na stranu vjera (postujem), ali molim vas ko normalan bi cekao 23 sedmice da se ocisti?? ne bih o ekstremnim slucajevima sad...
jesam za abortus, mislim da zena ima pravo da odluci sta ce ali cekati 23-24 i vise sedmica na to... bolesno
sta se ljutis odmah i tersasšatirana_ljubičica wrote:VenomousV wrote:jesi pogledala video?šatirana_ljubičica wrote:Žene, da li ste ikad pomislile na abortus ili da ste u stanju to uraditi, ili da ste to već uradile, iz kojih razloga u tom slučaju, ili da li smatrate da je to pravo žene, itd.?
Također ovo je video za sve nas kakav god odgovor bio.
https://www.youtube.com/watch?v=CacMO9OKtRg
meni djeluje kao nesto sto bi postao saff, pogotovo komentari u prevodu
oni pricaju o abortusu u kasnijoj trudnoci i ako se dobro sjecam zena u videu je navodno 23 sedmice trudna - to apsolutno ne podrzavam a abortus u slucaju nezeljene trudnoce, do dozvoljenog zakonskog termina, smatram da je apsolutno zenino pravo (ljudsko pravo da preciziram)
ne mozes postaviti to pitanje i taj video koji veze s vezom nema sa abortusom koji je dozvoljen u skoro svim drzavama svijeta
Jesam, pogledala sam, i uopće mi ne djeluje nešto kao što bi objavio SAFF! (više i taj saff), i ne radi se o tome je li dozvoljen zakonski ili ne, baš me to boli briga, zanimalo me vaše mišljenje, ako je dozvoljen abortus ne znači da ćemo ga i uraditi, jel.
a jesi li čula da ima zemalja gdje je dozvoljen abortus upravo u ovom mjesecu trudnoće koji se spominje u videu, i da su se za to žene borile i borile i eto izborile, crkle dabogda.!
Mislim da sam nekad pisala na nekoj od tema kako znam par koji je koristio prezervative, puklo, popila djevojka pilulu za dan poslije pa opet ostala trudna, dakle dogadja se i pored xyz zastitnih sredstava.Eurosa wrote:Od izraza "nezeljena trudnoca" dize mi se kosa na glavi. Molim te lijepo u 21 vijeku pored xyz sredstava protiv zaceca mi i dalje koristimo taj termin nezeljena trudnoca.![]()
Biće to žilavo i uspješno ćeljade ... a možda je novi mesaja?Eurosa wrote:VenomousV wrote:Mislim da sam nekad pisala na nekoj od tema kako znam par koji je koristio prezervative, puklo, popila djevojka pilulu za dan poslije pa opet ostala trudna, dakle dogadja se i pored xyz zastitnih sredstava.Eurosa wrote:Od izraza "nezeljena trudnoca" dize mi se kosa na glavi. Molim te lijepo u 21 vijeku pored xyz sredstava protiv zaceca mi i dalje koristimo taj termin nezeljena trudnoca.![]()
A skroooooz je druga stvar kad ne koriste nista
![]()
![]()
e to je zaista extremni slucaj. Sta bi s bebacem? Za mene bi to bio neki isaret, znak, dragi Bog hoce tako pa neka tako i bude.
nutella + orasi + izmrvljeni keksja nisam ja wrote:Zene sa cim nsjvise volite palacinke?
jes' sve tako plus banana samo malo okrenuta na puteru i tečna čokolada preko, poželjno i malo sladoledaVenomousV wrote:nutella + orasi + izmrvljeni keksja nisam ja wrote:Zene sa cim nsjvise volite palacinke?
mislim da je nepotrebno reci kako samo jedan takav mogu pojesti
takodjer. apsolutno podrzavam abortus, tj. pravo na njega. a u slucaju deformiranog ploda ili zivotne opasnosti po majku, i u kasnijim stadijima trudnoce. i ne kontam lokalne dusebriznike (i dusebriznice) koje imaju drskosti nametati nekom svoja vidjenja i svoje moralne sklonosti. cak i kad je to na neki dobronamjeran nacin, tumacenjem nezeljene trdunoce Bozijim znakovima o koje se ne smije ogrijesiti. kao da su neke univerzalne majke (i ocevi), pa da se njihov plod pobacuje. svakom svoje.Ime Korisničko wrote:Rijetko koga bih osudila zbog abortusa. Licna stvar
slane. samo posoljene.ja nisam ja wrote:Zene sa cim nsjvise volite palacinke?
