Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
supercali

#3451 Re: Citroen All About

Post by supercali »

Dvije "razlicite" firme zasto mora jedno biti povezano sa drugim?
condy

#3452 Re: Citroen All About

Post by condy »

konektovan wrote:
UmaX wrote:Nije li C5 trebao dobit novi model, a ne 508?
Dobice, nešto kasnije.
A C4 hoceli i on nesto kasnije :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3453 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

condy wrote:
konektovan wrote:
UmaX wrote:Nije li C5 trebao dobit novi model, a ne 508?
Dobice, nešto kasnije.
A C4 hoceli i on nesto kasnije :mrgreen:
Pa hoce, rekla šefica neki dan. :mrgreen:
Zar nisi upratio?! :mrgreen:
Do 2020 godine bice spreman predstavnik u kompaktnoj klasi. Dolazi i C5 crossback uskoro, tako šefica kaze, vjerovatno neka verzija peugeota 5008. :mrgreen:
condy

#3454 Re: Citroen All About

Post by condy »

Naoružavate se opasno :mrgreen:
citroen xm

#3455 Re: Citroen All About

Post by citroen xm »

Dok ne dođe ne vjerujem ništa, ljudi mijenjaju poslovnu strategiju kao čarape. :run:
supercali

#3456 Re: Citroen All About

Post by supercali »

Meni se cini da oni samo jacaju i jacaju
Ne znam kako i zasto su kupili opela al meni to govori da neko tamo ima neki plan
E sada kakav je taj plan i hoce li uspjeti pitanje je
citroen xm

#3457 Re: Citroen All About

Post by citroen xm »

Govorim konkretno za Citroen, PSA je dovoljno snažan.
condy

#3458 Re: Citroen All About

Post by condy »

Sad, koliki je udio Citroena u PSA? Odnosno koliko se Citroen pita u PSA?
konektovan

#3459 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

condy wrote:Sad, koliki je udio Citroena u PSA? Odnosno koliko se Citroen pita u PSA?
Ma citroen ti je velesila u PSA. :mrgreen:
supercali

#3460 Re: Citroen All About

Post by supercali »

condy wrote:Sad, koliki je udio Citroena u PSA? Odnosno koliko se Citroen pita u PSA?
Pa nikoliko jer je pezo tu glavni citroen je kupljen kao seat od vw-a i sl mada koliko je meni poznato citroen se vodi kao zasebna firma kad se radi o izbacivanju modela i sl znaci samo one velike stvari se odlucuju u psa vjerovatno finansije i sl
kidney

#3461 Re: Citroen All About

Post by kidney »

supercali wrote:Meni se cini da oni samo jacaju i jacaju
Ne znam kako i zasto su kupili opela al meni to govori da neko tamo ima neki plan

Misle da bi Opel mogao nešto značiti van Europe. Nije da im ide u Kinu. U SAD-u ih nema.
mad_max_ba

#3462 Re: Citroen All About

Post by mad_max_ba »

kidney wrote:
supercali wrote:Meni se cini da oni samo jacaju i jacaju

Misle da bi Opel mogao nešto značiti van Europe. Nije da im ide u Kinu. U SAD-u ih nema.
Jok, jako malo trzisnog udjela psa ima u de sa opelom je napad prvo tu, onda ostalo....
ElRe

#3463 Re: Citroen All About

Post by ElRe »

Njemci vec negoduju sto se Opel pretvara u PSA. Ovaj novi Combo je ispao grdoba, Berlingo i Partner su privlacni.
Šefica Citroena je rekla da se gasi C4, pa ga sad vratiše u ponudu, ali je udarni model C4 Cactus. Rekli su da nasljednik zavisi od uspjeha Cactusa.
Takve stvari rade samo oni koji nemaju plan.
supercali

#3464 Re: Citroen All About

Post by supercali »

Ja da sam tamo neki koji se pita meni bi citroen bio marka za izbaciti neke koncepcijske aute u prodaju i recimo auta koja "ne lice" na auta i uz to testirati nove tehnologije
Opel bi mogao biti narodni auto a pezo kao neka klasa iznad a ds premium
konektovan

#3465 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

ElRe wrote:Njemci vec negoduju sto se Opel pretvara u PSA. Ovaj novi Combo je ispao grdoba, Berlingo i Partner su privlacni.
Šefica Citroena je rekla da se gasi C4, pa ga sad vratiše u ponudu, ali je udarni model C4 Cactus. Rekli su da nasljednik zavisi od uspjeha Cactusa.
Combo je nspokon ispao normalan, nakon onih smijurija koje mu je fiat pravio.
konektovan

#3466 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

Image
Image
ElRe

#3467 Re: Citroen All About

Post by ElRe »

Prednji dio nije daleko od prethodnika. Štene pit pula :)
Me_again

#3468 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

ElRe wrote:Njemci vec negoduju sto se Opel pretvara u PSA. Ovaj novi Combo je ispao grdoba, Berlingo i Partner su privlacni.

Prije bih rekao da takve stvari rade oni koji se pokušavaju što bezbolnije uklopiti i prilagoditi vanredno turbulentnim vremenima u automobilskoj industriji.
Ovi što tvrdo planiraju, bojim se da se mogu lako pokliznuti. Prošla su vremena sedmogodišnjih razvoja novog modela automobila. Danas je "univerzalna" platforma, set od nekoliko motora na izboru, ista mehanika, malo dorada i udri. Eto novog modela za godinu dana.
Uglavnom, biće interesantna utakmica.
Vjerujem da su čuda moguća u takvoj tekmi.
A ima i ona stara, kaže: ljudi planiraju a bog se smije ljudskim planovima :)
konektovan

#3469 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

Evo šta je glavni grupe rekao za hopel. :mrgreen:

Tavares announced that he wants Opel to keep its German brand identity and to embrace it, and that he would leverage Opel's pedigree of German engineering and Motorsport and use the company's heritage to reach markets and customers that may not consider a French car due to perceived reliability issues. He also announced that the Opel and Vauxhall brands would be elevated to new heights within Groupe PSA, including the sale of Opel and Vauxhall-branded vehicles outside Europe for the first time in many decades. He also acknowledged the possibility of the Opel and Vauxhall brands being instrumental in the launch of Groupe PSA in North America for the first time in many years.

