kao sto sam i ranije naveo , kada kada bi kurva koja se prodje za 10 KM moralisala o kurvi koja se prodaje za 1000 jer o tome se radi, ma koliko bila losa sda, lopovksa, nepostena, neorganizovana i sl niko se nije pokazao bolji, ni tada a ni danas. I to je zalosno, koliko samo vremena trosite da u ime jeftinih politickih poena blatitie sda a kada vas se pita da dadnete barem jedan primjer toga boljeg ...mukTromblon wrote:decembar2017 wrote:[
Nema primjera jer nas u zadnjih 28 godina niko nije izdao kao SDA.
Deblokada Sarajeva???
-
decembar2017
#3451 Re: Deblokada Sarajeva???
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3452 Re: Deblokada Sarajeva???
CPT wrote:
Slika tenkova ilustrira prico o tome kako se uzimalo i jurisalo na JNA i kako je SDA trebala kopirati matricu.
- pici
#3453 Re: Deblokada Sarajeva???
zato sad dvije milje u padje i tisHudecembar2017 wrote:kao sto sam i ranije naveo , kada kada bi kurva koja se prodje za 10 KM moralisala o kurvi koja se prodaje za 1000 jer o tome se radi, ma koliko bila losa sda, lopovksa, nepostena, neorganizovana i sl niko se nije pokazao bolji, ni tada a ni danas. I to je zalosno, koliko samo vremena trosite da u ime jeftinih politickih poena blatitie sda a kada vas se pita da dadnete barem jedan primjer toga boljeg ...mukTromblon wrote:decembar2017 wrote:[
Nema primjera jer nas u zadnjih 28 godina niko nije izdao kao SDA.

- kakotakonikako
#3454 Re: Deblokada Sarajeva???
nesto ti ne vjerujem, a marku ti ne daje SDA nego to sve ide iz budzeta, svih nas. od SDA mozes dobiti samo mudo marjanovo.decembar2017 wrote:nisam i haram bilo ako imam marku od njih, volio bi da to mogu da kazu i ostali za ostale stranke koje ih salju ovamo.kakotakonikako wrote:decembar2017 - da li si ti clan SDA ?
Ovo radim samo da pokazem koliko su neki spremni da se nisko spuste, pogledaj samo npr PM. tip skroz ozbiljno kaze da ono sto je napisao o naoruzavanju cetnika krajem 1991 i kako bi prosao napad na Faletice je " samo njegovo misljenje koje ne mora biti tacno " samo da bi branio politikanstvo @dozera i bratije.
-
decembar2017
#3455 Re: Deblokada Sarajeva???
zato sto je to ratiste a sam rat u Bosni samo dio jedne vece slike. Slobo i njegova klika su imali vlast od Zadra pa do Albanije, od Belog Manastira pa do par km od Dubrovnika , stotine hiljada vojnika, policajaca, cinovnika, stotine tenkova , aviona , i sve je to trebalo da se prehrani, opsrkbi, napuni gorivom i rezervnim dijelovima i za sto nekih razloga koji su svi se kupovali devizama a jedini izvor deviza u tom trenutku je bila prodaja oruzja Armiji koja je u tom trenutku bila na koljenima, i prodati njima je bilo kao prodati vodu covjeku koji visi na konopcu.Dozer wrote:Ovdje samo vas dvojica lupetate k'o maksim po diviziji, i pride se pravite naivni i belsaviCPT wrote: Da si izvalio glupost pa se sad izvlacis? Rat se nastavio zbog odluke skupstine bosanskih Srba. Rat se "ustavio" jer su sve pozvali na pregovore. Pregovori propali, rat se nastavio. Da je neko pristao kao sto nije rat bi prestao. Nikakve veze sa jako bitnom PPU municijom. Kontas? Sumnjam.
Bice da je Alija pristao da bi neko nesto produzio ovo ono... Whatever.
Pitanje i za tebe kao i za njega - zasto su cetnici dozvolili ulazak NJIHOVE municije u Sarajevo u proljece '93?
