Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Connaisseur Karlin wrote:
lik je dobro potokovan znanjem asshole
Pa da, jer govori o stvarima koje ne želiš slušati. Ti si kao sve ove voditeljice koje su ga ugostile, a koje su mu trpale riječi koje čovjek uopšte nije ni rekao samo da bi nešto svoje progurale
A dobru stvar je rekao za današnji feminizam - sve je dobro dok ne postane ideološko oružje, što i jeste slučaj u zadnje vrijeme.
Meni je zanimljiva njegova perspektiva iako se nužno ne slažem s njim u vezi nekih stvari.
ne pravi se mutav, znas moj stav
ne valjaju nijedno
Pa kad čovjeku dodjeliš takav epitet makar objasni zbog čega... možda nešto nisi razumila kako treba, kao što nisu i mnogi njegovi sugovornici i voditelji/ce
ne valjaju nijedno
Pa kad čovjeku dodjeliš takav epitet makar objasni zbog čega... možda nešto nisi razumila kako treba, kao što nisu i mnogi njegovi sugovornici i voditelji/ce
Gledaj sta je fazon kod njega, ne mozes mu pobit argumente, bilo koja prica koju isprica ima dobre logike, slago se ti ili ne.
ne valjaju nijedno
joj ne gnjavi tek pijem kafu
smece su oboje i nema potrbe da dalje pricamo o njima
ne valjaju nijedno
Gledaj sta je fazon kod njega, ne mozes mu pobit argumente, bilo koja prica koju isprica ima dobre logike, slago se ti ili ne.
Sinoć sam odgledao jedno 10 klipova sa njegovim gostovanjem u emisijama i jedno 3-4 predavanja. Čovjek zna znanje... dugo me neko nije toliko imresionirao. Više takvih osoba treba u svijetu i na pozicijama moći...
Nije mi jasno zašto ga svrstavaju u desničare... meni više liči kao neki starinski, tradicionalni tip ljevičara koji čisti ljevičarsku avliju od anomalija...
triconja wrote:
Sinoć sam odgledao jedno 10 klipova sa njegovim gostovanjem u emisijama i jedno 3-4 predavanja. Čovjek zna znanje... dugo me neko nije toliko imresionirao. Više takvih osoba treba u svijetu i na pozicijama moći...
Nije mi jasno zašto ga svrstavaju u desničare... meni više liči kao neki starinski, tradicionalni tip ljevičara koji čisti ljevičarsku avliju od anomalija...
Cuj karlin jes se upalila, garant ne more nac submisivnog nakog .
Mislim da dosta ljudi nema pravu sliku sta je ljevica a sta desnica pa sve sto je za neke promjene svrstaju u ljevicu a ostalo u desnicu. A isto desnicari su ljudima gadni jer hoce bogami rat vavik da vode, ovo je vecinom propaganda protiv njega, covjek ima dokaze a ovi mu turaju rijeci u usta pa ga kasnije kofol optuzuju izvlaceci iz konteksta ono sto je reko .
MarlboroGold wrote:
To po inerciji, cim se ne slaze 100% sa svakim stavom moderne "levice" i modernog "feminizma" automatski je desnicar, Hitler i slicno. A najjace je sto ga preziru i ekstremni desnicari.
ne valjaju nijedno
MarlboroGold wrote:
To po inerciji, cim se ne slaze 100% sa svakim stavom moderne "levice" i modernog "feminizma" automatski je desnicar, Hitler i slicno. A najjace je sto ga preziru i ekstremni desnicari.
Ja sam oduvijek ljevičar, ali moderna ljevica i njeni zastupnici su preosjetljivi...
Connaisseur Karlin wrote:[quote="MarlboroGold"
Jesi li završila sa kafom? [/quote]
jesam
a galamim jer se previse izbidjujete oko osobe koja je odlican manipulator , kuzim ja ovakve profile bez problema
Bloo wrote:
Baci pogled na sva njegova suceljavanja. Liku ne moze niko parirati.
Prosto milina gledati.
u maniru kvaziintelektualca, mnogo njegovih riječi preslušah, a nijednu ne pročitah, i zaključih da su mu david benatar i sam harris, u najmanju ruku, parirali.. doduše, te rasprave nemaju mnogo veze sa feminizmom..
Bloo wrote:
Prosto milina gledati.
u maniru kvaziintelektualca, mnogo njegovih riječi preslušah, a nijednu ne pročitah, i zaključih da su mu david benatar i sam harris, u najmanju ruku, parirali.. doduše, te rasprave nemaju mnogo veze sa feminizmom..
Parirati od ovih gospođa sa kojima je imao debate o feminizmu.
Nedorečena bijah.
Bloo wrote:
Prosto milina gledati.
Kako nemaju, vidis prvo da ga propita proslost i sto je ono radio sta je radio pa ga pita za wage gap, eee, taj wage gap ti je centralna tema danasnjeg feminizma. Naravno lola izlozi svoje argumente koje tesko da iko moze pobiti.
Bloo wrote:
Prosto milina gledati.
Kako nemaju, vidis prvo da ga propita proslost i sto je ono radio sta je radio pa ga pita za wage gap, eee, taj wage gap ti je centralna tema danasnjeg feminizma. Naravno lola izlozi svoje argumente koje tesko da iko moze pobiti.
izgleda da i ja nedorečen bijah mislio sam na džordanove rasprave sa dejvidom i semom.. jedna je o antinatalizmu, druga o svačemu..
medvjed23 wrote:
izgleda da i ja nedorečen bijah mislio sam na džordanove rasprave sa dejvidom i semom.. jedna je o antinatalizmu, druga o svačemu..
Gledo sam i ja to ali mi je nekako glupo kad se raspravljas sa nekim a imas citav govor i pitanja spremna, bolje je kad je nespreman covjek a zadesi ga da prica a kamera snima. Onda se tek moze vidjet kako barata pod stresom
MarlboroGold wrote:
Ja sam oduvijek ljevičar, ali moderna ljevica i njeni zastupnici su preosjetljivi...
Slazem se, nikad necu biti desnicar (pu, pu) ali ne mogu da smislim ove nove "levicare".
Ne bih rekla da je Peterson ljevicar, on je klasicni liberal
Liberalizam nije jednako ljevica
Inace smijesna mi je ta podjela ljevicari-dobri, desnicari-losi. To je tako prevaziđeno danas.
Ima Dave Rubin dobar video pod naslovom "why I left the left"