Žene pitaju žene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sha_ba

#3451 Re: Žene pitaju žene

Post by sha_ba »

pogledah video.... bezveze

na stranu vjera (postujem), ali molim vas ko normalan bi cekao 23 sedmice da se ocisti?? ne bih o ekstremnim slucajevima sad...
jesam za abortus, mislim da zena ima pravo da odluci sta ce ali cekati 23-24 i vise sedmica na to... bolesno :-)
VenomousV

#3452 Re: Žene pitaju žene

Post by VenomousV »

šatirana_ljubičica wrote:
VenomousV wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Žene, da li ste ikad pomislile na abortus ili da ste u stanju to uraditi, ili da ste to već uradile, iz kojih razloga u tom slučaju, ili da li smatrate da je to pravo žene, itd.?

Također ovo je video za sve nas kakav god odgovor bio.

https://www.youtube.com/watch?v=CacMO9OKtRg
jesi pogledala video?
meni djeluje kao nesto sto bi postao saff, pogotovo komentari u prevodu

oni pricaju o abortusu u kasnijoj trudnoci i ako se dobro sjecam zena u videu je navodno 23 sedmice trudna - to apsolutno ne podrzavam a abortus u slucaju nezeljene trudnoce, do dozvoljenog zakonskog termina, smatram da je apsolutno zenino pravo (ljudsko pravo da preciziram)

ne mozes postaviti to pitanje i taj video koji veze s vezom nema sa abortusom koji je dozvoljen u skoro svim drzavama svijeta

Jesam, pogledala sam, i uopće mi ne djeluje nešto kao što bi objavio SAFF! (više i taj saff :roll: ), i ne radi se o tome je li dozvoljen zakonski ili ne, baš me to boli briga, zanimalo me vaše mišljenje, ako je dozvoljen abortus ne znači da ćemo ga i uraditi, jel.
a jesi li čula da ima zemalja gdje je dozvoljen abortus upravo u ovom mjesecu trudnoće koji se spominje u videu, i da su se za to žene borile i borile i eto izborile, crkle dabogda.! :twisted:
sta se ljutis odmah i tersas :D
pitala si za misljenje, ja ti odgovorila :D (procitaj jos jednom, ima i dio u kojem iznosim misljenje u vezi sa tim abortusom u kasnijoj trudnoci)

a ovaj, mi nismo jedna od tih drzava, to mi je gadno ali nek radi sta ko hoce sa svojim tijelom, ne podrzavam ali necu ni dizati hajku (posto sam iz bloo-inog posta saznala da si vjernica onda na to mogu reci da ce svako odgovarati za svoja djela na onom svijetu)

bloo je fin post napisala s kojim se slazem =)
šatirana_ljubičica

#3453 Re: Žene pitaju žene

Post by šatirana_ljubičica »

VenoumusV

:kiss:
VenomousV

#3454 Re: Žene pitaju žene

Post by VenomousV »

Eurosa wrote:Od izraza "nezeljena trudnoca" dize mi se kosa na glavi. Molim te lijepo u 21 vijeku pored xyz sredstava protiv zaceca mi i dalje koristimo taj termin nezeljena trudnoca. :-)
Mislim da sam nekad pisala na nekoj od tema kako znam par koji je koristio prezervative, puklo, popila djevojka pilulu za dan poslije pa opet ostala trudna, dakle dogadja se i pored xyz zastitnih sredstava.
A skroooooz je druga stvar kad ne koriste nista :-)
VenomousV

#3455 Re: Žene pitaju žene

Post by VenomousV »

a sta ce bit' :roll:
nisu bili spremni,u to vrijeme ona nije ni fakultet bila zavrsila
eno sad radi, planiraju se uzet' na proljece a o djeci i tim stvarima vise nikad nismo pricali :roll:
Ime Korisničko

#3456 Re: Žene pitaju žene

Post by Ime Korisničko »

Rijetko koga bih osudila zbog abortusa. Licna stvar :zoka:
ja nisam ja

#3457 Re: Žene pitaju žene

Post by ja nisam ja »

Zene sa cim nsjvise volite palacinke?
dobar osjecaj

#3458 Re: Žene pitaju žene

Post by dobar osjecaj »

Palačinke...
Marmelada od šipuraka, sve domaće marmelade koje mi dođu do ruku, bilo koji čoko-lješnjak krem, orasi, orasi i čoko krem, mljeveni keks i čoko krem a kad nema ništa drugo može i šećer.
ja nisam ja

#3459 Re: Žene pitaju žene

Post by ja nisam ja »

Ja sam jele neke premazane nutelom,posute keksom,slag kremom i bananama. Buckuris ali fantasticne
Ramzess Veliki

