILS

#3454 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by REDDEVILS »

Pozdrav raja ovo je moja konačna konfiguracija koju sam narucio kod Mickeya84 i GamingShopBN

Asus Maximus VIII Hero
Intel® Core™ i7-6700K Processor
NZXT Kraken X 61
VENGEANCE® LED 16GB (2 x 8GB) DDR4 3000MHz C15 Memory Kit - Red LED
HyperX Savage 250 GB
HXi Series HX750i 80 Plus® Platinum Certified NZXT Noctis 450 Black and Red PC Gaming Case
U petak ce mi mickey84 poslati centralnu a sljedece sedmice ce mi poslati procesor ram i matičnu ploču a GamingShopBN ce mi utorak poslati napojnu i SSD a cooler mi je došao jučer i dogovorili smo se da ne plaćam dostavu, a grafičku kartu cu uzet za novu godinu posto je sad poskupila pa se nadam da ce se vratiti na staru cijenu
Tako da cu sljedece sedmice aBd sklopit komp.
SanskiBiser

#3455 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

REDDEVILS wrote:Pozdrav raja ovo je moja konačna konfiguracija koju sam narucio kod Mickeya84 i GamingShopBN

Asus Maximus VIII Hero
NZXT Kraken X 61
HyperX Savage 250 GB
HXi Series HX750i 80 Plus® Platinum Certified NZXT Noctis 450 Black and Red PC Gaming Case
U petak ce mi mickey84 poslati centralnu a sljedece sedmice ce mi poslati procesor ram i matičnu ploču a GamingShopBN ce mi utorak poslati napojnu i SSD a cooler mi je došao jučer i dogovorili smo se da ne plaćam dostavu, a grafičku kartu cu uzet za novu godinu posto je sad poskupila pa se nadam da ce se vratiti na staru cijenu
De jos neki APC UPS od 1000 VA uzmi da se ne sekiram :lol:
typeOnegative

#3456 Re: RE: Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

SanskiBiser wrote:
REDDEVILS wrote:Pozdrav raja ovo je moja konačna konfiguracija koju sam narucio kod Mickeya84 i GamingShopBN

Asus Maximus VIII Hero
Intel[emoji768] Core[emoji769] i7-6700K Processor
NZXT Kraken X 61
VENGEANCE[emoji768] LED 16GB (2 x 8GB) DDR4 3000MHz C15 Memory Kit - Red LED
HyperX Savage 250 GB
HXi Series HX750i 80 Plus[emoji768] Platinum Certified NZXT Noctis 450 Black and Red PC Gaming Case
De jos neki APC UPS od 1000 VA uzmi da se ne sekiram [emoji38]
Sanski druže, izletio mi je 850evo 120gb pa ću njega. Za cvaju više puno bolji od ovih :)
imaš ga pa da pitam dođe li u pakiranju 2.5 bracket?

SanskiBiser

#3457 Re: RE: Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

typeOnegative wrote:
SanskiBiser wrote:

Asus Maximus VIII Hero
NZXT Kraken X 61
HyperX Savage 250 GB
HXi Series HX750i 80 Plus[emoji768] Platinum Certified NZXT Noctis 450 Black and Red PC Gaming Case
Sanski druže, izletio mi je 850evo 120gb pa ću njega. Za cvaju više puno bolji od ovih :)

nema, samo bijela kutija i uputstvo , i imas rupe za vijke, moze se zavrnuti na mjesto u kucistu za 2.5 inchni HDD, ja sam ga samo ubacio nisam ga ni pricvrstio na poziciji je da duva usisni ventilator preko njega :lol:
typeOnegative

#3458 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Ma nema pokretnih dijelova, može stajat u kavezu dok ne nabavim, ko ga j . Uzet ću na ebay za dolar :)

SanskiBiser

#3459 Re: RE: Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

typeOnegative wrote:
SanskiBiser wrote:

Asus Maximus VIII Hero
NZXT Kraken X 61
HyperX Savage 250 GB

Ja sam svoj poceo sastavljati u martu, tako da nisam trosak previse osjetio, sad mi ostaje jos graficka nova za uzeti , i neki 1440p 21:9 IPS monitor
Neki dan sam sastavio:
Image
ferratilis

#3460 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

Bacate me u depresiju :D
SanskiBiser

#3461 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

typeOnegative wrote:Ma nema pokretnih dijelova, može stajat u kavezu dok ne nabavim, ko ga j . Uzet ću na ebay za dolar :)

bitno samo da se ne naslanja na nesto toplo recimo da ga ne stavis preko nekog HDD ili blizu napajanja, meni je mrsko bilo neki dan kad sam prepakivao sve u novo kuciste ganjati vijke da ga pricrstim za mjesto gdje ide 2.5 inch drive, samo ga ugurao unutra pa kad budem raspolozen pritegnucu ga. :mrgreen:
Sarayman