Opel and Vauxhall vehicles will also likely be sold in South America, Asia, Africa, Australia, and the Middle East. PSA plans to continue using some of Opel's existing platforms and models, many of which are shared with GM, at least for a few years until the entire model range is updated and will only feature PSA platforms. GM has discussed the possibility of handing over various patents, technologies, and platforms to PSA in exchange for PSA's taking responsibility for a portion of Opel employees' pensions, which it seems PSA has agreed to.
Me_again

#3470 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

konektovan wrote:Evo šta je glavni grupe rekao za hopel. :mrgreen:

Tavares announced that he wants Opel to keep its German brand identity and to embrace it, and that he would leverage Opel's pedigree of German engineering and Motorsport and use the company's heritage to reach markets and customers that may not consider a French car due to perceived reliability issues. He also announced that the Opel and Vauxhall brands would be elevated to new heights within Groupe PSA, including the sale of Opel and Vauxhall-branded vehicles outside Europe for the first time in many decades. He also acknowledged the possibility of the Opel and Vauxhall brands being instrumental in the launch of Groupe PSA in North America for the first time in many years.

Opel and Vauxhall vehicles will also likely be sold in South America, Asia, Africa, Australia, and the Middle East. PSA plans to continue using some of Opel's existing platforms and models, many of which are shared with GM, at least for a few years until the entire model range is updated and will only feature PSA platforms. GM has discussed the possibility of handing over various patents, technologies, and platforms to PSA in exchange for PSA's taking responsibility for a portion of Opel employees' pensions, which it seems PSA has agreed to.
Dakle slična priča kao što je Renault napravio sa Daciom (iako se tadašnja Dacia i Opel nikako nemogu porediti, izvinjavam se svima koji su me pogrešno razumjeli) u onom istočnijem bloku Evrope, i sada rade i sa Ladom i to je meni business potez decenije, ali PSA sada ide na Australiju, Aziju, Afriku i Južnu Ameriku. Ako to krene kako treba to će biti eksplozija. Vauxal-a (Opel-a) samo u Australiji ima more, ljudi ih vole i kupuju.
supercali

#3471 Re: Citroen All About

Post by supercali »

Posluso me cojek :mrgreen:
konektovan

#3472 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

Za Australiju je vec spremna insignia, koja ce nositi poznato ime Holden commodore.

Image
Me_again

#3473 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

Da, Holden je u Australiji, do mene je
condy

#3474 Re: Citroen All About

Post by condy »

Sve su to lijepi planovi :)

Meni se nesto ne cini da su vanredna vremena u autoindustriju. Ponuda nikad nije bila veca i zanimljivija. Kupci su sve zahtjevniji samo kad pogledas izbor dodatne opreme i mogucnosti danasnje individualne konfiguracije po sebi vozila vise se vozila i ne kupuju kao salonska vec se po zelji kupca u fabrici proizvode.

U kompakt klasi gotovo je postala serijska oprema sto je bilo nekad samo rezervisano za luksuznu klasu. To sve govori. Euro norme i slicno, su sve strozije i razvoj motora pogotovo dizelasa postaje sve zahtjevniji i tezi. Polako ce se stvari okrenuti ka benzincima i hybridima, neki to uveliko rade a neki gotovo da i nemaju benzinaca u ponudi.

Najvaznija je sto veca ponuda raznih modela. Jer je trziste zahtjevno i raznovrsno.

U svemu tome Citroena nema jer su kod Citroena vanredne okolnosti. Al, Peugeot dosta dobro plovi. Kad je gazda i previse ne mari za ono sto bi zelila sefica :mrgreen:
Me_again

#3475 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

condy wrote:Sve su to lijepi planovi :)

Meni se nesto ne cini da su vanredna vremena u autoindustriju. Ponuda nikad nije bila veca i zanimljivija. Kupci su sve zahtjevniji samo kad pogledas izbor dodatne ooreme i mogucnosti individualne konfiguracije po sebi vozila vise se vozila i ne kupuju kao salonska vec se po zelji kupca u fabrici proizvode. U kompakt klasi gotovo je postala serijska oprema sto je bilo nekad samo rezervisano za luksuznu klasu. To sve govori. Euro norme i slicno, su sve strozije i razvoj motora pogotovo dizelasa postaje sve zahtjevniji i tezi. Polako ce se stvari okrenuti ka benzincima i hybridima, neki to uveliko rade a neki gotovo da i nemaju benzinaca u ponudi. U svemu tome Citroena nema jer su kod Citroena vanredne okolnosti. Al, Peugeot dosta dobro plovi. Kad je gazda i previse ne mari za ono sto bi zelila sefica :-D
Kažem ja tebi da postoje paralelni svijetovi. Ti posmatraš iz svog ugla, a ja iz svog. Ali, realno, zar ne osječaš bar malo da je nešto čudno u tvom stavu.
"ponuda nikada nije bila veća i zanimljivija"
I tu se počinju lomiti koplja, zar nije ta situacija alarmantna za autoindustriju ?
Stari zakon ekonomije (iako nisam ekonomista) kaže: Veča ponuda, ista ili manja potažnja jeste jednako manje cijene itd itd ...
Post Reply