Mozete li ponuditi bar neki suviisli odgovor?
Da li biste vi, a pogotovo zasto biste dozvoli da neprijatelju, kojeg pokusavate unistiti i zauzeti njegovu teritoriju, u momentu kada znate da on vise nema cime da se brani, preko vase teritorije prodju kamioni s municijom kojom ce onda taj vas neprijatelj nastaviti da puca na vas?
Hajde, logicari moji....zivo me zanima odgovor.
Evo mog odgovora - ja ne bih ni u ludilu to dozvolio.
Ali, mozda vi imate neki bolji i logicniji odgovor...
I zato je ta prodaja bila potpuno logicka i ispravna kada se pogleda tadasnje stanje na terenu i odnos snaga ,sira slika a ne samo ono sto vam se prezentira i prodaje pod parolom " ja bio ja znam " a nema odgovora na obicna pitanja koja toi se postave da dokazes da znas o cemu pricas.
-
decembar2017
#3456 Re: Deblokada Sarajeva???
nesto ni ja ne vjerujem tebi da i ti ne zelis da budes na budzetu i da ova kritika sda nije iz morala vec iz ljubomorekakotakonikako wrote:nesto ti ne vjerujem, a marku ti ne daje SDA nego to sve ide iz budzeta, svih nas. od SDA mozes dobiti samo mudo marjanovo.decembar2017 wrote:nisam i haram bilo ako imam marku od njih, volio bi da to mogu da kazu i ostali za ostale stranke koje ih salju ovamo.kakotakonikako wrote:decembar2017 - da li si ti clan SDA ?
Ovo radim samo da pokazem koliko su neki spremni da se nisko spuste, pogledaj samo npr PM. tip skroz ozbiljno kaze da ono sto je napisao o naoruzavanju cetnika krajem 1991 i kako bi prosao napad na Faletice je " samo njegovo misljenje koje ne mora biti tacno " samo da bi branio politikanstvo @dozera i bratije.
-
decembar2017
#3457 Re: Deblokada Sarajeva???
cim se ovi koji se prodaju za 10 utisajupici wrote:zato sad dvije milje u padje i tisHudecembar2017 wrote:
kao sto sam i ranije naveo , kada kada bi kurva koja se prodje za 10 KM moralisala o kurvi koja se prodaje za 1000 jer o tome se radi, ma koliko bila losa sda, lopovksa, nepostena, neorganizovana i sl niko se nije pokazao bolji, ni tada a ni danas. I to je zalosno, koliko samo vremena trosite da u ime jeftinih politickih poena blatitie sda a kada vas se pita da dadnete barem jedan primjer toga boljeg ...muk![]()
![]()
![]()
Last edited by decembar2017 on 26/08/2019 12:20, edited 1 time in total.
-
Tromblon
#3458 Re: Deblokada Sarajeva???
Trebali bi mi sati da povadim sve izjave, laži, podvale i trabunjanja Prvog i Jedinog u Bošnjaka. Tako te svoje trolovske, djetinjaste i ostale loše folove bacaj rođacima iz Smedereva.
Cijelo vrijeme trolaš i lupaš, a ništa nisi relao, porekao, a bogami i dokazao. Osim da si nepismen. Pametnom dosta.
Cijelo vrijeme trolaš i lupaš, a ništa nisi relao, porekao, a bogami i dokazao. Osim da si nepismen. Pametnom dosta.
-
decembar2017
#3459 Re: Deblokada Sarajeva???