#3462 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Sarayman »

Asus Maximus VIII Hero
NZXT Kraken X 61
HyperX Savage 250 GB
Sretno majstore, samo ti lagano svoje i isplati se čekati itekako za takvu konfiguraciju, ignoriši ove što previše pametuju..
typeOnegative

#3463 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Sanski biser
Dobar dobar, samo lagano :) , ovaj moj je već vremesan haha, ali te 2008.je bio mašina kad je kupljen i poskup.. Uglavnom, od njega ostaje gtx950, thetmaltake tr2 rx550 napoj, armor+mx kućište, spinq vt hladnjak i wd Black od 1tb za storage.monitor mi je za sad ok dell 2312 radi posao hehe. Sad sam naručio i5 6600k,asus z170 pro gaming, 8 gb i ovaj ssd. Bit će dobar, nekad dogodine ubacit još 8 gb i bolju graf i bit će masinica :D

Edit: na prodaju je ovo što je ispravno ostalo :
C2Q 9400 i 2x2 gb Kingston ddr2 800 pa ako kome treba od raje možemo se dogovorit

FasterThanLight

#3464 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by FasterThanLight »

Sanski, i ja volim sacuvati koji dzidi-midzi fhd filmski uredak( :thumbup: ) al' sto je previse je previse
REDDEVILS

#3465 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by REDDEVILS »

Sarayman wrote:

Asus Maximus VIII Hero
NZXT Kraken X 61
HyperX Savage 250 GB
Sretno majstore, samo ti lagano svoje i isplati se čekati itekako za takvu konfiguraciju, ignoriši ove što previše pametuju..
Hvala nije do mene na neke komponente sam morao čekati npr. Centralnu cekam od devetog novembra a tek sutra kod mickeya84 dolazi a on meni šalje prekosutra uglavnom sljedece sedmice cu aBd sklopiti konfiguraciju :bih:
SanskiBiser

#3466 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

typeOnegative wrote:Sanski biser
Dobar dobar, samo lagano :) , ovaj moj je već vremesan haha, ali te 2008.je bio mašina kad je kupljen i poskup.. Uglavnom, od njega ostaje gtx950, thetmaltake tr2 rx550 napoj, armor+mx kućište, spinq vt hladnjak i wd Black od 1tb za storage.monitor mi je za sad ok dell 2312 radi posao hehe. Sad sam naručio i5 6600k,asus z170 pro gaming, 8 gb i ovaj ssd. Bit će dobar, nekad dogodine ubacit još 8 gb i bolju graf i bit će masinica :D

C2Q 9400 i 2x2 gb Kingston ddr2 800 pa ako kome treba od raje možemo se dogovorit

Kod mene je I7 6700K blago oc preko XMP profila na 4.2 Ghz (znaci samo dignut na stock turbo boost frekvenciju), GTX 950 ce ti izgledati kao nova graficka, tako je barem kod mene sa R9 270X sad, bukvalno kao da sam novu graficku nabavio tolika je razlika u performansama u odnosu na stari FX 6300....(osim naslova koji su GPU bound tu je mala razlika).
SanskiBiser

#3467 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

FasterThanLight wrote:Sanski, i ja volim sacuvati koji dzidi-midzi fhd filmski uredak( :thumbup: ) al' sto je previse je previse
A to bi bilo glupo skidati vec godinama pored dzidzi-midzi HD kanala koji rade streaming...

Ima njih i eksternih kod mene :lol: komp radi 24/7 kao media server (koristim Serviio media server) umrezen je sa dva SMART TV, storage je za filmove, crtane za djecu, serije i igre...

ovaj je glavni za torente vec evo 8 godina dakle non stop stop radi ne gasi se, cuva ove druge nove :lol:

Image

Kad rikne moram ga uramiti i staviti na zid sa SMART podacima. :lol:
DonieBrasco

#3468 Re: RE: Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

SanskiBiser wrote:Neki dan sam sastavio:
Image
Konfiguracija ?

Gledaj HDD sto je naredao, sta to spasavas toliko ? :D EVO 212 sa duplim ventilatorom, mora da se radi neki teski overclocking.

Samo te ovi kablovi zezaju, ja bas gledam po piku nema dobro kuciste ispod 150 KM da mozes ljepo slozit kablove.

Imas li prednjih ventilatora, ako nemas stavi jedan radi ovih diskova.
SanskiBiser

#3469 Re: RE: Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

DonieBrasco wrote:
SanskiBiser wrote:Neki dan sam sastavio:
Image
Konfiguracija ?