#3460 Re: Žene pitaju žene

Post by Ramzess Veliki »

Eurosa wrote:
VenomousV wrote:
Eurosa wrote:Od izraza "nezeljena trudnoca" dize mi se kosa na glavi. Molim te lijepo u 21 vijeku pored xyz sredstava protiv zaceca mi i dalje koristimo taj termin nezeljena trudnoca. :-)
Mislim da sam nekad pisala na nekoj od tema kako znam par koji je koristio prezervative, puklo, popila djevojka pilulu za dan poslije pa opet ostala trudna, dakle dogadja se i pored xyz zastitnih sredstava.
A skroooooz je druga stvar kad ne koriste nista :-)

:lol: :lol: :lol: e to je zaista extremni slucaj. Sta bi s bebacem? Za mene bi to bio neki isaret, znak, dragi Bog hoce tako pa neka tako i bude. :-D
Biće to žilavo i uspješno ćeljade ... a možda je novi mesaja? :shock:
VenomousV

#3461 Re: Žene pitaju žene

Post by VenomousV »

ja nisam ja wrote:Zene sa cim nsjvise volite palacinke?
nutella + orasi + izmrvljeni keks
mislim da je nepotrebno reci kako samo jedan takav mogu pojesti :D
ja nisam ja

#3462 Re: Žene pitaju žene

Post by ja nisam ja »

Samo jedan? Mora da ti slatko udari u glavu :)
VenomousV

#3463 Re: Žene pitaju žene

Post by VenomousV »

inace vise volim slano nego slatko pa mi je jedan sa svim tim sastojcima sasvim dovoljan =)
cLo

#3464 Re: Žene pitaju žene

Post by cLo »

VenomousV wrote:
nutella + orasi + izmrvljeni keks
mislim da je nepotrebno reci kako samo jedan takav mogu pojesti :D
jes' sve tako plus banana samo malo okrenuta na puteru i tečna čokolada preko, poželjno i malo sladoleda :lol: , jedva 1 :D
sheilak

#3465 Re: Žene pitaju žene

Post by sheilak »

Ime Korisničko wrote:Rijetko koga bih osudila zbog abortusa. Licna stvar :zoka:
takodjer. apsolutno podrzavam abortus, tj. pravo na njega. a u slucaju deformiranog ploda ili zivotne opasnosti po majku, i u kasnijim stadijima trudnoce. i ne kontam lokalne dusebriznike (i dusebriznice) koje imaju drskosti nametati nekom svoja vidjenja i svoje moralne sklonosti. cak i kad je to na neki dobronamjeran nacin, tumacenjem nezeljene trdunoce Bozijim znakovima o koje se ne smije ogrijesiti. kao da su neke univerzalne majke (i ocevi), pa da se njihov plod pobacuje. svakom svoje.
slane. samo posoljene.
šatirana_ljubičica

#3466 Re: Žene pitaju žene

sheilak wrote:
Ime Korisničko wrote:Rijetko koga bih osudila zbog abortusa. Licna stvar :zoka:
takodjer. apsolutno podrzavam abortus, tj. pravo na njega. a u slucaju deformiranog ploda ili zivotne opasnosti po majku, i u kasnijim stadijima trudnoce. i ne kontam lokalne dusebriznike (i dusebriznice) koje imaju drskosti nametati nekom svoja vidjenja i svoje moralne sklonosti. cak i kad je to na neki dobronamjeran nacin, tumacenjem nezeljene trdunoce Bozijim znakovima o koje se ne smije ogrijesiti. kao da su neke univerzalne majke (i ocevi), pa da se njihov plod pobacuje. svakom svoje.
slane. samo posoljene.

sheila lupetaš kao i obično.svi kažu lijepim načinom svoj stav samo ti moraš vrijeđati i glumiti neku kulerku
nisi kul uopšte da ti iskreno kažem
sheilak

#3467 Re: Žene pitaju žene

Post by sheilak »

a joj, ma daj. :D daj se smiri, ljubicice. ne glumim kulerku, vec samo kazem iskreno svoje misljenje. i ne vrijedjam nikoga, prije da ti mene ovdje vrijedas. ako si se ti nasla ovdje prozvanom, to je naravno tvoj problem. ;-) ali nema fakat razloga za ters. :D tebe niko na abortus ne tjera. nit ce ti da zabranit da vazis o njemu.
šatirana_ljubičica

#3468 Re: Žene pitaju žene

sheilak wrote:a joj, ma daj. :D daj se smiri, ljubicice. ne glumim kulerku, vec samo kazem iskreno svoje misljenje. i ne vrijedjam nikoga, prije da ti mene ovdje vrijedas. ako si se ti nasla ovdje prozvanom, to je naravno tvoj problem. ;-) ali nema fakat razloga za ters. :D tebe niko na abortus ne tjera. nit ce ti da zabranit da vazis o njemu.

