Ukrajina
- Teletubbies
#3451 Re: Ukrajina
Imal naša zemlja kakv fin asortiman Arsenala...eto pitam onako,za svaki slučaj 
-
Hlapoje
#3452 Re: Ukrajina
I dalje nije jasno...šta oni rade u vlasti?baxul wrote:dio su veće priče od samih sebe i ne čine oni sami vlast u ukrajini. to je isto ko kad bih ja sad izjednačio petooktobarski pokret u srbiji sa veljom ilićem. dakle bilo bi nebulozno.podzakonski akti wrote: super. sta onda rade u vlasti kad nemaju legitimitet?
Ko je za njih glasao?
Samo njihovo instaliranje u vlast je dovoljno da se pobuni ostatak Ukrajine.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#3453 Re: Ukrajina
Jadno, bolj poloziti oruzije uzet porodicu za ruke i zbrisati, sta ce stiti u regionu gdje fakticki Ukrainaca i nema. To ti ga isto dodje da Americki vojnik u sred Kube stiti amerikance a njih nema, aja to amerikaci cesto cine u koje kakvim vukojebinama - pustarama.It_is_a_Leclerc wrote:Čestiti pripadnici ukrajinske vojske odbijaju se predati, u okupiranoj bazi Perevalne. Stoje na kapiji i pjevaju ukrajinsku himnu.
- Sezam
#3454 Re: Ukrajina
Tesla10 wrote:Ma nema, oni su "dobrice"_BataZiv_0809 wrote:Kako je komicno slusati izjave americkih i evropskih zvanicnika kako Rusija krsi medjunarodno pravo. Pa sta vi radite zadnjih 60 godina.
Dakle, whataboutery...
http://dictionary.reference.com/browse/whataboutery
-
hellue
#3455 Re: Ukrajina
Ti dosta kvalitetno pises na ovim temama, kako opisujes ovu situaciju??Challenger__ wrote:Pozdrav Kamen. Šta ima, kako si, jesi dobar? Još si ostao dužan odgovor na pitanje o "jakim figurama".kamen spoticanja wrote:Challenger druže da tebi nije djevojacko prezime kissinger?
Pravo si postao naporan s tim stavom " svi ste levati,samo ja kontam geopolitiku"
- kamen spoticanja
#3456 Re: Ukrajina
O tome ti pričam...stav ti je iritantan i uglavnom kontaproduktivanChallenger__ wrote:Pozdrav Kamen. Šta ima, kako si, jesi dobar? Još si ostao dužan odgovor na pitanje o "jakim figurama".kamen spoticanja wrote:Challenger druže da tebi nije djevojacko prezime kissinger?
Pravo si postao naporan s tim stavom " svi ste levati,samo ja kontam geopolitiku"
I kakav ba odgovor i kakve jake figure...ti si svoje stavove već formirao,da te puste u pentagon i dobiješ sve dokumetaciju opet bi bilo "šta ba oni znaju"
Doduše i ova prepiska neće piti vode,al nerviras me pa reko da ti kažem
- Challenger__
#3457 Re: Ukrajina
Za nadati se da neće pasti krv, a kako sada stvari stoje, oni koji su pokrenuli ovaj haos neće dobti proxy-armiju u Ukrajincima.
-
baxul
#3458 Re: Ukrajina
glasali su radikalniji elementi društva.Hlapoje wrote: I dalje nije jasno...šta oni rade u vlasti?
Ko je za njih glasao?
Samo njihovo instaliranje u vlast je dovoljno da se pobuni ostatak Ukrajine.
dio su koalicije koja je srušila proruskog predsjednika.
i ne možeš simplikifovat tek tako. i u srbiji se nije ostatak države pobunio kad je koštunica kalašnjikov postao predsjednik. niti se buni sada kad je četnički vojvoda predsjednik. ali bi suludo od mene bilo nazvati kompletnu opoziciju miloševiću četnicima, mada su i oni činili antimiloševićevski blok.
Last edited by baxul on 02/03/2014 14:26, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#3459 Re: Ukrajina
Stvar je principa. Oni znaju da eventualni rat sa Rusijom ne mogu dobiti, ali ne planiraju dati ni pedalj svoje zemlje.Zviz wrote:Jadno, bolj poloziti oruzije uzet porodicu za ruke i zbrisati, sta ce stiti u regionu gdje fakticki Ukrainaca i nema. To ti ga isto dodje da Americki vojnik u sred Kube stiti amerikance a njih nema, aja to amerikaci cesto cine u koje kakvim vukojebinama - pustarama.It_is_a_Leclerc wrote:Čestiti pripadnici ukrajinske vojske odbijaju se predati, u okupiranoj bazi Perevalne. Stoje na kapiji i pjevaju ukrajinsku himnu.
