tri dana je vec blokiran put za Vares... Svi putevi u grad su blokirani...insomnia78 wrote:http://www.udrimuski.ba/clanak/6253/sta ... munikacijekakavdanakneiskustvu wrote:ljudi moji zna li iko šta je sa varešom,je li na dnevniku ftv iko vareš spominje????
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- Inter1908
#3451 Re: Poplave u cijeloj BiH
- p206
#3452 Re: Poplave u cijeloj BiH
nisam pratio temu, u zadnjih nekoliko sati
našao sam ove brojeve na drugom forumu, pa bi molio nekog ko zna da potvrdi da su to ti brojevi?
našao sam ove brojeve na drugom forumu, pa bi molio nekog ko zna da potvrdi da su to ti brojevi?
evo našao sam:HT Mostar 092/890-830
BH Telecom 090/291-032
Brojevi za pomoć poplavljenim područijima,cijena poziva 2KM
escobar__ wrote:090 290 053 (1 KM)Casual's wrote:Moze li neko postaviti onaj humanitarni broj sto je telekom obezbijedio ? hitno je
090 291 032 (2 KM)
090 292 001 (3 KM)
I za Eronet:
092 890 830 (2 KM)
Last edited by p206 on 16/05/2014 21:05, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#3453 Re: Poplave u cijeloj BiH
I to sto kazes, vi ste navikli da budete odsjeceni i bez poplave.Warsame wrote:Stanje je takvo da smo odsječeni i sa strane prema Brezi/Sarajevu, odron je na mjestu Kapija, a sa strane prema Olovu tunel je više neprohodan nego prohodan, a snijeg u Zvijezdi je oko 40 cm.kamberovica polje wrote:Dajte ljud zna li neko kakvo je stanje u Varešu? Baš me neka panika hvata kad pomislim da smo svi zaboravili na taj grad.
Navikli da budemo odsječeni i bez poplave...
a zar nisu Kapiju popravljali, sirili, nisam dugo bio ali rekose da je to popravljeno, nije valjda onaj babin zub stijena ostala iznad ceste?
vazda me prepadala ona stijena, stravicno izgleda kad prolazis ispod nje
-
kakavdanakneiskustvu
#3454 Re: Poplave u cijeloj BiH
liverpool-ynwa wrote:Molio bih da mi neko napiše gdje je pomoć NAJPOTREBNIJA jer planiram sutra aBd krenuti iz SA prema Zenici ili negdje drugo sa kombijem punim stvari iskupljene i kupljene od raje.
Molim vas da neko navede gdje je najpotrebnije za ljude kojima je najpotrebnije i gdje se nalaze.
Hvala
nemila poslije zenice ti je najbliža koliko ja znam
- _mufljuz_
#3455 Re: Poplave u cijeloj BiH
pa negumo da vjerujem
sta oni kontaju da su postigli sa bacanjem balvana i smeca u rijeku?????

- Not My Idea
#3456 Re: Poplave u cijeloj BiH
kamen spoticanja wrote:Kasarna u Zenici zatrpana paketima pomoci![]()
Ali dosta je djece izmedju 1 i 5 godina i po mojoj slobodnoj procjeni tu ce nedostajati hrane i obuce
Btw trenutno jedna veca grupa zena priprema frisko kuhanu hranu pa ako jos neko ima mogućnosti i zelje, hrane nece biti viska
Prolaz preko drvenog mosta za kasarnu je dozvoljen za dostavu pomoci
I jos jednom da kazem PONOSAN SAM NA SVE NAS
Obavještavamo sve zainteresovane građane i organizacije da pomoć za ugroženo stanovnovništvo od poplava i klizišta sa područja općine Zenica mogu dostavljati u prostorije mjesnih zajednica: Crkvice, Blatuša, Novo Radakovo, Sejmen, Londža i Brist. Najpotrebnije su deke, konzervirana hrana, flaširana voda za piće i higijenske potrepštine.
Punktovi za prijem pomoći u mjesnim zajednicama danas 16. 5. 2014. godine će raditi od 14,00 do 16,00 sati, a od sutra za naredne dane od 10,00 do 16,00 sati.
