PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ultras1921

#3451 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ultras1921 »

vojopd wrote:https://forum.benchmark.rs/showthread.p ... ja-konzole

Jednostavno je. Nije podrzana BiH.
Pazi ovo 3 sahta se za*ebavam sa ovim.Na mom accountu je drzava Hrvatska te sam i adresu unio iz HR grada te sve ostale zajebancije(post. br...),no kada sve unesem javlja mi da je kod kartice netacan(karticu napravio prije mjesec dana ,sve ispravno),a mogucnost povezivanja sa PayPalom nema jer nije podrzana Hrvatska.Na drugom accountu mi je United Kingdom pokusao sam karticu isto kod kartice netacan,pokusao sam povezati PayPal no tu mi javlja da mi sifra ili ime nisu tacni(ovaj sam acc. probao preko konzole!).Sada sam napravio treci account stavio United States i sve adrese i brojeve kako je stavio covjek na tom forumu(link u citatu),za karticu opet javlja da kod nije tacan,a pazi PayPala,odvede me na PayPal stranicu kada se logiram ,potvrdim da je to za PS4, a ono me vrati i samo ispise "Unable to add this PayPal account. Try again in a few moments."
- Pa ko ovdje koga je*e,i kako ja sad da kupujem preko *ebenog storea,kako ?!Necu da narucujem code za wallet iz pm,hocu ko covjek da iz svoje fotelje kupujem i radim kao cijeli *ebeni svijet,nmz. cim si iz bijedne Bosne ne mozes nista !!! :twisted: :twisted: :twisted:
beni-bu-man

#3452 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

ultras1921 wrote:

Pazi ovo 3 sahta se za*ebavam sa ovim.Na mom accountu je drzava Hrvatska te sam i adresu unio iz HR grada te sve ostale zajebancije(post. br...),no kada sve unesem javlja mi da je kod kartice netacan(karticu napravio prije mjesec dana ,sve ispravno),a mogucnost povezivanja sa PayPalom nema jer nije podrzana Hrvatska.Na drugom accountu mi je United Kingdom pokusao sam karticu isto kod kartice netacan,pokusao sam povezati PayPal no tu mi javlja da mi sifra ili ime nisu tacni(ovaj sam acc. probao preko konzole!).Sada sam napravio treci account stavio United States i sve adrese i brojeve kako je stavio covjek na tom forumu(link u citatu),za karticu opet javlja da kod nije tacan,a pazi PayPala,odvede me na PayPal stranicu kada se logiram ,potvrdim da je to za PS4, a ono me vrati i samo ispise "Unable to add this PayPal account. Try again in a few moments."
- Pa ko ovdje koga je*e,i kako ja sad da kupujem preko *ebenog storea,kako ?!Necu da narucujem code za wallet iz pm,hocu ko covjek da iz svoje fotelje kupujem i radim kao cijeli *ebeni svijet,nmz. cim si iz bijedne Bosne ne mozes nista !!! :twisted: :twisted: :twisted:
Sta se imas 3 sata zajebavati oko toga kad ti je to 3min posla
Fino ko svak normalan napravis sebi US account i rahat em sto je jeftinije od HR account-a

City
Bismarck

State
North Dakota

Zip Code
58505

Country/Region
United States

Zavrsena prica, i da iz fotelje narucujes kodove ( https://www.g2a.com/en-us/search?query=psn%20usd )koje placas najnormalnije svojim paypalom i to ti je svega 3min posla, znaci bez srkleta :mrgreen:
r_faruk

#3453 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

arnes_king wrote:
r_faruk wrote:
u zadnje vrijeme na igrama samo grafika valja....
Ne igras onda prave igre :D

A u ps ekslizivama u zadnje vrijeme stalno koriste prave glumce za igre.
Igram, ali sve igre koje sam igrao i koje su bile nenormalno dobre su stare par godina.... Ovo novih sto sam kupio..... Ne mogu pare prezalit'... :)

Vidim par naslova koji izgledaju interesantno, ali imam jos tri igre koje moram da zavrsim prije nego se dam u nove naslove
Tomahawk11
Globalni moderator

#3454 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Ovo što beni kaže, jučer sam uzeo bon od 100 dolara, izašao me 101.00 dolar, normala platio PayPal om, kod došao na mail za minut.
ultras1921

#3455 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ultras1921 »

beni-bu-man wrote:
ultras1921 wrote:

Sta se imas 3 sata zajebavati oko toga kad ti je to 3min posla
Fino ko svak normalan napravis sebi US account i rahat em sto je jeftinije od HR account-a