Tromblon wrote:Trebali bi mi sati da povadim sve izjave, laži, podvale i trabunjanja Prvog i Jedinog u Bošnjaka. Tako te svoje trolovske, djetinjaste i ostale loše folove bacaj rođacima iz Smedereva.
ako tebi nije dosadno nije ni meni :
kao sto sam i ranije naveo , kada kada bi kurva koja se prodaje za 10 KM moralisala o kurvi koja se prodaje za 1000 jer o tome se radi, ma koliko bila losa sda, lopovksa, nepostena, neorganizovana i sl niko se nije pokazao bolji, ni tada a ni danas. I to je zalosno, koliko samo vremena trosite da u ime jeftinih politickih poena blatitie sda a kada vas se pita da dadnete barem jedan primjer toga boljeg ...muk
- kakotakonikako
#3460 Re: Deblokada Sarajeva???
meni i imponuje da mi takvi ne vjeruju a ni ja njima. e jesam ljubomoran na sda i budzetlije - ja bi ih po kratkom postupku razrijesio toga da zive na tudjoj muci.decembar2017 wrote:nesto ni ja ne vjerujem tebi da i ti ne zelis da budes na budzetu i da ova kritika sda nije iz morala vec iz ljubomorekakotakonikako wrote: nesto ti ne vjerujem, a marku ti ne daje SDA nego to sve ide iz budzeta, svih nas. od SDA mozes dobiti samo mudo marjanovo.
-
decembar2017
#3461 Re: Deblokada Sarajeva???
nesto ti ne vjerujem da bi se razrijesio zbog morala , mislim samo da bi ih zamjeniokakotakonikako wrote:meni i imponuje da mi takvi ne vjeruju a ni ja njima. e jesam ljubomoran na sda i budzetlije - ja bi ih po kratkom postupku razrijesio toga da zive na tudjoj muci.decembar2017 wrote:nesto ni ja ne vjerujem tebi da i ti ne zelis da budes na budzetu i da ova kritika sda nije iz morala vec iz ljubomorekakotakonikako wrote: nesto ti ne vjerujem, a marku ti ne daje SDA nego to sve ide iz budzeta, svih nas. od SDA mozes dobiti samo mudo marjanovo.
- pici
#3462 Re: Deblokada Sarajeva???
sad ce ti pauza za objed pa uzmi tijeH 10 i u kladiJonicu ko svaki dobri i posteni sdO junosHadecembar2017 wrote:cim se ovi koji se prodaju za 10 utisajupici wrote:zato sad dvije milje u padje i tisHudecembar2017 wrote:
kao sto sam i ranije naveo , kada kada bi kurva koja se prodje za 10 KM moralisala o kurvi koja se prodaje za 1000 jer o tome se radi, ma koliko bila losa sda, lopovksa, nepostena, neorganizovana i sl niko se nije pokazao bolji, ni tada a ni danas. I to je zalosno, koliko samo vremena trosite da u ime jeftinih politickih poena blatitie sda a kada vas se pita da dadnete barem jedan primjer toga boljeg ...muk![]()
![]()
![]()
-
decembar2017
#3463 Re: Deblokada Sarajeva???
pici wrote:
sad ce ti pauza za objed pa uzmi tijeH 10 i u kladiJonicu ko svaki dobri i posteni sdO junosHa
kao sto sam i ranije naveo , kada kada bi kurva koja se prodaje za 10 KM moralisala o kurvi koja se prodaje za 1000 , puna usta morala a jeftinije da ne moze jeftinije se prodaju
-
Tromblon
#3464 Re: Deblokada Sarajeva???
Prvo sine da ti nešto kažem kurve iz tvoje rečenice ste ti i odaberi koga još želiš iz bliže familije.decembar2017 wrote:Tromblon wrote:Trebali bi mi sati da povadim sve izjave, laži, podvale i trabunjanja Prvog i Jedinog u Bošnjaka. Tako te svoje trolovske, djetinjaste i ostale loše folove bacaj rođacima iz Smedereva.
kao sto sam i ranije naveo , kada kada bi kurva koja se prodaje za 10 KM moralisala o kurvi koja se prodaje za 1000 jer o tome se radi, ma koliko bila losa sda, lopovksa, nepostena, neorganizovana i sl niko se nije pokazao bolji, ni tada a ni danas. I to je zalosno, koliko samo vremena trosite da u ime jeftinih politickih poena blatitie sda a kada vas se pita da dadnete barem jedan primjer toga boljeg ...muk
Ja sam časno i pošteno branio ovu našu državu, uključujući i tebe. Tokom te borbe sam ranjen i RVI sam. Kako sam u ratu stajao iza svojih ideala zbog kojih sam uzeo pušku u ruku tako stojim i danas i nisam na nekoj stranačkoj platnoj listi za razliku od tebe. Tebi nije jasno da ne možeš odbraniti neodbranjivo. Na vašu žalost.