To je gotovo mitološki pristup odbrani države, koji me podsjeća na naš.
Ipak, nadam se da do rata neće doći, da će proraditi razum kod Rusa koji su odgovorni za međunarodnu agresiju.
- Sezam
#3460 Re: Ukrajina
Zviz wrote:Jadno, bolj poloziti oruzije uzet porodicu za ruke i zbrisati, sta ce stiti u regionu gdje fakticki Ukrainaca i nema. To ti ga isto dodje da Americki vojnik u sred Kube stiti amerikance a njih nema, aja to amerikaci cesto cine u koje kakvim vukojebinama - pustarama.It_is_a_Leclerc wrote:Čestiti pripadnici ukrajinske vojske odbijaju se predati, u okupiranoj bazi Perevalne. Stoje na kapiji i pjevaju ukrajinsku himnu.
samo da te podsjetim, radi se o Ukrajinskim vojnicima u sred - Ukrajine.
-
hellue
#3461 Re: Ukrajina
Mozda i najvaznije potanje je koliki procanat Ukrajinaca naklonjen Rusiji a koliko EU, kome ce se prikloniti stanovnistvo??Challenger__ wrote:Za nadati se da neće pasti krv, a kako sada stvari stoje, oni koji su pokrenuli ovaj haos neće dobti proxy-armiju u Ukrajincima.
-
AR15
#3463 Re: Ukrajina
Da li sam ja jedini kojeg ovo podsjeća na Bosnu `92?
Ukrajinska policija,sada na strani nove vlade:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... de43bcf5c8
- Tesla10
#3464 Re: Ukrajina
Da li je istina da je Rusija sad i zvanično objavila rat Ukrajini ?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3465 Re: Ukrajina
ultima_palabra wrote:It_is_a_Leclerc wrote:![]()

- It_is_a_Leclerc
#3466 Re: Ukrajina
Ovo je zabranjeno reći ovdje.AR15 wrote:Da li sam ja jedini kojeg ovo podsjeća na Bosnu `92?
Ja sam rekao, i onda su mi se na kosti naklatili "prosvijećeni" da mi kažu kako je situacija potpuno drugačija.
Međutim, situacija je identična sa BiH 92.
Druga zemlja svjesno vojno interveniše u drugoj zemlji, podržavajući secesionističke aspiracije jedne etničke grupe, gurajući zemlju u građanski rat.
Samo se nadam da će neko stati na loptu dok se još polako kotrlja.
P.S. Krimski Tatari koje su Rusi genocidom protjerali, u Ankari demonstrirali protiv okupacije Krima.
-
Hlapoje
#3467 Re: Ukrajina
To uopšte nije isto.baxul wrote:
glasali su radikalniji elementi društva.
dio su koalicije koja je srušila proruskog predsjednika.
i ne možeš simplikifovat tek tako. i u srbiji se nije ostatak države pobunio kad je koštunica kalašnjikov postao predsjednik. niti se buni sada kad je četnički vojvoda predsjednik. ali bi suludo od mene bilo nazvati kompletnu opoziciju miloševiću četnicima, mada su i oni činili antimiloševićevski blok.
Koštunica i Nikolić su izabrani na izborima.
U Ukrajini nisu bili nikakvi izbori, već su militanti nasilno zauzeli vlast...i sad su kao zbog nekih zasluga deo te vlasti.
To ogromna većina stanovnika Ukrajine očigledno ne prihvata.
Zašto se nije išlo na izbore u martu, kao što je dogovoreno sporazumom od 21.02.2014?
Zašto se moralo nasilno zauzimati parlament i vladu?
Zašto je EU požurila da prizna novu vladu, iako je i sama bila garant potpisanog sporazuma?
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#3468 Re: Ukrajina
Nije, jer nema pucanja. Ruska vojska unisla u svoju bivsu SSSR republiku i to samo tamo gdje je vecina etnicki Rusko zivlje. Ako mene pitas nije, to sto drugi tvrde da jeste, pa Boze moje, ljudi grijese u procjenama...Tesla10 wrote:Da li je istina da je Rusija sad i zvanično objavila rat Ukrajini ?