pa sheila draga mi se vazda negdje moramo zakačiti :)
osjećala sam se prozvanom jer ja sam postavila pitanje a onda ti na to kažeš da ne podnosiš lokalne dušebrižnice, bla, bla, pa kako da se ne pronađem
a nije istina da svako ima pravo da radi sa sobom i svojim djetetom šta hoće, da je tako, onda bi ova zemlja bila užasna i stravična, kakvih sve budala ima.a i pored zakona dešavaju se užasne stvari, ipak.
a sad abortus... je delikatna tema, i lično ne bih se miješala u te odluke nekim nepoznatim ljudima (npr.tebi ili ostalim forumašicama) ali nekoj prijateljici, bih.ako bi ona i pored mojih savjeta odlučila se na isto, ne bih mogla da je posmatram kao prije jer abortus bez opravdanih razloga smatram ubistvom.ja sam takva, a da li je to loše ili ne, ne zanima me.
šatirana_ljubičica

#3469 Re: Žene pitaju žene

sherbett wrote:ja ne bih, a drugima po tom pitanju pristupam individualno. Nije isto ako pobaci žena koja bi porodom dovela sebe i(li) dijete u životnu opasnost i nečije neodgovorno ponašanje. u svakom slučaju nikome ne bih abortus savjetovala, niti ga nagovarala na njega, no ne bih ni drvljem i kamenjem..osim u slučaju nonšalantne bahate neodgovornosti..e to mi je odvratno!
:thumbup:
sheilak

#3470 Re: Žene pitaju žene

Post by sheilak »

šatirana_ljubičica wrote: osjećala sam se prozvanom jer ja sam postavila pitanje a onda ti na to kažeš da ne podnosiš lokalne dušebrižnice, bla, bla, pa kako da se ne pronađem
a nije istina da svako ima pravo da radi sa sobom i svojim djetetom šta hoće, da je tako, onda bi ova zemlja bila užasna i stravična, kakvih sve budala ima.a i pored zakona dešavaju se užasne stvari, ipak.
a sad abortus... je delikatna tema, i lično ne bih se miješala u te odluke nekim nepoznatim ljudima (npr.tebi ili ostalim forumašicama) ali nekoj prijateljici, bih.ako bi ona i pored mojih savjeta odlučila se na isto, ne bih mogla da je posmatram kao prije jer abortus bez opravdanih razloga smatram ubistvom.ja sam takva, a da li je to loše ili ne, ne zanima me.
ok, to je u redu. i ja postujem tvoje misljenje i tvoj stav i uvijek bih stitila i tebe i tvoju odluku i tvoje pravo. no, mislim da svaka od nas treba imati uopce to pravo da se odluci i da ne bude prisiljena na nesto sto ne zeli ili sto joj recimo u ekstremnim slucajevima ugozava zivot, pishofizicko zdravlje, egzistenciju. da ima pravo samostalno odlucivati i da ju niko radi toga ne osudjuje. da se njena sloboda po ovom pitanju stiti.

to je sve. a ako je nesto grijeh ili pogresno, pa svako ce na kraju odgovarati za to.

i necemo se vise kaciti. ;-) :kiss:
šatirana_ljubičica

#3471 Re: Žene pitaju žene

sheilak wrote:
šatirana_ljubičica wrote: osjećala sam se prozvanom jer ja sam postavila pitanje a onda ti na to kažeš da ne podnosiš lokalne dušebrižnice, bla, bla, pa kako da se ne pronađem
ok, to je u redu. i ja postujem tvoje misljenje i tvoj stav i uvijek bih stitila i tebe i tvoju odluku i tvoje pravo. no, mislim da svaka od nas treba imati uopce to pravo da se odluci i da ne bude prisiljena na nesto sto ne zeli ili sto joj recimo u ekstremnim slucajevima ugozava zivot, pishofizicko zdravlje, egzistenciju. da ima pravo samostalno odlucivati i da ju niko radi toga ne osudjuje. da se njena sloboda po ovom pitanju stiti.

to je sve. a ako je nesto grijeh ili pogresno, pa svako ce na kraju odgovarati za to.

i necemo se vise kaciti. ;-) :kiss:

važi :kiss:
cLo

#3472 Re: Žene pitaju žene

Post by cLo »

Ova Šejla je žena i po', džaba je :D Damski odrađeno :D
sheilak

#3473 Re: Žene pitaju žene

Post by sheilak »

thnx, dude. :D
sha_ba

#3474 Re: Žene pitaju žene