- pici
#3465 Re: Deblokada Sarajeva???
samo nastavi moralisto et te ko ko moj komsija sdO efendija za moral pa sina u avliju a guzcu u merhametdecembar2017 wrote:pici wrote:
sad ce ti pauza za objed pa uzmi tijeH 10 i u kladiJonicu ko svaki dobri i posteni sdO junosHa
kao sto sam i ranije naveo , kada kada bi kurva koja se prodaje za 10 KM moralisala o kurvi koja se prodaje za 1000 , puna usta morala a jeftinije da ne moze jeftinije se prodaju
- Dozer
#3466 Re: Deblokada Sarajeva???
Auh... Znaci, moramo gledati siru sliku kako bismo dosli do uze?decembar2017 wrote: zato sto je to ratiste a sam rat u Bosni samo dio jedne vece slike. Slobo i njegova klika su imali vlast od Zadra pa do Albanije, od Belog Manastira pa do par km od Dubrovnika , stotine hiljada vojnika, policajaca, cinovnika, stotine tenkova , aviona , i sve je to trebalo da se prehrani, opsrkbi, napuni gorivom i rezervnim dijelovima i za sto nekih razloga koji su svi se kupovali devizama a jedini izvor deviza u tom trenutku je bila prodaja oruzja Armiji koja je u tom trenutku bila na koljenima, i prodati njima je bilo kao prodati vodu covjeku koji visi na konopcu.
I zato je ta prodaja bila potpuno logicka i ispravna kada se pogleda tadasnje stanje na terenu i odnos snaga ,sira slika a ne samo ono sto vam se prezentira i prodaje pod parolom " ja bio ja znam " a nema odgovora na obicna pitanja koja toi se postave da dokazes da znas o cemu pricas.
OK... Da li ova "sira slika" ima tebi nekog smisla...
Islamske zemlje i BH dijaspora pocele skupljati i slati desetine i stotine miliona kao pomoc "muslimanskoj braci u Bosni", sve preko par nekih "organizacija" u Austriji i Njemackoj, a kako bi se "braca" u Bosni mogla odbraniti.
Tim milionima je upravljala, gle cuda - tvoja SDA.
I tim milionima se finansirala i kupovina oruzja i municije od neprijatelja, kao i od raznoraznih svercera, sto je sasvim jasno.
Drugim rijecima, od tih islamskih miliona su se okoristili bukvalno svi, i nasi, i neprijatelji, i profiteri, i trgovci oruzjem, i proizvodjaci oruzja u Srbiji.
Da li je ovo, mozda, jedan od mogucih razloga zbog kojih su Srbi nama prodavali i predavali municiju...? Licna korist?
Ako pogledamo sav poslijeratni period, nije pretesko zakljuciti odgovor, zar ne?
Last edited by Dozer on 26/08/2019 12:32, edited 1 time in total.
-
decembar2017
#3467 Re: Deblokada Sarajeva???
pizdo jedna , spominji svoju familju a ne moju jer da si bio pravi borac prvo bi to rekao @dozeru kada tvrdi da su vam cetnici prodavali municiju samo da bi produzili rat , tj da nisi ni ti ili bilo ko drugi ista odbranio vec da je bila samo dobra volja cetnika da li da okupiraju Sarajevo i drzavu. Ako nista tada bi se javio i spomenuo svoju borbu jer kao sto sam ranije pitao a niko od bajnih i samozvanih branilaca nije odgovorio : sta ste odbranili/ oslobodili ako je tacno ovo sto @dozer tvrdi da je sve bilo unaprijed dogovoreno i da je ta prodaja municije "dokaz " o tome ? Svi se sjatili da ga branite a kada se on sere na vas i na vasu borbu pizde kukavicke ni da pisnete.Tromblon wrote:Prvo sine da ti nešto kažem kurve iz tvoje rečenice ste ti i odaberi koga još želiš iz bliže familije.decembar2017 wrote:Tromblon wrote:Trebali bi mi sati da povadim sve izjave, laži, podvale i trabunjanja Prvog i Jedinog u Bošnjaka. Tako te svoje trolovske, djetinjaste i ostale loše folove bacaj rođacima iz Smedereva.
Ja sam časno i pošteno branio ovu našu državu, uključujući i tebe. Tokom te borbe sam ranjen i RVI sam. Kako sam u ratu stajao iza svojih ideala zbog kojih sam uzeo pušku u ruku tako stojim i danas i nisam na nekoj stranačkoj platnoj listi za razliku od tebe. Tebi nije jasno da ne možeš odbraniti neodbranjivo. Na vašu žalost.
Last edited by decembar2017 on 26/08/2019 12:33, edited 1 time in total.
-
decembar2017
#3468 Re: Deblokada Sarajeva???
nastavi srati dozeru, imas gladnu publikuDozer wrote:Auh... Znaci, moramo gledati siru sliku kako bismo dosli do uze?decembar2017 wrote: zato sto je to ratiste a sam rat u Bosni samo dio jedne vece slike. Slobo i njegova klika su imali vlast od Zadra pa do Albanije, od Belog Manastira pa do par km od Dubrovnika , stotine hiljada vojnika, policajaca, cinovnika, stotine tenkova , aviona , i sve je to trebalo da se prehrani, opsrkbi, napuni gorivom i rezervnim dijelovima i za sto nekih razloga koji su svi se kupovali devizama a jedini izvor deviza u tom trenutku je bila prodaja oruzja Armiji koja je u tom trenutku bila na koljenima, i prodati njima je bilo kao prodati vodu covjeku koji visi na konopcu.
OK... Da li ova "sira slika" ima tebi nekog smisla...
Islamske zemlje i BH dijaspora pocele skupljati i slati desetine i stotine miliona kao pomoc "muslimanskoj braci u Bosni", sve preko par nekih "organizacija" u Austriji i Njemackoj, a kako bi se "braca" u Bosni mogla odbraniti.
Tim milionima je upravljala, gle cuda - tvoja SDA.
I tim milionima se finansirala i kupovina oruzja i municije od neprijatelja, kao i od raznoraznih svercera, sto je sasvim jasno.
Drugim rijecima, od tih islamskih miliona su se okoristili bukvalno svi, i nasi, i neprijatelji, i profiteri, i trgovci oruzjem, i proizvodjaci oruzja u Srbiji.
Da li je ovo, mozda, jedan od mogucih razloga zbog kojih su Srbi nama prodavali i predavali municiju...? Licna korist?
Ako pogledamo sav poslijeratni period, nije pretesko zakljuciti odgovor, zar ne?
- Dozer
#3469 Re: Deblokada Sarajeva???
Ovo kopiram samo s jednom svrhom - da se vidi kako se SDA jugendi odnose prema onima koji su branili ovu zemlju...decembar2017 wrote:pizdo jedna , spominji svoju familju a ne moju jer da si bio pravi borac prvo bi to rekao @dozeru kada tvrdi da su vam cetnici prodavali municiju samo da bi produzili rat , tj da nisi ni ti ili bilo ko drugi ista odbranio vec da je bila samo dobra volja cetnika da li da okupiraju Sarajevo i drzavu. Ako nista tada bi se javio i spomenuo svoju borbu jer kao sto sam ranije pitao a niko od bajnih i samozvanih branilaca nije odgovorio : sta ste odbranili/ oslobodili ako je tacno ovo sto @dozer tvrdi da je sve bilo unaprijed dogovoreno i da je ta prodaja municije "dokaz " o tome ? Svi se sjatili da ga branite a kada se on sere na vas i na vas u borbu pizde kukavicke ni da pisnete.Tromblon wrote: Prvo sine da ti nešto kažem kurve iz tvoje rečenice ste ti i odaberi koga još želiš iz bliže familije.
Jadno, zalosno, nisko, bezobrazno i nadasve odvratno. Fuj...
Nemam sta vise reci ni tebi ni ovom tvom pajdi po mozgu, CPT-u, osim da ste zaista pravi jadnici. Post prijavljen kao vrijedjanje.
Da imate imalo mozga, shvatili biste da je ono sto mi danas pisemo samo analiza onoga sto smo dozivljavali i prezivljavali. U momentima kada se sve to desavalo niko nije mogao znati ovo sto danas pisemo i govorimo.
To je isto kao kada bi ti sada pisao o tome kako si se skrsio s bicikla s 5 godina jer ti je komsijin mali odvrnuo tocak, ali ti to nisi znao u tom momentu, nego si kasnije shvatio da se to desilo.
Last edited by Dozer on 26/08/2019 12:45, edited 2 times in total.
-
decembar2017
#3470 Re: Deblokada Sarajeva???
ti se svojim postovima vise posrao na njih nego sto ja ikada mogu sa svojim i nastavi slobodno jer vidim da ima dosta gladnih usta koji te podrzavajuDozer wrote:Ovo kopiram samo s jedniom svrhom - da se vidi kako se SDA jugendi odnose prema onima koji su branili ovu zemlju...decembar2017 wrote:pizdo jedna , spominji svoju familju a ne moju jer da si bio pravi borac prvo bi to rekao @dozeru kada tvrdi da su vam cetnici prodavali municiju samo da bi produzili rat , tj da nisi ni ti ili bilo ko drugi ista odbranio vec da je bila samo dobra volja cetnika da li da okupiraju Sarajevo i drzavu. Ako nista tada bi se javio i spomenuo svoju borbu jer kao sto sam ranije pitao a niko od bajnih i samozvanih branilaca nije odgovorio : sta ste odbranili/ oslobodili ako je tacno ovo sto @dozer tvrdi da je sve bilo unaprijed dogovoreno i da je ta prodaja municije "dokaz " o tome ? Svi se sjatili da ga branite a kada se on sere na vas i na vas u borbu pizde kukavicke ni da pisnete.Tromblon wrote: Prvo sine da ti nešto kažem kurve iz tvoje rečenice ste ti i odaberi koga još želiš iz bliže familije.
Jadno, zalosno, nismo, bezobrano i nadasve odvratno. Fuj...
Nema sta vise reci. Post prijavljen kao vrijedjanje.
- CPT
#3471 Re: Deblokada Sarajeva???
zbog para? isto kao u bihac? citav rat se svercalo na sve strane i ti u 2019 o tome filozofiras?Dozer wrote:Ovdje samo vas dvojica lupetate k'o maksim po diviziji, i pride se pravite naivni i blesaviCPT wrote: Da si izvalio glupost pa se sad izvlacis? Rat se nastavio zbog odluke skupstine bosanskih Srba. Rat se "ustavio" jer su sve pozvali na pregovore. Pregovori propali, rat se nastavio. Da je neko pristao kao sto nije rat bi prestao. Nikakve veze sa jako bitnom PPU municijom. Kontas? Sumnjam.
Pitanje i za tebe kao i za njega - zasto su cetnici dozvolili ulazak NJIHOVE municije u Sarajevo u proljece '93?
Mozete li ponuditi bar neki suviisli odgovor?
Da li biste vi, a pogotovo zasto biste dozvoli da neprijatelju, kojeg pokusavate unistiti i zauzeti njegovu teritoriju, u momentu kada znate da on vise nema cime da se brani, preko vase teritorije prodju kamioni s municijom kojom ce onda taj vas neprijatelj nastaviti da puca na vas?
Hajde, logicari moji....zivo me zanima odgovor.
Evo mog odgovora - ja ne bih ni u ludilu to dozvolio.
Ali, mozda vi imate neki bolji i logicniji odgovor...
- Dozer
#3472 Re: Deblokada Sarajeva???
Moji postovi vas samo razotkrivaju. Ukazuju na sve gluposti koje ste radili, a radite i danas, i to sve samo s jednim ciljem - licno bogacenje.decembar2017 wrote:ti se svojim postovima vise posrao na njih nego sto ja ikada mogu sa svojim i nastavi slobodno jer vidim da ima dosta gladnih usta koji te podrzavaju
I upravo se zato i batrgate ovoliko i pokusavate uvijek skrenuti pricu na nesto deseto.
A da li sam u pravu ili nisam, mislim da je dovoljno pogledati stanje boracke populacije danas. Pametnom dosta. Sad - odjebaus.
- strucnjakdemagog
#3473 Re: Deblokada Sarajeva???
CPT wrote:Da si izvalio glupost pa se sad izvlacis? Rat se nastavio zbog odluke skupstine bosanskih Srba. Rat se "ustavio" jer su sve pozvali na pregovore. Pregovori propali, rat se nastavio. Da je neko pristao kao sto nije rat bi prestao. Nikakve veze sa jako bitnom PPU municijom. Kontas? Sumnjam.Dozer wrote:Bilo bi super kad bi i ti sam znao sta si ovime htio reci, jel'de...?CPT wrote: Kao strucnjak sigurno znas ali nije bilo "primirja" i rat se nastavio zbog odluke skupštine bosanskih Srba (odbijanja mirovnog sporazuma). Bosanskim Srbima je dat rok od 10-15 dana nakon toga se rat morao "nastaviti". Nikakve veze sa Sarajevom ili municijom za Sarajevo.
Da li bi onda bilo rata da je Alija prihvatio Kutiljerov plan iz marta 1992. godine?
- CPT
#3474 Re: Deblokada Sarajeva???
Da. O ratu nije odlucivao Alija I. Rat je "poceo" u momentu kad su Srbi skontali da ne mogu racunati Bosnjake u agresiji na ostale republike. Na kraju bi svakako dosli na red.strucnjakdemagog wrote:Da li bi onda bilo rata da je Alija prihvatio Kutiljerov plan iz marta 1992. godine?
-
Tromblon
#3475 Re: Deblokada Sarajeva???
1. Post ti je prijavljen. Nadam se trajnom banu.decembar2017 wrote:Tromblon wrote:
pizdo jedna , spominji svoju familju a ne moju jer da si bio pravi borac prvo bi to rekao @dozeru kada tvrdi da su vam cetnici prodavali municiju samo da bi produzili rat , tj da nisi ni ti ili bilo ko drugi ista odbranio vec da je bila samo dobra volja cetnika da li da okupiraju Sarajevo i drzavu. Ako nista tada bi se javio i spomenuo svoju borbu jer kao sto sam ranije pitao a niko od bajnih i samozvanih branilaca nije odgovorio : sta ste odbranili/ oslobodili ako je tacno ovo sto @dozer tvrdi da je sve bilo unaprijed dogovoreno i da je ta prodaja municije "dokaz " o tome ? Svi se sjatili da ga branite a kada se on sere na vas i na vasu borbu pizde kukavicke ni da pisnete.
2. Sa @Dozerom i njegovom jedinicom sam ratovao jednom i sutra bih opet sa tim momcima.
3. Hajde dokaži da nije dogovoreno.
4. O švercu i preprodaji oružja, municije i borbenih sredstava pitaj nekog ko je bio glavni u 1. Korpusu i VP 1. Korpusa u 1994. godini. Sigurno će ti rado dati sve tražene podatke.
5. Svi borci Armije i MUP-a iz prošlog rata su za mene braća sa kojom me neće ni armija sda trolova posvađati.
6. U tom prokletom ratu smo svi branili svoje živote osim Smederevaca i bratije koji su kupili kajmaknod dogovora sa četnicima i ustašama.