Stručna služba Vijeća i Načelnika
- akcid
#3457 Re: Poplave u cijeloj BiH
Da li je ova fotografija istinita?veze s vezom wrote:
-
kakavdanakneiskustvu
#3458 Re: Poplave u cijeloj BiH
emirolini wrote:
- Casual's
#3459 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sutra u Travnickoj mozete pomoc donositi u džamiju Broda,dakle vrata su otvorena za sve,i ovog i onog...i ide pravac kasarna
-
Max Bunker
#3460 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nije trenutak da se prosipa pamet ali zar ovim ljudima nema ko reci da ne bacaju smece u rijeku nazad?pink floydd wrote:
Pa, eto jebes i ekologiju ali na jesen mogu da dozive isti scenarij zbog tog smeca
-
Jasmin002
#3461 Re: Poplave u cijeloj BiH
Dajdža sad bio, kaže 100m dubine. Kriva procjena ili ?O'zone wrote:Površinski kop sikulje kod lukavca ni traga od bagera i citave rudarske mehanizacije,sve je pod vodom - sve
- Not My Idea
#3462 Re: Odg: Poplave u cijeloj BiH
veze s vezom wrote:Not My Idea wrote:de povezi covjekaliverpool-ynwa wrote:Molio bih da mi neko napiše gdje je pomoć NAJPOTREBNIJA jer planiram sutra aBd krenuti iz SA prema Zenici ili negdje drugo sa kombijem punim stvari iskupljene i kupljene od raje.
Molim vas da neko navede gdje je najpotrebnije za ljude kojima je najpotrebnije i gdje se nalaze.
Hvala
hamdijaho wrote:treba mi prevoz sutra od sarajeva do zenice ili dalje cak..molim vas ako neko moze pomoci..idem iz mostara ka svojima u zepcu...zena mi je zarobljena u z. polju...ne mogu samo sjediti...molim vas!
de javite se da se uvezete na pp
il bar nek bilo koji od vas ostavi broj mobitela, pa cemo ga mi ponavljat dok ga ovaj drugi ne vidi
-
Warsame
#3463 Re: Poplave u cijeloj BiH
To je rađeno prije par godina, ta stijena/izbočina je totalno izbijena, tako da je taj dio sad dobar. Odron je cca 100 metara od tog mjesta gdje je zemlja probila kameni zid i sručila se čitavom širinom puta tako da je on sad neprohodan. Do sinoć je bager to raščistio, ali se jutros desio još jedan odron, veći od onog jučer, tako da je sad situacija još gora...dječak sa šibicama wrote:I to sto kazes, vi ste navikli da budete odsjeceni i bez poplave.Warsame wrote:Stanje je takvo da smo odsječeni i sa strane prema Brezi/Sarajevu, odron je na mjestu Kapija, a sa strane prema Olovu tunel je više neprohodan nego prohodan, a snijeg u Zvijezdi je oko 40 cm.kamberovica polje wrote:Dajte ljud zna li neko kakvo je stanje u Varešu? Baš me neka panika hvata kad pomislim da smo svi zaboravili na taj grad.
Navikli da budemo odsječeni i bez poplave...
a zar nisu Kapiju popravljali, sirili, nisam dugo bio ali rekose da je to popravljeno, nije valjda onaj babin zub stijena ostala iznad ceste?
vazda me prepadala ona stijena, stravicno izgleda kad prolazis ispod nje
-
m_l
#3464 Re: Poplave u cijeloj BiH
BH Telecomp206 wrote:nisam pratio temu, u zadnjih nekoliko sati
HT Mostar 092/890-830
BH Telecom 090/291-032
Brojevi za pomoć poplavljenim područijima,cijena poziva 2KM
090 290 053 (1 KM)
090 291 032 (2 KM)
090 292 001 (3 KM)
I za Eronet:
092 890 830 (2 KM)
-
kakavdanakneiskustvu
#3465 Re: Poplave u cijeloj BiH
veze s vezom wrote:
Sent from my SM-G900H using Tapatalk
gdje je ovo?
- sinuhe
-
Jasmin002
#3467 Re: Odg: Poplave u cijeloj BiH
veze s vezom wrote:Not My Idea wrote:de povezi covjekaliverpool-ynwa wrote:Molio bih da mi neko napiše gdje je pomoć NAJPOTREBNIJA jer planiram sutra aBd krenuti iz SA prema Zenici ili negdje drugo sa kombijem punim stvari iskupljene i kupljene od raje.
Hvala
hamdijaho wrote:treba mi prevoz sutra od sarajeva do zenice ili dalje cak..molim vas ako neko moze pomoci..idem iz mostara ka svojima u zepcu...zena mi je zarobljena u z. polju...ne mogu samo sjediti...molim vas!
