DonieBrasco wrote:SanskiBiser wrote:Neki dan sam sastavio:

Konfiguracija ?
Gledaj HDD sto je naredao, sta to spasavas toliko ?

Kuciste Thermal Take Commander MSII
Intel I7 6700K
16 GB (2x8 GB) Corsair LPX 2666
Samsung EVO 850 250 GB
Asus Z170 Gaming Pro
Corsair RM750X
CM Hyper Evo 212 sa push/pull konfiguracijom dva ventilatora CM Sickle Flow (fino hladi i nije bucno kad se podesi profil preko Asus Fan Xpert)
Sapphire R9 270X OC with Turbo Boost edition.
CM Storm Octane tastatura i mis (mis je smece sto se tice mehanike lose uradjen, ali senzor je dobar, prekidace sam mijenjao, prebacivao sa drugih starih pokvarenih vec par puta u roku od godinu dana, tastatura je druga prica jako je robusna, prezivjela je par prosipanja caja, kafe i vruce supe direktno po njoj

)
Kuciste novo sam morao uzeti i tesko se rastao od starog CM Elite, jer u njega ne moze stati graficka duza od 23 CM vec sa ovom Sapphire R9 270X je patnja uglaviti bilo kablove sa 6 pin konektoriima jer su se sudarali sa HDD...sad moze neka i do 32 cm stati sa 3 fans, Strix neki vidjecu, nema se para trenutno...
EDIT:
Zezaju Sata kablovi

ne igraju meni ulogu kablovi meni je bitno da je kuciste robusno i da moze puno HDDs stati, ide ispod stola svakako na pod tako da nema ga ko sta gledati, ovo kuciste ima odlicnu zastitu od prasine i jako je lako za odrzavati, i namjenjeno je da ide na pod, jedina je mana to sto se ne mogu kablovi provesti iza zadnjeg poklopca kao kod nekih drugih modela koji kostaju priblizno isto...bilo je u igri kuciste Versa N23 ali kad sam ga vidio i razgledao s obzirom gdje bi bilo postavljeno nije bilo tesko odustati naravno velika mana mu je bila sto samo 3 HDD mogu stati u njega
PS Kuciste dolazi sa dva TT ventilatora, usisnim i izduvnim.