sheilak wrote:takodjer. apsolutno podrzavam abortus, tj. pravo na njega. a u slucaju deformiranog ploda ili zivotne opasnosti po majku, i u kasnijim stadijima trudnoce. i ne kontam lokalne dusebriznike (i dusebriznice) koje imaju drskosti nametati nekom svoja vidjenja i svoje moralne sklonosti. cak i kad je to na neki dobronamjeran nacin, tumacenjem nezeljene trdunoce Bozijim znakovima o koje se ne smije ogrijesiti. kao da su neke univerzalne majke (i ocevi), pa da se njihov plod pobacuje. svakom svoje.Ime Korisničko wrote:Rijetko koga bih osudila zbog abortusa. Licna stvar
slane. samo posoljene.ja nisam ja wrote:Zene sa cim nsjvise volite palacinke?
sheilak wrote:a joj, ma daj.daj se smiri, ljubicice. ne glumim kulerku, vec samo kazem iskreno svoje misljenje. i ne vrijedjam nikoga, prije da ti mene ovdje vrijedas. ako si se ti nasla ovdje prozvanom, to je naravno tvoj problem.
ali nema fakat razloga za ters.
tebe niko na abortus ne tjera. nit ce ti da zabranit da vazis o njemu.
sherbett wrote:ja ne bih, a drugima po tom pitanju pristupam individualno. Nije isto ako pobaci žena koja bi porodom dovela sebe i(li) dijete u životnu opasnost i nečije neodgovorno ponašanje. u svakom slučaju nikome ne bih abortus savjetovala, niti ga nagovarala na njega, no ne bih ni drvljem i kamenjem..osim u slučaju nonšalantne bahate neodgovornosti..e to mi je odvratno!
ok, to je u redu. i ja postujem tvoje misljenje i tvoj stav i uvijek bih stitila i tebe i tvoju odluku i tvoje pravo. no, mislim da svaka od nas treba imati uopce to pravo da se odluci i da ne bude prisiljena na nesto sto ne zeli ili sto joj recimo u ekstremnim slucajevima ugozava zivot, pishofizicko zdravlje, egzistenciju. da ima pravo samostalno odlucivati i da ju niko radi toga ne osudjuje. da se njena sloboda po ovom pitanju stiti.šatirana_ljubičica wrote: osjećala sam se prozvanom jer ja sam postavila pitanje a onda ti na to kažeš da ne podnosiš lokalne dušebrižnice, bla, bla, pa kako da se ne pronađem
a nije istina da svako ima pravo da radi sa sobom i svojim djetetom šta hoće, da je tako, onda bi ova zemlja bila užasna i stravična, kakvih sve budala ima.a i pored zakona dešavaju se užasne stvari, ipak.
a sad abortus... je delikatna tema, i lično ne bih se miješala u te odluke nekim nepoznatim ljudima (npr.tebi ili ostalim forumašicama) ali nekoj prijateljici, bih.ako bi ona i pored mojih savjeta odlučila se na isto, ne bih mogla da je posmatram kao prije jer abortus bez opravdanih razloga smatram ubistvom.ja sam takva, a da li je to loše ili ne, ne zanima me.
sheilak wrote:ok, to je u redu. i ja postujem tvoje misljenje i tvoj stav i uvijek bih stitila i tebe i tvoju odluku i tvoje pravo. no, mislim da svaka od nas treba imati uopce to pravo da se odluci i da ne bude prisiljena na nesto sto ne zeli ili sto joj recimo u ekstremnim slucajevima ugozava zivot, pishofizicko zdravlje, egzistenciju. da ima pravo samostalno odlucivati i da ju niko radi toga ne osudjuje. da se njena sloboda po ovom pitanju stiti.šatirana_ljubičica wrote: osjećala sam se prozvanom jer ja sam postavila pitanje a onda ti na to kažeš da ne podnosiš lokalne dušebrižnice, bla, bla, pa kako da se ne pronađem
a nije istina da svako ima pravo da radi sa sobom i svojim djetetom šta hoće, da je tako, onda bi ova zemlja bila užasna i stravična, kakvih sve budala ima.a i pored zakona dešavaju se užasne stvari, ipak.
a sad abortus... je delikatna tema, i lično ne bih se miješala u te odluke nekim nepoznatim ljudima (npr.tebi ili ostalim forumašicama) ali nekoj prijateljici, bih.ako bi ona i pored mojih savjeta odlučila se na isto, ne bih mogla da je posmatram kao prije jer abortus bez opravdanih razloga smatram ubistvom.ja sam takva, a da li je to loše ili ne, ne zanima me.
to je sve. a ako je nesto grijeh ili pogresno, pa svako ce na kraju odgovarati za to.
i necemo se vise kaciti.![]()