Sent from my SM-G900H using Tapatalk
- Zovem se Zelena
#3468 Re: Poplave u cijeloj BiH
Prehrana za bebe, aptamil, bebimil, novalac. Hapice, mlijeko, plazma keks.sgunited wrote: takodjer kad se radi o hrani za bebe sta se tacno treba kupiti, malo objasnjenje za nas koji nismo bas upuceni oko tih stvari
- Riddle
#3469 Re: Poplave u cijeloj BiH
Valjda kontaju da rasciste taj prolaz._mufljuz_ wrote:pa negumo da vjerujem![]()
Ali otpad kombinovan sa bujicom je strasno opasna stvar. Samo neka tok malo ojaca, ima da lomi sve pred sobom.
- dinao
#3470 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nije provjerena informacija, ali kazu da nasip na Savi puca. Postoji velika opasnost za cijelu Posavinu. Strani mediji cak spominju i neki vodeni val iz Austrije, koji ce vjerovatno zavrsiti u Savi. Izgleda da najgore nije iza nas. Nadam se da grijesim.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
emmir1
#3471 Re: Poplave u cijeloj BiH
Koliko sam upratio većinu pomoći šalju u Maglaj , evo 5 tona ide iz Krajine za Maglaj.
Možda treba da se malo uputi i na druga mjesta.
Evo ovo selo kod Žepča Željezno Polje je nestalo praktično , a ljudi se primaju u dvoranu u Žepču.
Stotine ljudi
Možda treba da se malo uputi i na druga mjesta.
Evo ovo selo kod Žepča Željezno Polje je nestalo praktično , a ljudi se primaju u dvoranu u Žepču.
Stotine ljudi
-
Baba_Droga
#3472 Re: Poplave u cijeloj BiH
100 % PROVJERENA INFORMACIJA !!!
Nekom rat...nekom brat...to je uvijek bilo tako, ali ljudi oprez i nekako treba stati u kraj ovome!
Preuzeto sa FB grupe: Informacije iz Maglaja:
"Ljudi ovakva vam je situacija u gradu. Sad me tata zvao. Pomoć dobivaju samo osobe koje odu u Misuriće po pakete, a ostali građani dobiju flašu vode ili ništa. Naravno pojedinci koji donesu pakete hrane prodaju po gradu po enormno skupljim cijenama! Fuj!"
Nekom rat...nekom brat...to je uvijek bilo tako, ali ljudi oprez i nekako treba stati u kraj ovome!
Preuzeto sa FB grupe: Informacije iz Maglaja:
"Ljudi ovakva vam je situacija u gradu. Sad me tata zvao. Pomoć dobivaju samo osobe koje odu u Misuriće po pakete, a ostali građani dobiju flašu vode ili ništa. Naravno pojedinci koji donesu pakete hrane prodaju po gradu po enormno skupljim cijenama! Fuj!"
-
liverpool-ynwa
#3473 Re: Poplave u cijeloj BiH
kakavdanakneiskustvu wrote:liverpool-ynwa wrote:Molio bih da mi neko napiše gdje je pomoć NAJPOTREBNIJA jer planiram sutra aBd krenuti iz SA prema Zenici ili negdje drugo sa kombijem punim stvari iskupljene i kupljene od raje.
Hvala
nemila poslije zenice ti je najbliža koliko ja znam
Zna li ko tačno gdje se nalaze ti ljudi u Nemiloj i naravno ako se ne snađe čovjek kojem je potreban prevoz do 13h. kada planiramo krenuti može sa nama a moj broj je 061/171562
- O'zone
- Globalni moderator
#3474 Re: Poplave u cijeloj BiH
Poplave odnijele još jedan život: Stradao Banjalučanin
16. maj 2014. u 20:17
Poplave su u Bosni i Hercegovini u poslijepodnevnim satima odnijele još jedan ljudski život.
Federalna televizija javlja da se jedan čovjek (60) utopio u rijeci Vrbas u Banjoj Luci.
Banjalučke vlasti upozoravaju da se situacija tokom noći može pogoršati i pozivaju građane na oprez.
6 do sada ako sam dobro upratioU Žepče stigao autobus s 50-ak mještana Željeznog Polja, jedna starica preminula
-
kakavdanakneiskustvu
#3475 Re: Poplave u cijeloj BiH
Not My Idea wrote:de povezi covjekaliverpool-ynwa wrote:Molio bih da mi neko napiše gdje je pomoć NAJPOTREBNIJA jer planiram sutra aBd krenuti iz SA prema Zenici ili negdje drugo sa kombijem punim stvari iskupljene i kupljene od raje.
Hvala