City
Bismarck

State
North Dakota

Zip Code
58505

Country/Region
United States

Zavrsena prica, i da iz fotelje narucujes kodove ( https://www.g2a.com/en-us/search?query=psn%20usd )koje placas najnormalnije svojim paypalom i to ti je svega 3min posla, znaci bez srkleta :mrgreen:
Opet kartica nije validna i sa tim podacima a nisi mi ostavio adresu pa sam sam uzeo neku iz tog. gr.
r_faruk

#3456 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

ultras1921 wrote:

Nije mi ovaj boldirani dio bas najjasniji u bosni. Kakav je to pojam? :D salu na stranu.
Ja ne mogu da kupim software za fotoaparat sa sony-eve stranice jer bosna nije podrzana. Ima gomila aplikacija za moj fotoaparat i kupio bih 2-3, ali jok. Pisao sam im i kazu da im je strasno zao :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#3457 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

r_faruk wrote:
arnes_king wrote:
r_faruk wrote:
Ne igras onda prave igre :D

A u ps ekslizivama u zadnje vrijeme stalno koriste prave glumce za igre.
Igram, ali sve igre koje sam igrao i koje su bile nenormalno dobre su stare par godina.... Ovo novih sto sam kupio..... Ne mogu pare prezalit'... :)

Vidim par naslova koji izgledaju interesantno, ali imam jos tri igre koje moram da zavrsim prije nego se dam u nove naslove
Probaj horizon, vjerujem da bi i arnes predložio isto.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3458 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Ultras, koja ti je kartica?
r_faruk

#3459 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

Gledao sam neki dan na youtube-u, izgleda dobro, a vidim da hvale i pricu
ultras1921

#3460 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ultras1921 »

Tomahawk11 wrote:Ultras, koja ti je kartica?
VISA,Prepaid Card,BBI banka :)
arnes_king

#3461 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

r_faruk wrote:Gledao sam neki dan na youtube-u, izgleda dobro, a vidim da hvale i pricu
Evo moje preporuke:

Horizon Zero Dawn, ali kad vec uzimas uzmi complete edition
GOW novi

Na te dvije ces imati dovoljno sati da te zabavi za naredni period, pa kada pozelis jos dobrih prijedloga pisi pa cemo pisati :D

Ali evo odmah, nakon toga idi na Detroit: Become Human, igrao sam demo i odusevljen sam, posto zahtijeva vecu verziju od 5.05 trenutno je na svojoj konzoli ne mogu igrati.

Ima jos igara na bug hr ps4 temi sto ljudi hvale, ali necu nista da preporucujem dok sam ne probam :D

Ako te ne odbijaju starije igre, onda nabavi Beyond Two Souls, ima posebno za PS4 verzija, iako je igra iz doba PS3, grafika je nevjerovatno dobra a imas pakovanje gdje dodju ona i Heavy Rain zajedno, obje su za preporuku, samo sto heavy rain ima glupe kontrole al igra je super.

Ja sada imam problem od kada sam odradio exploit, imam ogromnu listu igara na cekanju, ali nemam bas vremena :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#3462 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

ultras1921 wrote:
Kod mene Visa Electron Intesa. Ide normalno.
Rampage

#3463 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Rampage »

r_faruk wrote:ovo onaj tiop iz walking dead-a?
Image

Ja sam tako nedavno slučajno naletio na Rime, igru koja me je prvo pozitivno izenadila pa zatim i oduševila i do samog kraja držala prikovanog za konzolu:)

Bila besplatna prije par mjeseci na PS Plus, skinuo je na konzolu ali je nisam nikako uključivao:) Rekoh da vidim šta je, da mi ne zauzima bez veze prostor na HDD-u, uključio je naveče oko jedanaest i nisam trepnuo do tri ujutru :D A već godinama nisam baš sposoban za neko maratonsko noćno igranje :-D

http://www.metacritic.com/game/playstation-4/rime

Igra ima tako moćnu i toplu ljudsku priču, puno je kvalitetnija od mnogih razvikanih naslova koji su samo dobro izreklamirani.

Što se tiče Horizon Zero Dawn - 'nako, priča zanimljiva ali gameplay kopiran iz Rise of the Tomb Rider. Ili je samo do mene, obzirom da sam prvo igrao TR pa onda HZD:)

Meni lično ni Assassin serijal nije loš (završio sam Unity, ostali Assassini na čekanju:)), Wolfenstein je prava old school pucačina, kao i Doom. The Last of Us je klasika i to se uvijek može preporučiti:)

Od CoD serijala u SP sam završio jedino WW2 (može se preporučiti ako voliš pucačine na ovu temu), ostale samo online pomalo igrao.