-
Hlapoje
#3469 Re: Ukrajina
To se moglo proveriti na izborima, ali militanti očigledno nisu hteli da čekaju mesec dana.hellue wrote:Mozda i najvaznije potanje je koliki procanat Ukrajinaca naklonjen Rusiji a koliko EU, kome ce se prikloniti stanovnistvo??Challenger__ wrote:Za nadati se da neće pasti krv, a kako sada stvari stoje, oni koji su pokrenuli ovaj haos neće dobti proxy-armiju u Ukrajincima.
- Challenger__
#3470 Re: Ukrajina
- Ima negdje na pola teme, napisao sam... Ukratko: Imperija (hajmo reći SAD) ne trpi konkurenciju, a Rusija i panruska mreža (Euroazijska unija, Šangajska organizacija, BRICS, privlačenje šiitske ose (Teheran, Bagdad, Damask, Bejrut), strateško partnerstvo sa Egiptom, tvrd stav u SB UN oko Sirije itd) postaju ozbiljna konkurencija Imperiji. Ovo je: pokušaj destabilizacije konkurencije koja, btw "u Ukrajini postaje Imperija, ili ostaje samo regionalna sila" (Z. Bžežinski).hellue wrote:Ti dosta kvalitetno pises na ovim temama, kako opisujes ovu situaciju??
Ovo je pokušaj da se zaustavi proces uspostave multipolarnog svijeta u nastajanju.
-
Amazingness
#3471 Re: Ukrajina
Ljudska glupost nema kraja. Rusija se umislila da je evropska Amerika i da može raditi šta hoće. Tek sada se vidi zašto je opozicija u Ukrajini sa punim pravom izlazila na ulice svoje države koju su vodili ljudi, marionete u službi Rusije.
-
baxul
#3472 Re: Ukrajina
jes eto milošević je skinut izborima a ne petooktobarskom revolucijomHlapoje wrote: To uopšte nije isto.
U Ukrajini nisu bili nikakvi izbori, već su militanti nasilno zauzeli vlast...i sad su kao zbog nekih zasluga deo te vlasti.
Zašto se nije išlo na izbore u martu, kao što je dogovoreno sporazumom od 21.02.2014?
Zašto je EU požurila da prizna novu vladu, iako je i sama bila garant potpisanog sporazuma?
ukrajinski parlament je donosio odluke. u vanrednim okolnostima da ali ih je ipak donosio.
- Michio Kaku
#3473 Re: Ukrajina
Ja mislim da je osnovni problem ukrajinske vojske to što se naređenja sada izdaju na ukrajinskom jeziku koji ukrajinski vojnici ne razumiju. 
- It_is_a_Leclerc
#3474 Re: Ukrajina
I, sinoć sam dokazao, donosio ih je potpuno legalno i legitimno, dvotrećinskom većinom.baxul wrote:jes eto milošević je skinut izborima a ne petooktobarskom revolucijomHlapoje wrote: To uopšte nije isto.
Zašto je EU požurila da prizna novu vladu, iako je i sama bila garant potpisanog sporazuma?![]()
ukrajinski parlament je donosio odluke. u vanrednim okolnostima da ali ih je ipak donosio.
Ali, Rusi očito još uče demokratiju.
-
AR15
#3475 Re: Ukrajina
Znači proRusi i komunjare ne daju da se pričaIt_is_a_Leclerc wrote:Ovo je zabranjeno reći ovdje.AR15 wrote:Da li sam ja jedini kojeg ovo podsjeća na Bosnu `92?
Ja sam rekao, i onda su mi se na kosti naklatili "prosvijećeni" da mi kažu kako je situacija potpuno drugačija.
Međutim, situacija je identična sa BiH 92.
Druga zemlja svjesno vojno interveniše u drugoj zemlji, podržavajući secesionističke aspiracije jedne etničke grupe, gurajući zemlju u građanski rat.
Samo se nadam da će neko stati na loptu dok se još polako kotrlja.
P.S. Krimski Tatari koje su Rusi genocidom protjerali, u Ankari demonstrirali protiv okupacije Krima.
Meni je ovo identično,iskreno nadam se da će im "pomoći" NATO i EU kako god,jer ne znam kako ljudi mogu da "navijaju" za Rusiju poslije naše situacije i šta se nama desilo - a mene ovo baš podsjeća na to.