Gledaj HDD sto je naredao, sta to spasavas toliko ? :D

Kuciste Thermal Take Commander MSII
Intel I7 6700K
16 GB (2x8 GB) Corsair LPX 2666
Samsung EVO 850 250 GB
Asus Z170 Gaming Pro
Corsair RM750X
CM Hyper Evo 212 sa push/pull konfiguracijom dva ventilatora CM Sickle Flow (fino hladi i nije bucno kad se podesi profil preko Asus Fan Xpert)
Sapphire R9 270X OC with Turbo Boost edition.

CM Storm Octane tastatura i mis (mis je smece sto se tice mehanike lose uradjen, ali senzor je dobar, prekidace sam mijenjao, prebacivao sa drugih starih pokvarenih vec par puta u roku od godinu dana, tastatura je druga prica jako je robusna, prezivjela je par prosipanja caja, kafe i vruce supe direktno po njoj :lol: )

Kuciste novo sam morao uzeti i tesko se rastao od starog CM Elite, jer u njega ne moze stati graficka duza od 23 CM vec sa ovom Sapphire R9 270X je patnja uglaviti bilo kablove sa 6 pin konektoriima jer su se sudarali sa HDD...sad moze neka i do 32 cm stati sa 3 fans, Strix neki vidjecu, nema se para trenutno... :mrgreen:

EDIT:
Zezaju Sata kablovi :lol: ne igraju meni ulogu kablovi meni je bitno da je kuciste robusno i da moze puno HDDs stati, ide ispod stola svakako na pod tako da nema ga ko sta gledati, ovo kuciste ima odlicnu zastitu od prasine i jako je lako za odrzavati, i namjenjeno je da ide na pod, jedina je mana to sto se ne mogu kablovi provesti iza zadnjeg poklopca kao kod nekih drugih modela koji kostaju priblizno isto...bilo je u igri kuciste Versa N23 ali kad sam ga vidio i razgledao s obzirom gdje bi bilo postavljeno nije bilo tesko odustati naravno velika mana mu je bila sto samo 3 HDD mogu stati u njega :lol:

PS Kuciste dolazi sa dva TT ventilatora, usisnim i izduvnim.
DonieBrasco

#3470 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Odlicna ti konfiguracija, samo ako mozes sredi kablove radi protoka zraka sa prednjih ventilatora. Ovi ventilatori "CM Sickle Flow" jesu li sa LED svjetlom ? Ja ne volim nikakva LED na ventilatorima, jedino da uzmem one klasicne CM 120mm.

Meni treba dobro kuciste da mogu ljepo slozit kablove i da stane Asus Strix 1060 GTX, ruku na srce ja cu imati jedan SSD i jedan HD tako da nece biti svuda kablova. Također planiram EVO 212 da hladi procesor.
R9..

#3471 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by R9.. »

Kuciste je NZXT S340, a skoro je izaslo nova verzija NZXT S340 Elite...

Image
Image
SanskiBiser

#3472 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

DonieBrasco wrote:Odlicna ti konfiguracija, samo ako mozes sredi kablove radi protoka zraka sa prednjih ventilatora. Ovi ventilatori "CM Sickle Flow" jesu li sa LED svjetlom ? Ja ne volim nikakva LED na ventilatorima, jedino da uzmem one klasicne CM 120mm.

Meni treba dobro kuciste da mogu ljepo slozit kablove i da stane Asus Strix 1060 GTX, ruku na srce ja cu imati jedan SSD i jedan HD tako da nece biti svuda kablova. Također planiram EVO 212 da hladi procesor.

Dovoljno zraka ulazi napred, iznad procesora je prostor namjenjen za hladnjake od vodenih hladjenja tipa Kraken :shock: tako da Evo dobija svjez zrak odozgo pasivno sto bi se reklo..

Ovo ti je sa Large FTT prime 95 sa ventilatorima podesenim na CPU da ne idu preko 60% od max moguce brzine (curve je podesen da ih drzi od 35-55% tek od 72 C pa do 76 C odu na 100%, ovo je na sobnoj temperaturi 24 C, znaci cilj je drzati temperature ispod 70 C, a Prime95 je nemilosrdan sto se tice opterecenja dalje od njega nema, sa drugim Performance fan profilom temperature idu znatno nize uglavnom ne prelaze 65 C u Prime uz neznatno vecu buku. Na jednom core vidis vecu temperaturu nego na drugim to je jer pasta nije dobro stavljena tj. nije se ravnomjerno razvukla a nemam trenutno nikakvu drugu da stavim, treba do petka da mi stigne nova sprica Arctic MX2 (s tom idem jer nema degradacije tokom vremena jednom stavis i zaboravis imam pozitivna iskustva s tom pastom, CM originalna sto dodje uz Evo je prosjek teski) ... :mrgreen:

Image

Meni smetaju sva led svjetla, cak sam markerom zatamnio HDD i Power LED na kucistu tako da sad se samo diskretno vide, Sickle Flow ima Led mozes birati kad kupujes hoces li crvene ili plave, ventilatori su nepoderivi sto bi se reklo, barem moje je iskustvo takvo i mogu da se vrte od 350 do oko 1900 RPM sto je dovoljno da mogu da se kvalifikuju kao univerzalni ventilatori, dosta dobar potisak zraka prave.
typeOnegative

#3473 Re: RE: Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

SanskiBiser wrote:

Kod mene je I7 6700K blago oc preko XMP profila na 4.2 Ghz (znaci samo dignut na stock turbo boost frekvenciju), GTX 950 ce ti izgledati kao nova graficka, tako je barem kod mene sa R9 270X sad, bukvalno kao da sam novu graficku nabavio tolika je razlika u performansama u odnosu na stari FX 6300....(osim naslova koji su GPU bound tu je mala razlika).
Haha znam, ovaj c2q na 3.6 GHz nije kako treba mogao nafilovat ni HD6870 koja je riknula u februaru nekad, a kamoli ovu . Sad će se napokon moć razmahat do kraja kad stigne ovo sve :)
Vidim imamo istu ploču, pa imam par pitanja još ako ti nije frka u vezi ventova.
imam tt armor+mx kućište sa tri venta, prednji 120mm, zadnji 120 mm i bočni 230mm..
Zadnji je cm sickleflow i ima 3 i 4 pin i njega ću pretpostavljam bez problema moći kontrolirati preko ploče i profila, a ovaj bočno i prednji od tt-a su na molex spojeni i drljaju na max nonstop. Šta njima napravit da i njih mogu kontrolirati ?jel Molex u 3pin rješava stvar?

SanskiBiser

#3474 Re: RE: Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

typeOnegative wrote:
SanskiBiser wrote:

Haha znam, ovaj c2q na 3.6 GHz nije kako treba mogao nafilovat ni HD6870 koja je riknula u februaru nekad, a kamoli ovu . Sad će se napokon moć razmahat do kraja kad stigne ovo sve :)
Vidim imamo istu ploču, pa imam par pitanja još ako ti nije frka u vezi ventova.
imam tt armor+mx kućište sa tri venta, prednji 120mm, zadnji 120 mm i bočni 230mm..
Zadnji je cm sickleflow i ima 3 i 4 pin i njega ću pretpostavljam bez problema moći kontrolirati preko ploče i profila, a ovaj bočno i prednji od tt-a su na molex spojeni i drljaju na max nonstop. Šta njima napravit da i njih mogu kontrolirati ?jel Molex u 3pin rješava stvar?

Mislim da imas 8 konektora za ventilatore na ploci, ploca podrzava i PWM (4 pinske) i DC (3 pinske) koje moze potpuno nakon kalibracije kontrolisati, Molex imaju fiksnu brzinu. Cudi me da prednji i bocni idu na Molex, bas cudno, kod mene je TT Commander II i oba i prednji i zadnji koji su dosli uz kuciste su 3 pinski (DC) i idu na plocu i lako se onda podesi preko Fan Xpert da imas pozitivan pritisak u kucistu ili da izbalansiras protok.

3 pinski ventilatori (DC) imaju Hall Sensor koji im omogucava da ih ploca vidi kao da imaju tahometar tj. brojac obrtaja i u skladu s tim moze ploca da ih kalibrira i da kroz finu kontrolu napona da im potpuno kontrolise rad. PWM 4 pinski imaju kontroler na sebi i mogu se startovati na malom broju obrtaja i mogu da se vrte na manjem broju obrtaja od 3 pinskih DC bez da se zaustave, zato ove Sickle Flow 3 pinske koji su DC fans, Fan Xpert ne moze spustiti ispod 470-500 obrtaja. Za te Molex ventilatore jedino da uradis ovo ako hoces da se manje vrte (EDIT: ovo nije zdravo za napajanje i moze ga ostetiti) :mrgreen:

ili da potrazis ovako nesto:

https://www.amazon.com/StarTech-com-Spe ... mdp_mobile
typeOnegative

#3475 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Hvala puno kolega :) znaci, ne bi moglo preko molex u 3pin.. Jebat ih, ako ne može drukčije uzet ću još jedan ovaj cm kao prednji i onaj cm megaflow 200 za bočni. Oba su 3pin a našao sam na netu da je savršena zamjena za ovu tt 23-ku i da odgovaraju i rupe i sarafi, i riješit problem za nekih 35 km :)

Post Reply