Ako voliš RPG onda obavezno odigraj The Witcher i Skyrim, ako nekad osjetiš mazohizam :D onda igraj Bloodborne i Dark Souls 3 a (pod uslovom da voliš RPG, još jednom) ako si slučajno propustio na PS2 serijal Dark Cloud (Dark Chronicles) onda ga obavezno trebaš odigrati u PS4 izvedbi (često bude na popustu, ja sam oba dijela uzeo za 7-8$).

Kopletan Uncharted serijal se može preporučiti ako si ljubitelj light Tomb Raider igara.

Nijedan Far Cry me nije posebno oduševio i po mom skromnom mišljenju se kompletan serijal može pohvaliti jedino grafikom:)

Što se tiče igara koje nikome ne bih preproučio i koje su traćenje novca su Gran Turismo (meni lično najveće razočarenje), Just Cause 3 i onaj nogomet s autima :D

I BTW, ako imaš šta od igara da zamijenimo, tu sam :thumbup:
beni-bu-man

#3464 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

.
Last edited by beni-bu-man on 24/07/2018 13:37, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#3465 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

beni-bu-man wrote:@ultras1921"

buraz ne registrujes nikakve kartice na PS Storu, batali to nego kupujes redem kodove preko stranice i njih uneses i rahat
Nemere se bosanska kartica spojiti na STORE
ultras1921

#3466 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ultras1921 »

beni-bu-man wrote:

buraz ne registrujes nikakve kartice na PS Storu, batali to nego kupujes redem kodove preko stranice i njih uneses i rahat
Pišam im se na Sony :izet: ,kako te kodove onda,kupim ukucam u reedem code,trebal za njih biti sta prijavljeno,sad imam 3acc HR,UK i US,jel mogu kupovati codove samo za primarni(HR) ili za bilo koji?
beni-bu-man

#3467 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

ultras1921 wrote:
beni-bu-man wrote:

Pišam im se na Sony :izet: ,kako te kodove onda,kupim ukucam u reedem code,trebal za njih biti sta prijavljeno,sad imam 3acc HR,UK i US,jel mogu kupovati codove samo za primarni(HR) ili za bilo koji?
kodove kupujes po valuti USD/GBP/HRK
za kodove ti treba paypal i mail nista vise kad ih kupis najnormalnije uneses na storu redem kod koji si dobijo na mail
evo gdje ja kupijem
https://www.g2a.com/en-us/search?query=psn%20usd
Kune batali tesko ces naci, savjetujem USD ili GBP
i ukini taj HR account koji ce ti kurac :mrgreen:
vojopd

#3468 Re: PlayStation 4 - all about

Post by vojopd »

ultras1921 wrote:
Pravis samo PS account sa laznim podacima(grad, adresa, drzava), a paypal i ostalo sto unosis moraju pisati pravi podaci. Mora raditi, tako sam i ja, a i vecina sigurno.
ultras1921

#3469 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ultras1921 »

vojopd wrote:
ultras1921 wrote:
Pravis samo PS account sa laznim podacima(grad, adresa, drzava), a paypal i ostalo sto unosis moraju pisati pravi podaci. Mora raditi, tako sam i ja, a i vecina sigurno.
Tako i jesam ali na sva 3 acca. mi izbacuje error pogledaj moj gore veliki post,da ne pišem opet ovdje
beni-bu-man

#3470 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

ultras1921 wrote:
vojopd wrote:
Tako i jesam ali na sva 3 acca. mi izbacuje error pogledaj moj gore veliki post,da ne pišem opet ovdje
Na storu ne unosis payment nikako ni paypal ni karticu jer ti nece priznati, znaci batali to
samo kupujte preko stranica kodove koje uneste na storu

pa nije kvantna fizika jebem mu
Tomahawk11
Globalni moderator

#3471 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Upravo, to što se registrovao US Acc na PS nema nikakve veze sa kupovinom bonova sa g2a.
Registruješ se najnormalnije na https://www.paypal.com/us/webapps/mpp/account-selection
odeš na onu benijevu stranicu, klikneš na bon koji hoćeš, odabereš plati PayPalom i eto ga.
beni-bu-man

#3472 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:Upravo, to što se registrovao US Acc na PS nema nikakve veze sa kupovinom bonova sa g2a.
Registruješ se najnormalnije na https://www.paypal.com/us/webapps/mpp/account-selection
odeš na onu benijevu stranicu, klikneš na bon koji hoćeš, odabereš plati PayPalom i eto ga.

kazem ti ja kvantna fizika :-) :-)

inace kaki si mi 8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#3473 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

beni-bu-man wrote: inace kaki si mi 8-)
Usto prije 5 min :mrgreen:
beni-bu-man

#3474 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote: